Határon túli magyarok nyugdíj kifizetésének felfüggesztése


Vendég

#276

2016-07-14 10:20


Mert egyetértek!!!!!

Vendég

#277

2016-07-14 13:59

Magyarországon csak az kaphasson állami nyugdíjat aki az országban állandó bejelentett lakással rendelkezik itt él adózik semmilyen külhonban élő és lakó idegen állampolgár ne részesüljön a magyar nyugellátásból még akkor sem ha esetleg kettős állampolgár is az illető

Vendég

#278

2016-07-15 05:55

Mert szerintem nyugdíj csak annak jár, aki a ledolgozott évek alatt fizette a nyugdíj-járulékot, és attól, hogy valaki magyar, de nem Magyarországon él, még nem jár nyugdíj!!!!!

Vendég

#279

2016-07-16 19:53

Már éppen ideje lenne megszüntetni ezt a méltatlan ellátást és megemelni az itthoni nyugdíjasok nyugdíját!

Vendég

#280

2016-07-17 17:25

A nyugdíj kassza így is üres erre olyanoknak fizetnek belőle akik egy forintot nem tettek bele. Ez a legnagyobb pofàtlansàg ilyet is csak magyarok tudnak kitalàlni.

Vendég

#281

2016-07-18 11:39

Mindenki ott várjon nyugdíjat,ahol fizette a járulékokat!.

Vendég

#282

2016-07-18 16:15

Kérem, hogy azoknak fizessenek nyugdíjat, akik Magyarországon adóztak és fizettek nyugdíjjárulékot.

Vendég

#283

2016-07-18 16:25

Népszavazási kezdeményezést javaslok!!!Nagyon helytelennek tartom a határon túliaknak a nyugdij foéyósítást!mi akik egy életet ithon dolgoztunk meg csak kínlódunk!!!

Vendég

#285

2016-07-18 18:55

Azért írtam alá,mert amit ez az aljas,csaló,korrupt.kormány megenged magának,ez már nagyon felháborító,és gyomorforgató!

Vendég

#286

2016-07-19 07:51

Rokkantellatason vagyok mellette dolgozom mert a nyugdijbol meg ehenhalni sem lehet ! Unokaim vannak , a lanyomek eron felul dolgoznak ,hogy mindenuk meg legyen , ezek a mocskok meg odaadjak egy idegen orszag embereinek csakhogy ok hatalmon maradjanak ! A korhazi ellatas szamukra eddig is ingyen volt !!!

Vendég

#287

2016-07-19 19:53

Csak az kapjon nyugdíjat , társadalombiztosítást / aki itt adózott , itt dolgozott az országban . Követelem a határon túliak szavazati jogának a megvonását. Nem itt élnek, ne szóljanak bele az életünkbe. Mert elegem van az ország kirablásából, a határon túliak szavazatainak közpénzen, a befizetett adónkból történő megvásárlásából, az ország kirablásából !

Vendég

#288

2016-07-20 09:16

Ott élvezzék a nyugdijat, ahol élnek, ahol dolgoztak, és ne a szavazatuk miatt részesüölhessenek! Ide nem tettek le a közösbe semmit, és ne is várjanak semmit.

Vendég

#289

2016-07-20 13:42

Jogtalannak tartom màs orszàgban élőnek a nyugdíj fizetést. Szerintem van hovà tenni a pénzt az orszàgon belül!!!

Vendég

#290

2016-07-21 05:38

Hogy miért?Mert felhaborit az hogy az itt élő emberek a letminimumba élnek. Évek óta az emelés nulla.Viszik ki az a keveset is.Adja annak aki itt él, adót fizet ,fizetett !

Vendég

#291

2016-07-21 07:58

Mert elegm van abból, hogy a határon túliakat a magyarok adóiból pénzelik, a saját országunkban mi meg nyomorgunk.

Anonymous

#292

2016-07-21 09:30

teli a hátizsák más viszi el a megérdemelt magassab nyugdijunkat

Vendég

#293

2016-07-21 16:43

Disznóság,hogy külföldieknek fizet az Orbán bagázs Magyar Nép éhezik árkot pucol 48000 ezerért. Töröljék már el azt a kurva egyezményt milyen jogon van még érvénybe ha Szovjetunió nincs.

Vendég

#294

2016-07-21 20:36

Mert úgy gondolom, hogy aki nem Magyarországon dolgozott, és szerzett nyugdíj jogosultságot, annak nr fizessen az állam nyugdíjat. MIndenkinek az az állam, ahol hasznot hajtott, dolgozott, befizetett számítsa ki és fizesse a járandóságát. Ha több államban, akkor nyilvánvalóan több helyről jön össze a nyugdíj, de az abszurd, hogy valaki máshol szerez jogosultságot, de a nyugdíjat másik államban számoltatja ki. Semmi akadálya szerintem annak, hogy akár az oroszok, ukránok itt vegyék fel a nyugdíjukat. Utaltassák ide, és éljenek belőle boldogan.

Vendég

#295

2016-07-22 13:58

Mert igazságtalanak tartom,a hazai nyugdíjasokkal szembe,akik itthon dolgozták le az egész életüket,mégis jóval kevesebb nyugdíjat kapnak a saját hazájukban!

Vendég

#296

2016-07-22 20:00

Mert nagyon igazsagtalannak tartom, hogy akik nem dolgoztak Magyarorszagon egy percig sem, es nem fizettek jarulekokat,adokat egy fillert sem, azokat nyugdij illesse meg,akarmilyen alapon is. Ez sehol nem szokasos az egesz vilagon, csak a mi kormanyunk ilyen nagyvonalu a mi karunkra. Raadasul allitolag a jovedelmek leigazolasanal is nagyon sok visszaeles  tortenik, nemkello az ellenorzesi lehetoseg sem, igy nagyon sokan joval magasabb nyugdijakat kapnak mint ami egyaltalan "megilletne" oket.


