Egyetért-e azzal, hogy Magyarországnak ÁLLATRENDŐRSÉGRE és ÁLLATVÉDELMI OMBUDSMAN-ra van szüksége ? (PETÍCIÓ és NYÍLT LEVÉL)

Egyetért-e azzal, hogy Magyarországnak ÁLLATRENDŐRSÉGRE és ÁLLATVÉDELMI OMBUDSMAN-ra van szüksége ? (PETÍCIÓ és NYÍLT LEVÉL) / Közlemények / NYÍLT LEVÉL az állatvédelemről / Hozzászólások


Vendég

#76 IGEN!

2020-02-01 04:45

Kozma Zoltán


Vendég

#77

2020-02-01 06:26

Ducza Katalin

Vendég

#78

2020-02-01 11:03

Igen, egyetértek.

Vendég

#79

2020-02-02 05:54

Szokol Dezsőné

Vendég

#80

2020-02-02 10:20

Horváth Gabriella Maximálisan egyetértek!!!! Nagyon nagy szükség van az állatok védelmére, képviselésére!!!

Vendég

#81

2020-02-02 15:30

Egyetértek!


Vendég

#82

2020-02-03 08:43

Támogatok mindent ami az állati jogok védelmében történik!
zsulik

#83

2020-02-03 12:33

Pont annyi joguk van az élethez,mint nekünk.


Vendég

#84

2020-02-03 15:40

Igen itt lenne végre az ideje!

Vendég

#85

2020-02-03 23:22

Támogatom!!!

Vendég

#86

2020-02-08 15:49

Igen egyetértek


Vendég

#87

2020-02-11 20:02

Egyet értek. Mindenképp!!!!!!!! Nagy Andrea

Vendég

#88

2020-02-12 17:53

ÉN IS BÍZOM ABBAN, HOGY A VÁLTOZÁS HAMAROSAN BEKÖVETKEZIK. Kámán Lajosné

Vendég

#89

2020-02-12 18:00

Köszönöm

Vendég

#90

2020-02-13 19:55

Cseh Kitti

Vendég

#91

2020-02-16 18:07

horváth józsef

Vendég

#92

2020-02-23 15:53

MOst vettem észre,hogy van egy közlemény, remélem mások is olvassák.
Kata

#93

2020-03-01 19:59

Nagyszüksége lenne  márhogy segítsék az állatokat!!!


Vendég

#94

2020-03-12 22:36

Az állatok kiszolgáltatottsága a jelenlegi körülmények között elképesztő mértéket ölt Magyarországon (is). Elég, ha csak a felületet kaparjuk meg. Az aki neki kiszolgáltatott lényt kínoz, méltatlan körülmények között tart, használ, mint holmi fogyóeszközt, él belőle őt mindennemű kíméletettől megfosztva a jószágot, az BÜNTETÉST érdemel!!!!!!. NEM ELNÉZŐ EJNYE-BEJNYÉT! IDEJE annak, hogy ezt egy magát valamire is tartani kívánó társadalom TUDOMÁSUL VEGYE és TEGYEN ELLENE!

Vendég

#95

2020-03-28 14:43

ÉZSIÁS László

Vendég

#96 Re:

2020-05-15 15:06

#1: -

Elég volt a szenvedésbol! Az állatokat védeni kell mert nincs aki védje! Elég volt a kinzasokbol, megalaztatasbolstb! Kell az állat rendőrség! 


Vendég

#97

2020-06-03 13:18

Nagy Anikó

Vendég

#98

2020-09-26 15:03

Csak azért írok, kíváncsi vagyok, eljut-e Hozzád-Puszi

Vendég

#99

2020-09-26 15:04

97 hozzászólás van a petíció és nyílt levélhez,
M.A.

