munkaszolgálat

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) munkaszolgálat petíció automatikusan generált fórumtémája

natnet

#326 Re:

2011-07-21 20:32

#323: - Hát nem is így nevezik, hanem úgy hogy közmunka, de a megvalósítás módja szerint az. Kényszerítő keretek közt a megélhetésre, családfenntartásra, rezsire nyilván nem elegendő bérért 57 ezer bruttó Kb.35 nettó. Ez nyilvánvalóan rabszolgamunka. Távolra is utaztathatják a kiszolgáltatottakat. Rendőri felügyeletről is szólnak a hírek. És ez csak a látható feszín.

 


Vendég

#327

2011-07-21 21:43

Kell megbünteteni Orbán-kormányt,mert ők embertelenül és bántják a közmunkásokat!!!-((((((///////

Vendég

#328

2011-07-21 21:56

Szégyen gyalázat, amit ez a dilettáns kormány művel.

Vendég

#329

2011-07-21 22:09

Mélységesen megalázó valamennyi polgártársam számára és remélem a visszavonást kezdeményezi a kormány.Természetesen nem lehet elfogadni.

Vendég

#330

2011-07-21 22:34

Ez egyszerűen kényszermunka tábor. Hitler Sztálin és többiek most örülnek. És még csak el se hozzá követni semmit, vagy valahova tartozni; elég simán balszerencsésnek lenni. Hátborzongató.

Vendég

#331

2011-07-21 22:59

Remélem lesz eredménye ennek a tiltakozásnak!

Vendég

#332

2011-07-21 23:40

Egyetértek vele.
Voter

#333

2011-07-22 03:03

Egyetértek a petícióban megfogalmazottakkal!
A kormány rendpárti közmunkarendszere nem csak hogy az olasz, fasiszta Musszolini közmunka-elgondolásnak az újraélesztését jelenti ma és itt, Európa közepén, de az elesettek, a megújulásra és a versenyre képtelenek érzéketlen módon való kihasználására, kiszolgáltatottságuk további elmélyítésére és a nemzet színe előtt való megszégyenítésére irányuló eszközrendszert is megtestesíti.
Mindezt a múltjára, a tetteire, az erkölcsiségére, az értékeire, az örökségére stb. oly büszke magyar nemzet nevében, a "fülkeforradalom" győzelme által, a „Nemzeti Együttműködés Rendszere” keretében, a „Nemzeti Ügyek Kormánya” vezényletével, és legfőképpen a másik magyart egy kanál vízben megfojtani kész „legmagyarabb magyarok” segedelmével.
Mert ilyenek mindig is voltak, meg lesznek is, mert a gyűlöletkeltés mindenkor termékeny talajra talál, ha egy társadalom elfogadhatatlan és elviselhetetlen mélységekig megosztott. Most éppen a dicső nemzetünk nevében és állítólagos érdekei miatt!
Mit is tesz most e cinkelt lapokkal játszó kormányzó elit? Felkorbácsolta az alantas indulatokat, ígérgetett akaratot, elszántságot, igazságot, rendet, elszámoltatást és a dolgok azonnali jobbra fordítását, hogy kellő számú választót édesgessen magához.
Majd a hatalomra jutva nem csak, hogy cserbenhagyta a benne hívő, a beléje kapaszkodni akaró, bálványimádásra hajlamos, de társadalmilag leszakadt választók tömegeit, de most szembe is köpi, amiért nem képes „hajtani, kaparni és gyűjtögetni tégláról-téglára”, mint ahogy azt egy jó magyarnak illene, Lázár és despota lelkű elvbarátai mércéje szerint.
Mára pedig támogatóik jó részét a magyar nemzet szégyenpadjára ültették, és sorsukban magára akarják hagyni, hiszen terveik szerint a jövőben már nem lesz szükségük a „szégyenben élő, értéket nem termelő” elesettek és képességekben deficites tömegek választói támogatására.
Ezzel újból "történelmet írhat a magyar", megint csak a nép teljes támogatását hazudva a képünkbe, és mint annyiszor, megint a sötét lapoldalra akar írni az uralkodó politikai elit.

Végezetül, a választók meggyőzéséhez szerintem is szükséges lenne a főbb szakmai érvek megfogalmazása és szélesebb körű megismertetése.

