IGAZSÁGOT GERÉB ÁGNESNEK!/JUSTICE FOR ÁGNES GERÉB!


Vendég

#51

2011-12-19 11:56

Mi is otthon szültünk Ágival (három kórházi szülés után két otthon szülés). Örökre hálásak vagyunk azért amit tesz értünk otthonszülőkért.

Vendég

#52

2011-12-19 12:10

Hollandiában minden 3. gyermek otthon születik, Magyarországon minden harmadik császármetszéssel!
Dr.Varga Gyula

Vendég

#53

2011-12-19 12:21

Akik igazi angyalok hogy lehetnek ördögök mások szemében?????

Vendég

#54

2011-12-19 12:23

Kérem a mindenkori magyar kormány nemzetpolitikáról döntő tagjait, hogy vegyék figyelembe: az otthonszülés igazán legális tételével (és nem üldözésével) azokat a MAGYAR családokat és anyákat erősítik, segítik és ösztönzik, AKIK MAGASAN ÁTLAG FELETTI GYERMEKSZÁMOT VÁLLALNAK! Ez is egy igen fontos eszköz a nemzetfogyás megállításában!

Vendég

#55 Szabad információ-áramlást!

2011-12-19 12:37

Szerintem a Racionális fedőnevű hozzászóló mondanivalóján nem felháborodni kell, hanem elgondolkodni. Ő képviseli a közvéleményt. Tudomásul kell venni, hogy a közvélemény szemében a kórház jelenti a biztonságot, és az otthonszülők mind buggyantak, és a gyerekük életét veszélyeztetik. Úgyhogy szerintem nem lehurrogni kell az ilyen kommentet, hanem minél többet tenni azért, hogy minél több információ eljusson a közvéleményhez. Akár tévéműsorokban, bulvárlapokban interjúkat adni, hogy minél több emberhez eljusson az az információ, hogy otthon szülni legalább olyan biztonságos, mint kórházi körülmények között. Hiszen mi jól tudjuk, hogy egészségügyi szempontból is jobb a babának-mamának, családnak, ha a gyerek otthon születik. A többi szempontról nem is beszélve. Hadd tudják meg minél többen.

Vendég

#56

2011-12-19 12:39

"Akik a jövendőt dolgozzák,azoknak nem ad pecsétes írást a világ.De ez is eljöhet egyszer...Először is tudni kell az igazat.Aztán meg gyakorolni kell az igazat..." (Wass Albert:Hagyaték)

Vendég

#57

2011-12-19 12:48

Engedjék szabadon Geréb Ágnest!

Szüntessék meg a középkori inkvizíciós gondolkodásmódot a ÁNTSZ-ben!

Vendég

#58

2011-12-19 13:04

Példátan ez az eset, de nem az egyenlötlen bánásmód miatt. Össze sem lehet hasonlítani más esetekkel. Mutasson valaki egyetlen orvost Magyarországon, aki ennyi babát megnyomorított volna meg, ennyi életet tett volna tönkre - még a szakmája gyakorlásának eltiltása alatt is. Zöldüljön meg a börtönben, soha többet ne lássa a napvilágot.
háborítatlan

#59 lépések a megoldás felé

2011-12-19 13:06

Mi is voltunk tanfolyamon az Ágiéknál. Az első gyerekünk az utolsó kötelező orvosi vizsgálat reggelén született, így a baba megelőzte az otthonszülést. A második babával a Szent Imrébe mentünk, ahol háborítatlanul született meg, egy az otthon szülést pártoló orvos-nővér páros felügyelete mellett. a kisbaba szívrendellenességgel született, ami nem látszott, de 12 órával a szülés után már a szívkórházban voltunk. Mi vidékiek vagyunk 200km-re Pesttől, de ha nem Pesten születik a baba és nem kórházban, akkor való színű hogy nem élne. Aki az otthon szülést választja, annak a természetességbe a születés-halál természetességét is bele kell értenie és elég józannak és erősnek kell lennie egy ilyen döntéshez.

A kórházi és az otthonszülés "háborújában" szerintem a hangsúlyt a "háborítatlanságra" kellene helyezni, nem az otthoniságra. Ha annyi energiát fektetnénk abba, hogy a kórházakban legyen mindenhol lehetőség háborítatlan szülésre, mint az otthonszülésre már rég általános lenne és azt az orvostársadalom sem ellenezné. Innentől pedig egy olyan környezetben, ahol az orvosok már hozzászoktak a kórházban lévő háborítatlan szülőszobákhoz és a megfelelő gyakorlathoz, sokkal könnyebb lenne integrálni az otthonszülést is a rendszerbe.

