Francia állami nevelésben szenved a magyar gyerek-Orbán Viktornak


Vendég

#1

2011-12-20 12:38

Kérem, Miniszterelnök Urat, segítse Fionát hazánkba, Magyarországra visszajutni. Egy kicsi lélek, akinek egyetlen reménye van , hogy hazája visszahozza őt Édesanyja karjaiba. Tisztelettel

Vendég

#2

2011-12-20 21:49

Szörnyü,hogy a mai világban ilyen embertelenül bánnak gyerekkel és édesannyával.Azt gondolná az ember,hogy gyereket,minden körülmények között csak oltalmazni és védeni lehet.Felháboritó.Miért nem vonják felelőségre a tetteseket.A gyereknek az édesanyánál van a helye nem az édesapánál.Az apát kéne alaposan kivizsgálni a Franciáknak.

Vendég

#3

2011-12-22 22:39

Tudom mit jelent nevelőotthonban élni! Részese voltam. Készülő könyvemben épp az Állami gondozottakról írok! Végtelenül sajnálom a családot!
Bízom benne hogy nyer az igazság, mert különben a kislány egész életét meghatározó lelki problémákkal küzd majd. ( most is).


Vendég

#4

2011-12-23 07:03

Mélységesen megrendültem a levél olvasása alatt. Ilyen is van a xxl.században. Ilyen emberekkel vagyunk körbe véve,a kutyámban több emberség van mint ezekben az emberekben,Én ezt bátran állítom!!!!!! További sok sikert.

Vendég

#5

2011-12-23 12:33

remélem nem torzít a leírás! Ha nem torzít, úgy minden támogatásom az ügyért, ha igen abból nagy gáz lesz!

Vendég

#6

2011-12-24 19:48

A gyarmatokon különb szörnyűségek is történtek.Névlegesen nem vagyunk gyarmat.Még ha Orbán véletlenül együttérezne is,a minisztériumok lakosságellenes szellemiségűvé és gyakorlatúvá váltak föltöltődve idegenszívűekkel,és cinikusan helytartói tevékenységüket és cselekedeteiket(és nem cselekedeteiket)a lakosság érdekével indokolják.Ennek ellenére :Ne adja fel a reményt,mozgasson meg minden követ.A reménytelennek látszó helyzet is csak akkor válik azzá,ha feladják,és belenyugszanak.Kívánom,hogy akár a legváratlanabbnak látszó helyről is,de segítséget kapjanak,emberséget tapasztaljanak.Üdvözlettel:Fehér László Csongor

Vendég

#7

2011-12-24 20:36

Mélységesen felháborító a történet. Megítélésem szerint a magyar hatóságok többrendbeli bűncselekményt követtek el, amiért felelősségre kellene vonni őket, s ez nem csupán az áldozatok érdeke, hanem mindnyájunké. Ha jól értelmezem, akkor egy bűnszövetségben elkövetett gyermekrablásról van szó, többrendbeli testi sértéssel és más törvénysértésekkel fűszerezve. Például leinjekciózni sem lett volna joguk, ez már önmagában is rendkívül súlyos bűncselekmény.
Javaslom az édesanyának, hogy sürgősen vegye fel a kapcsolatot a Nemzeti Jogvédő Szolgálattal, ők egy civil jogászokból, önkéntes alapon szerveződött munkacsoport, és biztos vagyok benne, hogy segítenek. A Strassbourgi Emberi Jogi Bírósághoz fordulnék, és soronkívüliséget kérnék. Mind a Magyar, mind pedig a Francia állam súlyosan megsértett több nemzetközi egyezményt is, pl. a Római Egyezményben deklarált kínzás tilalmát (is).
Javaslom továbbá, hogy az édesanya próbáljon meg a médiákban szerepelni, a közfelháborodás sokat lendíthet a hivatalok hozzáállásán.
A legjobb kívánságaimat küldöm a kislánynak és az édesanyának is,
Labant Csaba

Vendég

#8

2011-12-25 15:09

Szólj hozzá...