#100 Választópolgári megkeresés a magyar állatvédelem ügyében

2021-01-13 13:52

Választópolgári megkeresés a magyar állatvédelem ügyében

Kapja: Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke
Ovádi Péter miniszteri biztos, Nemzeti Állatvédelmi Program
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes
Nagy István agrárminiszter
Pintér Sándor belügyminiszter
Varga Judit igazságügy miniszter
Varga Mihály pénzügyminiszter
Novák Katalin családügyi miniszter

Tájékoztatásul : az országgyűlési képviselők

Tisztelt Címzettek,
Az állatvédelmi kérdést nem lehet "letudni" egy kormánybiztosi kinevezéssel, amihez érdemi - anyagi - segítség nem társul. A tűzijáték-rendelet fiaskója után, egy, a kóborláshoz kötött bírság emelését meghozni - maga a kutya-macska holokauszt. Akinek nincs igénye, pénze, kerítése egy állatot megfelelően tartani - azt inkább eltünteti, mintsem hogy a tetemes bírságot kifizetné ! Vajon melyik nagy'tudású országos állatvédő szervezet támogatta ezt az elképzelést ? (remélem egyik sem) MIÉRT NEM A FELELŐSSÉGTELJES ÁLLAT TARTÁSI körülmények ellenőrzése az első lépése egy ilyen nagyívű reformnak - amire remélhetőleg készülnek ?
A helyzet több mint riasztó és rettenetes, remélem bátran írhatok a bátraknak és ezt a megkeresést bátran végig is merik majd olvasni. Hány és hány egész életét nyakába nőtt láncon élő kutyát kell még megmentenie, elkönyörögnie civil állatvédőknek ? Állami támogatás - gyakran segítség - elismerés és megbecsülés NÉLKÜL, bár a feladat nagy részét mégis ők látják el, saját finanszírozásban irgalmatlan orvosi költségek bevállalásával - amire a gazdasági terület szintén képtelen életszerű megoldást találni az ÁFA-kulcs csökkentése révén. (...) Mindezt intézményesített közadakozásból finanszírozzuk, azaz : az egy százalékból és utalgatott kéregetett adományokból !
Hány ezerszer kell még olyan állatot láncról lementeni akinek már bűzös, elfertőződött a bőr és a hús a nyakán, mert bele nőtt a lánc, ház nélkül tengődik kölyökkora óta, csontsovány, szívférges és sikít a fájdalomtól mentés közben ? HOL VAN ITT az önkormányzat és a területi HATÓSÁGI ÁLLATORVOS FELELŐSSÉGE ? Hol van a törvényben előírt chip kötelezettség pl évenkénti ellenőrzése és erről hol van a nyilvántartás ?
Hányszor kell még útszélre dobott nejlonzacskót úgy kibontani, hogy nem tudni milyen állat vagy hány kölyök van benne kidobva, nyüvektől hemzsegő állapotban, törött csontokkal vagy DIVATBÓL megskalpolt fejjel! Az állatelhagyás TIPIKUS jellemzője , hogy chip nélküli öreg és/vagy kölyök állatokat kidobálnak szerte az útszélre, bár végül is az meglehet, hogy az országjárás közben ez a sötétített üvegű autóból ez nem látszik olyan élesen.
Hány gyereknek kell elszenvednie azt a tragédiát, hogy ismeretlen vagy nem ritkán a fenyegetőző szomszéd bedobálva a kertbe mérgezett vagy szögekkel tűzdelt vagy fagyállós falatokat : meggyilkolja minden következmény nélkül (!) az állataikat, barátaikat, szinte testvérüket! Nem ritka hogy fegyverrel BELŐNEK egy kertbe, egy belterületre! Hogyan tarthatja meg a fegyverviselési engedélyét egy egy ilyen pl "vadász" !!?
Erre milyen intézkedési rendszert dolgoztak ki ? Nem gondolják, hogy egy egy ilyen elmebeteg egyén a társadalomra nézve IS közveszélyes ? A bejelentők rettegnek attól, hogy szólni merjenek, ami saját állataik életébe kerülhet vagy amivel családjuk testi épségét veszélyeztetik! Hol van egy telefonszám ????? - ahol be lehet JELENTENI az ilyen eseteket ? viadaloztatókat ? a szaporítókat ? a folyamatban lévő bűneseteket ? HOL VAN ITT A SZOLGÁLUNK ÉS VÉDÜNK ? A jogi igazságszolgáltatás anomáliáiról már nem is beszélve - felfüggesztett felfüggesztett hátán ! Annak a biztos fényében, hogy két nap alatt tudnak törvényt változtatni - hivatkoznak a Btk . ilyen irányú tehetetlenségére !!?? Mikor jön el az a pont, hogy végre belátják ezt hivatalos rendvédelmi szerv hiányában NEM LEHET tovább tologatni ?
Hány esetnek kell még megtörténnie ? Miért dobálja mindenki a témát, mint a forró krumplit - jegyző, NÉBIH, rendőrség, hatósági állatorvos .. stb ?

