Petíció a Támogató Szolgálatokért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Petíció a Támogató Szolgálatokért petíció automatikusan generált fórumtémája

Nagy János Mihály

#51

2011-10-21 08:46

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a jelen petíciót, az elsők között írtam alá! Azt sajnálom, hogy nem történt egy szélsebbkörű összefogás, egyeztetés, hálózatépítés ez ügyben, hiszen itt érintettek a pszichiátriai és szenvedélybeteg közösségi ellátások/szolgáltatások, a házi segítségnyújtás, az utcai szociális munka és a krízisközpontok is. Ezen szolgáltatásokat igénybevevő kliensek, a hozzátartozóik etc.
üdvözlettel:
Nagy János Mihály

Vendég

#52 Re:

2011-10-21 10:25

#51: Nagy János Mihály -

A többi réintett szolgáltatással egyeztetések voltak, tudunk egymásról és igyekszünk összehangolni a tevékenységünket, de mindenki a saját szakterületének megfelelően cselekedik.

5gh

#53 munkahely

2011-10-21 10:30

nincs ennél olcsóbb munkahelyteremtés mint ezen munkahelyek megtartása (alacsony fizetések)
és még hasznos is a munkájuk (nem aktatologatók)

Vendég

#54

2011-10-21 11:09

Sziasztok!

Én még annyit hozzátennék, hogy a közösségi pszichiátriai betegekkel mi lesz, ha bezár a bazár? Mert ahogy egy általam nagyra tartott pszichiáter főorvos előadásán hallottam, ez a pénz megvonás a pszichiátriai betegek ellátása, után-követése szempontjából ugyanakkora súlyú, mint az OPNI bezárása volt. És gondozóként tapasztalatból tudom, hogy némely beteg még azért él (szó szerint), mert mi vagyunk és segítjük, ahol tudjuk. Csak ezt a minisztériumban ülők soha nem fogják értékelni addig, amíg vagy pszichiátriai beteg és/vagy fogyatékos gyereke nem lesz! Ők csak számokat látnak, nem az ellátotti kört, a munkánk "tárgyát", az EMBERT! Arról nem is beszélve, hogy én személy szerint havi nettó 70 ezerért csinálom, tehát nem a pénzért, mert ez az éhhalálnál ép kicsivel több...

Vendég

#55

2011-10-21 11:34

Úgy gondolom, hogy akik ezt az idősek számára egyetlen megoldást jelentő lehetőséget is el akarják venni, meg kellene próbálni egy negyed évig úgy élni, mint az érintettek.
Talán az is eszükbe juthatna a szakmai kérdésekben analfabéta politikusoknak - főleg a KDMP-seknek, hogy a családok és "...a zemberek" védelméről nem beszélni kell, tenni kell érte.

Vendég

#56 Re:

2011-10-21 11:38

#54: -

A közösségi ellátásban dolgozóknak Dr. Harangozó Judit neve biztosan nem ismeretlen, az egész Közösségi Pszichiátriai Ellátás "szülőanyja"! Ők is tiltakoznak ez ellen az elvonás ellen, a szakmai kamara is indítványozta ennek a nevetséges összegnek az "újragondolását" az állam részéről. Tehát a pszichiáterek is velünk vannak, nekik is meg kell mutatni eme petíciót, aláírásukkal megerősítenek bennünket,  egyszerű kis munkavállalókat!


Vendég

#57 Re:

2011-10-21 11:42

#54: -

A közösségiek ügyét is felkapta a sajtó: http://nol.hu/belfold/penzert_konyorognek_a_pszichiatriai_betegek

A jövő héten szeretnék majd egy olyan egyeztetést, hogy egy közös akciót kellene az érintett szolgáltatásokkal szerveznünk, majd meglátjuk, sikerül-e összehozni.

