IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!

Döme

#126 Re: Más vélemény

2011-12-20 22:53

#120: ngyptr - Más vélemény

Persze, hogy lehet más vélemény, csak mielőtt lebutázol embereket, érdemes volna végiggondolni, hogy vajon a  Bochkor Gábor műsorai képviselik-e azt az információs színvonalat, ami alapján érdemes megítélni egy ilyen kérdést :-)

Senkinek sem „kell” otthon szülnie, a dolog épp arról szól, hopgy lehessen választani. És talán te is jobban tennéd (tetted volna), ha rábízod a feleségedre, hogy ő hol érzi magát inkább biztonságban, mint hogy eldöntsd helyette, hogy mit „engedsz” meg neki. A biztonságról már sok szó esett itt is, ha előbb elolvastad volna a korábbi kommenteket, talán a felét le sem írod ezeknek.

Császármetszést, mondd, láttál-e már? Nem kell élőben nézni, találhatsz a neten is róla videókat. Nem olyan vészes látvány, a Bumeráng sokkal megterhelőbb, hidd el :-) Annyit azért elárulok, nem úgy zajlik, hogy be a mamát a műtőbe, nyissz, és kinn van a gyerek. Szép sorban, óvatosan föl kell vágni a hasi rétegeket, van jó néhány, míg eljutnak az anyaméhig, s benne a babáig. Beletelik legalább öt-tíz percbe, ha nem többe. Azalatt egy oxigénhiányos gyerek meghalhat. A vállelakadásosról nem is beszélve – tudod, a vállelakadásnál a baba feje már megszületett, kint van, azt előbb vissza kell tuszkolni (nem veszélytelen, és nem is hipp-hopp művelet!) ahhoz, hogy el lehessen kezdeni a csaászármetszést. Szóval ez nem olyan egyszerű dolog ám, mint ahogy elképzeled – vagy amilyen képet a „profi műtő” lehetőségeiről próbálnak kialakítani olykor…

Apás szüléshez külön gratula, remélem azt is tudod, hogy Geréb Ágnes volt az első szülész Magyarországon, aki beengedte az apákat a szüléshez, több mint harrminc évvel ezelőtt. Egy profi klinikán, ahol akkor dolgozott. És ahol már akkor sem fogadott el hálapénzt, és az otthonszülésekért sem, ezt több ezer magyar család tudja tanúsítani. No további jó informálódást.


Vendég

#127

2011-12-20 23:03

Egyenlő bánásmódot mindenkinek!

Vendég

#128

2011-12-20 23:13

Sajnálom, hogy olyan emberek akarják meghatározni: mi jó egy otthonában szűlnivágyó anyának; akik sem nem láttak (éltek át) ilyet, Ezek az emberek még csak utána sem néztek: milyen reális feltételekkel működtetik (vállalják el) Geréb Ágnesék az otthon kísért szülést/születést. Jócskán utánanéztünk a dolgoknak. A szükség hozta így. S néhány kórházi szülésem után, áldom az eget, hogy felelősségteljes döntést követően, biztonságban világra hozhattam otthonunkban két egészséges gyönyörű gyermekünket - nagyon is hozzáértő szaksegítséggel. Mihamarabb óldódna meg ez a méltánytalan állapot!

Vendég

#129

2011-12-20 23:25

Alapveto emberjogi kerdest sert Gereb Agnes koncepcios pere es orizetbe vetele! A jelenlegi kormany mulasztasa reven allhatott elo az a szituacio, hogy a Birosag kozremukodesevel probaljak ellehetetleniteni az otthonszulest es az arra valo szabadsagjogot! Az allam nem ertekkent kezeli a valodi szaktudast hanem ellensegkent az azt gyakorlo ertekes szakembereket! Az otthonszulest valaszto leendo szuloket pedig megfosztja a valasztas joganak szabadsagatol! EZT AZ ANOMALIAT A JELENLEGI KORMANY HIVATOTT AZONNAL MEGSZUNTETNI!