Ha megoldották volna már minimum 10-15 éve, akkor TALÁN elég lenne egy összefogás vagy egy állatvédelmi liga létrehozása - ezen a ponton azonban már réges rég felelőtlenül túlhalogatták az időt! Számtalanszor elodázva, lesöpörve az állatvédelem egyre rettenetesebb kérdéseinek megoldását, mára már társadalmi felháborodás kíséri ezt a fajta állami tehetetlenséget! Amikor vérdíjat kellene kitűzni : rendőrkutyák gyilkosára, amikor kétségbeesetten hirdetésben kell megosztani hogy hány ezer forintért VÁSÁROLJÁK vissza kamerafelvétellel igazolhatóan ellopott "családtagjukat" - akkor hol van a rendőrség azon része amelyik ezzel foglalkozna ? HOL ? Jegyzem az állatrendőrség hírére - szolgálati állományból kilépett rendőrök tucatjai jelezték, hogy erre a területre AZONNAL vissza jelentkeznének az állományba. Még képzett szakemberek is találhatók - hiszen ennek volt tradíciója is, képzése is a rendvédelemben (ma vajon van-e?) A környező országokban képesek voltak megszervezni ezt. Az itthoni apparátus tán alkalmatlanabb vagy felkészületlenebb lenne erre ?

Ott a jó példa : a köztársasági elnök úr hobbiját a horgászatot országosan rendbe lehetett rántani pikk-pakk. Nem találhatnának egy főméltóságot akinek a családjában van otthon kedvenc állat? Vagy mi lehet az akadálya ? ... mert, hogy pénz nem, az világosan látható a Magyar Közlöny rendeleteiben, a költekezési mutatókban, számokban.

A 2021-es - a bírság megemelésére hozott állat"védelmi" rendelkezés hatására - fenti esetek sokasodása várható! HOL itt az állami felelősségvállalás ? HOL számít itt "minden élet" ? A számtalan kis és nagyobb menhelyeken állatok TÍZEZREI éheznek !!!!!! Országszerte a hidegben és a rossz állattartási körülmények okán, belterületeken és kóborként az utcán - telente rendszeresen további tízezrek pusztulnak el! Az állami fenntartású gyepmesteri telepeken országosan évente TÖBB EZER !!!! kerül elaltatásra ! (mégha kétfázisú kegyelemmel és nem szöges bottal agyonverve, ahogy van rá példa, de nincs hova bejelenteni) Erről tudnak egyáltalán? Ez valahogy miért nem lett hír a budapesti hisztéria fényében? Hol van itt az agrárminiszteri megoldás vagy az állami segítség, az azonnali és MEGSZERVEZETT ellátása a "rendszernek". Gyakorlatilag egy nyilvános , elérhető adatbázisuk nincs a menhelyek tekintetében, ami két adatrögzítő max egy heti munkája lenne - mi a probléma hogy ilyen nem létezik? Az anyagi forrás vagy szellemi kapacitás hiányzik hozzá? Tekintve hogy a járvány hatására az eddig fellelhető ellátási források gyakorlatilag megszűntek (éttermek, iskolák konyhái jóval kisebb mennyiségben vagy egyáltalán nem tudnak segíteni) Létezhet az, hogy az állami költségvetésből ÉVTIZEDE ezt a kérdést megoldani nem tudják ? Képtelenek rá vagy csak szándékuk nincs ?

