Tiltakozás az egész napos iskola ellen

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Tiltakozás az egész napos iskola ellen petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#176

2011-11-15 22:24

Az én gyerekem sportoló. Hétfőtől szombatig minden nap 3 órát edzésen van. Mégis, hogy gondolták, hogyan fognak sportolni a gyerekek egész napos tanítás mellett? 12 évesen napi 6 órája van az iskolában. Hány órát kellene ott tölteniük? Egy felnőttnek is épp elég napi 8 órát ledolgozni, mit akarnak akkor a gyerekektől???

Vendég

#177

2011-11-15 23:53

RENÉLEM A GYERMEK LÉLEKTANNAL FOGLALKOZÓ SZAKEMBEREK VÉLEMÉNYÉT IS KIKÉRIK A TÖRVÉNYEK "ALKOTÓI"!

Vendég

#178

2011-11-16 09:05

Nem engedem iskolában a gyerekem ha ez a rendszer be jön..Magán tanuló lessz. Ez gyilkosság amit ki találtak . NEM NORMÁLISAK...
neutralino

#179 Re: a másik oldal.....

2011-11-16 09:41

#13: iii - a másik oldal.....

Svájcban egész nap járnak a gyerekek iskolába. Gyermekeim jobban érezték ott magukat, sokkal kevésbé voltak stresszelve, ennek ellenére sokkal hatékonyabb volt a tanulás, nevelés. Minden szavában meg tudom erősíteni a "másik oldalt".

 

Itthon a gyerekek túlnyomó többsége egyedül, vagy haverokkal tölti délutánját (és estéjét)...

 


Vendég

#180

2011-11-16 12:43

A levél tartalmával egyetértek. Sőt, azt szorgalmaznám, hogy a "hatalom" minden tőle telhetőt kövessen el annak érdekében, hogy a gyermekek minél több időt tölthessenek családi körben. Ha márt három éves korban mesterségesen kiemeljük őket az elsődleges szocializációs közegéből, akkor mit várunk el majd ezektől a gyermekektől felnőtt korukban? Ők már születésük pillanatában "beadják" valahova megőrzésre gyermeküket? Janicsárokat akarunk nevelni? Itt valami borzasztó gellert kapott. Ha van olyan réteg, csoport az országban, akik tagjai képtelenek otthon, családi környezetben nevelni gyermekeiket, ámbár kötelezzük őket óvodába járásra, kötelezzük őket napközisbe járásra, de könyörgöm... ezt akkor mondjuk ki. Nevezzük nevén a "gyermeket".

Vendég

#181 Re: a másik oldal.....

2011-11-16 12:50

#13: iii - a másik oldal.....

Bizony,bizony, mondom néked: igenis tanuljon egy kicsit a szülő is a gyermekével. Hadd érezze a gyermek, hogy a szülőt is érdekli, amit Ő csinál. Ne csak a jegyeken keresztül lássa gyermeke fejlődését, vagy lemaradását. Együtt doklgozás, együtt tanulás, együtt élés. Fontos dolgok.


Vendég

#182

2011-11-16 21:13

Felháborítónak tartom, mert ez azzal is járna, hogy a gyerek ott kell, hogy étkezzen. A közétkeztetést elégtelennek és egészségtelennek tartom

Vendég

#183

2011-11-17 00:12

Ez már el van döntve.Lényeg az agymosás fiatal korban.
Sokkal energikusabban kéne fellépnünk,az aláírás kányelmes,súlytalan, nem is fogunk vele elérni semmit.A fő felelőst kell azonnal leváltani.Most.Tüntetni kell.
Dávid Tisch
A petíció szerzője

#184 Re:

2011-11-17 10:29

#183: -

Kedves Vendég!

Én azért nem látom ennyire pesszimistán a helyzetet. Az elmúlt közel 2 hónapban egy csomó dologban volt kénytelen visszakozni az államtitkár asszony, vélhetően a nagy felzúdulás hatására.

Ez az aláírásgyűjtés a részünkről csupán egy B terv, mely az egyéb csatornákon keresztül folytatott érdekérvényesítést volt hivatott kiegészíteni. Egyúttal arra is kiváncsiak voltunk, hogy mekkora az ügy támogatottsága, hogy ha erőt kéne felmutatni, akkor mennyi emberre lehetne számítani.

Másrészt viszont ne legyenek illúzióink! Tudna Ön mondani egy olyan tüntetést a közelmúltból, mely kézzelfogható eredménnyel járt? Én nem nagyon hallottam ilyenről. Sajnos.

