Egyetért-e azzal, hogy Magyarországnak ÁLLATRENDŐRSÉGRE és ÁLLATVÉDELMI OMBUDSMAN-ra van szüksége ? (PETÍCIÓ és NYÍLT LEVÉL)

2022. szeptember 17-én 
Demonstráció az ÁLLATVÉDELEMÉRT / Bp Nádor utca 22.   13.00-15.00
Az Igazságügyi Minisztérium előtt

Az állatvédelmi változások bár látványosak  - sajnos nem hatékonyak. 
Az állatkínzásos bűncselekmények már napi sűrűségűek, kezelésüket a különböző hatóságok se követni, se megoldani nem tudják. 
Számtalan országban az ÁLLATRENDŐRSÉG hozta el az igazi gyökeres változást, szinte egyetlen európai országban sem indokolt már ennyire, mint idehaza. 
A kiszabott büntetéseknek nincs társadalmi visszatartó ereje - persze mitől is lenne, hiszen a lebukás veszélye minimális. 
Ott a helyszínen egy békés demonstrációt tartunk TÁBLÁKKAL - hogy felhívjuk a figyelmet, arra hogy sem a menhelyek, sem az emberek nem bírják már az állam "feladatát" közadakozásból ellátni.  
A terület sajnos kicsi , de mindenki MINDENKI KÉPVISELHETI mégis az ügyet. 
A közösségi média falára ( FB, TikTok, Insta, Twitter .... ) tegyen fel egy fotót magáról vagy a kedvencéről / társállatairól - és egy mondatot a képre amit a legfontosabbnak érez , amivel KÉPVISELNÉ a helyszínen a változást. Mi lene a te/ az Ön táblájára írva ?  
ÁLLATRENDŐRSÉGET MAGYARORSZÁGNAK !
JOGOT AZ ÁLLATOKNAK !
LETÖLTENDŐT A BŰNÖSÖKNEK !
AZ ÁLLATKÍNZÓ BŰNÖS !
NE VÁSÁROLJ ! FOGADJ ÖRÖKBE !
FELELŐSEK VAGYUNK ÉRTÜK!
AZONNALI ÁLLAMI TÁMOGATÁST A MENHELYEKNEK !
ORSZÁGOS INGYENES IVARTALANÍTÁS !


Használjuk a médiafelületeket  arra, hogy felhívjuk a figyelmet : 
1 ügy - 1 MONDAT - 1 FOTÓ demopapír4.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 • FRISSÍTÉS :         2021 június 4. 
   
  Az egyik eképzelésünk már teljesült - lett kormányszintű képviselete az állatvédelemnek VÉGRE. Tanács és Központ alakult - ha lassabban is mint szeretnénk elkezdődtek (!) a változások . 

  Bármelyik - akár - európai mintájú hasonló formában és/vagy néven  elképzelt  ÁLLATRENDŐRSÉG (mint szervezet) létrehozása megkerülhetetlen !
  A célja segíteni és támogatni ennek a mára e kialakult kaotikus és rettenetes helyzetnek a megoldását.  

  A petíció aláírásával ennek az igénynek a  támogatottsága növekszik - a szükségessége minden állatbarát számára teljesen világos. 

  M. A. 2019-11-18-i petíció : 
 

A magyarországi állatvédelmi helyzet LÁTHATÓAN
- NEM SIKERES,
- NEM EGYSÉGES    ÉS
- NEM MEGOLDOTT !  
KÖZPONTOSÍTOTT állami szintű képviseletre és egy hatáskörrel rendelkező hivatalos szervre van szükség:
ÁLLATVÉDELMI OMBUDSMAN-ra és ÁLLATRENDŐRSÉGRE. 
Az előbbi : végre adatokkal ráirányíthatná a figyelmet arra, hogy az erre irányzott összegek mennyire alacsonyak,  nagyságrendet és szintet kell emelni a probléma elviselhető rendezéséhez.  
Az utóbbi : hatósági jogkörrel ellátott azonnali intézkedésű szervezet lehetne, a rendőrség részeként, akár civil résztvevőkkel - amire bőven van jelentkező országszerte.  (A beterjesztett Büntető törvénykönyv ezirányú szigorításának elvetése legyen az azt elutasító "képviselők" lelkiismeretének fekete foltja.)

