Szűnjenek meg a telemarketinges cégek és az idegesítő telefonhívásaik!


Vendég

#1

2016-10-07 10:59

Call centernek a nagyobb cégek telefonos ügyfélszolgálait hívják angol kifejezéssel. Többek között a különböző energiaszolgáltatókét is.  Ha már annyira tanult a petíció firkálója, ezt illene tudni... Ami a leírtakat illeti, tényleg bosszantó, de semmi köze a call center fogalmához. Egyébként pedig valószínűleg csalókkal találkozhatott telefonon, elég sok van belőlük.

Vendég

#2 Call Centerek

2016-10-10 05:51

A telemarketinges cégeket is call centereknek szokták nevezni.
Amúgy igaza van a petíció írójának! 
Top Shop, Teleshop, újabban Zepter-  napi szinten zaklatják az embereket, ha új telefonszám van azt is kinyomozzák, hogy hogyan jutnak ezekhez az adatokhoz nem tudni. Már én is többször kértem, hogy töröljenek, de mindig jelentkeznek. Volt már kiemelt ügyfélszolgálat, európai központ, születésnapom alkalmából (nem is a születésnapomon hívtak) És ezt csinálják most már a bankok, a kábel szolgáltatók és a mobil szolgáltatók is!
Arra persze soha nem tudnak egyértelmű választ adni, hogy honnan van meg az elérhetőségem- voltam ügyfelük, nyeremény játékon vettem részt- ami persze nem igaz! 
Én igazán az ott dolgozókat sajnálom, mert ez a munkájuk ezért fizetik őket, de az is igaz, hogy aki nem talál ennél jobb munkát az menjen inkább közmunkára- azzal tényleg a társadalom hasznára lenne- csak ott mondjuk nem fizetnek annyit.

Aláírom!


Vendég

#3 Re: Call Centerek

2016-10-11 13:33

#2: Vendég - Call Centerek 

 Call center = Telefonközont

Ez egy nemzetközi fogalom, ekkor baromságokat nem kéne leírni...

 

József

#4 Re: Re: Call Centerek

2016-10-12 05:27

#3: - Re: Call Centerek 

 Ok lehet igazad van, de gondolom érted, hogy a petíció elkészítője mit akart mondani!

Nagy.Géza

#5 Én dolgoztam ilyen cégnél!

2016-10-12 05:32

Én három hónapig dolgoztam egy ilyen cégnél! A felvételin azzal  kecsektettek, hogy jó a jutalék és a társaság 90% diplomás- jó ha az 1% kinéztem, hogy érettségizett!
A szomszédomban lakik egy idős néni- heti rendszerességgel hozzák neki a csomagokat!
-már a lakása tele van velük- persze egy-két hónap után minden tönkre ment neki, a garanciát meg nem tudja rájuk érvényesíteni, de újra és újra bepalizzák!
Call center, telemarketing- tök mindegy- ezeket a cégeket fel kellene számolni, a dolgozókat meg elküldeni közmunkára, tanulmányi eredményeiket meg felülvizsgálni. Ha valaki diplomás létére ilyen helyen köt ki ott valami nem stimmel!
Nekem csak érettségim van, de az én adómon szerez valaki úgy diplomát, hogy utána telefonosként dolgozik egy kicsit felháborító!

János.laszlovits

#6 Re: Re: Call Centerek

2016-10-12 05:53

#3: - Re: Call Centerek 

 Én is dolgoztam telemarketinges cégnél! lehet a call center telefonközpontot jelent, de eddig mind a három cégnél az iroda ajtajára ahol a telefonos értékesítők ültek az volt kiírva, hogy "Call Center"! hírdetésben is többször találkoztam már ezzel a megnevezéssel, hogy call center operátor! Lehet téves a megfogalmazás, de a köznyelvben ezt használják

Amúgy meg lényegtelen annak, hogy hogy hívják akit napi szinten zaklatnak ezek a telefonosok! Szomorú, hogy egyesek egy probléma kapcsán csak az elírást veszik észre, holott egyértelmű, hogy a petíció megalkotója mire gondolt. Nyilván ő ezen a szakterületen nincs otthon, soha nem dolgozott ilyen helyen csak az idegesítő telefonhívásokat kapja nap mint nap és valamelyik idősebb rokonát ültetik fel állandóan aki aztán hó végén tőle kér pénzt!