Vendég

#9

2011-12-25 15:10

Szeretném,ha minél több emberhez eljutna ez a hír.
Feri

#10 Ez nem történhet meg többször...

2011-12-25 15:13

Nagyon felháborító!

Vendég

#11

2011-12-25 18:41

1.) Javaslom a petíció címét átírni. Ugyanis a történet lényegét nem fedi a "Francia állami nevelésben szenved" kijelentés. Javaslataim: "Kommandósok rabolták el otthonából a magyar kislányt" vagy "Gyermekrablás állami szervek által - külföldön, ismeretlen helyen sínylődik a Pintér rendőrei által foglyul ejtett magyar kislány", vagy "Magyar rendőrök rabolták el a külföldön fogvatartott kislányt". Vagy valami hasonlót.
2.) A nagyszülők helyében feljelenteném a látlelet felvételét megtagadó orvost. Mentek-e másik orvoshoz? Írattak-e vele papírt arról, hogy megtagadja a látlelet felvételét? Büntetőeljárást kezdeményeznék ellene hivatali kötelességszegés miatt, és csak miután a bűnössége megállapítást nyert, orvosi etikai eljárást kezdeményezni. Tapasztalatból mondom, hogy az orvosi kamara által lefolytatott eljárás egy nagy nulla, messze elkerülendők.
3.)Nem derül ki a levélből minden konkrétum, pl. igen fontos elem, amire csak egy elejtett megjegyzésből derül ki: a "41 napos kiadatási őrizet" mit takar? Az édesanyát 41 napig fogvatartották a hatósági gyermekrablást követően? Ez is súlyos bűncselekmény lehet, mindenképp hozzáértő jogásszal kellene beszélni erről is.
4.) Végezetül: átgondolnám, hogy mi vezethetett ilyen durva történésekhez. A kislány édesapjával való kapcsolatot javaslom tételesen analizálni, a gyermek és az apa szemszögéből is.
És az is lényeges eleme a történetnek - amire egyáltalán nincs utalás a levélben, hogy mik voltak a konkrét előzmények? Válóper, gyermekelhelyezési per, stb. Mert ha pl. bíróság írta elő az édesapa láthatását s az édesanya ezt nem tette lehetővé, az jogilag más helyzet, mintha teljes mértékben jogkövető magatartást tanúsított. Persze, a hatósági erőszak és kegyetlenkedés, kínzás mindenképp elítélendő olyan esetben is. De ez lényegi kérdés.
Mégegyszer a legjobb kívánságaimat küldöm, s ha bármiben segítségére lehetek, kérem, keressen meg:
Labant Csaba békenagykövet

Vendég

#12

2011-12-26 01:05

Amikor az emberség elvész a jog útvesztőiben, ott már a józan ész nem segít, csak a szív ami együtt tud érezni.
Drukkolok, hogy a kislány végül testileg és lelkileg épen ott élhessen, ahová a szíve húzza.

Vendég

#13

2012-01-02 13:55

A rendőrbarmok jóindulatával, emberségével, védtelen, fegyvertelen emberekkel szembeni határtalan bátorságával tisztában vagyok. Könnyű a vitézség, amikor nincs ellenség. Az anyának, gyermeknek igaza van. Az állam szervei, ha emberségesek lennének innen kellene kiinduljanak. 11 éves a kislány, most már ő kellene eldöntse, melyik szülőhöz ragaszkodik, és azt a hatóságok tiszteletben kellene tartsák. A XXI-ik század szégyene, hogy ilyen dolog megeshet. Engedjék a gyereket döntési helyzetbe, és tartsák tiszteletben azt! Ha az anyához kíván menni, engedjék.

