Tiltakozás a Gyurcsány Ferenc elleni koncepciós eljárás miatt

nekünk maradt Moszkva tér...

#6551 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-04 15:56

#6548: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

Nekem tetszik, én ott laktam a Lövőház utcában, majd a Széna tér melletti Ostrom utcában, csak amikor odaérünk a Moszkva térhez, nagyon büdös van.  Lehet, ezért változtatták meg a nevét ?  A szüleim 65 évesek, de ők is Moszkva térként ismerik.  Majd az újszülött megtanulja.


Vendég

#6552 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-04 17:34

#6551: nekünk maradt Moszkva tér... - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája.... 

 Filiszteusi biztos olyan rég született, hogy már csak ő emlékszik arra, hogy a Moszkva teret Széll Kálmán térnek hívták. A nagyszüleim mindezt a Széna térre mondották.  Egyébként nem hiszem, hogy ezen érdemes vitázni. Átalános iskolás koromban átkeresztelték pl. a Nádor utcát Dr. Münnich Ferenc utcára, majd a 90-es években visszakapta eredeti nevét. Én egy percig sem mondtam, hogy Dr.Münnich Ferenc utca, pedig öregnek sem voltam mondható. Ez ma már történelem. De a Moszkva tér az Moszkv tér.  Vagy mint ahogy Kádár elvtárs modotta egykoron: a krumplileves legyen krumplileves.

filiszteus

#6553 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-04 17:48

#6548: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

Nem a Széna térre gondolok. Volt Széna tér is és volt Széll Kálmán tér is, amit valamilyen okból átkereszteltek Moszkva térre, de az ott lakók számára megmaradt Széll Kálmán térnek, a fiatalok számára Kalef-nek (a Kálmán után szabadon).

feltételezem, hogy a gyurcsányfanok posztján kedvesebb a Moszkva név, mint a Széll Kálmán. Semmi baj ezzel. A Zorbán nem fog elvitetni, ha továbbra is Moszkva térnek hívjátok.

filiszteus

#6554 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-04 17:52

#6550: VALAHOGY ÍGY... - Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

Azért van egy alapvető különbség: a szemlőhegy úti villából azért paterolták ki a zsidó családot, hogy Apró elvti beköltözhessen. Ez azért talán a )0-es években a Belvárosban nem így történt.


Vendég

#6555 "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 17:59


Vendég

#6556 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-04 18:18

#6554: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája.... 

 Ez is olyan történet, amit addig mondtak, míg a fejekben így ülepedett le. Nem kísérletezek, hogy kirobbantsam onnan. Nem kell hpzzá semmilyen cikket küldeni, megtetted párszor, olvastam máshol is, de engedtessék meg nekem, hogy azt higyjek, amit én akarok. Azt viszont, hogy ezért a Klárát, meg a Ferit basztatják évek óta, nagyon gusztustalannak tartom.


Vendég

#6557 Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 18:25

#6555: - "Kis(z) ember hát itt a vége!" 

 Filiszteusi, nézd meg. Aztán, ha ezt megnézted, ugyanott találsz egy olyat, aminek a címe: Orbán nevetése. Ha azt is megnézted, utána javaslom, hogy hasonlítsd össze miniszterelnököd elmeállapotát azzal, akivel szoktad.

filiszteus

#6558

2012-01-04 18:25

Látom már, hogy a "baloldali kultúrá"-ba belefér az emberek testi hibáival való viccelődés. Hát, ha így nézzük, akkor a gyurcsányi egy nagyon pozitív figura, mert szép magas. Ezért aztán egész biztosan sokkal különb a "kisember" Orbánnál.

Valami jó kis nyomorékviccet nem tudsz véletlenül?

Vendég

#6559 Re:

2012-01-04 18:31

#6558: filiszteus -  

 "Minek neked zsemle még az előzőt sem nyelted le"

Már ha púpos lennél és betérnél a pékségbe, bocs ez így megfelel?

filiszteus

#6560 Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 18:59

#6557: - Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

Először is, csak annyira a miniszterelnököm, mint neked, mert én sem a Fideszre szavaztam. Ettől függetlenül ismerem és nyugodt lélekkel kijelenthetem, teljesen normális. A gyurcsányit nem ismerem, de épeszű ember nem képes olyan műsort előadni, mint ami "Az ágybavizelő ferike" videón látható.

filiszteus

#6561 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-04 19:05

#6556: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

Eszem ágában sincs Klárát, hogy pontosan a szavaiddal éljek, mert nekem nem annyira szavjárásom, basztatni. A ferit még kevésbé.

