CSak Együtt Van Esély

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) CSak Együtt Van Esély petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2016-06-01 10:47

Gyermekem jogaiért kiállni nem csak egy lehetőség számomra, hanem a kötelességem is!

Vendég

#2

2016-06-01 11:10

Esélyegyenlőséget szeretnénk! 


Vendég

#3

2016-06-01 11:11

Az egészséges gyerekek ellátásában is komoly hiányosságok vannak, a kormány simán alkalmatlan minden területen a feladatára. 


Vendég

#4

2016-06-01 16:18

A KLIK másfél éve nem vizsgálja ki a panaszomat,pedig írásban tettem meg!

A válaszadási határidőt nem tartják be, mindig másnál kell telefonon érdeklődni, ha visszahívást ígérnek, hiába várom.

Nincsenek náluk előírások és szabályok? Minden alkalmazottja azt csinál, amit akar?  -Jó kis munkahely!-


Vendég

#5

2016-06-01 19:01

Két SNI- s gyermekünk van, a tapasztalataink nagyon rosszak, változtatni kell. Ezért írtam alá a petíciót. Egyetértek vele.

Vendég

#6

2016-06-02 06:33

Önnek van fogalma róla, hogy ma a beteg gyermekeknek, oktatási intézményt mennyire  nehéz találni? Miért? Ez miért a szülők feladata megtalálni? Ha nem talál ki segít? Mert most csak azt mondják a " szakemberek" - nem tudunk segíteni - 


Vendég

#7

2016-06-02 11:39

Mert érintett vagyok, a fiam sni.

Vendég

#8

2016-06-03 07:06

Autista gyereket nevelek. A tudomány mai állása szerint ez az állapot nem változik, amíg él, autista lesz. De mintha az állam csodákba reménykedne, minden évben viszem a felülvizsgálatra, hogy igazolják, még mindig autista... Ráadásul nem is egy helyre kell vinnem: az iskola miatt a szakértői bizottság előtt is meg kell jelennünk, még akkor is, ha a diagnosztizáló és kezelő Autizmus Alapítványnál előtte két napja jártunk.
Miért kell egy rugalmatlan gondolkodással bíró, a változásoktól rettegő gyereknek két helyen átélni, hogy még mindig autista? Miért nem hagyják békén? Miért nem ott vizsgálják, ahol biztonságban érzi magát? Miért nem elegendő videófelvétel, vagy a vele rendszeresen dolgozó pedagógus véleménye? Miért kell azon aggódnunk, kibírja-e a hosszú várakozást annak ellenére, hogy időpontra megyünk?
Nem tudom, hogy más fogyatékossággal élő hány helyen kell, hogy bizonyítsa, hogy még mindig vak, vagy hogy nem nőtt ki a lába. De úgy érzem, hogy az alapvető emberi normák nincsenek biztosítva a fogyatékos emberek felé, úgymint türelem, tisztelet, empátia, segítségnyújtás.
Az élet minden területén.
Hosszú évekig komoly adókat fizettünk, hogy ma a gyermek magántanuló legyen, és a mi anyagi és egyéb lehetőségeink terhére járjon olyan tanodába, ahol van becsülete.
Szégyen.
Bízom benne, hogy észreveszik a törvényhozók, hogy létezünk, és igazán sokan vagyunk, akik mást érdemelnek.
Üdvözlettel: Dankó Éva


Vendég

#9

2016-06-03 16:26

Ébredni kell a népnek és kiállni jogaiért. Szülőként SNI-s gyermeket nevelek és a tapasztalatom az, hogy hiába vannak jogai az autizmussal élő gyermekeknek, nem tudják érvényesíteni. Mindenben teljesen egyetértek a nyílt levélben is megfogalmazottakkal, hogy az SNI-s gyermekek helyzete igen súlyos. Bár az SNI gyermekeknek lehetőséget ad a törvény a 23 éves koráig oktatási intézményben járni, de egyre több helyen tapasztalható, hogy 16 évesen már elutasítják őket.
A Tanulási Képességet Felmérő Bizottságok nem tudnak iskolákat mondani, kinevezni, a szülő keresi az iskolákat.
ÜDV: D. Melinda

Vendég

#10

2016-06-04 19:16

Gyógypedagógusként megéltem a hazai gyógypedagógia szétverését, a feltételek nélküli integrációt, és azt is,hogy az állam "lepasszolta"az sni-s és btm-es gyerekek problémáját. Szégyen

Vendég

#11

2016-06-07 10:42

MI nem tudjuk az adókedvezményt igénybe venni, hisz a beteg gyermekünket ápoljuk 24 órában. ( Családi)

Az ápolási díjnál erre nincs lehetőség!!!!

Önnök azt mondják minden gyermek kormánya!

Minket tényleg nem látnak?

 


Vendég

#12

2016-06-08 16:12

Sajnos autista kisfiunkat lakóhelyünktől 90 km-re lévő speciális iskolába kell járatnunk, hogy megfelelő fejlesztést kapjon. Ez lelkileg tönkreteszi az egész családot. Sajnos anyagilag is a csőd szélére kerültünk, mivel az utaztatást csak saját magunk tudjuk megoldani, támogató szolgálat nincs. Az utazási költségtérítés nagyon minimális.
Andi

#13

2016-06-09 21:33

Fantasztikus,hogy egy SNI-s tartósan beteg gyermek,aki 10 éve szed gyógyszert egy pillanat alatt meg tud gyógyulni,ahogy betölti a 14. életévet! Semmi támogatás nincs,se fejlesztésre,se gyógyszerre,csak ha szegregáltan (bentlakásos intézménybe) oktattatom tovább a gyermekemet!Ha ezt nem fogadom el nincs alternatíva! Mehet a gyerek a 35 fős osztályba szenvedni! A lényeg,hogy törvényhozóink szerint ez egyenlő a gyógyulással is! Hát elmondom,hogy NEM! Hatalmas visszaesés ez a gyereknek!