Vendég

#14

2012-01-02 17:09

A kislány az anyjával akar élni,akkor igy kell lenni.Igy a legjobb ,ez a legnaturálisabb törvény,az élet törvénye.Nem kell ellene menni.Akik elhurcolták öt,és akik nem védték meg saját hazájában ezeket kell a pszichiatriára vinni.Kérem ,az nagyon fontos egy gyermek számára,hogy édesanyja legyen mellette. Az "agyontanultak" kérem tanulmányozzák egy kicsit a természet tudományát!

Vendég

#15 Re:

2012-01-04 02:07

#14: -  

 

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2012-01-04 17:48


Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2012-01-05 09:08


Orosz Krisztina

#18 KÖSZÖNÖM SZÉPEN

2012-01-05 12:25

Kedves Hozzászólók!
Nagyon szépen köszönöm, hogy már ennyien csatlakoztak a dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Úrhoz intézett petíciómhoz.
Remélem még többen leszünk, akik megértjük, hogy ez a petíció egy kislányról szól, akit begyógyszereztek, majd kezénél, lábánál fogva minden kérése (minden egyes végtagjánál egy-egy kommandós...), tiltakozása ellenére otthonából a hatóság emberei elhurcoltak, mindezt a jelenlévő gyámhivatali dolgozók szeme láttára, akik teljes közönyösséget tanúsítottak a gyermekkel szemben. A kislányom fizikai bántalmazásának tűrése, legyen az akár nyomozó hatóság által foganatosított eljárás során alkalmazott bánásmód, véleményem szerint nem elfogadható magatartás egy gyámhivatali dolgozó részéről. A rendelkezésre álló orvosi dokumentumok szerint a kislányomon külsérelmi nyomok is (karcolás, zúzódás) keletkeztek. Magyarországról "megkötözve szállították el", amely a néhány hete rendelkezésünkre bocsájtott orvosi feljegyzés szerint az alábbiak szerint történt: " Az ügyvéd jelezte, hogy a gyermek szállítását mentővel fogják megoldani, mely miatt jelenleg is tárgyalások folynak". "Kértük az ügyvédet, hogy a gyermek elszállítását még ügyeleti idő előtt oldják meg". " A szállítást vállaló mentőszolgálat egyik orvos vezetőjével telefonon beszéltem, elmondtam, hogy a gyermek állapota instabil, bármikor dekompenzálódhat". "Azt is jeleztem, hogy a gyermek kijelentette, hogy az osztályról saját lábán, önszántából nem hajlandó távozni, osztályunk pedig nem fogja erővel beültetni egy mentőbe". "Ezt az ügyvéd felé is jeleztem, aki tudomásul vette"...(részlet a Heim Pál Kórház orvosa által kiadott feljegyzésből)
Ehhez képest:
" A szállítást vállaló mentő már ügyeleti időben érkezett (kb 16.30), a sofőrön kívűl egy ápolóval. A gyermek tiltakozott, kiabált, sírt. Kb. 30 perc múlva a mentő sofőrje és az ápoló felvitték az osztályra a hordágyat, és a tiltakozó gyermeket a hordágyhoz rögzítették, majd mentővel elszállították az osztályról." "Az elszállításban, a gyermek rögzítésében az osztály személyzete nem vett részt, de a jelenlegi hatályos jogszabályok értelmében ezt megakadályozni nem tudta"...(részlet a Heim Pál Kórház orvosa által kiadott feljegyzésből)
Jelenleg Fióna állami intézeti nevelésben van, lassan már 5 hónapja, és haza szeretne végre jönni.
Ehhez kérem az Önök segítségét.
Fióna édesanyjaként, ha megengedik, arról szeretnék beszélni, hogy a fentihez hasonló bánásmód milyen súlyosan sérti egy gyermek testi- és lelki integritását, és ahol  a nemzetközi érdekek és diplomáciai nyomás felülírták egy kislány nemzetközi egyezményekben is lefektetett alapvető emberi- és gyermeki jogait.
Egy gyermeket "nemcsak meghallgatni, hanem meghallani is kell"...Fióna esetében sajnos egyik sem történt meg. Ezért kérem hát a segítségüket. Egy gyermek "nem mini ember, mini emberi jogokkal".