Egészen más az ízlésvilágom.

És meg van engedve, hogy azt gondolj, amit csak akarsz. Egészen addig míg a Zorbán fel nem állítja a gondolatrendőrséget.

Demokrata

#6562 Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 19:20

#6560: filiszteus - Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!" 

 Sejtésem van, Filiszteusi, hogy kire szavaztál. Az sem jobb(ik), sőt!!!Én mind a kettővel voltam valamikor egy társaságban, természetesen ez még akkor történt, mikor a Viktor nem félt minden embertől, ennek 20 éve. Tudok különbséget tenni a két ember között. Én az Orbán nevetését javasoltam egyébként, azt tekintsd meg, aztán nyilatkozz. Azt én láttam eredetiben is a parlamenti közvetítésben. A holdudvara sem volt különb, ahogy vezényszóra ők is elkezdtek röhögni.

Az én édesapám 1955-ben gyermekparalízist kapott 36 évesen, másfél évet volt kórházban, utána haláláig bottal járt. Én tudom, mi a testi hibából eredő hátrány. Az én fiam első szava az volt, persze az anyu után, hogy: SZŐNYEG!!! azaz, ha felrúgta, meg is kellett igazítania, nehogy apám elsessen benne. Tudok mesélni történeteket, színes volt az életem!

Orbán magassága azért érdemli meg, hogy gyakran megemlítsék, mert nézd meg a diktátorokat: Napóleon, Hitler Sztálin, Caucescu, stb... Egyik sem volt nála magasabb. Rájuk jellemző, a kisebbségi érzés pedig hozza magával, hogy másban akarnak nagyok lenni. Ez természtesen önmagában nem lenne baj, de a "megmutatom", az akarnokság elviszi mindegyiket a diktátorság felé. Én Orbánra első alkalommal, mikor megláttam, azt mondtam, hogy ki ez a kis Napóleon? Tartom magam most is hozzá.

filiszteus

#6563 Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 19:40

#6562: Demokrata - Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

Felnőtt is elkaphatta a paralízist? Azért az nagyon ritka lehetett. A közelmúltban halt meg az utolsó vastüdőben élő paralízises.  Ha bottal is, de tudott járni, akkor édesapád még viszonyleg szerencsés volt. Gondolom a kora miatt volt könnyebb lefolyású a betegség.

való igaz, hogy az alacsony emberek kompenzálnak. Ez azonban eredményezhet pozitívumot is, hogy valaki meg akarja mutatni a világnak és ezért törekvő, agilis, energikus. Én elég szeremcsés testi adottságokkal születtem, pontosan ezért kissé lazán vettem az életet és ez nem volt mindig szerencsés. Több ambícióval többre vihettem volna.

tehát nem okvetlenül baj, főleg egy politikusnál, ha valaki többet akar elérni, hogy atermetét kompenzálja. Enervált, introvertált ember nem igazán alkalmas a politikusi pályára.


Vendég

#6564 Re: Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 20:15

#6563: filiszteus - Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!" 

 Akad azokból bőven a parlamentben, különben viktor mit csinálna  szavazáskor?

"Enervált, introvertált" Olyan színes sokrétű a magyar nyelv miért nem azt beszéljük? Nem beszélve arról, hogy sajnos sokan nem is értik mit jelent, ismered a viccet a demonstráció helyett menstruáció, mindegy csak vér follyon címüre?.

filiszteus

#6565 Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 20:36

#6564: - Re: Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

nem használok nyakra-főre idegen kifejezéseket. Erre a kettőre nem tudok, pontosan azt jelentő magyar szót és ezek a szavak eléggé meghonosodtak a magyar nyelvben.. Hálás lennék, ha ajánlanál magyarabb megfelelőt.


Vendég

#6566 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 20:44

#6565: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!" 

 Megfáradt és döntésképtelen talán az ideillő, gondolom én.

Visszafogott, bátortalan stb..

filiszteus

#6567 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 20:50

#6566: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

Körülbelül ezt jelenti, de van árnyalatnyi különbség azért. Van benne egy adag életúntság, öröklött passzivítás stb. Nem lehet egyetlen más szóval sem pontosan ezt kifejezni.


Vendég

#6568 Re: Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 20:56

#6563: filiszteus - Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!" 