Vendég

#297

2016-07-25 09:18

mert mi, hatarontuliak masodranguak vagyunk.Valaszra se meltatjak az informaciokat tolunk.A nyugdijasokra mar vadaszat indul.



SZENZACIOS tenyfeltarasok Karpataljan. Ujsagiroi leleplezes az idos honositott magyar allampolgarok katasztrofalis anyagi, egeszsegugyi helyzeterol. 40 euros Nyugdijakbol tengetik utolso napjaikat magyar allampolgarok. Magyarorszag szegyene a honositott Karpataljai nyugdujaskorosztajy koldusi anyagi helyzete. Mindenki maradjon otthon, hogy az ukran nyugdijbol mihamarabb a masvilagra tavozzon. Ha otthonmaradasi tanacsot ad Magyarorszag, adjon egy kis kalacsot is.! Amirol nem szol sem a media , sem a magyar politikusok a z enyelgo hangu helyzetjelentesekben, az ukranok elott pukkedlizve, Karpataljai "barati" kirakatlatogatasok es akciok soran.A humanitarius segely-csepp a tengerben.
Gyalazatos magyar nyugdijugyintezes, honapokig , EGY EVIG is eltarto nyugdijugi eljarasok, valamint DURVA ugyintezesi hibak Szaglasznak utanunk a magyarorszagi ONYF-kopok. Hogy eljen egy "NYUGDIJVARANDOS" egy evig sem ukran, sem magyar nyugdij nelkul!? Konnyes szemu idoskoru emberek esetei.Buszke magyar allampolgarkent dogoljunk ehen!!?????
Beka feneke alatti a magyar PLEBSZ testverisegerzete a sokat szenvedett Karpataljai magyarsaggal szemben. LEMUSZKAZNAK, LEUKRANOZNAK minket. Elvben a MAGYAR allamnak nincsen politikai elhatarozottsaga a Karpataljan elo idoskoru magyarsag penzbeli tamogatasara. Szegyen szemre Szlovakia nyujt penztamogatast szlovak nemzetisegu magyar allampolgaroknak Karpataljan.Az ukran nyugdijuk potlasara.Ugy hivjak"davka nuzovej pomoci" Tanulj Magyarorszag!!!! Es igyekezz, amig meg elunk!?Ne legy cinkosa az ukran nyugdijasholokausztnak!

Kedves rokon, ne vedd zokon.