A HVG év végi duplaszámában (2011. december 24.) megjelent egy cikk "Idegenbe szakadva" címmel. Nemcsak rólunk szól, és a jogi háttéről is tájékoztatást ad, igaz csak nagyvonalakban.

Nekem nem kell "igazat adni". Az "ellenvélemény" is vélemény.

Gondolataim, szívem, lelkem minden szeretete a kislányom, és azon szülők- és gyermeik felé szállnak, akiknek hasonló emberi tragédiát kell átélniük.

Őszinte szeretettel, és üdvözlettel: Orosz Krisztina, Fióna édesanyja.


Vendég

#19

2012-01-09 12:58

tapasztalatom szerint is nagyon sok probléma van a kiskorú gyermekek ügyében történő eljárókkal. sajnos senki , vagy nagyon-nagyo kevesen figyelnek oda, hogy mi az ő érdekük. az anyákat lehetelnen helyzetbe hozzák,aki várta, szülte, nevelte gyermekét a legnehezebb időszakban, majd kiragadják a kisgyermeket, amikor ő még nem igazán tudja mi történik körülötte, anélkül, hogy alapos körültekintő vizsgálataot folytatnának. ez eredményezi azt a sok lelki problémát, amit mind gyermekek mind szüleik elszenvednek. nagy julianna

Vendég

#20

2012-01-13 14:54

FORR A VÉREM, Mert pontosan tudom, hogy miket lehet ebben a fasiszta, gyerekgyilkos világban, a sátán hatalmában MEGTENNI. És egy percig se higgyétek, hogy ezek a NÁCIK ezt élve megússzák. Teszünk róla, hogy örök kínszenvedésben legyen részük, a POKOL legforróbb tüzeiben.
Magam és családom hasonló, ám még egyenlőre kevésbé lehetetlen, elképesztő helyzetben élünk, ill. halunk nem sokára... HÁLA A MOCSKOS NÁCI, GYEREKGYILKOS, PEDOFIL KÉJGYILKOS, SZERVKERESKEDŐ MAGYAR RENDŐRSÉGNEK és többi MOCSOK SZEMÉTLÁDÁNAK !!!
Írás az alábbi honlapjaimon:

ULTIMÁTUM MULTIMÉDIA, MAGYARORSZÁG

HTTP://HALALRAITELVE.HUPONT.HU
HTTP://LAKASMAFFIA.BLOG.HU

Erről az esetről is számot teszek HONLAPJAIMON, ÉS A VILÁGON MINDENÜTT, AMERRE MÉG A NÁCIK KÉNYSZERÍTENEK MENEKÜLNI !!!

ISTEN ÁLDÁSA MINDENKIRE !!!

Rácz Gábor László, 2012.01.13., 13:50.

Vendég

#21 Re:

2012-01-14 00:10

#11: -  

Kedves Labant Csaba!

Nagyon szépen köszönöm Önnek is, mint mindannyiuknak, a kislányom iránt tanúsított együttérzését, együttérzésüket.

A nyílt levelem, és esetünk nyomán a Belügyminisztérium jogszabály-előkészítő osztálya még inkább  megkívánja szigorítani a gyermekeknél a végrehajtási eljárásoknál alkalmazandó, alkalmazható rendőrségi intézkedéseket, és Ombudsmani (...) állásfoglalás alapján törvényjavaslatot kíván előterjeszteni a 2/3-os parlamenti többséggel rendelkező Országgyűlés elé...Az Ombudsman ellen panaszt terjesztettem elő az Országgyűlés Elnöke, mint felettes szerve felé, elé, hogy milyen választ kaphatok, azt azonban nem tudhatom...