Vendég

#130

2011-12-20 23:29

Nagyon szeretném, ha lányaim szépen szülhetnének - ha akarnak, otthon.
vicavirág

#131

2011-12-21 00:19

Elnézést, de nincs időm minden hozzászólást végigolvasni, pedig érdekelnek.
Lehet olyat írok, amit már más is leírt. Illetve biztos írok olyat is.
Leírom, hogy kedvesem testvérének feleséges és legkisebb fia majdnem belahatlak a kórházi szülésbe a szülészorvos hibájából. Leírom, hogy egyik sporttársam kisbabája a szülés előtt egy nappal halt meg a szülészorvos figyelmetlenségéből kifolyólag. Leírom, hogy ezen két eset ugyanabban a kórházban történt, több év külömbséggel. Abban a kórházban sok nem halállal végződő szülés is lezajlik - egyik orvost sem ítélték börtönre a fenti két történetben, de még felelősségre sem vonták.
Leírom azt is, hogy a mi teljesen problémamentes szülésünkbe csúnyán belekavartak a kórházban és simán megoldották, hogy - az én értékrendem szerint legalábbis - problémás legyen. A korházi személyzet számára semmiféle problémát nem jelentett, hogy fölöslegsen megkínoztak azzal, hogy erővel húzták, nyomták ki belőlem a méhlepényt, ahogy az sem okozot nekik semmiféle problémát, hogy a szemembe hazudják, hogy a kaparásnak egyáltalán semmiféle káros következménye nem lehet. Mivel a méhlepény megszakadt, miközben a köldökzsinórnál fogva húzta ki a "szakember", így kaparni "kellett". Leírom azt is, hogy többek közt a fenti és egyéb a kórházi tartózkodásunk alatt történt semmiségek miatt vért izzadtunk a gyerkkel, hogy szoptatni lehessen, pedig tejem az volt/van bőven.

Tudom, örüljek, hogy él... na többek közt pont ezt vették el tőlünk a szülészeten... Az örömöt!!! A szülést sikeresen túléltük, de utána majd belehaltunk a depresszióba...Ezért kit perelhetek be?? Vagy az érzelmek nem számítanak, abba bűntetlenül bárki, bármikor, bárhol belegyalogolhat? NEM VAGYUNK GÉPEK!!!

Ha Geréb Ágnes elítélik azért, mert az adott szülések közben komplikáció történt, akkor ítéljék el az össze orvost, akinek segédletével valaha halva, vagy sérülten születt gyermek. És ítéljék el az össze olyan orvost is, aki fölöslegesen hajtott végre fájdalmas és veszélyes beavatkozásokat szülő nőkön és gyermekeiken.

Lehet, hogy Geréb Ágnes hibázott, lehet, hogy nem, ezt nem az én dolgom eldönteni. Az biztos, hogy ha hibázott is, nem ő az egyetlen orvos, aki hibázik.
Súlyos álszentség, ami ebben az ügyben történik!

A társadalom szabályainak az emberekért kell lenniük és nem fordítva.
Nemcsak, hogy a szülést kell bevinni az otthonokba, hanem az otthonokat a szülészetekre - különösen a személyzet "agyacskájába".




Vendég

#132

2011-12-21 00:38

Szerintem kissé erőtlen a szöveg.
Az igazságért, az emberi méltóságért határozottan kell kiállni!
A jogszabályok az életnek alárendeltjei, nem fordítva!

Vendég

#133

2011-12-21 00:48

Ámen

Vendég

#134

2011-12-21 01:59

MINDENHOL TERMÉSZETES AZ OTTHONSZÜLÉS, MINDEN KULTÚRÁBAN, ÉS MINDEN KORBAN AZ IS VOLT...,
SIMON LEHEL

Vendég

#135 Re:

2011-12-21 06:51

#129: -  

 

Kedves #129! Hogy nem szimpatizálsz a jelenlegi kormánnyal, az egy dolog. De a jelen esetet is előidéző alapproblémát, t.i. hogy évtizedek óta nincs rendesen szabályozva a kérdés, talán nem kéne OV nyakába varrni. Politikai utálatodat ne keverd ide!

Vendég

#136

2011-12-21 07:18

A szülész orvosok, szakmai, anyagi?, féltékenységtől hajtva ellenzik!

Vendég

#137

2011-12-21 08:47

Noha orvosként magam ma is nagyobb biztonságban érezném magam, ha intézetben szülhetnék (eddig is ezt az álláspontomat képviseltem szűk, nemszakmai körökben), egyértelműen a petíció tartalma mellett foglalok állást.

Vendég

#138

2011-12-21 09:44

Azt gondolom - 3 gyermek kórházban történő szülése után - az otthonszülést mind etikailag, mind erkölcsileg, mind jogilag a szülő nő fennhatósága eldönteni és lefolytatni. Ami a kórházakban folyik az megalázó, életellenes és rengeteg érzelmi blokkot, életre kihatóan származtat a gyermemek és anyák részére!

Vendég

#139

2011-12-21 09:58


Justice for Ágnes Geréb ! Adrián Pitu, former recognized refugee, former romanian high officer of police ( major ), Hungarian citizen !
szájhúzó kutya

#140 kedvesroberto@gmail.com

2011-12-21 10:28

Aki egy ilyen ápolatlan, rossz arcú vajákos asszonyra bízza a gyermeke és saját életét tehesse! Egy feltétellel, utánna a mentőt, műtétet, segélyt, rokkant ellátást se a közösből kérje!
netikem

#141

2011-12-21 14:38

Otthon szuletett meg a kisbabam, Londonban, gyengeden, haboritatlanul, csodalatos bekeben, nyugalomban, szeretetben, mindenfele beavatkozas nelkul. A szuleszno ajanlotta fel nekem az otthonszulest, nem is tudtam ilyen lehetosegrol elotte. Szeretnenk meg par gyermeket, es haza szeretnenk koltozni Magyarorszagra 3 ev mulva. Nagyon felek, hogy ha hazakoltozunk, akkor iszonyatos sokk lesz nekunk a korhazban szules az otthonszules csodaja utan, marpedig Bekes megyeben egy faluban biztos nem lesz megoldhato korhazon kivul szulni. Bar nem ismerem Gereb Agnest, de nagyon sokat olvastam rola, es szivemen viselem a sorsat, elmondhatatlanul tisztelem, mert hozzasegitett rengeteg anyat, apat es kisbabat, hogy melotsagban, nyugalomban valjanak csaladda. Igazsagot Gereb Agnesnek es szabad szulest/szuletest mindenkinek!