Mostohagyerekek


A Kossuth radio egyik a hirhedt "pilotanorol" szolo ukran hazugsagterjeszto hiradasaval betelt a turelem pohara nalam. Hogy mivel maszlagoljak a magyarorszagi radiohallgatok agyat!!! Meg azutan reggel, delben , este --a Szekelyfold, meg az autonomiaja.Jobol is megart a sok.Szerintem ha Magyarorszag megfeszul, ,NEM ER EL SEMMIT a romanokkal.
Viszont Karpatalja igen szereny helyet foglal el a radio hiradasaiban. Ugyebar, az ukrajna, a jobarat, joszomszed, nyalogatja az ukrajnat Magyarorszag mint a kutya a kolyket. Mert tortenelem elferditesek, a Vereckei emlekmu sorozatos meggyalazasa, Petofi szobor rongalas, faklyas felvonulas Ungvaron "Kesekre a magyarokat" jelszavak kisereteben,a kormanyzo bejelentese a kettos allampolgarsagu tisztviselok elbocsatasarol, galiciai megszallas- ezek mind az ukran " baratsag" megnyilvanulasai. Ilyen baratokkal ellenseg sem kell.Marad tovabb a gyava,megalkuvo, meghunyaszkodo magyar kulpolitika az ezereves magyar foldet bitorlo betolakodokkal szemben
Kezdetnek ket kerdest szeretnek felajanlani a Magyar radio temakorebe.Nyugdijkerdes, a honositott idoskoru magyarok nyomorusagos helyzete Karpataljan,, valamint a z egyszerusitett honositassal kapcsolatos modositasi javaslat.
Az idok valtoznak, a politikai helyzet nem all egyhelyben. Egy jozan, hatarozott, cselekvokepes allamvezetes megelozi az esemenyeket, vagy legalabbis idoben reagal, modositva, alkalmazkodva az uj realitasokhoz.
Az anyaorszag fo kerese a honositottakhoz,-hogy lehetoleg a magyar allampolgarok maradjanak a lakohelyukon Karpataljan.A tobbseg igy is tesz, it van a csaladi otthonuk, nehez ezen valtoztatni. A magyarsag egyesitesi elve mellett a masodik legfontosabb tenyezo az emberek anyagi helyzete.Penz nelkul nem lehet megelni. Itt a magyarlakta videken sok magyar eltengodik a cigaretta es palinka csempeszesebol.Sokan nem kivankoznak Magyarorszagba, Magyarorszag visszatereset ide sem nezik tuljo szemmelAkkor mar targytalan lessz a csempeset.(Kepzeljek, ilyen velemenyek vannak).. Viszont az idosebb, nyugdijkorosztalybeliek KATASZTROFALIS anyagi helyzetben vannak, 1200-1500 grivna (kb.14ezer forintnak megfelelo) nyugdijon tengodve.Az eletkepesebbek igyekeznek lakcimkartyat szerezni, de nemcsak a nyugdij miatt, hanem a TAJ kartya miatt. Mert az egeszseg a legdragabb.Mit mond es tesz erre az Anyaorszag. Hat ugy szolal meg, mint egy mostoha a gyerekehez: "JONNEK AZ IMPORT NYUGDIJASOK". Avagy Repas Zsuzsanna volt kepviselono szavait idezve:"Ne gondoljak a honositottak, hogy meg nyugdijat is fognak kapni".Vagy a durva nyugdijugyintezesi hibak, az eljaras hosszdalmassaga, peldakkal tudnek szolgalni, de kimelem az idejuket. Az semmiseg, hogy a mai hatalyos magyar torvenyek szerint MINDEN EGYES UKRAN ALLAMPOLGAR aki megszerzi a PMZS-t (allando tartozkodasi engedelyt es lakhelyet) megkaphatja a teljes magyar nyugdijat. Nem is kell hozza magyar allampolgarsag. Mert ugyebar a nygdijkerdes egy barom lakhelyszerinti, nem pedig allampolgarsagi elven alapszik.Ezutobbit a magyar torvenek mar majdhogy figyelembe sem veszik.Ha van , Van, Magyar allampolgar letemre Magyar teruleten egyenloek a jogaim egy ukran BEVANDOROLTTAL, aki sokesetben PENZERT VASAROLJA MEG A tartozkodasi engedelyt. MEGERI!!!!! Allampolgarsagot is vasaroltak,nygdijat i kapnak. A becsuletes karpataljai honositott magyar allampolgar viszont huzza be a farkat, es eljen kolduskent a z ukrajnai Karpatalja nyomortanyan.Hat nem szegyen ez egy eletet megszallt teruleten leelt honositott Magyarorszag allampolgaraval szemben !?Milyen "nemzetegyesito politika ez?????.Dogoljon meg letfenntartasi eszkozok hijan, de buszke magyar allampolgarkent mint a magyar Anyaorszag mostohagyereke.A jelenleg ervenyes 1962egyezmenyen tuljart az ido.Viszont nem is kene modositani, hanem a honositott magyar allampolgar kapja csak tovabb az ukran nyugdijat, vegeredmenyben ott dolgozta le eletet.Magyarorszag bevezetne a sajat teruleten hatalyos szuveren torvenyt arrol, hogy a honositott nyugdijas magyarorszagon neki jaro nyugdij osszegebol az ukran nyugdij levonasa utan marado osszeget kapna. Tamogatas, potlek,stb cimen.Magyarorszag i megtakaritana egy jo osszeget, a honositottnak sem kellene ukrajnan felmondani nyugdijat a ami faradtsagos, politikailag veszelyes, es koltseges is.A mostoha igazi gondoskodo anyava valtozna. Nem olyan sok idos emberrol lenne szo,(a hirek szerint ukranok tizezrei, akik nem is magyar allampolgarok, de kapjak a magyar nyugdijat)) es magyar juttatasok reven lehetoseget kapnanak tobb idot tolteni Magyarorszagon es ezaltal tovabb is elni.Hogyha a magyariszonyos Szlovaki kepes arra, hogy anyagilag segitse a szlovak nemzetisegu magyarokat, hogy nez ki mellettuk Magyarorszag a sajat nyugdijkorabeli honositott mostohagyerekek" anyagi megsegitesevel!? Hiszen csak a Csap-Zahony 2 kilometer vonatozasa oda-vissz 150 grivna. Egynyolcad resze egy atlagnyugdijnak.Igaz, visszaterve a honosito allam "keresere"-az ilyen anyagi helyzet, ilyen vonatjegyar "megkonnyiti" az otthonmaradast.3 eves levelezesem e temaban az Elnokkel, Miniszterelnokkel, a Parlamenti kepviselokkel azt a konzekvenciat eredmenyezte, hogy a fejemmel ugysem sikerul atutni a burokracia,kozony betonfalat Magyarorszagon. Az idok valtoznak, a burokracia orok.
Masodik eszrevetelem az egyszerusitett honositasi torvenyt erinti.A honositas ket alapfeltetele a szarmazas, valamint a magyar nyelvtudas.A torvenyalkoto teljesen figyelmen kivul hagyta azt a tenyt, hogy Karpatalja egy KULONLEGES regio. Elsosorban Magyarorszag EZEREVES resze.Masodsorban-itt ket dominans nemzetiseg elt ezer even at egymasmellett bekeben. Elsosorban Rakoczi leghusegesebb katonai a RUSZINOK, es mellettuk a MAGYAROK.A Ruszinok ezerevig 1920-ig, azutan 1938-1946ig ismet magyar allampolgarok voltak.
De jo, ha 10 szazalekuk turhetoen BESZELTE EZ ERTETTE a magyar nyelvet.Hiszen RUSZIN iskolakba jartak. DE a magyar hazaert eletuket feleldozo szabadsagharcosnak es allampolgarnak JOK VOLTAK!? Most viszont, az utodaik, akik ugyis szovjet oroszosito-ukranosito asszimilacion mentek keresztul, ugyanugy szarmazas szerint jogosultak a magyar allampolgarsagra, apaik, nagyapaik utan, viszont a nyelvtudas szintje a regi maradt.Csoda ez 70 ev megszallast eredmenyekent? Normalis ez a helyzet?NEM es nem. Ugy nez ki, hogy a torvenyalkoto ismet megnyalta az ukran talpat, mert mit szolna a "barati" ukran allam, ha Karpataljan egy szep napon a magyar allampolgarok szama elerne a milliot. Hol lenne itt akkor ukrajna?Tudjak ok ezt jol, kinek a foldjet orroztak el a SZU szethullasat kovetoen.Habar, a dragalatos Antall Jozsef elutasitotta Kucsma ukran elnok informalis javaslatat.Senkit sem kerdezve.Amiert a Magyarok Vilagszovetsege NEMZETARULOVA nyilvanitotta. E Politika kovetoje a mai magyar allamvezetes?!. Vilagos, hogy mindegyik helyi szarmazasu fiatal ket kezzel kapna az allampolgarsag utan, amely kinyitja szamara Europa kapuit. De be van rezelve a magyar torvenyhozas, kormany a sztepan bandera fasiszta tanait koveto ukran ujnaciktol.Ugymond,inkabb ne piszkald a sz--rt, mert buzleni fog.De buzlik az mar 25 eve, ha nem is piszkalja a magyar.Volt eleg baja a migransokkal.Csak Orban Viktor hosies helytallasa a z impotens, elmeszesedett agyu eltunyult impotens Brusszeli EU vezetoseggel szemben mentette meg Magyarorszagot.Europanak egy magyar 1millio FORINTot er, egy arab bevandorlo ara 256 ezer euro. No komment.
Hat mondjuk, kezdetnek ez a ket kerdes is elegendo lenne megvilagitasra a Magyar radionak, aztan jonne a tobbi is. Mert Karpatalja egy csendes vizu to, amelynek felszine alatt ott leselkedik a keksarga magyargyulolo krokodilus.Amely pillanatok alatt donbaszt csinalna Karpataljabol. De mindez, amirol irtam, csak a toredeke a mondanivalonak.Ha kozhirre teszi a Radio- az jo lenne. Jolenne egy diszkret interju is. Jolenne a kormannyal kozolni, stb.Jo lenne tenni is valamit.Hogy ugy kezdje el kezelni Magyarorszag az idos honositott-visszahonositott korosztalyt. Mint a bibliai apa a tekozlo megtert fiat. Azzal a kulombseggel, hogy mi nem voltunk tekozlok, es minket eroszakkal szakitottak el, a szent Magyar Hazanktol. Szemelyesen tobbet lehetne mondani.Ilyen kerdesekre kezdjen jobban odafigyelni a Kossuth radio, nem pedig holmi Zigmund Freud szexhianyban szenvedo pilotano pacienseire.Meg Keletebbrol vegyek at az igazabb hireket, ha jot akarnak.Onnet, ahol nemregiben Orban jart.