Ti, akik annyi áldozatot hoztok és annyi energiát fektettek az otthon szülés elfogadtatásába, kérlek fontoljátok meg a fentieket. A siker érdekében a stratégián kellene módosítanotok, másképp lehet hogy előbb vagy utóbb mind a börtönben végzitek, mi meg itt maradunk nélkületek és petíciókat fogunk csak aláírogatni.

Váltsatok taktikát és a gerillaháború helyett teremtsétek meg a törvényes és kötelezően minden kórház számára előírt környezetét a háborítatlan szülésnek! Csak így lehet az ügyet előbbre mozdítani.

Szurkolunk nektek és mindannyiunknak!


Vendég

#60

2011-12-19 13:27

Szabadságot Geréb Áginak minden 1000. magyar állampolgár bábájának! MOST!

Vendég

#61

2011-12-19 13:27

Szabadságot Geréb Áginak, minden 1000. magyar állampolgár bábájának! MOST!

Vendég

#62

2011-12-19 13:31

Aláírtam, mert egyetértek az üggyel. Ugyanakkor a mozgalom neve, nem hoz jó energiákat, azzal nem tudok azonosulni. A harc, harcot és nem megoldást szül. A túloldalon állóknak ez a cím gyomorgörcsöt okoz, ami elutasítást szül, és nem szembenézést, mérlegelést.

Vendég

#63 Háborítatlanságot a szülő asszonyoknak!

2011-12-19 13:48

Szabadságot Dr. Geréb Ágnesnek!

Az én gyermekeim ugyan kórházban születtek, de nem kórházi körülmények között, hanem háborítatlanul, vízben. Tudom, hogy kivételesen szerencsés vagyok, hogy nekünk megadatott. Örök, sosem múló hála érte Dr. Bálint Balázsnak!

Minden szülő asszonynak legyen lehetősége, hogy megtapasztalja a háborítatlanságot! Hogy megtapasztalja, hogy képes világrahozni gyermekét FELESLEGES beavatkozások nélkül is, otthon, szülőotthonban vagy kórházban.


Vendég

#64

2011-12-19 13:50

Nagyon örülök a kezdeményezésnek és remélem vége lesz már ennek a rémálomnak!

FREE GERÉB ÁGNES!!!

Vendég

#65

2011-12-19 14:01

Geréb Ágnest személyesen ismerem. Egy időben (elég régen) a barátaim közé tartozott. Ő az általam ismert legbecsületesebb ember. = Magyarországon börtönbe zárják az általam ismert legbecsületesebb embert.
Döme

#66 Re: lépések a megoldás felé

2011-12-19 14:17

#59: háborítatlan - lépések a megoldás felé

„a kisbaba szívrendellenességgel született, ami nem látszott, de 12 órával a szülés után már a szívkórházban voltunk. Mi vidékiek vagyunk 200km-re Pesttől, de ha nem Pesten születik a baba és nem kórházban, akkor való színű hogy nem élne.”

Miért, 12 órára laksz a legközelebbi kórháztól? Vagy ha nem, mi akadályozott volna meg, hogy az otthonszülés után ugyanúgy 12 órával később kórházban legyél a babával? Ha 12 óra telt el a kórházig, akkor mire alapozod, hogy ha a baba otthon születik, már nem élne? Ki hitette el veled ezt a logikai képtelenséget?

Látod, pont ezekről a csúsztatásokról és ferdítésekről beszélünk.  Nem mi vagyunk azok, akik gerillaháborút vívunk... És annak sem mi vagyunk az okai, hogy a kórházakban ma nem lehet háborítatlanul szülni.


Vendég

#67

2011-12-19 14:31

Sajnos én akkor szültem, amikor az otthon szülés esetleg vidéken, hóesésben volt elképzelhető. Annak ellenére, hogy "elit" kórházban, fizetett orvosnál szültem, nagyon rossz emlékeim maradtak két, idősebbik gyermekem világra jöttének körülményeiről. A harmadik esetben, ugyan szintén kórházban, de az ünnepnek köszönhetően "családias" /egy tapasztalt szülésznő + férj/ voltak jelen. Szeretném, ha lányaimnak már lehetősége lenne bürokratikus akadályok nélkül választani.