Mr. Menshevik

#334 JOGSEGÉLY

2011-07-22 05:59

MELYIK NEMZETKÖZI FÓRUMON, MILYEN FELTÉTELEKKEL LEHET TILTAKOZNI?
(STRASBOURG?) A hazai törvénygyár feltehetőleg ellehetetlenített minden igazságkeresési
és igazságtételi lépést. E pillanatban csak a parlamenti urak/hölgyek (mamelukok) lelkiismeretére
tudhatunk apellálni (ld. vegyipari dolgozók bejelentett lépései), az pedig egyszerűen nincs.
Alkotmánybíróság? Köztársasági Elnök? (ad notam KFT együttes "Bábu vagy")

Vendég

#335

2011-07-22 10:18

Mit is mondjak? Ehhez a pofátlansághoz már hozzászólni sem lehet.

Vendég

#336

2011-07-22 11:29

Szólj hozzá...
buzastunde
Vendég

#337 Re: Re: Re: Re:

2011-07-22 11:35

#68: - Re: Re: Re:

Valóban jó lenne, ha racionálisan foglalkoznának a magyar történelmi TÉNYEKKEL. Nem leöntve ezzel a nyavalygós, népnemzeti nyállal. Egyébként az egyik gaztett nem mentesíti a másikat, tehát a holokausztot átéltek, "áthaltak" fájdalma semmivel sem kisebb, mint az elhurcolt embereké. Mindkettőért való aggódás, együttérzés jogos. De ettől a kormány közmunkaprogramja semmivel sem lesz jobb.

 

buzastunde

#338 Re: Re: Re:

2011-07-22 11:40

#72: - Re: Re:

Elég tré szöveg ez Solt Otilíával kapcsolatban. Mert talán a lényeg az, hogy liberálisként  létrehozója volt a SZETA-nak. (Szegényeket támogató alap) Ő már csinált valamit. S te?

erlauer

#339 Nincs mese

2011-07-22 13:38

Nincs mese, az államnak részt kell vennie a foglalkoztatásban. De nem így. Létre lehet hozni civil szervezetekkel közösen szociális szövetkezeteket, lehet szorgalmazni az átképzéseket és képzéseket, és igen, az állami nagy beruházásokon is lehet alkalmazni munkanélkülieket. Megfelelő, versenyképes bérért, esetleg különélési pótlékkal, és emberi körülmények között, kápók nélkül. A rabszolgamunka ideje elmúlt.

Vendég

#340

2011-07-22 13:55

"Tisztességtelenek és alkalmatlanok" !!! Nem győzöm hangsúlyozni !!!

Vendég

#341

2011-07-22 14:54

A munkatáborok ember- és demokráciaellenes szelleműségűek.Nem mások, mint a ... koncentrációs táborok.

Vendég

#342

2011-07-22 17:14

Ország, Európa szégyene, amit az uralkodó párt művel. Remélem, sokan csatlakoznak a petícióhoz, sajnos még nem elegen. Mikor veszik észre a választók a szörnyű gaztetteiket?

Vendég

#343

2011-07-22 18:10

Minden csatolt hirdetéstől elhatárolódok !!! De a cél, valóban fontos !!! Ezért meg is osztottam !!!

Vendég

#344 Szúlikó

2011-07-22 19:24

Nnagyon rlossz emlékek kapcsolódnak a Munkaszolgálat intézményéhez a családunkba, bővebb magyarazára nincs szükség, mert aki nem tudja, az el sem tudja képzelni milyenek voltak ezek a Képírók, és a többi keretlegény

Vendég

#345

2011-07-22 22:06

„SZELLEMI SEGÉDMUNKÁSKÉNT”, közel húsz éves könyvtárosi gyakorlattal (Országos Műszaki Könyvtár, Széchényi Könyvtár, Szabó Ervin Könyvtár), raktárosi rutinnal, másfél évtizedes számítógép felhasználói (MS Word, Excel) tapasztalattal, irattárosi és sajtófigyelői ismerettel, AZONNAL BETÖLTHETŐ, NYOLC ÓRÁS, BEJELENTETT ÁLLÁST KERESEK. Mivel hajdanában, egyebek mellett színpadi díszítőként (Vígszínház) ill. kellékesként (Magyar Televízió) is ügyködtem, ez a világ sem idegen számomra. Egy 10 éves időszaknak köszönhetően a kézbesítői/gyalogos futári tevékenység rejtelmeiben is sikerült elmerülnöm. MINDEN MEGOLDÁS ÉRDEKEL. Gimnáziumi érettségivel ill. könyvtárkezelői („egy éves”, OMIKK) végzettséggel rendelkezem. Tel.: 06-30-986-6551

Mivel már csak július végéig lehet részem a napi, bruttó 3120.- (nettó 2577.-) forintos, álláskeresési járadék címen folyósított „élményben”, :-(, SŰRGŐS LENNE A DOLOG!!!