Ne haragudjanak hogy talalkoztunk Medvecky Robert Karpataljai visszafogadott mostohagyrek.


P.S. Ha netalan nehezukre esne e level kozhirretetele, ill az emlitett tema tovabbi feldolgozasa a realitasok alapjan, nem a nyalakodo udvariaskodasi diplomacioi allamkozi talakak soran, majd en kiteszen a NET re, had olvassa a jo nep az egesz vilagon

Mostohagyarekek-2 NYUGDIJRA VARVA.

Sokszor atgondolva az Onoknek irt levelet kenytelen vagyok megis szolni meg egypar szot a honositott nyugdijasok ugyeben..Tisztaban vagyok azzal,hogy Magyarorszag nem egy gazdag orszag.Magyarorszagnak NEM ERDEKE nyugdijat fizetni a honositott allampolgarainak. Lehetseges ez megtakaritasi elgondolas. de inkabb a magyar plebszkozvelemeny altal eletbentartott soher szemrehanyasok eredmenye. Hogy ugymond" ti itt egy percig sem dolgoztatok es meg nyugdijat koveteltek. Ezeknek csak egy kis "MALENYKIJ ROBOTOT" kivannek mindossze egy honapra Sziberiaban, meg hogy olvassanak tortenelmet< es ha okosat nem tudnak mondani, inkabb fogjak be a........Ez a fajos nyugdijproblema foleg, sot kizarolag a Karpataljaiak idos koldusait erinti. Egy Szekelyfoldi volt munkasnak , akivel korhazban fekudtem,900lei a nyugdija, o nem fog jonni a magyaroktol kerni nyugdijat.Olyan koldus nyugdijasok mint a Karpataljaiak nincsenek sehol, kiveve Afrikat.
Figyelemremelto az a teny, hogy az ukranok csak 2011 ota, az egyszerusitett honositasi torveny hatalybalepeset kovetoen nehezitettek meg az ukran nyugdijrol valo lemondast.Erre kollegialisan a z ONYF kerte meg az ukranokat, hogy ezzel legyen nehezebb a nyugdijugyintezes a honositottak reszer,akik kozul sokan mar alig jarnak..Hiteles forrasbol tudom.Kozvetett bizonyitek ez az IMPORT NYUGDIJASOK-tol valo felelemnek. Mint annakidejen a hirhedt es megbukott HONOSITASI NEPSZAVAZAS is..Ez talan nem volt a MAGYAROK SZEGYENE?!.Aki oregkorara birja szusszal, penzzel, az kinkeservesen osszeszedi az ukran papirokat, megkaphatja, de az sem biztos mar, a magyar nyugdijat es ezzel esetleg meghosszibbitja eletet.
Az utobbi het folyaman harom honositott nyugdijigenylo ismerosommel talalkoztam, akik elmondtak, hogy ketten meg EGY ev elmultaval sem kaptak meg a nyugdijat, a harmadik Fel eve var (Ketten 70 even felletti koruak( talan varunk, hatha jobbletre szenderulnek?Magyarorszagon nem halnak meg nyugdijasok?IGEN-80 eves korukra. Karpataljan az atlagos eletkor viszont 65 ev!!!) .Eme informaciot tetezi az a teny, hogy az ONYF revizorai a zaklatasaikkal , ellenorzeseikkel igyekeznek ellenorizni, hol van az illeto, a megadott lakcimen ul e es varja a nyugdijat?.Az egyik ismerosom egy ilyen ellenorzest kovetoen birosaghoz is fordult jogorvoslatert. Lehetseges , hogy szabaly van az ilyen szaglaszasra. . De ketlem hogy a legcsekelyebb nertekben IGAZSAGOS az ilyan szabaly a honositottakkal szemben.Igazsagtalan szabalynak viszont nem kene letjogosultsagot biztositani.
Mert mi is a helyzet?. Abszurd, serto, megalazo helyzetbe kerul a honositott magyar allampolgar nyugdijkerelme benyujtasat kovetoen..Ukran nyugdijat mar nem kap, magyart viszont EGY eve MEG nem kap. Tortenetesen nincsenek millioi, mert itt az egyszeru dolgozo, ertelmisegi, nem volt kepes ehber fizetesebol milliokat felretenni, hogy a Magyarorszagi lakcimen ulve honapokig varjon , amig a z ONYF "ugyintez'.Nincsenek HATARTALAN ugyintezesi szabalyok. De ezekszerint megiscsak leteznek.Es veszi maganak az ONYF revizor azt a szemtelenseget, hogy ELLENORIZ.Eszukbe sem jut a ezeknek a hivatalnokoknak meg fafeju nygdijterminator fonokeiknek az,hogy -mibol is tarsa fenn magat a nyugdijigenylo honapkig, sot tovabb is Magyarorszagon. Meg ukrajnan sincs mibol elnie ezido alatt..Hat Idaig sullyedt a socialis elletas Magyaoirszagon????? Allitolag legujabban ingatlant kell vasarolni annak, aki nyugdijat ker!?MIBUL-kerdem en.Az esz megall!. Nem szolva arrol, hogyan erzi ilyenek utan magat egy 70 evig magyarsagat megorzo idos ember. Senki sem keszul 100 evet elni,minden leelt nap-Isten ajandeka.Ilyen emberek utan szaglasznak,a nyogdijszervek?Meg el sem pirulnak! Mert nincs bor a kepukon.Azzal magyarazzak, hogy ilyen a torveny.AKKOR MODOSITSAK AZ EMBEREK JAVARA a molyragta peneszes torvenyeiket.Ne alazzak meg a a sokat szenvedett, ukrajna altal foldonfutova lett Karpataljai idos magyar allampolgarokat. Akik oda jutottak hogy 10-szer meggondoljak, atlepjek e az Anyaorszag hatarat.Nem egynek, sajnos- a rezsik, elelem, orvossag kifizeteset kovetoen nincs mibol megfizetni a vonatjegyet.