Mikor 56-ban a nagybátyám kivégzéséről tájékoztatták a családot nagypapám is azon háborodott fel, hogy rosszul írták le a testvére nevét- nem éltem akkor, de nagypapám amíg élt ezen háborgott- véletlenül se azon, hogy koholt vádak alapján kivégezték a bátyát neki meg a fél fizetése ráment a békekölcsönre!
-tipikus magyar mentalitás! 


Vendég

#7 Re: Re: Re: Call Centerek

2016-10-12 09:19

#4: József - Re: Re: Call Centerek 

 Ha valaki valamit el akar mondani, akkor előbb nézzen utána és tegye pontosan! Ez alap.

 


Vendég

#8 Re: Re: Re: Call Centerek

2016-10-12 09:22

#6: János.laszlovits - Re: Re: Call Centerek 

 Az, hogy egy cég "call center operátort keres, koránt sem jelenti azt, hogy telefonos üzletkötő munkakörbe keresnek embert, az áramszolgáltató is így hitdet, de nagyon sok cég. Az pedig, hogy az iroda ajtajára ezt írták ki, annyit jelent, hogy az a helyiség a cég telefonos központja, az az iroda, ahová a telefonhívások befutnak.


Vendég

#9 Re: Én dolgoztam ilyen cégnél!

2016-10-12 09:23

#5: Nagy.Géza - Én dolgoztam ilyen cégnél!  

 kecsegtettek... így írjuk helyesen... Tuti meg van az az érettségi?

Egres Béla

#10 Nyilatkozat

2016-10-14 05:31

NYILATKOZAT!

Kedves Hozzászólók!

A petíció elnevezése kijavítva- így szerintem már megfelel a szakmai elvárásnak is!
Az eddigi eseteket jelentettem a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hivatalnak, így remélhetőleg hamarosan kivizsgálásra kerülnek az eddigi esetek és vége lesz az adatokkal való fekete kereskedelemnek, az idegesítő telefonhívásoknak és az idős emberek sorozatos átverésének.
Sok idős ember háta mögött nem állnak fiatalok ezért nekünk a társadalomnak összefogva kell őket védelmeznünk. Az egyik ilyen lépés, hogy felszámoljuk a telemarketinges cégeket akik erőszakos marketing stratégiával verik át és csalják ki idős emberektől a pénzt amiért cserébe olyan termékeket vagy szolgáltatást nyújtanak amiknek sem hasznuk sem értékük nincs!
Mindenki aki idegesítő telefonhívásokat kap tegyen bejelentést a NFH-nál. Mindenki jegyezze fel a cég nevét ahonnan keresik. Ha összefogunk akkor véget vethetünk ennek az őrült kereskedelmi formának. 

Egres Béla- a petíció megalkotója

Kaltenekker A

#11 Aláírtam

2016-10-25 05:24

Azért írtam alá mert engem is idegesítenek az állandó telefon hívások! ha napi öt hívást nem kapok akkor egyet sem.
Én már gondoltam arra is, hogy az Adatvédelmi biztoshoz meg az EMMIhez fordulok. Mai napig nem tudom, hogy kerültek az elérhetőségeim ezekhez a cégekhez. Állítólag sok cég- beleértve a bankokat is- bér call centerekkel dolgoztatnak- ergo kikerültek az banoks adataim harmadik félhez- amihez nem járultam hozzá! Persze bizonyítani nem tudom,  hisz a telefonos az xy banktól telefonál -idézőjelben.
Volt pár kellemetlen ismerősöm a régmúltban akik ilyen területen dolgoztak. Állításuk szerint volt diplomájuk is, de  én még az érettségit se néztem ki belőlük!
Vagy a piacon vették, vagy valami susmus útján jutottak hozzá! Akinek van egy kis esze az nem ezen a területen helyezkedik el! Akinek meg nincs az még érettségit se érdemelne. Felül kellene alaposan vizsgálni ezeket a cégeket és az ott dolgozókat! 