Üdvözettel:

Tisch Dávid


Vendég

#185

2011-11-17 17:00

Egy jó cikk az mno-ról, közvetve érinti a petíció témáját:

Lippai Roland
A magánéletünkbe senki nem szólhat bele

A posztmodern korszak számos olyan jellemzővel bír, amelyik szétveri a tradicionális emberi létezés kereteit. Kellemetlen folyamat ez; mint amikor fazékba teszik a szerencsétlen békát, s jól alágyújtanak. A változások az élet minden területét érintik, így a család intézményét is. Lehet verni az asztalt, hogy mindez szar, ugyanis bizonyos aspektusai valóban azok. Az elmúlt évszázadok alatt a családüzemnek nevezett struktúra számos átalakuláson ment keresztül, de nem feltétlenül minden változás rossz. Hiszen valószínűleg ember nem él a nyugati világban, aki önszántából képes lenne elviselni a „hagyományos háztartások” rendkívül kötött és hierarchizált világát. Tessék utánanézni, nem lenne az olyan jó buli.

A KDNP törekvése a család egységének megőrzése érdekében támogatandó, ám gyakran úgy tűnik: a párt nincsen tisztában azzal, hogyan is kell megszólítani a 21. század fiataljait a jó cél érdekében.

A „férfi a munkában, a nő a konyhában” alapállás szerencsére már rég a múlt ködébe veszett. A magyar férfiak jelentős része éppen abba döglik bele idő előtt, hogy rajta kívül álló okok miatt nem tud megfelelni a merev elvárásoknak. A „kávéfőzős Mancika” szerepkör sem jön be minden nőnek, a rendszeren rést ütött számos körülmény még, elég ha csak arra gondolunk, hogy az egykeresős családmodellben valószínűleg gyakrabban korogna a gyomor és több lenne a lyukas zokni is.

Ugyanakkor a tradicionális hierarchizáltság akkor is képes fennmaradni, ha a nemek között pozitív töltésű együttműködés alakul ki; ehhez csak józan belátás, a másik fél tisztelte szükséges. Ebbe beleszólni: súlyos hiba. Mindezt normák szabályozzák, ahogyan a szülők és a gyerekek egymás közötti viszonyait is. E mechanizmusok – a féltés, óvás, a gondoskodás – ösztönös képződmények, amibe belenyúlni, főleg a törvény erejével, meggondolatlan lépés. Kevés kivételtől eltekintve mindenki tudja a kötelességét; a szülők és a gyerekek majd eldöntik egymás között, miképpen viszonyuljanak egymáshoz. Úgy tűnik, a világnézeti párt belepiszkálna ezekbe a mélystruktúrákba a család védelme érdekében, holott ezek már azok a dimenziók, amihez a politikának semmi köze. E társadalmi intézmény – nagy szerencsére – évezredek változásait is túlélte, mindig alkalmazkodva az adott kor kihívásaihoz. A jelenlegi korszak – olykor valóban zord és aljas – társadalmi-gazdasági viszonyai sem törik meg a család egységét, mert az emberek „tudják”, mit kell tenniük.

A család és a házasság intézménye olyan fundamentum, aminek épsége jelentősen hozzájárul a normális társadalmi működéshez. Míg 1990-ben 22 éves korban, 17 évvel később már majdnem 28 éves korukban házasodtak először a nők. A férfiak a korábbi 25 éves korról „tolták ki” az első „boldogító igent” 30 éves korukig. Kellemetlen adatsor, de őszintén: néha az az érzése az embernek, hogy a digitális korszak oly módon hülyítette el a fiatalok egy részét, hogy egy csekk feladása is gondot okoz, nemhogy a házasság által támasztott komplex felelősségrendszernek történő megfelelés. Rendkívül fontos Harrach Péter felvetése a párkapcsolati és családi életre nevelésről, mert itt százezrek hiszik, hogy a Való Világ-féle üzekedés „a” kapcsolat.

Ám sem a presszió, sem a kötelezettségek előírása nem fordítja meg ezt a folyamatot, inkább csak dacos ellenállást szül. Senkit nem lehet felelősségre vonni azért, mert úgy dönt: előbb együtt él valakivel évekig is, hogy lássa, van-e közös jövőjük akár életük végéig. Ha nem megy, mennek, amerre látnak. Ez mennyivel rosszabb, mint megnyomorodni egy rossz házasságban?