Medvecky Robert Karpatalja




SZENZACIOS tenyfeltarasok Karpataljan. Ujsagiroi leleplezes az idos honositott magyar allampolgarok katasztrofalis anyagi, egeszsegugyi helyzeterol. 40 euros Nyugdijakbol tengetik utolso napjaikat magyar allampolgarok. Magyarorszag szegyene a honositott Karpataljai nyugdujaskorosztajy koldusi anyagi helyzete. Mindenki maradjon otthon, hogy az ukran nyugdijbol mihamarabb a masvilagra tavozzon. Ha otthonmaradasi tanacsot ad Magyarorszag, adjon egy kis kalacsot is.! Amirol nem szol sem a media , sem a magyar politikusok a z enyelgo hangu helyzetjelentesekben, az ukranok elott pukkedlizve, Karpataljai "barati" kirakatlatogatasok es akciok soran.A humanitarius segely-csepp a tengerben.
Gyalazatos magyar nyugdijugyintezes, honapokig , EGY EVIG is eltarto nyugdijugi eljarasok, valamint DURVA ugyintezesi hibak Szaglasznak utanunk a magyarorszagi ONYF-kopok. Hogy eljen egy "NYUGDIJVARANDOS" egy evig sem ukran, sem magyar nyugdij nelkul!? Konnyes szemu idoskoru emberek esetei.Buszke magyar allampolgarkent dogoljunk ehen!!?????
Beka feneke alatti a magyar PLEBSZ testverisegerzete a sokat szenvedett Karpataljai magyarsaggal szemben. LEMUSZKAZNAK, LEUKRANOZNAK minket. Elvben a MAGYAR allamnak nincsen politikai elhatarozottsaga a Karpataljan elo idoskoru magyarsag penzbeli tamogatasara. Szegyen szemre Szlovakia nyujt penztamogatast szlovak nemzetisegu magyar allampolgaroknak Karpataljan.Az ukran nyugdijuk potlasara.Ugy hivjak"davka nuzovej pomoci" Tanulj Magyarorszag!!!! Es igyekezz, amig meg elunk!?Ne legy cinkosa az ukran nyugdijasholokausztnak!

Kedves rokon, ne vedd zokon.