Neszményi Péter

#12 Ez a szakma egy katasztrófa

2017-08-18 17:45

Engem napi szinten hív vagy öt féle cég mindenféle hülyeséggel!
Topshop, VS teleshop az összes mobil és kábelszolgáltató nevében valami külsős cég.
Lassan már nyugta nincs tőlük az embernek. Volt, hogy este tízkor csörrent meg a telefon. Az ilyen cégek ok, hogy sok adót termelnek és a legnagyobb foglalkoztatók, de könyörgöm! Ha kérem, hogy ne hívjanak többet akkor azt vegyék már figyelembe és ne hívjanak fel két nap múlva!
Az is gáz, hogy az ilyen helyeken részint tanulatlan bunkók dolgoznak, részint meg diplomás emberek- és ki tudja, hogy milyen oknál fogva kötöttek ezek itt ki! Olyat is hallottam, hogy a többségnek hamis a diplomája, de az ilyen helyeken ezt nem ellenőrzik, de cégreferenciában jól mutat.

Amúgy ez a kis oldal itt is meg van említve:

ÁLLÍTSUK MEG SOROS GYÖRGYÖT és háttér embereit!

Nagy kérdés, hogy jutnak az adataimhoz olyan cégek akikhez soha semmi közöm nem volt- még csak azt sem tudtam, hogy léteznek?

Dankai Kata

#13 Engem egyszer mar bepaliztak

2017-08-20 08:41

Egyszer felhivtak egy cegtol. Olasz parnakat igertek amik novenyi anyagokbol keszultek. Azt mondtak hogy nem lehet bele izzadni es a bogarak is elkerulik. Tiz ezer volt ket parna nem egy nagy tetel. Mikor megkaptam az volt raitva szarmazasi hely Kina. Leirasa alapjan muszalas volt. Majusban mar tele izzadtam es mikor a hangyak elleptek a lakasomat bizony ezek a parnak is tele voltak. Azt mondtak a parnak moshatoak. Mosas utan ugy szetaztak hogy dobbhattam ki. Ez volt ugy fel eve. A ceget persze nem lehetett utol erni. Itt kinn nemetben ilyen esetben mar ket nap utan megy a hatosag es intezkedik.

Pall Ferenc

#14 Re: Engem egyszer mar bepaliztak

2017-08-20 08:49

#13: Dankai Kata - Engem egyszer mar bepaliztak 

 Nekem a nagymamám járt így. Azt mondták hogy a posta viszi ki a csomagot. Egy hét múlva két kissebségi jelent meg egy szakadt teherautóval. Az ágynemű csupa toll volt és kosz. Két napra rá a postás is megjelent ugyan azzal a csomaggal! Ergo kétszer akarták bevasalmi a pénzt. Neki is olasz növényi anyagokból készült párnákat ígértek. Cég nevet inkább nem írnék le de folyamatos a reklámjuk a tévében és folyamatosan zaklatják a nagymamámat telefonon. 

Egres Béla

#15 Re: Engem egyszer mar bepaliztak

2017-08-20 08:56

#13: Dankai Kata - Engem egyszer mar bepaliztak 

 TopShop, VS Teleshop, Zepter. Ezek ugyan azok a cégek csak más néven. Akit elsőre nem tudnak bepalizni azt felhívják egy másik cég nevében! Jórészt cigányokkal dolgoznak és vidéki árú bemutatókat is tartanak főleg nyugdíjasoknak! 

Csongrádi Eszter- Péleusz Oktatási központ

#16 Re

2017-08-26 13:20

Nem csak a telemarketinget, de a házaló ügynököket és a szórólaposokat is be kellene tiltani!
Igaz, hirtelen sok lenne a munkanélküli, de ezek az emberek amúgy sincsenek bejelentve- így járulékokat sem fizetnek, a cégek pedig sok fekete pénzt vágnak így zsebre.
Ílyen területre eleve olyan emberek mennek dolgozni akik kibuktak az iskola rendszerből és más normális munkára alkalmatlanok. Így nem kár se  értük se az őket foglalkoztató cégekért.
A gyogyóba velük!