 Igen, felnőtt ember is elkaphatta, nem is kevesen voltak akkoriban. Az 55-ös járvány világszerte brutális volt, ha egy felnőtt szervezete, immunrendszere le volt gyengülve és éppen rosszkor volt rossz helyen, azaz a vírus megtalálható volt arrafelé, biztos, hogy el is kapta. Apám a László kórházban kezdte, amíg ferőző volt, ha jól emlékszem 2 hónapig volt ott, majd onnan az ORFÍ utókezelőben folytatta, több mint egy évig. Itt hónapokig készenlétben állt mellette a vastüdő. Neki a bal lába és a jobb keze kapta a komoly dózist, járógéppel kezdett járni. A légcsöve is kicsit gyenge volt, ezért állt készenlétben a vastüdő. 58-ban megoperálták, kísérleti műtét volt, a jobb lábából egy izomköteget a bal lábába ültettek át. Látszatra nem volt eredményes, de azért mégis, mert a mútét után   utcai cipőben is tudott járni. 70 éves kora után kezdett nagyon romlani a járása, az utolső 10 évében nem nagyon mert utcára menni, kíséret nélkül semmiképp. Szóval relatív, hogy szerencsés volt vagy sem, egy kicsit lusta is volt, mert a gyógytornász szerint jobb is lehetett volna, de ő boldogan szenvedett, azaz megpecsételte a sors, mint mondta és kiszolgáltatta magát maximálisan. (Persze tenném szívesen ma is, ha élne, ezt az ember akkor érzi át, ha valaki már nincs közöttünk.) 

Én most jó éjt kívánok eltünök, mert fáradt vagyok, pihizek.


Vendég

#6569 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 21:12

#6567: filiszteus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!" 

 

De legalább megpróbáltuk, szvsz. jól ment.

Költői kérdés, nincs már köztársaságunk akkor mit keres ott az a léhűtő, nem lehetne jogilag eltávolítani, vagy még az ellenzék sem ébredt rá?

tetszett az "eb-kutya" !!!

#6570 : Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-04 22:46

#6554: filiszteus - Re: ketyeg Orbánék órája....

Az 50-es években a Belvárosi Palotákból is azért paterolták ki a tulajdonosokat, amiért annak idején a Rózsadombról, csak oda  Apró Tóni vezető politikus költözött, a felesége és 3 gyermeke.  Azt nem tudom, hogy apró Vitya előtt ki lakott a részére kiutalt 136 nm-es, akkor már államosított tanácsi lakásban, végülis mindegy . A lényeg, hogy Orbán is vezető politikus lett, közel egy évtizeden belül, - felesége és egy gyermeke neki is volt,  legalább jól elfértek.  Tehát az Apró és Orbán familiának nincs mit egymás szemére vetni, ami a lakásgondjaik megoldását illeti.

filiszteus

#6571 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

2012-01-04 23:20

#6569: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: "Kis(z) ember hát itt a vége!"

Az ország neve Magyarország, államformája köztársaság.

filiszteus

#6572 Re: : Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-04 23:25

#6570: tettszett az "eb-kutya" !!! - : Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

Tényleg nem látod a különbséget, hogy valakiket kifejezetten azért pateroltak ki a nagypolgári lakásukból, hogy beköltözhessen Apró elvtárs, vagy Orbán Viktor bekökltözött egy lakásba, amit lehetséges, hogy 40 évvel azelőtt államosítottak?

Lehet, hogy abban a házban, amiben laksz 20 éve meggyilkoltak valakit. Akkor most te gyilkos vagy?

ganz egal !!!

#6573 Re: Re: : Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-05 00:35

#6572: filiszteus - Re: :  "tényleg nem látod a különbséget?"...