Mostohagyerekek


A Kossuth radio egyik a hirhedt "pilotanorol" szolo ukran hazugsagterjeszto hiradasaval betelt a turelem pohara nalam. Hogy mivel maszlagoljak a magyarorszagi radiohallgatok agyat!!! Meg azutan reggel, delben , este --a Szekelyfold, meg az autonomiaja.Jobol is megart a sok.Szerintem ha Magyarorszag megfeszul, ,NEM ER EL SEMMIT a romanokkal.
Viszont Karpatalja igen szereny helyet foglal el a radio hiradasaiban. Ugyebar, az ukrajna, a jobarat, joszomszed, nyalogatja az ukrajnat Magyarorszag mint a kutya a kolyket. Mert tortenelem elferditesek, a Vereckei emlekmu sorozatos meggyalazasa, Petofi szobor rongalas, faklyas felvonulas Ungvaron "Kesekre a magyarokat" jelszavak kisereteben,a kormanyzo bejelentese a kettos allampolgarsagu tisztviselok elbocsatasarol, galiciai megszallas- ezek mind az ukran " baratsag" megnyilvanulasai. Ilyen baratokkal ellenseg sem kell.Marad tovabb a gyava,megalkuvo, meghunyaszkodo magyar kulpolitika az ezereves magyar foldet bitorlo betolakodokkal szemben
Kezdetnek ket kerdest szeretnek felajanlani a Magyar radio temakorebe.Nyugdijkerdes, a honositott idoskoru magyarok nyomorusagos helyzete Karpataljan,, valamint a z egyszerusitett honositassal kapcsolatos modositasi javaslat.
Az idok valtoznak, a politikai helyzet nem all egyhelyben. Egy jozan, hatarozott, cselekvokepes allamvezetes megelozi az esemenyeket, vagy legalabbis idoben reagal, modositva, alkalmazkodva az uj realitasokhoz.
Az anyaorszag fo kerese a honositottakhoz,-hogy lehetoleg a magyar allampolgarok maradjanak a lakohelyukon Karpataljan.A tobbseg igy is tesz, it van a csaladi otthonuk, nehez ezen valtoztatni. A magyarsag egyesitesi elve mellett a masodik legfontosabb tenyezo az emberek anyagi helyzete.Penz nelkul nem lehet megelni. Itt a magyarlakta videken sok magyar eltengodik a cigaretta es palinka csempeszesebol.Sokan nem kivankoznak Magyarorszagba, Magyarorszag visszatereset ide sem nezik tuljo szemmelAkkor mar targytalan lessz a csempeset.(Kepzeljek, ilyen velemenyek vannak).. Viszont az idosebb, nyugdijkorosztalybeliek KATASZTROFALIS anyagi helyzetben vannak, 1200-1500 grivna (kb.14ezer forintnak megfelelo) nyugdijon tengodve.Az eletkepesebbek igyekeznek lakcimkartyat szerezni, de nemcsak a nyugdij miatt, hanem a TAJ kartya miatt. Mert az egeszseg a legdragabb.Mit mond es tesz erre az Anyaorszag. Hat ugy szolal meg, mint egy mostoha a gyerekehez: "JONNEK AZ IMPORT NYUGDIJASOK". Avagy Repas Zsuzsanna volt kepviselono szavait idezve:"Ne gondoljak a honositottak, hogy meg nyugdijat is fognak kapni".Vagy a durva nyugdijugyintezesi hibak, az eljaras hosszdalmassaga, peldakkal tudnek szolgalni, de kimelem az idejuket. Az semmiseg, hogy a mai hatalyos magyar torvenyek szerint MINDEN EGYES UKRAN ALLAMPOLGAR aki megszerzi a PMZS-t (allando tartozkodasi engedelyt es lakhelyet) megkaphatja a teljes magyar nyugdijat. Nem is kell hozza magyar allampolgarsag. Mert ugyebar a nygdijkerdes egy barom lakhelyszerinti, nem pedig allampolgarsagi elven alapszik.Ezutobbit a magyar torvenek mar majdhogy figyelembe sem veszik.Ha van , Van, Magyar allampolgar letemre Magyar teruleten egyenloek a jogaim egy ukran BEVANDOROLTTAL, aki sokesetben PENZERT VASAROLJA MEG A tartozkodasi engedelyt. MEGERI!!!!! Allampolgarsagot is vasaroltak,nygdijat i kapnak. A becsuletes karpataljai honositott magyar allampolgar viszont huzza be a farkat, es eljen kolduskent a z ukrajnai Karpatalja nyomortanyan.Hat nem szegyen ez egy eletet megszallt teruleten leelt honositott Magyarorszag allampolgaraval szemben !?Milyen "nemzetegyesito politika ez?????.Dogoljon meg letfenntartasi eszkozok hijan, de buszke magyar allampolgarkent mint a magyar Anyaorszag mostohagyereke.A jelenleg ervenyes 1962egyezmenyen tuljart az ido.Viszont nem is kene modositani, hanem a honositott magyar allampolgar kapja csak tovabb az ukran nyugdijat, vegeredmenyben ott dolgozta le eletet.Magyarorszag bevezetne a sajat teruleten hatalyos szuveren torvenyt arrol, hogy a honositott nyugdijas magyarorszagon neki jaro nyugdij osszegebol az ukran nyugdij levonasa utan marado osszeget kapna. Tamogatas, potlek,stb cimen.Magyarorszag i megtakaritana egy jo osszeget, a honositottnak sem