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2011-10-21 15:06


nadisas

#59 nadisas

2011-10-21 20:11

reagálás erre : http://hvg.hu/gazdasag/20111019_tamogato_szolgalat_elvonasok_fogyatekosok#rss

 

Jó a cikk, csak sajnos, ez a jéghegy csúcsa, Mint mindíg, a neheze " alul " van.
Volt ( valaha ) egy olyan szociális törvény, ami előírta, hogy " Kötelező Önkormányzati feladat " 10.000 lélekszámot meghaladó településen legalább egy Támogatószolgálat működtetése.
Ami elég jó, és humánus törvény volt, el is törölték gyorsan. Nézzük a számokat, csak példaként : Szűkebb hazámban , Szegeden olvastam régebben egy statisztikát, amiben az állt, hogy a rászoruló, különbözőképpen sérült emberek száma 11.000 körül van. Szeged lakossága 160 000 fő körül van.
Tehát a régi, eltörölt szoc.törvény értelmében 16 Támogatószolgálatot lehetett volna működtetni KÖTELEZŐ Önkormányzati feladatként. NEM véletlenül törölték el a törvényt - ugyanis az Önkormányzatok nem voltak rá képesek.
Viszont egy kormányrendelet értelmében KÖTELEZŐ ÁLLAMI feladat lett ( Javítson ki valaki, ha nem jól tudom.)
Ezzel szemben most Szegeden van kettő db! Támogatószolgálat, mindkettő az éhenhalás szélén. A szoc. munkások jó része minimálbéren, ami ugye év elején ( a " senki nem jár rosszabbul, senkinek se lesz kevesebb a fizetése " -kormányzati ígéret ellenére, kb. 2400 Ft-al csökkent ) Nem tudom, az ország többi részén milyen állapotol vannak, erős a gyanúm, hogy még rosszabb,,,
Szóval ne legyünk szégyenlősek, nézzük a számokat tovább:
Egy átlagos, rászoruló ember, a szakmai szlogennel úgy emlegetett, mint : célcsoport. Ezek az emberek átlagosan 30.000-50.000 FT havi jövedelemből élnek, a 60.000 Ft-os " bűvös határt " kevesen érik el. Ez a pénz pl. így jön össze : FOT, ( Fogyatékossági Támogatás ), Rokkantsági járadék, illetve Rokkantsági nyugdíj, kinek mit állapítottak meg. És ez az összeg, gyengébbek kedvéért, összesen értendő, a fenti jogcímekből nagyjából ennyi jön össze. Ezeket gondozza, ellátja a sokszor 70.000 FT-ból, vagy alig többől élő szociális munkás. Magyaroszágon ma emberek élnek ennyiből! Mert muszáj !
Gyengébbek kapaszkodjanak : Ez NEM túlzás, ez tényleg ennyi !
Tudják ez mire elég ? Mélynyomorra ! Fizessen ennyiből rezsit, és közlekedjen, és egyen az, aki még a Támogatószolgálatok segítségét is el akarja tőlük venni !
Ezzel szemben van nekünk szociális miniszterelnöki tanácsadónk pl. havi 970.000 FT-ért ! És még ki tudja, hány ilyen van, ezt is onnan tudom, tele volt vele nem túl rég elég sok internetes hírportál, sőt a TV-ben is megnyilatkozott.
Utánaszámoltunk : Évi 12 millió Ft alatti költségvetésből NEM lehet Támogatószolgálatot működtetni a mai hatályos jogszabályi előírások szerint, de azzal is csak minimálbéren.
Érdekes, a szociális tanácsadónk egy évi bére szinte épp kifutná, és lehet, többre mennénk vele...
És ugye a képviselő uraimék meg nem túl rég szavaztak meg maguknak akkora havi fizetést, ami a legmagasabbak közé tartozik az EU-ban, én már nem tudom, mennyi, akit érdekel, olvasson utána.
És a rengeteg elhibázott, pénzpocsékoló kormányzati döntésekről nem is beszéltem, van épp elég.
No most HONNAN IS KELLENE ELVENNI, tessék mondani ?
Ennek a szakmának az érdekérvényesítő képesség a béka segge alatt van, külön szakmai tragédia, hogy nem nevelt ki a szakma olyan hozzáértőket, akik ott fönn legalább hozzáértéssel lobbiznának, minden " fent lévő " csak úgy a nyakába kapta a szoc. szakmát, mint szükséges rosszat, és általában a szakma alapjaival sincs tisztában.
Csak legalább számolni tudnának, esetleg a számolás megkönnyítésére egy példa :