Vendég

#14 Re:

2016-06-10 08:02

#13: Andi -  

 Szia! 

Ez embertelen! Erről nem is hallottam! 

Tudsz bővebb felvilágosítást adni? Mire hivatkozva nem adnak fejlesztést?

Bár mi eddig se sokat kaptunk!


Vendég

#15 Re:

2016-06-10 08:06

#12: -  

Ez azt jelenti, hogy te mint szülő 180 km utazol?

Oda- vissza 


Vendég

#16

2016-06-11 19:43

Mert én is érintett vagyok.

Vendég

#17

2016-06-13 11:45

Minden eszközzel fel kell lépni a kormány önkényuralmi rendszere ellen!
Például miért nem sikerült sok év alatt megvalósítani az akadálymentesítést?
Válasz: Mert az arra fordítandó EU-s pénzek nagy részét is ellopták mint minden mást!
egy fogaskerék

#18 nekünk is fáj

2016-06-13 14:42

Mint a rendszerben dolgozó pszichológus szeretném elmondani, hogy milyen nehéz a szülők szemébe nézve beismerni a való helyzetet, és "kérni" hogy ne ránk haragudjanak a túlszabályozásért, a meg nem valósuló (bár a gyereknek járó) fejlesztésekért, az intézményválasztási tanácstalanságért. Látom, értem, tudom és főképp átérzem a családok helyzetét és egy ideje már nem is akarok köntörfalazni, sőt, arra biztatok mindenkit, álljon ki a gyermeke jogaiért! Ha elegen dörömbölnek az igazgatók, polgármesterek és politikusok ajtaján, talán megértik...


Vendég

#19

2016-06-13 15:44

Mert tarthatatlan helyzet a bölcsődék szempontjából,mivel a gondozónők nem kapnak megfelelő képzést,amely segítené a korai fejlesztést.
Zsuska

#20 Autista a körzeti óvodában

2016-06-14 22:52

Tisztelt URAK, ASSZONYOK, orrukat magasan viselő pedagógusok!

Egészséges várandósság ideje alatt,minden vizsgálaton részt vettem,sőt,magzat víz vizsgálatunk is volt, hogy kiszűrjék az esetleges rendellenességeket.... Negatív lett az eredmény, és boldogan vártam gyermekem születésnapját. Megszületett,minden rendben ment szépen növekedett,fejlődött gyermekem.

Aztán a fejlődése lelassúlt. A védőnőnek jeleztem,hogy valami nem stimmel,tudom,hogy mi várható el már egy közel 2 éves gyerektől.Nem vették komolyan jelzéseimet,azt mondták,hogy a fiúk lassabban érnek,hogy majd az óvodába a többiek segítenek felhozni a lemaradásában,hogy a szükség ráviszi arra,hogy kifejezze magát....

Nem így történt! Az óvónők is jelezték,hogy bizony itt baj van. Megkezdődött az időpont vadászat...több,mint egy évbe telt, mire diagnózisunk lett.Addig az óvodába ez idő alatt beszokott gyermekem,s megszületett az öcsi is,de nem éreztem az óvónők toleranciaáját kialakúlni A vezető óvónő viszont biztosított,hogy nem lesz gond....Van más érintett is az oviban,megoldják,majd suli előtt visszatérünk a dologra.  

Csakhogy az óvónőről kiderűlt,hogy ő kicsit sem toleráns, csoporttársak jelezték,hogy az én érintett gyermekemet,MEGVERTE...

Aztán kérdőre vontam, amire az ő ellenreakciója lett az eredmény,egyre inkább azon igyekeztek,hogy kiutálják a gyermekemet sz óvodából.  Persze ezt igencsak diplomatikus. Közben a kicsim is csoporttársak lett azbérintett gyermeknek,s már kaptam információkat a csoport életéről.  Bizony egyértelmű volt. Nem akart óvodába menni, azt mondta,hogy fél,mert bántják őket... 

Borzasztó,hogy mi mindent történik a falak között!!! Elkeserítő, hogy nem különösebben tartják kontroll alatt a csoportban történő dolgokat!! 

Kevés az  intézmény,ahol ideális fejlesztés mellett elhivatott pedagógusok törődnek gyermekeinkkel!! Debrecenben 1 ( egy) óvoda van,melyet a Szakértői Bizottság kijelőlhet,s itt is  2x10 gyereket fogad, és ennyi. Teljességgel kizárt,hogy nem volna szükség több helyre!!

Körzet szerint kellene a feladatra koncentrálni!!!  Debrecenben egyetlen óvoda?? Magyarország második legnagyobb városában??????


Vendég

#21

2016-06-15 05:40

Ide is kéne egy kis pénz, a Sajátos Nevelési Igényű gyermekek ellátására! Fizessék meg a fejlesztőpedagógusokat! Az óvoda és iskola kapjon utánuk plusz pénzt!  Át kéne csoportosítani a kaszinókból befolyt összegeket!


Vendég

#22

2016-06-28 09:43

Jelen pillanatban is SNI-s gyermekekkel foglalkozom... így abszolút képben vagyok a aktuális helyzettel!