A Belügyminisztérium az egyoldalú, hamis tényálláson alapuló Ombudsmani jelentés/javaslat alapján összehangoltabbá kívánja tenni a végrehajtó-gyámhivatal-rendőrség munkáját, miközben a hasonló esetekben eljáró bírók, ügyészek, gyámhivatali dolgozók nemcsak a nemzetközi, de még a hazai gyermekvédelmi törvényben megfogalmazott törvényeket sem ismerik-és ezáltal nem is alkalmazzák..Gyakorlatilag a közeljövőben törvény adna lehetőséget a gyermekeknél alkalmazható testi erőszak alkalmazására, amely minden a gyermekek nemcsak hazai, de nemzetközi egyezményekben lefektetett alapvető emberi-és gyermeki jogaikat sértené. Törvény adna lehetőséget nemzetközi vonatkozású ügyekben az emberek családi-és magánéletébe való oly súlyos beavatkozásra, mint ami esetünkben is történt.

Megmozdulást tervezek a Parlament elé, hogy a gyermekek mindenek felett álló és törvényben lefektetett jogaik ne sérülhessenek, hogy a gyermekek ne váljanak rendőrségi, végrehajtói erőszak áldozatává egy ilyen "törvény" elfogadásával, és ebben kérem az Ön segítségét.

Az Alapítványa, és kapcsolatrendszere által talán segítséget tudna nyújtani abban, hogy a hasonló nemzetközi vonatkozású ügyekben sérült gyermekek érdeke méltóan legyen képviselve, és ehhez álláspontom szerint a nyilvánosság segítségére van szükség.

Továbbra is várom mindazok jelentkezését, akik a történetünkben magukra ismernek. Jelenleg 50 ügyben kerestek meg, és minnél többen leszünk, annál hatékonnyabban tudjuk gyermekeink érdekeit képviselni, akár az Európai Bizottság előtt.

Várom válaszát, és mindazokét, akik e sorokat olvassák.

Őszinte köszönettel, üdvözlettel:Orosz Krisztina, Fióna édesanyja.

 

Ultimátum Multimédia, Magyar Köztársaság.

#22 Tisztelt Krisztina !

2012-01-14 02:04

#21: - Re:

Kérem csatlakozzanak hozzánk

a frászbúkon, csúfnevénél, emberléptekkel magasztosabb eszméje érdekében. Akár, az Önök Érdekében is!

A megmozdulásnak hangot, és képet adnék, rengeteg Barátommal, Hazafiakkal Egyetemben.

Isten Áldása Önökre, és Szép Hazánkra, Gyermekeinkre !

 

Ultimátum Multimédia, Magyar Köztársaság.

Az oldal elérhetősége:

http://www.facebook.com/pages/Szabads%C3%A1gharc-2012-m%C3%A1rcius-15-F%C3%B6lt%C3%A1madott-A-Tenger/240313206040002

 

Köszönettel, Hű Reményekkel :

Rácz Gábor László.

 

http://halalraitelve.hupont.hu

http://lakasmaffia.blog.hu

http://youtube.com/user/Racz8609

 

Hírháttér MM.:

http://hirhatter.org  / Molnár F. Árpád és Kollégái /

 

Imádkozunk Önökért !

http://halalraitelve.hupont.hu/felhasznalok_uj/1/6/167490/kepfeltoltes/uaar-hono...

http://halalraitelve.hupont.hu/felhasznalok_uj/1/6/167490/kepfeltoltes/a_szebb_j...


Vendég

#23

2012-01-14 11:23

A történet szörnyű!
Ezt meg lehet csinálni ebben az országban?
A jogrendünk szégyene.

Vendég

#24

2012-01-14 11:28

Ami történt az a magyar jogrend szégyene.
Minősíthetetlen.
Szóhoz sem jutunk.

Vendég

#25

2012-01-18 10:38

Minden gyereknek az anyjánál van a helye, kivételt csak az képez, aki veszélyezteti a gyermekét!