kellene ukrajnan felmondani nyugdijat a ami faradtsagos, politikailag veszelyes, es koltseges is.A mostoha igazi gondoskodo anyava valtozna. Nem olyan sok idos emberrol lenne szo,(a hirek szerint ukranok tizezrei, akik nem is magyar allampolgarok, de kapjak a magyar nyugdijat)) es magyar juttatasok reven lehetoseget kapnanak tobb idot tolteni Magyarorszagon es ezaltal tovabb is elni.Hogyha a magyariszonyos Szlovaki kepes arra, hogy anyagilag segitse a szlovak nemzetisegu magyarokat, hogy nez ki mellettuk Magyarorszag a sajat nyugdijkorabeli honositott mostohagyerekek" anyagi megsegitesevel!? Hiszen csak a Csap-Zahony 2 kilometer vonatozasa oda-vissz 150 grivna. Egynyolcad resze egy atlagnyugdijnak.Igaz, visszaterve a honosito allam "keresere"-az ilyen anyagi helyzet, ilyen vonatjegyar "megkonnyiti" az otthonmaradast.3 eves levelezesem e temaban az Elnokkel, Miniszterelnokkel, a Parlamenti kepviselokkel azt a konzekvenciat eredmenyezte, hogy a fejemmel ugysem sikerul atutni a burokracia,kozony betonfalat Magyarorszagon. Az idok valtoznak, a burokracia orok.
Masodik eszrevetelem az egyszerusitett honositasi torvenyt erinti.A honositas ket alapfeltetele a szarmazas, valamint a magyar nyelvtudas.A torvenyalkoto teljesen figyelmen kivul hagyta azt a tenyt, hogy Karpatalja egy KULONLEGES regio. Elsosorban Magyarorszag EZEREVES resze.Masodsorban-itt ket dominans nemzetiseg elt ezer even at egymasmellett bekeben. Elsosorban Rakoczi leghusegesebb katonai a RUSZINOK, es mellettuk a MAGYAROK.A Ruszinok ezerevig 1920-ig, azutan 1938-1946ig ismet magyar allampolgarok voltak.
De jo, ha 10 szazalekuk turhetoen BESZELTE EZ ERTETTE a magyar nyelvet.Hiszen RUSZIN iskolakba jartak. DE a magyar hazaert eletuket feleldozo szabadsagharcosnak es allampolgarnak JOK VOLTAK!? Most viszont, az utodaik, akik ugyis szovjet oroszosito-ukranosito asszimilacion mentek keresztul, ugyanugy szarmazas szerint jogosultak a magyar allampolgarsagra, apaik, nagyapaik utan, viszont a nyelvtudas szintje a regi maradt.Csoda ez 70 ev megszallast eredmenyekent? Normalis ez a helyzet?NEM es nem. Ugy nez ki, hogy a torvenyalkoto ismet megnyalta az ukran talpat, mert mit szolna a "barati" ukran allam, ha Karpataljan egy szep napon a magyar allampolgarok szama elerne a milliot. Hol lenne itt akkor ukrajna?Tudjak ok ezt jol, kinek a foldjet orroztak el a SZU szethullasat kovetoen.Habar, a dragalatos Antall Jozsef elutasitotta Kucsma ukran elnok informalis javaslatat.Senkit sem kerdezve.Amiert a Magyarok Vilagszovetsege NEMZETARULOVA nyilvanitotta. E Politika kovetoje a mai magyar allamvezetes?!. Vilagos, hogy mindegyik helyi szarmazasu fiatal ket kezzel kapna az allampolgarsag utan, amely kinyitja szamara Europa kapuit. De be van rezelve a magyar torvenyhozas, kormany a sztepan bandera fasiszta tanait koveto ukran ujnaciktol.Ugymond,inkabb ne piszkald a sz--rt, mert buzleni fog.De buzlik az mar 25 eve, ha nem is piszkalja a magyar.Volt eleg baja a migransokkal.Csak Orban Viktor hosies helytallasa a z impotens, elmeszesedett agyu eltunyult impotens Brusszeli EU vezetoseggel szemben mentette meg Magyarorszagot.Europanak egy magyar 1millio FORINTot er, egy arab bevandorlo ara 256 ezer euro. No komment.
Hat mondjuk, kezdetnek ez a ket kerdes is elegendo lenne megvilagitasra a Magyar radionak, aztan jonne a tobbi is. Mert Karpatalja egy csendes vizu to, amelynek felszine alatt ott leselkedik a keksarga magyargyulolo krokodilus.Amely pillanatok alatt donbaszt csinalna Karpataljabol. De mindez, amirol irtam, csak a toredeke a mondanivalonak.Ha kozhirre teszi a Radio- az jo lenne. Jolenne egy diszkret interju is. Jolenne a kormannyal kozolni, stb.Jo lenne tenni is valamit.Hogy ugy kezdje el kezelni Magyarorszag az idos honositott-visszahonositott korosztalyt. Mint a bibliai apa a tekozlo megtert fiat. Azzal a kulombseggel, hogy mi nem voltunk tekozlok, es minket eroszakkal szakitottak el, a szent Magyar Hazanktol. Szemelyesen tobbet lehetne mondani.Ilyen kerdesekre kezdjen jobban odafigyelni a Kossuth radio, nem pedig holmi Zigmund Freud szexhianyban szenvedo pilotano pacienseire.Meg Keletebbrol vegyek at az igazabb hireket, ha jot akarnak.Onnet, ahol nemregiben Orban jart.