Vámos Edina

#17 Re: Ez a szakma egy katasztrófa

2017-10-06 05:45

#12: Neszményi Péter - Ez a szakma egy katasztrófa 

Ezek eléggé durva vádak, de sajnos igazak! Általában a betegeket és a nyugdíjasokat lehet így felültetni! Össze kellene fogni és még több embert beszervezni. fel kellene kersni civil szervezeteket és nyugdíjas klubbokat! Ostromolni kellene a fogyasztóvédelmet és akkor talán tesznek is valamit! 

Amúgy egy másik petíciós oldal is zászlajára tűzte ezt az ügyet: 

Számolják fel országosan a buliközpontokat


Ez a telemarketinges ügy is van annyira zavaró mint az országos buli központok!
Remélem, hogy hamarosan ezeket mind felszámolják és mindenki oda kerül ahová való! Vagy a katonasághoz, vagy a gyogyóba!

 

 

Harrach Péter

#18 Felhívás

2019-06-12 05:15

Tisztelt Szerkesztő, Tisztelt Olvasók!

Harrach Péter vagyok országgyűlési képviselő. Idén év elején indítottam harcot a telejósdák ellen. Az elmúlt hónapokban több levelet is kaptam és eljutottam erre az oldalra is.
Még idén júliusban az Országgyűlés nyári szünete előtt beterjesztem javasalatomat, mely tartalmazni fogja a telejósdák, a telefonos értékesítések, a házalást, a szórólapozást és a reklámújság terjesztést. Ebben a petícióban foglaltak megfelelnek a valóságnak. A telejósdák, a  telefonos és házaló értékesítés sok esetben kimeríti a zaklatás fogalmát és ezen túlmenően sok visszaélésre ad lehetőséget. A szólólapozás és a reklámújságok terjesztése pedig sok szemetet termel ami jelentős terhelést ró környezetünkre.
Korunk már régen túlhaladt ezen reklámstratégiákon. A gazdaság erős és stabil nem utolsósorban munkaerőhiánnyal küzd, így nem valószínű, hogy az új törvény nagy létszámú munkanélküliséget fog eredményezni, ugyanakkor fontos, hogy odafigyeljünk környezetünkre és álampolgáraink nyugalmára.

Harrach Péter frakcióvezető,
KDNP Országgyűlési képviselőcsoportja
1357 Budapest, Széchenyi rakpart 19.

Petikének

#19 Re: Felhívás

2019-06-12 06:33

#18: Harrach Péter - Felhívás 

Petike azzal remélem tisztában vagy, hogy a magán szektorban ezek a legnagyobb foglalkoztatók, nem kevés adót termelnek ki - amik a gazdáid zsebéből hiányozni fognak. Ezen felül sok oylan embernek biztosítanak munkát, akik egy normál fix 8 órás műszakot nem tudnának vállalni lásd diákok, kismamák vagy rokkant nyugdíjasok.

Amúgy tényleg idegesítőek ezek a telefonhíváso meg az, hogy tele tömik a postaládákat, de jó magyar szokás szerint sikerült megint azokba bele rúgni akik már a padlóra lettek küldve, de
nyílván a lakálymédia ezt majd máskép fogja tálalni!

Re

#20 Re: Re: Felhívás

2019-06-12 09:06

#19: Petikének - Re: Felhívás 

Ez a kő kemény magyar valóság! - erre szavaztunk erre van szükségünk!