Vendég

#142

2011-12-21 14:49

A legtöbb kórházban lehetne olyan orvost találni, akit hasonló problémával börtönbe lehetne citálni. Az emberek elkövetnek hibát, főleg a szülészek, hiszen annyi minden kiszámíthatatlan történhet egy szülésnél. Még sincsen tele a börtön szülész-nőgyógyászokkal! Vajon miért?
Miért mindenki Geréb Ágin akar példát statuálni??????
Miért nem akarnak a kórházak alternatív lehetőséget biztosítani a szüléshez? NEM ÉRTEM! Hné Kati
gyertyafény

#143 Re: kedvesroberto@gmail.com

2011-12-21 14:56

#140: szájhúzó kutya - kedvesroberto@gmail.com

Ha te is átmennél olyan megpróbáltatásokon, mint ő, lehet te még visszataszítóbb lennél! Ismered őt?

Én igen! Ápolt, nagyon kedves, érző szívű és az 5. gyermekemet vele szültem. Az elöző 4 kórházi szülésem nem volt olyan élmény, mint otthon ővele. Ő egy olyan ember, akivel nemcsak a közöst, de a sajátomat is megosztanám.


Vendég

#144

2011-12-21 15:33

Egy napos késéssel ugyan, de BOLDOGABB SZÜLETÉSNAPOT, GERÉB ÁGNES!

#140: szájhúzó kutya - kedvesroberto@gmail.com
Vegyél vissza magadból! Egyrészt 59 éves, nem vasalt arcú asszony, másrészt az utóbbi években finoman szólva is meghurcolták.


http://index.hu/belfold/2010/04/05/rejtelyes_hiba_gereb_agnes_targyalasi_jegyzokonyveben/
Kis kiegészítés.

Vendég

#145

2011-12-21 15:39

Ongelooflijk wat voor een schande daar gebeurt...

Vendég

#146

2011-12-21 15:58

Bátor és tiszta hozzáállása miatt igazságot és szabadságot neki.
netikem

#147 Re: kedvesroberto@gmail.com

2011-12-21 16:02

#140: szájhúzó kutya - kedvesroberto@gmail.com 

 Legy szives olvasd el a nemzetkozi szakvelemenyeket. Mellesleg az otthonszules sokkal olcsobb a TB-nek, mint a korhazban szules. Amikor en szultem otthon, akkor 2 szuleszno 6 oras berebe, 1 koldok elszorito csipeszbe kerultem a TB-nek. (Nem kellett gyogyszer, etel, agy, apolo, orvos, takarito, sem viz, sem aram, se gaz...)


Vendég

#148

2011-12-21 17:15

Kulfoldon szuletett a masodik gyermekem. Az elso terhesgondozasom alkalmaval a szulesnom, midwife, megkerdezte, hogy hol akarok szulni: otthon vagy korhazban.



neduttki

#149 Re: A "Nép" szava

2011-12-21 17:34

#58: -

Egyrészt a hangnem, az nem ide való. Másrészt, hagyom levágni a két karomat, ha nem tudok egy fél tucat olyan szülész-nőgyógyászt megnevezni, kapásból, aki több anya halálát okozta, több gyermek halálát okozta, több gyermek megnyomorodását okozta. Nem tudatlanságból, nem a véletlen következtében, hanem a jól fölfogott egyéni szempontjait szem előtt tartva. Még a media is megemlítette ezeket (lásd, csak úgy példaként a MÁV-kórházban történt esetet: 1 halott anya+1 méh kivétel --egy orvos által, egy műszakban. Ítélet? A Kamara figyelmeztetése. Kész. "Dolgozik" tovább, lehet menni hozzá --továbbra is kórházi orvos).

Az eltiltást illetően, fölhívnám a figyelmet, hogy az eltiltás az orvosi tevékenységre vonatkozott. A bába tevékenysége meg egészen más.

A könnyedén kimondott szentencia meg önmagáért beszél.

 

Zümi

#150 Re: az egész

2011-12-21 18:21

csak egy jó ügyvéd kellett volna. én az elején is ezt javasoltam.

egy Zamecsnik, vagy hasonló. aki a bűntetőperekhez ért.

a gyilkos diszkópatkányt, aki bedrogozva ittasan elgázolta a rendőröket kihozta a sittről. (a nevét ismeri mindenki)

ennyi...