Ne haragudjanak hogy talalkoztunk Medvecky Robert Karpataljai visszafogadott mostohagyrek.


P.S. Ha netalan nehezukre esne e level kozhirretetele, ill az emlitett tema tovabbi feldolgozasa a realitasok alapjan, nem a nyalakodo udvariaskodasi diplomacioi allamkozi talakak soran, majd en kiteszen a NET re, had olvassa a jo nep az egesz vilagon

Mostohagyarekek-2 NYUGDIJRA VARVA.

Sokszor atgondolva az Onoknek irt levelet kenytelen vagyok megis szolni meg egypar szot a honositott nyugdijasok ugyeben..Tisztaban vagyok azzal,hogy Magyarorszag nem egy gazdag orszag.Magyarorszagnak NEM ERDEKE nyugdijat fizetni a honositott allampolgarainak. Lehetseges ez megtakaritasi elgondolas. de inkabb a magyar plebszkozvelemeny altal eletbentartott soher szemrehanyasok eredmenye. Hogy ugymond" ti itt egy percig sem dolgoztatok es meg nyugdijat koveteltek. Ezeknek csak egy kis "MALENYKIJ ROBOTOT" kivannek mindossze egy honapra Sziberiaban, meg hogy olvassanak tortenelmet< es ha okosat nem tudnak mondani, inkabb fogjak be a........Ez a fajos nyugdijproblema foleg, sot kizarolag a Karpataljaiak idos koldusait erinti. Egy Szekelyfoldi volt munkasnak , akivel korhazban fekudtem,900lei a nyugdija, o nem fog jonni a magyaroktol kerni nyugdijat.Olyan koldus nyugdijasok mint a Karpataljaiak nincsenek sehol, kiveve Afrikat.
Figyelemremelto az a teny, hogy az ukranok csak 2011 ota, az egyszerusitett honositasi torveny hatalybalepeset kovetoen nehezitettek meg az ukran nyugdijrol valo lemondast.Erre kollegialisan a z ONYF kerte meg az ukranokat, hogy ezzel legyen nehezebb a nyugdijugyintezes a honositottak reszer,akik kozul sokan mar alig jarnak..Hiteles forrasbol tudom.Kozvetett bizonyitek ez az IMPORT NYUGDIJASOK-tol valo felelemnek. Mint annakidejen a hirhedt es megbukott HONOSITASI NEPSZAVAZAS is..Ez talan nem volt a MAGYAROK SZEGYENE?!.Aki oregkorara birja szusszal, penzzel, az kinkeservesen osszeszedi az ukran papirokat, megkaphatja, de az sem biztos mar, a magyar nyugdijat es ezzel esetleg meghosszibbitja eletet.
Az utobbi het folyaman harom honositott nyugdijigenylo ismerosommel talalkoztam, akik elmondtak, hogy ketten meg EGY ev elmultaval sem kaptak meg a nyugdijat, a harmadik Fel eve var (Ketten 70 even felletti koruak( talan varunk, hatha jobbletre szenderulnek?Magyarorszagon nem halnak meg nyugdijasok?IGEN-80 eves korukra. Karpataljan az atlagos eletkor viszont 65 ev!!!) .Eme informaciot tetezi az a teny, hogy az ONYF revizorai a zaklatasaikkal , ellenorzeseikkel igyekeznek ellenorizni, hol van az illeto, a megadott lakcimen ul e es varja a nyugdijat?.Az egyik ismerosom egy ilyen ellenorzest kovetoen birosaghoz is fordult jogorvoslatert. Lehetseges , hogy szabaly van az ilyen szaglaszasra. . De ketlem hogy a legcsekelyebb nertekben IGAZSAGOS az ilyan szabaly a honositottakkal szemben.Igazsagtalan szabalynak viszont nem kene letjogosultsagot biztositani.
Mert mi is a helyzet?. Abszurd, serto, megalazo helyzetbe kerul a honositott magyar allampolgar nyugdijkerelme benyujtasat kovetoen..Ukran nyugdijat mar nem kap, magyart viszont EGY eve MEG nem kap. Tortenetesen nincsenek millioi, mert itt az egyszeru dolgozo, ertelmisegi, nem volt kepes ehber fizetesebol milliokat felretenni, hogy a Magyarorszagi lakcimen ulve honapokig varjon , amig a z ONYF "ugyintez'.Nincsenek HATARTALAN ugyintezesi szabalyok. De ezekszerint megiscsak leteznek.Es veszi maganak az ONYF revizor azt a szemtelenseget, hogy ELLENORIZ.Eszukbe sem jut a ezeknek a hivatalnokoknak meg fafeju nygdijterminator fonokeiknek az,hogy -mibol is tarsa fenn magat a nyugdijigenylo honapkig, sot tovabb is Magyarorszagon. Meg ukrajnan sincs mibol elnie ezido alatt..Hat Idaig sullyedt a socialis elletas Magyaoirszagon????? Allitolag legujabban ingatlant kell vasarolni annak, aki nyugdijat ker!?MIBUL-kerdem en.Az esz megall!. Nem szolva arrol, hogyan erzi ilyenek utan magat egy 70 evig magyarsagat megorzo idos ember. Senki sem keszul 100 evet elni,minden leelt nap-Isten ajandeka.Ilyen emberek utan szaglasznak,a nyogdijszervek?Meg el sem pirulnak! Mert nincs bor a kepukon.Azzal magyarazzak, hogy ilyen a torveny.AKKOR MODOSITSAK AZ EMBEREK JAVARA a molyragta peneszes torvenyeiket.Ne alazzak meg a a sokat szenvedett, ukrajna altal foldonfutova lett Karpataljai idos magyar allampolgarokat. Akik oda jutottak hogy 10-szer meggondoljak, atlepjek e az Anyaorszag hatarat.Nem egynek, sajnos- a rezsik, elelem, orvossag kifizeteset kovetoen nincs mibol megfizetni a vonatjegyet.



Medvecky Robert Karpatalja










Vendég

#298 Re:

2016-07-25 09:20

#277: -  

 magszallt magyar foldon eltuk le eletunket nem sajat akaratunkbol.Neked 1 honap MALENYKIJ ROBOTOT KOVANNEK, .Nem vagy magyar igfazan.Megeszem a nyugdijatat te szarevo


Vendég

#299 Re:

2016-07-25 09:23

#278: -  

 adjanak anyagi segelyt,NEM A nyugdijalapbol, mert maskulomben megesszuk a nyugdijadat, te fosveny magyar.Ezert ir itt egy pacak MOSTOHAGYEREKEKROL.Igaza van.


Vendég

#300 Re:

2016-07-25 09:25

#283: -  

 Nepszavazast, te barom.Mar egyszer megbuktattatok a honositast, ti szarevok