Fiatal koromban én is a kisebbekbe és gyengébbekbe kötöttem bele- mert a nagyobbaktól, erősebbektől én is fostam. Amilyen a király olyan az alattvaló- mondja a bölcs közmondás. Nem véletlen, hogy érettségim sincs, két évet töltöttem javítóban, hármat börtönben. Sajnos ma ennek van presztízse, nem véletlen, hogy nyolc általánossal és príusszak jobb melókat találok, mint a diplomás haverjaim. Amíg fel nem emeljük a seggünket, ki nem megyünk az utcára és jól oda nem ba....unk a hatalomnak addig a jelen helyzetnél szebbet, jobbat senki ne várjon.

Búcsuzóul küldöm az alábbi bölcsességet bő nyállal:

Minden nemzet olyan királyt és sorsot kap amilyet megérdemel!

Ui: Senkinek se tiltom meg, hogy írásomon eltöprengjen! 

Harrach Péter

#21 Re: Felhívás

2019-06-14 18:37

#18: Harrach Péter - Felhívás 

A tervek szerint július 15-én nyújtom be törvényjavaslatomat mely tartalmazza bizonyos munkakörök felszámolását, vagy jenetős szakmai átalakítását, mint a telejósdák, a telefonos értékesítés, a házalás, a szórólapozás és a reklámújság terjesztés. A módosítás elfogadása esetén az új szabályozás 2019 október elsejétől lépne hatályba, ezzel is időt biztosítva a vállalkozásoknak és a munkavállalóknak az átállásra.
Mint országgyűlési képviselő mindig is fontosnak tartottam, az ország és polgárainak érdekeit és igyekeztem a többségi akaratnak megfelelően képviselni választóimat. Ennek szellemében hirdettem harcot az év elején a telejósdák ellen, mely mostanra kiterjedt több hasonó ágazattal szembeni fellépésemre. 
Nem üzleti érdekek vezérelnek és biztosíthatok mindenkit, hogy javaslatom elfogadását követően nem fog létrejönni egy nemzeti telemarketinges vállalat. Az említett szektorokon kívül sok olyan ágazat létezik, mely lehetőséget biztosít a rugalmas részmunkaidős munkavállalásra, így a diákok, kismamák nem fognak munka nélkül maradni. A nyugdíjasok várhatóna 2020-tól jelentős emelésre számíthatnak, ezen felül több új tipusú juttatás is kidolgozás alatt van, így nem fognak arra kéynszerülni, hogy nyugdíjkiegészítés címén munkavállalásra kényszrüljenek. 
A kiesett adóbevételekkel kapcsolatban is tévesek a hozzászólók információi. Az említett szektorban elterjedt szokás a fekete vagy részben fekete foglalkoztatás. Ezen túlmenően elterjedt forma a zsebszerződés, így az említett szektorok közel sem fizetnek be annyi adót, amennyit forgalmuk és bevételeik után kellene. Ezek a szektorok sok szempontból ellenőrizhetetlenek és sok szempontból már túlhaladták korukat. Az internet, okos telefonok korszakában nincs szükség a telemarketingre, szórólapozásra és házalásra. A közterületek tele vannak plakátokkal és minden tévé és rádiócsatornán negyedóránkánt vannak reklámszünetek. Lépésemet a törvényjavaslattal kapcsolatban, a többségi akarat és választópolgáraim nyugalmának érdekei indították el, melynek igyekszem eleget tenni.


Harrach Péter frakcióvezető, 
KDNP Országgyűlési képviselőcsoportja
1357 Budapest, Széchenyi rakpart 19.

reeeeee

#22 Re: Re: Felhívás

2019-06-15 10:34

#21: Harrach Péter - Re: Felhívás 

Te hülyébb vagy mint a tök!

Akik az általad kritizált területeken dolgoznak nehezen fognak tudni más területen elhelyezkedni, főleg a nyugdíjhoz közel. 
Mi lenne, ha az új törvény csak 2020 januártól lépne életbe, a nyugdíjasok meg megkapnák az emelést már szeptembertől. Így esetleg az önkormányzati választásokat is 2/3-al nyerhetnétek.
Persze, ha az a cél, hogy minél több önkormányzatot elbukjatok és így kevesebb pénzt kelljen szétosztani akkor jól csináljátok. Legalább a karácsonyi puylkára jusson még utoljára mindenkinek!