E sorok írója számtalanszor kiállt a család intézménye védelmében, mindannyiszor szót ejtve a hedonizmus, az individualizmus, a kóros önimádat térnyeréséről is. Olyan tényezők ezek, amelyek képesek egész generációkat „droiddá” változtatni, számos prototípust láthatunk minden nap. Ám a rossz tendenciák megváltoztatásához nem a magánéletbe való beavatkozás a megfelelő eszköz. Támogatólag kell fellépni, meghagyni a választás lehetőségét. A családi együttélés olyan etológiai képződmény, amit a legelvadultabb liberalizmus sem lesz képes megtörni soha. Ugyanakkor a kivel, mikor és hogyan kérdése csakis a résztvevő felekre tartozik.

A magyarok szerencsére családcentrikusak, a csökkenő tendencia ellenére is magas a házasság presztízse. Sokkal több gyereket szeretnének, mint ami megszületik; minimálbérrel vagy picit jobb keresettel, albérletben nem könnyű meghozni egy ilyen döntést. A presszió és a megbélyegzés sem több gyerkőcöt, sem több esküvőt nem eredményez.

Inkább csak boldogtalanságot és haragot szül. Kinek kell az?

cím:
http://mno.hu/jegyzet/a-maganeletunkbe-senki-nem-szolhat-bele-1031887

Vendég

#186

2011-11-18 13:29

Szeretnék továbbra is annyi ídőt tölteni délután a gyermekeimmel, amennyire szükségük van, és amennyit ídőm engedi!Nem hiszem , h az "intézmény " jobb hely gyermekeimnek, mint az én és testvérei társasága. Nem gondolom, h az Államtitkár asszony jobban tudja mi jó egy gyereknek, mint a szülei!
dr. Biró Eszter

Vendég

#187

2011-11-19 12:00

Én már nem vagyok iskolás, de mi ez már?? Pff, szégyen ami ebben az országban folyik :SS

Vendég

#188 Re: Re: a másik oldal.....

2011-11-22 13:07

#179: neutralino - Re: a másik oldal.....

Svájcban nyilván nem probléma színvonalas egész napos iskolát "csinálni". Ott nyilván nem zárnak be egy iskolát, óvodát sem azért, mert az önkormányzat tartozik a gázszolgáltatónak, tehát elzárták a fűtést (tegnapi hír). És nem szünteti be a közétkeztető cég a kajaszállítást szintén az önkormányzati tartozások miatt.

Megmondták (de mondani sem kell, mindenki tudja), hogy _nincs_ plusz pénz az egész napos oktatásra. Anélkül viszont marad a mostani, messze nem tökéletes helyzet, amibe _kötelezően_ kényszerítenének bele mindenkit. Mert csak. Mert a szülő nem tudja eldönteni, hogy mi a jó gyerekének. :-(

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-22 13:43



Vendég

#190

2011-11-22 15:28

Remélem sikere lesz, és nem lesz kötelező az egész napos iskola!

Vendég

#191

2011-11-22 18:04

Remélem sikere lesz a petíciónak!

Vendég

#192

2011-11-22 18:15

Ne legyen kötelező az egész napos iskola, maradjon meg egyszerű lehetőségként.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2011-11-22 18:20



Vendég

#194

2011-11-22 18:52

Nagyon fontosnak tartom, nem mellékes az sem, hogy a manapság az óvodába már nagyon rossz erkölcs van, az egészen kiskorú gyerekek között is! Én még törvényi szabályozás mellett sem adnám be a gyerekemet kitéve mindennek, mert a 3-6 éves kor a legfontosabb a befolyásolás szempontjából

Vendég

#195

2011-11-22 19:32

Felháborító amit ez az állítólag szakember megenged magának. Mindenkinek azt javaslom, ha ezt bevezetik, továbbra is akkor írassa minden szülő óvodába a gyerekét, amikor ő elérkezettnek látja az idejét. Nekünk egy kormány ne mondja meg, hogy mikor írassuk óvodába a gyerekünket.

Vendég

#196

2011-11-22 22:32

Egyetértek a peticival és remélem minnél többen ezt aláírásukkal csatlakoznak a szabadság mellett!

Vendég

#197

2011-11-22 23:32

Ha Gyerekek ilyen fontosak állam bácsinak, akkor miért csökken a tankötelezettség éveinek száma??? Ez visszaesés a nemzetek kulturális listáján, tehát a fejlettségi szintjén...

Vendég

#198

2011-11-23 00:07

Egyet értek.

Vendég

#199

2011-11-23 11:10

Teljesen egyetértek. Én nagycsoportos óvodás voltam először, kihagytam a böcslődét és alsóbb óvodai osztályokat, és nagyszerűen sikerültem :)

Vendég

#200

2011-11-23 14:11

Örülök a kezdeményezésnek, teljes mértékben egyet értek a petíciókban leírtakkal. Remélem, a felelős döntéshozók figyelembe fogják venni kéréseinket.