Maradjon Dózsa György a kiskunmajsai Gimnázium és Szakközépiskola


Vendég

#1

2016-07-06 13:50

Ide jártak a gyerekeim. Semmi szükség a név változásra.

Vendég

#2

2016-07-08 05:05

"Izzó vastrónon őt elégetétek, de szellemét a tűz nem égeté meg" - dicsőséges nagyurak azért még megpróbálkoznak az átnevezéssel...

Vendég

#3

2016-07-09 08:42

A hóhérnak az volt az utasítása, hogy Dózsa György testőrségének kiéheztetett tagjaival haraptasson egy-egy húscafatot az elítélt testéből. E pillanatban megzendült a körül álló papok kórusa és a Te Deumot kezdték énekelni. Elképesztő jelenet. Templomi éneket éneklő hívek és papok jelenlétében egy izzó vaspánttal megkoronázott férfi testéből saját emberei véres húscafatokat haarapdálnak!

Figyeljük meg, hogyan alakul át a döbbenetes kínzás, a tüzes koronával való koronázás mint büntetés eksztatikus vallási őrjöngéssé: a megkínzott vértanú testéből a hívei esznek: "Ez az én testem..." és közben a tömeg szent énekeket zeng.(...)
Ennyit keresztényi jó cselekedetről. Mert hogy nem volt makulátlan Dózsa György ezért nevezik át ? Mutassanak egy olyan történelmi szereplőt aki az volt. Politikai szempontból változtatják meg.. Na de mindegy ez is olyan lesz mint a Ferihegy..