Tavaly nyáron az alábbi e-mail-t küldtem el utolsó cégem – akkori :-) – vezérének:

„Kedves ….. ! Elnézésedet kérve a zavarásért, egy szokatlan ügyben szeretném a véleményedet – segítségedet – kérni. Mint azt gondolom te is tudod, ezekben az órákban, napokban országszerte sok-sok ezer ember „harcol” a gátakon. Lehet, hogy az én „gyengeségem”, de egyre nehezebben tudok esténként leülni a TV elé és nézni, mennyire súlyos a helyzet a folyók mentén és hogy folyamatosan jönnek a hírek: önkénteseket várnak a veszélyeztetett területekre. Épp ezért született meg bennem a gondolat, hogy – bár már túl vagyok az ötvennegyedik krumplikapáláson – a lapátot, homokzsákot még én is elbírom.
Az ötlet persze csak akkor ér valamit, ha azt tett is követi … ezért rátérnék a lényegre; szeretném felvenni a kapcsolatot a katasztrófavédelem illetékeseivel, hogy jelezzem feléjük: itt vagyok … „ütközetre” készen … mikor indulhatok, hova induljak, tudok-e valahol segíteni? No persze, a dolog nem ennyire egyszerű. Anyagi és egyéb helyzetemből adódóan sem „rendes” sem „fizetés nélküli” szabadságot nem tudok erre a célra kivenni. … … Ezért – „pestiesen szólva” – itt jönnél te a képbe: mint a cég „első embere” látsz-e lehetőséget arra, hogy – természetesen kizárólag a fent említett célra és csak a szükséges mértékben (!) – „rendkívüli eltávban” részesülhessek. Tudom, „meglepő” a kérdésem, de úgy vélem, a helyzet sem mindennapi. […] Nos erről lenne szó. Amennyiben nem látod kivitelezhetetlennek ötletemet és „rábólintasz”, akkor már csak egy 48-49-es gumicsizmára – istenem, „nagy lábon élek” :-))) – ill. megfelelő öltözékre kell valahol szert tennem, és már indulhatok is a „frontra”. Zárásként csak annyit, hogy elnézést kérek, ha soraim mellőzik a „hivatalos” stílus jegyeit, de úgy vélem, a helyzet sem akármilyen. Türelmedet köszönve üdvözöllek: Vári Zoltán.”

Nem kellett sokat várnom a válaszra.

„Kedves Zoltán! Nagyra becsülöm segítő szándékodat! Konzultálva vezetőiddel úgy látjuk, hogy néhány napra szívesen biztosítjuk számodra, hogy részt vehess a mentési munkákban. A csizma-beszerzést pedig kérem, hogy intézd és hozd a számlát, amit a […] kifizet. Nekünk házon belül ilyesmi nem áll rendelkezésre, csak trikó és sapka, amit szívesen adunk, ha kérsz. Még egyszer köszönöm, nagyon jó és nemes gondolatnak tartom, és ha nem haragszol, csinálunk ennek egy kis házi hírverést. Üdvözlettel: X. Y.”

Akkor úgy alakult, hogy nélkülem is sikerült megküzdeniük az érintetteknek az árral, viszont azt álmomban sem gondoltam volna, hogy kb. egy év múlva, - amennyiben 10 napon belül nem találok munkát – könnyen olyan helyzetbe fogok kerülni, hogy – igaz Viktor barátunknak köszönhetően ez már „pénzes” meló lesz :-((( – tényleg „gát- avagy stadionépítő” leszek. :-(((

Bocsi a bevezetőben „elrejtett” álláskeresési „hirdetésért”, de talán érthető, ha minden szalmaszálba igyekszem belekapaszkodni. :-(((

Vendég

#346

2011-07-22 22:09

Felháborítónak tartom ami ebben az országban megy!! És félek is! Ki tudja mit hoz itt a jövő, mennyire tesz minket tönkre ez a kormány? Elvették a magánnyugdíj pénztári megtakarításaimat, tavaly óta nőtt az infláció, a lakástörlesztésem az egekben van, olyan környezetet teremtenek, hogy az ember ne tudjon tisztességes munkából megélni!!

Vendég

#347

2011-07-22 22:32

Szégyen. A kormány szégyene.

Vendég

#348

2011-07-23 12:38

A XIX-században érzem magam mint akit az intéző pofoz az egész falu szeme láttára.
Nick Shadow

#349

2011-07-23 16:14

közmunkát keresek, aki tud ilyesmiről, szóljon, sürgős!!

Vendég

#350

2011-07-23 16:55

Ellent kell állni, nincs mese! Az eszközöket mindig az adott helyzethez kell igazítani. Pillanatnyilag a petició az eszköz, de ha a Góré keményít, mi is keményítünk! Egészen addig, amíg a nyakára szorul az inggallér...