Gén-etika; Az ingyenes magzati szűrővizsgálatokért

Nickiii

#51 Re: a gyalázkodóknak

2016-10-14 09:57

#48: Angi - a gyalázkodóknak 

Te jó ég, nem gyalázkodtam és nem ítélkeztem. Őszinte kitartást kívánok mindenkinek, aki beteg gyereket nevel. 

De minden éremnek két oldala van. Minden véreményt szokás meghallgatni, és attól, hogy nem egyezik a tiéddel, még sem nem ítélkező, sem nem gyűlölködő. 

És nem is arról írtam, hogy egyáltalán ne legyenek vizsgálatok, hanem arról, hogy véleményem szerint a szükséges vizsgálatok ma minden kismama számára elérhetőek. Ezen kívül leírtam a véleményem a kombinált tesztről. Ez továbbra sem ítélkezés, sem nem gyalázkodás. 

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-10-19 21:59



Vendég

#53

2016-10-19 22:52

A pénz legalább ilyenkor ne korlátozhasson.(a pénz hiánya)

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2016-10-26 12:37



Vendég

#55

2016-10-26 12:39

 

Igenis szükség van az ingyenes szűrésekre, és ha az anya úgy dönt, akkor az abortuszra. Valóban ne legyen a pénzhiány akadály.

Sok "szülő" tudván tudja, hogy gyermeke sérülten fog születni, mégis megszüli és hírül adja, hogy ő milyen jó édesanya, mert neveli a beteg gyermekét. Az már más kérdés, hogy dolgozni nem tud elmenni egy 24 órás felügyeletet igénylő gyermek mellől, nagyon sok esetben egyedül kell, hogy megoldja a feladatot és ilyenkor jönnek a segélykiáltások, hogy emberek, ennyi és annyi pénzre lenne szükségem. Ezek is megelőzhetőek lennének egy szűréssel, illetve józan gondolkodással.

Lehet kövezni...


Vendég

#56

2016-10-30 06:46

Mivel Magyarorszàgra jàrok orvoshoz baba ügyben.Ezutàn is szeretnék.
BTJ

#57 Kockázatos-e a genetikai adat ismerete

2017-02-01 12:25

A genetikai vizsgálat eredmènye nem csak azé, akitől a minta származik. Kihat az egész családra, generációk életét befolyásolhatja. Nem az a kérdés, hogy ismerhettem-e babám genetikai kódját, esetleges zavarát, hanem az, mennyire vagyok felkészült dönteni a sorsáról. Ehhez a tudáshoz nagy összefogásra van szükség mind a klinikusok, genetikusok, egyéb szakemberek és mind a páciensek, családok, és a társadalom részérôl. A média is keveset foglalkozik az árnyoldallal. 

Aki a Tajgetoszt említi, nincs tisztában azzal, hogy a környezeti ártalmaknak milyen óriási szerepe van a genetikai mutációk kialakulásában. Lehetsz makkegészséges, élhetsz hihetetlenül egészségesen, de ha olyan helyen dolgozol vagy laksz, ahol általad nem ismert veszélyes anyagok mérgeznek meg, aminek a hatása esetleg csak az unokádban jelenik meg ritka kórképként, akkor őt vajon Tajgetoszra küldenéd-e? És ha valakinek a családodban időskori ritka daganata vagy egyéb addig fel nem ismert betegsége alakul ki? Ő élni akar, de a család Tajgetoszravítéli, akkor mi is van? Japánban az öregekre batyut kötöttek és elküldték meghalni anno. Van jó példa is: Dániában költ a kormányzat legtöbbet a megelőző vizsgálatokra, beleèrtve a genetikai labort is. A horvátok fél év alatt megszervezték a genetikai szűrést 1,5 éve.

Tehát nem játsszhatunk ógörög isteneket. Azèrt kell tisztában lenni egy genetikai betegséggel, hogy a beteg és utódnemzedéke tudatosabban éljen, tudja milyen károsító hatàsoktól tartsa magát távol (pl. abbahagyom a dohányzást, mert minden felmenőmet a rák vitte el), aztán hogy mivel gyógyítsák (ma már a fejlett terápiàs gyógyszereket fejleszti a gyógyszeripar és nem a fájdalomcsillapítókat!) és a többi.

vitakészen várom a kommenteket, Becskeházi-Tar Judit

nagymama

#58 Re: Re: Re:

2017-02-09 09:03

#9: - Re: Re:  

 És akkor? Talán cél, hogy életképtelen gyerekek szülessenek, tönkremenjen a szülők, a testvérek, élete, esetleg a házasság? Vagy miatta ne szülessenek meg egészséges utódok?

jane

#59

2017-04-18 14:17

Helló,
Ennek célja, hogy tájékoztassa a lakosságot, hogy Mrs. Jane Alison, egy privát kölcsön hitelező nyit egy pénzügyi lehetőséget mindenkinek szüksége van anyagi támogatást. Adunk ki hitelt, 2% -os kamatláb az egyének, cégek és vállalatok szerint világos és érthető szabályait és feltételeit. kapcsolatba velünk még ma e-mailben, hogy ki tudjuk adni a hitelfeltételek között a: (saintloanss(a)gmail.com)

Héve

#60 Több információval a megalapozott döntésért!

2018-08-25 17:28

A teljes szureseknek köszönhetően meg is menthetünk babákat , akiket a 12. heti genetikai Uh -on felmerült gyanú miatt elvetetnek. Az én hugom nem vetette el e miatt, és egészséges lett a baba.