Vendég

#68

2011-12-19 14:32

Ági szakmai életében három komoly dologról van szó: a családokról, a nők életéről és a magyar igazságszolgáltatásról. Mind a három nagyon fontos mindnyájunknak: nőknek, férfiaknak, gyerekeknek: EMBEREKNEK, akik itt élünk Magyarországon. Szeretném, ha végül ez az ügy úgy fejeződne be, hogy ne kelljen félnünk az igazságszolgáltatás igazságtalanságától (függetlenül attól, hogy otthonszülők vagy nem otthonszülők vagyunk).
Ági mindenkinek segített, aki hozzáfordult.Most próbáljunk neki mi segíteni.
Kiss Julianna

Vendég

#69

2011-12-19 14:50

Az otthonszülés /születés már rég óta támogatottnak és szervezetnek kellene lennie Magyarországon is. Ez alapvető emberi jog, az anya választási joga. A anya és újszülött biztonsága érdekében megoldható lenne az orvosi ellátás készenlétben tartása a szülés alatt. Valamint szülőotthonban szülés lehetősége is adott kéne, hogy legyen. Az otthon születés békéje és nyugalma, családiassága mindenképpen jobb a csecsemőnek, ugyanakkor meg kell jegyeznem, hogy sok kórházban már elég otthonosak a feltételek. De mindenképpen az anya szíve joga eldönteni, hogy mit tart előnyösebbnek a maga és gyermeke számára és ha az otthonszülés folyamata, biztonsága támogatottabb lenne, akkor ez a döntés könnyebb lenne és nem utolsósorban a kórházak túlterheltsége is  csökkenne. Az orvosok a bábák ellen, a kórházak az otthonszülés ellen - és "vica versa" - mindkét fél részéről egy meddő és igazságtalan küzdelem. A gyerek az első. Valószínűleg ez is csak a pénzről szól, mint sok minden ebben az országban, bunkó módon háttérbe szorítva az egyént. Mi a kórházi szülést választottuk, de minden téren támogatom az otthonszülés teljes létjogosultságát, választhatóságát és 100%-ko orvosi támogatását.


Vendég

#70

2011-12-19 15:02

no comment
Miklós

#71 Re: Egy vélemény a racionális oldalról

2011-12-19 15:04

#20: Racionalitás - Egy vélemény a racionális oldalról

Kedves racionalitás!

Azt írod: "Az, hogy otthon nem biztosítható az összes körülmény, ami a baba teljes biztonságát szavatolja - az orvostudomány jelenlegi állása szerint -, az tény!"

Kérdem én: Mi biztosítja a kórházban a teljes biztonságot? Semmi? Akkor miről beszélsz?


Vendég

#72

2011-12-19 15:08

ha őt büntetik, büntessék azokat az orvosokat is akik hibáznak!

Vendég

#73

2011-12-19 15:28

Geréb Ágnes azt is tudja, mi zajlik a várandós, és a szülő nők lelkében- nem csak a testében.Véleményem szerint az ország legkiválóbb szakembere.Tőle tanulhatnának arra nyitott orvosok.Nem ellehetetleníteni kéne működését.Sokan vagyunk hálásak azért, amit értünk tett.
Miért van az, hogy Magyarországon általánosan rontjuk a saját életlehetőségeinket mindenféle embertelen rendelkezésekkel???
Ráció

#74 Re: lépések a megoldás felé

2011-12-19 15:30

#59: háborítatlan - lépések a megoldás felé 

 Geréb Ági a háborítatlanságot képviseli, ha jártál a tanfolyamon akkor ezt tudhatod. A kórházi háborítatlan szemlélet Magyarországon Geréb Ágnesnek köszönhető.

De ha érti valaki, hogy mit jelent a háborítatlanság, akkor az otthonszülést is elfogadhatónak tartja, mint a háborítatlanság egyik formája. Azok számára akik az otthonszülést választják, a háborítatlanság és a biztonság otthon teremthető meg. Velük szemben úgy érvelni, hogy küzdjenek a kórházi háborítatlanságért, az egész sztori nem értéséből adódik.

A jó kórház és a jó otthonszülés együtt működhet csak. Ha az otthonszülés ellen foglamazod meg a kórház háborítatlanságát, akkor nem a nőt, nem a háborítatlanságot állítod a központba, hanem "bizonyos kórházi érdekeket". 

Amit az egyedi esetedről írtál, hogy 12 órával szülés után szívkórházban voltatok, az ahogy Döme is írta, otthonszülés esetén is ugyanúgy elképzelhető.

Az a mondatod, hogy "Aki az otthon szülést választja, annak a természetességbe a születés-halál természetességét is bele kell értenie" mutatja, hogy fogalmad sincs a valós helyzetről, a valós számokról. A kórház ebből a szempontból egyáltalán nem biztonságosabb mint az otthon, az otthonban szülni vágyók számára. Viszont a komplikációs fenyegetés mindenki számára sokkal nagyobb a kórházban. A születés-halál a szülés valódi természetéből következik, hihetetlen számomra, hogy vannak akik elhiszik, hogy kórházban meghaladhatják a természetet. Márcsak azért is, mert a statisztikák sem támasztják ezt alá. Mégis az otthonszüléssel kapcsán folyamatosan ilyen buta feltételezésekkel kell vitatkozni.

 


Vendég

#75

2011-12-19 15:34

Gondolatébresztő: Magyarországon a szülésindító gyógyszerek piaca nagyobb Németországénál.