http://dl.dropbox.com/u/4572111/Mi%C3%A9r%C3%89riMeg.pdf

További példa a Támogatószolgálatok működéséről, gondjairól itt :

http://tamogatoweb.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=387:a-kitartas-az-ami-elre-visz&catid=52:pdf-konyvtar&Itemid=64

Lehet mondani ezt a szakmát és ezt a tevékenységet " szükséges rossznak " -mert az.
Senki nem születik akarattal bármilyen módon sérültnek, nem " sportból és jó heccként " ilyen az állapota, van aki munkában szerezte, van aki véletlenül balesetben, van aki így született.
És ez nekik tényleg rossz, mert nem akarnak ilyenek lenni, egyszerűen az orvostudomány mai állása szerint nem lehet többet segíteni az állapotukon.
Közeledjünk Európához, tessék tőlük még többet elvenni. Nem fognak kimenni tüntetni, mert van akinek még lába sincs...és Támogatószolgálat nélkül mozgásképtelen...

A fentiek tükrében semmitmondó és elfogadhatalan az alábbi állásfoglalás :

„A pályázati finanszírozási módra történő áttéréssel korszerűbb finanszírozási és működési mód valósult meg, melynek következtében a 2012-ben rendelkezésre álló összeg a szociális szolgáltatók részére elegendőnek bizonyul”, írta elektronikus levelében az NGM kommunikáció titkársága.

NEM bizonyul elegendőnek, a Támogatószolgálatok nagyon nagy része nem éli túl.
Ezzel az elvonással az állam nem teljesíti a vállalt kötelezettségét, azokba rúg bele, akik ezt tőle átvennék.
De nem nagy dolog,szerintem csak még a nagy törvénykezési hajszában elfelejtettek olyan törvényt hozni, hogy ez mégse állami feladat....

Szerkesztés :

Van itt pénz, épp itt magyarázza meg valaki, hogy a kétmillió feletti fizetés miért jogos :

http://www.youtube.com/watch?v=wvcaCIefV9I&NR=1

Vigyázat ! Bizonyos IQ és erkölcsi érzék fölött a videó rosszullétet, gyomorforgást, káromkodásrohamot válthat ki, tehát csak erős idegzetűeknek !

Én szóltam...


Vendég

#60

2011-10-22 10:13

Sajnos az állam egyre inkább kivonul a szociális ellátásból, áthárítva azt a karitatív szolgálatokra,
de nekik nincs megfelelő keretük erre. Az államnak
máshonnan, magasabb körökből kellene elvenni, nem azoktól, akik a nehéz sorsú embereken akarnak segíteni,
sokszor már csak a csodában bízva.

Vendég

#61

2011-10-22 17:13

Nagyon szeretném, ha a rászoruló gyermekek megkapnának minden segitséget.
Károsult

#62

2011-10-22 20:04

KIÁLTVÁNY !!! ÍRD ALÁ !!! KIÁLTVÁNY !!! ÍRD ALÁ !!! KIÁLTVÁNY !!!
www.peticiok.com/banki_karosultak_forumanak_peticioja


Vendég

#63

2011-10-22 20:20

na akor ki mért is szavazot az a fideszreeeeeeeeeeeeeee gratula hozzá :)

Vendég

#64

2011-10-23 15:15

Régóta ismerem a Támogató Szolgálat munkáját és dolgozóit, meg vagyok velük elégedve. Szeretném ha továbbra is kellő és szükséges anyagi támogatás mellett működnének.

Vendég

#65 Re:

2011-10-23 15:15