Az ország vezetése vagy nem látja, vagy nem akarja, vagy nem tudja mi történik az országban.
Akármelyik is : RETTENETES HIBA, ami naponta állatok életébe kerül! 
Felháborító és undorító kegyetlenségektől, elképesztő és vérlázító állat tartási körülményektől, naponta kínzásokról és szabályos kivégzésekről, rendszeres és megélhetés-szerű viadaloztatásról, szaporító- és gyepmesteri telepek állapotaitól és azok külföldi kereskedelmétől hangos a média! 
Az állattartási körülmények átfogó rendszeres kontrollja országosan minimális, pedig ilyen állapotok fényében indokolt lenne. Rémes, hogy már szinte jól beazonosítható régiókban "divattá" válik az állatkínzás, ami jogilag büntetendő bűncselekmény. 
A jegyzők túlterheltek, nincs szakapparátusuk ezen ügyek kezelésére, az állatvédelemmel kapcsolatos munkájukat senki sem ellenőrzi.  Jószerencsével rendőrök biztosítják a helyszínt, míg az állatvédő odamegy az állathoz, fényképeket készít, bizonyítékokat gyűjt.
ÁLLATRENDŐRSÉG létrehozásával ez a feladat megoldottabb, gyorsabb, hatékonyabb kezelhető. Az állat és a gyerekek bántalmazásának eredője ugyanaz, mindkét esetben védtelen élőlénnyel kegyetlenkednek, aminek megoldását már nem bírjuk tovább tétlenül kivárni. Méltó ez egy európai országhoz ? 
Számtalan tüntetés, média szereplés ELLENÉRE : nem történik HATÉKONY VÁLTOZTATÁS, SEMMI ÉLETKÉPES ORSZÁGOS SZINTŰ RENDEZÉSE A PROBLÉMÁNAK NEM TAPASZTALHATÓ ! MIÉRT ? 

Elhivatott, de a végletekig túlterhelt civil állatvédők, pár száz kisebb alapítványként működő magánszemély és néhány országos szintű nevesebb viszi a hátán az állatvédelmet, az állatmentést.  EREJÜKÖN és anyagi lehetőségeiken BŐVEN felül ! mentik a menthetőt intézményesített kéregetős KÖZADAKOZÁSOKBÓL ! (hiszen az adó 1% is az) 
"MINIMUM kb. 30.000 kóbor kutya van az utcákon és vár ellátásra, ami különösen jelentős annak fényében, hogy az országban összesen 4-5 millió kutya él becslések szerint. Sajnos, fürtökben lógnak a kóbor állatok Magyarország utcáin, akik sok helyen falkába verődve embereket, haszonállatokat támadnak meg." ( egy nemzetközi szervezet felmérése és véleménye ) 

Ivartalanítási akciókra szánnak pár tíz millió forintot, holott ennek a problémának a megoldására a 10 MILLIÁRD forint lenne a minimum.
Mi, mint adófizetők szívesen fordítanánk az adónkból erre a célra, sőt ennek az elviselhetetlen állapotnak a megoldását MEG IS KÖVETELJÜK!

Számtalan más európai példa van e tárgyban: holland, lengyel, török, olasz, osztrák, luxemburgi   ..... stb. 
Mi a regnáló kormány TERVE a MEGOLDÁSRA ? ERRŐL MIÉRT NEM HALLUNK ? Nem értjük MIÉRT NEM LÉPNEK ? Nem elég motiváltak ?

A világ elborzadva nézi : mi folyik ebben az országban !?!
Micsoda agresszív kegyetlenkedések, micsoda közöny, milyen aljasságok, micsoda értelmetlen gyepmesteri telepen történő kivégzések ezrei!  ( kb 15.000 kutya /*jav/évente pusztul ott el, már életében is rettenetes körülmények közt élve) 
 
A menhelyi állatok életét egy központilag elérhető ORSZÁGOS SZINTŰ örökbefogadási rendszerrel meg lehetne menteni, vagy akár egy kiépített internetes NEMZETKÖZI kapcsolati platformmal örökbe adhatóvá tenni !  MIÉRT nincs ilyen az országnak ? Nem tudnak a problémáról , nem észlelik ? 

Egy két civil alapítványnak hála, az iskolákba, óvodákba elszórtan bekerülhet állatvédelmi oktatás, DE MIÉRT NEM RÉSZE ez az ALAP TANTERVNEK ? Mi ennek az akadálya ? Főleg vidéken, ahol ez napi igény lenne! Hiszen az állatok védelme, szeretete, tisztelete a saját lelki egészségünket erősíti a testi mellett.

A nyílt levél címzettjei : 

Dr. Nagy István agrárminiszter
Dr. Rácz András környezetügyért felelős államtitkár
Dr. Oravecz Márton Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elnök (NÉBIH)
Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár
Dr. Gönczi Gábor MAGYAR ÁLLATORVOSI KAMARA elnök
Dr. Pintér Sándor belügyminiszter
Dr. Sors László Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkár (NAV)
dr. Jámbor László Országos Magyar Vadászkamara elnök
Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter
dr. Varga Judit igazságügyi miniszter

Kérem, támogassa a petíciót az aláírásával ha egyetért ennek a problémának a MIELŐBBI kezelésével és megoldásának szükségességével és hívja fel a figyelmét ismerőseinek is. 
Egyenlőre CSAK a média nyilvánosság az, ahol még felemelhetjük a szavunkat - mivel sajnos az állatvédelmi ombudsman posztot eltörölték a probléma megoldása NÉLKÜL ! 

Kérem, ha egyetért hívja fel a petícióra imerősei figyelmét is : küldje tovább!


ÁLLATRENDŐRSÉGET MAGYARORSZÁGNAK ( FB oldal )Figyelem! A freemail.hu-ra végződő emailek esetében a visszaigazoló email a levélszemét mappába megy, ott kell keresni!


 

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Anna Majoros láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...