Én azt a különbséget fedeztem fel,  hogy az  egyiknek a gyermeke és az unokája vásárolhatta meg a lakását,  40 év után hatalmas haszonnal,  a másik pedig saját maga vásárolta meg 2 év után,  így legalább még hatalmasabb haszonnal, mert úgye az idő pénz.   Annak idején kit miért pateroltak ki,  csak hallomásból tudom,  nem úgy,  mint azt,  hogy az állami vezetők akkor is és most is  kiemelt kecókat kaptak/nak,  mint  pl. a leköszönő Magyar Köztársaság elnökei százmilliós villalakást, ugyan nem a Váci utcában, de legalább az új Rózsadombon: a Svábhegyen.  Eddig értem.     -Nekem az a magas,  ahogy már itt valaki utalt rá,  hogy Orbán Viktor 28 évesen,  gyakorlatilag "senki" létére ,  hogy a fenébe kaphatott az ország legkiemeltebb övezetében 136 nm-es szociális alapú tanácsi lakást,  ráadásul vidékiként,  amit 2 év múlva százezrekért megvett és közel 70 milláért eladott 2002-ben.   Úgye az akkori törvényeket már volt szerencsém ismerni, és ez azt sértette, - ekkora kecó egy ifjúnak ???  Persze mindig voltak, vannak és lesznek ilyen adományok, annak, aki elfogadja.     Arról azért tájékoztatlak, hogy mindenkit  úgy pateroltak ki az 50-es években a hatalmas palotáikból,  ez köztudott,  csak régebben a vezető politikusok,  később pedig a csókosok kapták meg,  ki 1960-ban, ki 1990-ben,  ki leköszönő köztársasági elnökként, libasorban öt évenként.    Nyugodjál meg, helytálló a valaki által felvetett  eb-kutya gondolat.   MÉG, HA JOBBAN ODAFIGYELNÉK,  ARRA IS RÁJÖNNÉK,  HOGY A MINDÖSSZE IFJÚ DEMOKRATA ORBÁN  VILLALAKÁSHOZ JUTÁSA A VÁCI STR-BAN  CINKESEBB VOLT A DEMOKRÁCIA KÜSZÖBÉN,  MINT  APRÓ ANTAL 3 GYERMEKES VEZETŐ POLITIKUS  BEKÖLTÖZTETÉSE EGY RÓZSADOMBI VILLÁBA ANNO???     Tudod,  minden kor más,  megvan a maga szépsége és szépséghibája,  de a protekció az töretlen és örökéletű.   Így szerezte meg  Vitya az első százmillióját senkiként,  Toncsi és a köztársasági elnök úrak pedig valakiként, - gyakorlatilag nekik még járt is a funkciójuk révén,  -legalábbis, ha az egyiknek igen, akkor a másiknak miért nem ???   EZEN LEHETNE VITATKOZNI, CSAK NEM ÉRDEMES !!!   Üdv.

Viktor, honnan volt az első guriga ???
Vendég

#6574 : Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-05 02:15

#6573: ganz egal !!! -  Re: Orbán sem különb a Deákné vásznánál...

Orbán kéglihez jutása nem hasonlítható Apró Antaléhoz, hiszen Orbán, amikor megkapta a Váci utcai lakást,  egy huszonéves senki volt, aki akkor bontogatta szárnyait,  ezért  f@sz sem járt volna, nemhogy palota.  Apró Antal már régi motoros politikus volt, miniszter, KB tag, országgyűlés elnöke stb. és 3 gyerekes családapa.  Az a különbség, hogy az egyik 50 évvel ezelőtt, állami vezető, sokgyerekesként, a másik pedig fiatal demokrataként kapta ugyanazt.  Ki az a vakvarjú, aki ezt nem látja, nem kell elvakultan kezelni Orbán ügyleteit,  tőle is csak azt ne kérdezzétek, hogy az első milliót honnan vakarta elő, pl. azt, amiből megvette egyösszegben a Váci u-i kérót valami 500 ezer feletti összegért. Hunnan vót ??? Akkoriban járta ki a sulit, nem kereshette ennek a felét sem meg, mert ismerjük az akkori havi tízezer Ft-os fizetéseket, amiből élni is kell, lakásrezsi, kocsi, oszt ennyi.

filiszteus

#6575 Re: : Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

2012-01-05 11:58

#6574: Viktor, honnan volt az első guriga ??? - : Re: Re: Re: ketyeg Orbánék órája....

Én nem azon vitatkozom, hogy ki érdemelte meg jobban a drága lakást: a kezdő, névtelen politikus, vagy a véreskezű pártfejes.

Azt a különbséget vázolom, hogy Apró elvtárs úgy költözött be, hogy tisztában volt vele, a kedvéért elvették valakiknek a jogos tulajdonát és cserébe mehettek a kitelepítésbe vagy veseleverésre az Andrássy út 60-ba.

Vannak tippjeim, honnan vették Orbánék az 500 000,-Ft-ot. Például Lévai Anikó szülei mezőgazdasági tevékenységet folytattak és segíthették a fiatal házaspárt anyagilag.

persze a lényeg, hogy démonizáljuk OV-t. Amikor az Index a mostani házukról írt, akkor titokzatoskodva közreadta

"nem lehet az utcáról belátni, rejtve van a ház" Ennek pedig igazán prózai oka van: az ingatlan ú.n. nyeles telek, csak szolgalmi úton lehet megközelíteni és ez egy elég jelentős értékcsökkentő tényező.