Az állatszerető emberek és az állatvédők pár ezer forintos utalgatásaiból tartják fenn szinte az egész rendszert! Ott is tartunk vele. Európa szégyene az az társállat tartási kultúra amit itthon tapasztalni - sajnáljuk, hogy nem látják a vadásztól az erdőt! Tapasztaljuk is, hogy az ebrendészeti telepeken milyen horrorisztikus "megoldások" léteznek (a hajdúsámsoni a tipikus eset a leghíresebb, de az oldalt tele írhatnám a többivel is) - ezek ELLENŐRZÉSE mikor fog napirendre kerülni NÉBIH által pl és eddig miért nem ? "NÉBIH" : akiknek egy egy bejelentésre adott 30-60 NAPOS válaszideje alatt már réges régen elpusztul a bejelentett. A fentiekre példaként azonnal részletes többoldalas fotóval dokumentált eset-listát tudunk küldeni igény szerint pl heti bontásban - legyen csak napi 10-15 esetre le"rövidítve" - hogy meg tudják egyáltalán milyen országban élnek. A lakossági adóforintokból mikor fognak legalább 1-10 milliárd forintot az állatvédelem legsürgetőbb problémáinak, kérdésének megoldására fordítani ??? (az "azonnal" az már késő)

De ha erre "nincs a kasszában" - akkor kérem nyissák ki a szemüket és a pénztárcájukat : ahogyan azt az egyszerű nehéz helyzetbe került emberek is teszik és SEGÍTSENEK némi adománnyal : bevételeikhez és köztudottan szerény lehetőségeikhez képest, ahogy azt mi is tesszük. Járjanak hát elől az adakozásban jó példával, ha az állam megoldani képtelen, legalább a civil segítségben jeleskedjenek Önök is, jó érzés - majd meglátják. Mivel a többmilliárdos "egy a természettel" gondolathoz nyilván maguk szerint is hozzátartozik a társállatok szeretete, ellátása és az ÉLET TISZTELTE - hiszen nemcsak a vadászok tartják gondos körülmények között az állataikat, mert ott is sok a kitűnő-jó példa (...) - talán azt kellene reklámozni és bemutatni, ebben bizonyára egyet is értünk. (leszámítva persze az élő vadra szocializált és nevelt harcoltatott kutyák esetét - ami miben is különbözik a tiltott viadalozattástól ???)

Ha a közmédiában a helyes állat tartási körülmények többször és követendően szerepelnének, az adott törvények plasztikus ismertetése keretében, nem lehetne több jegyzőtől tanácstalanul azt a választ kapni, hogy "most akkor én mit csináljak ? " Ha az egyszerű embertől elvárják, hogy törvényt ismerje, alkalmazza és betartsa, vajon ez egy jegyzőtől alapesetben elvárható lenne-e ? Várjuk szíves válaszukat a fenti ügyben, amit kérjük úgy fogalmazzanak meg, hogy a petíció több mint 25 ezer aláírójának és az állatvédők ennél sokkal nagyobb táborának kérdéseire azt, érdemi válaszként bemutathassuk.

Egyúttal kérem, nézzék el az egyszerű szövegezést - hozom az átlagos magyar választópolgári szóhasználatot, amivel nyilván gyakran és szívesen találkoznak munkájuk során, mely kapcsán feladatként vállalták:, hogy " ... Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek; jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom; tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom” .
Ezért köszönettel,
2021-január-12. Majoros Anna




Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...