Egyetért-e azzal, hogy Magyarországnak ÁLLATRENDŐRSÉGRE és ÁLLATVÉDELMI OMBUDSMAN-ra van szüksége ?

A magyarországi állatvédelmi helyzet LÁTHATÓAN NEM SIKERES, NEM EGYSÉGES, NEM MEGOLDOTT!

KÖZPONTOSÍTOTT állami szintű képviseletre és egy hatáskörrel rendelkező hivatalos szervre van szükség:
ÁLLATVÉDELMI OMBUDSMAN-ra és ÁLLATRENDŐRSÉGRE.
Az előbbi : végre egységes és hiteles adatokkal ráirányíthatná a figyelmet arra, hogy az erre irányzott összegek mennyire nevetségesen alacsonyak.
A probléma megoldásához többszörösük is láthatóan kevés lenne.
Az utóbbi : hatósági jogkörrel ellátott azonnali intézkedésű szervezet lehetne!
(A beterjesztett Büntető törvénykönyv ezirányú szigorításának elvetése legyen a "képviselők" lelkiismeretének fekete foltja.)

Elhivatott, de a végletekig túlterhelt civil állatvédők, pár száz kisebb alapítványként működő magánszemély és néhány országos szintű nevesebb viszi a hátán az állatvédelmet az állatmentést.
EREJÜKÖN és anyagi lehetőségeiken BŐVEN felül mentik a menthetőt KÖZADAKOZÁSOKBÓL !

"MINIMUM kb. 300.000 kóbor kutya van az utcákon és vár ellátásraí ami különösen jelentős annak fényében, hogy az országban összesen 4-5 millió kutya él becslések szerint. Sajnos, fürtökben lógnak a kóbor állatok Magyarország utcáin, akik sok helyen falkába verődve embereket, haszonállatokat támadnak meg." ( egy nemzetközi szervezet felmérése és véleménye )

Az ország vezetése vagy nem látja, vagy nem akarja, vagy nem tudja mi történik az országban. Akármelyik is : RETTENETES HIBA, ami naponta állatok életébe kerül!
Felháborító és undorító kegyetlenségektől, elképesztő és vérlázító állat tartási körülményektől, szaporító- és gyepmesteri telepek állapotaitól hangos a média!
Az állattartási körülmények átfogó rendszeres kontrollja országosan minimális, pedig ilyen állapotok fényében indokolt lenne. Rémes, hogy már szinte jól beazonosítható régiókban "divattá" válik az állatkínzás, ami jogilag büntetendő bűncselekmény.
A jegyzők túlterheltek, nincs szakapparátusuk ezen ügyek kezelésére, az állatvédelemmel kapcsolatos munkájukat senki sem ellenőrzi.  Jószerencsével rendőrök biztosítják a helyszínt, míg az állatvédő odamegy az állathoz, fényképeket készít, bizonyítékokat gyűjt.
ORSZÁGOS ÁLLAT-RENDŐRSÉG létrehozásával ez a feladat megoldottabb, gyorsabb, hatékonyabb lehetne. Az állat és a gyerekek bántalmazásának eredője ugyanaz, mindkét esetben védtelen élőlénnyel kegyetlenkednek, amit már nem bírunk tovább tűrni.
Számtalan tüntetés, média szereplés ELLENÉRE : nem történik HATÉKONY VÁLTOZTATÁS, SEMMI ÉLETKÉPES ORSZÁGOS SZINTŰ RENDEZÉSE A PROBLÉMÁNAK NEM TAPASZTALHATÓ ! MIÉRT ?

Ivartalanítási akciókra szánnak pár tíz millió forintot, holott ennek a problémának a megoldására a 10 MILLIÁRD forint lenne a minimum.
Mi, mint adófizetők szívesen fordítanánk az adónkból erre a célra, sőt ennek az elviselhetetlen állapotnak a megoldását MEGKÖVETELJÜK!

Számtalan más európai példa van e tárgyban: holland, lengyel, török, olasz, osztrák, luxemburgi   ..... stb.
Mi a regnáló kormány TERVE a MEGOLDÁSRA ? ERRŐL MIÉRT NEM HALLUNK ? Nem értjük MIÉRT NEM LÉPNEK ? Miért nem vagyunk elég elszántak?  Nem vagyunk elég motiváltak ?

A világ elborzadva nézi : mi folyik ebben az országban !?! Micsoda agresszív kegyetlenkedések, micsoda közöny, milyen aljasságok, micsoda értelmetlen gyepmesteri telepen történő kivégzések ezrei!
Ezen állatok életét egy központilag elérhető ORSZÁGOS SZINTŰ örökbefogadási rendszerrel meg lehetne menteni, vagy akár egy kiépített internetes NEMZETKÖZI kapcsolati platformmal örökbe adhatóvá tenni !
Egy két civil alapítványnak hála, az iskolákba, óvodákba elszórtan bekerülhet állatvédelmi oktatás, DE MIÉRT NEM RÉSZE ez az ALAP TANTERVNEK ? Főleg vidéken, ahol ez napi igény lenne !? Hiszen az állatok védelme, szeretete, tisztelete a saját lelki egészségünket erősíti a testi mellett.

Kérem, támogassa a petíciót az aláírásával ha egyetért ennek a problémának a MIELŐBBI kezelésével és megoldásának szükségességével és hívja fel a figyelmét ismerőseinek is.
Egyenlőre CSAK a média nyilvánosság az, ahol még felemelhetjük a szavunkat - mivel sajnos az állatvédelmi ombudsman posztot eltörölték a probléma megoldása NÉLKÜL !

(Makai Anna)

Az aláírással engedélyezem Annamaria Majoros, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.