Elegünk van Parászkából!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Elegünk van Parászkából! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#401

2016-02-13 07:57

Mert nekem is elegem van ebből a nőszemélyből!

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-02-13 08:30


feró

#403

2016-02-13 08:31

Mert elég a balos médiàból!

Kozma Szilárd

#404 Re:

2016-02-13 08:55

#403: feró -  

 Kedves Feró! 

Sajnos, nem csak ennyiről van szó! Mert végül is, mindennek, ami az Isten kegyelméből megjelenik az életben helye van, de a megfelelő arányban! Mo-n pl., egy kis mértékű balos médiának helye ven, mivel ott kb 20 - 25 százalék a jellegzetesen balosan (kizárólag materialista logikával) gondolkozó lakosság szám-aránya.

De, és ellenben, itt Erdélyben ez teljesen másként - Igen is, elképesztően Iagzságtalanul! - van elosztva. Ti., az Erdélyi magyarságnak maximum a 2 - 3 százaléka, hogyha ténylegesen balos - materialista gondolkozású! (Hiszen vallásos itt úr és paraszt, nyoc osztályos és szuper-értelmiségi egyaránt. Csak a Boróka féle újságírók és média-munkások, ne meg az őket kenyérben tartó RMDSZ vezérek liberálisok. Persze, ezt a tényt, mármint, hogy ők mindössze szemforgatásból hordják a hit álarcát miközben cinikus - manipulátor - hitetlenek, a vallásos választó kemélnyen elrejtik, lehazudják, ájtatos képeket vágnak a vallásos ünnepeken, hogy bízzunk a nem létező vallásos erkölcseikben és rájuk zavazzunk...)
Hogy a liberalizmust mindössze az erdélyi magyarság értelmiségi rétegének egy nagyon kis része vallja politikai krédóként, az is biztos.

Na már most... Afentiekkel szemben, aaz egész, de az egész nyomtatott és hivatalos erdélyi magyar sajtó bal-liberális, még akkor is, ha a vallásos ünnepekről igyekszenek magható riportokat készíteni, ha az ETv-nek van pl. vallásos adása is, és néhány újságíró azért még törekszik nem elrejteni a hívő mivoltát, és ennak megfelelően írni. Ezek viszont azok a ritka kivételek, amelyek erősítik a szabályt, és elég görbe szemel nézik őket a kollégák. Csíkszeredában pl. emiatt, sok a hivatását és munkahelyét ott hagyni kényszerült volt-újságíró.


Hát ezt az arányt kellene, már csak a minimális becsületességi elvnek megfelelően is, 50 - 50 százalékra, de lehetőleg, a "terepi" valóságot megküzelítő 85 - 15 százalékra megváltoztatni a jobb oldali hangvételű és alapeszmeiségű, erdélyi nyomtaott sajtó javára.            


Vendég

#405

2016-02-13 09:54

Mélységesen elítélem a nemzet-ellenességet/magyar-ellenességet!

Vendég

#406

2016-02-13 09:55

Szerintem nem szorul magyarázatra.

Vendég

#407

2016-02-13 09:56

Nem helyeslem azt a magatartást amely a nemzetárulás határát surolja

Vendég

#408 Re: Re:

2016-02-13 10:06

#404: Kozma Szilárd - Re:  

Nagyon tetszett a véleménye, és nagyon szeretnék egyetérteni vele, mert én sem vagyok ballib. Csak sajnos az a szomorú, hogy teljesen megalapozatlan ez a vélemény, mert semmilyen reprezentatív felmérés nem készült az erdélyi magyarok politikai nézeteiről. A választások ezt nem tudják tükrözni, mert kizárólag jobboldali, konzervatív, néppárti jellegű, esetleg kereszténydemokrata értékeket képviselő pártok közül választhatnak az erdélyi magyarok (RMDSZ, MPP, EMNP). Mivel ezek egyike sem képvisel vállaltan baloldali vagy liberális értékeket, ezért valójában halvány lila fogalmunk sem lehet róla, hány erdélyi magyar szimpatizál baloldli vagy liberális értékekkel, ideológiákkal. Következésképp az a matekezés, amit Ön itt produkált, teljesen spekulatív.
Az meg egy abszolút csacskaság, hogy az erdélyi magyar sajtó ballib lenne (szerencsére). Messze a legtöbb helyi és megyei lap eleve jobboldali értékrendű minden tekintetben (elég sok újságot ismerek), elég csak a vezércikkeket elolvasni a Háromszéktől, a Brassói Lapokon, a Bihari Naplón és a Nyugati Jelenen át a Szatmári Friss Újságig vagy akár a Bányavidéki Új Szóig.

Baloldali vagy liberális szemléletű gondolatok kizárólag országos szintű lapokban jelennek meg, elvétve (Parászka is fehér holló, vagy ha tetszik, fekete bárány a rádiónál, ETV-nél, stb.). Több tucat erdélyi magyar sajtóorgánum létezik, benne több száz újságíró dolgozik - ebből Parászka 1%-ot sem tesz ki. Szóval újra lehet számolni azt az "egészséges arányt", persze, majd ha tudjuk, hány baloldali érzelmű erdélyi magyar van pontosan...

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-02-13 10:13


Zsombor Ferencz
A petíció szerzője

#410 Re: Re: Re:

2016-02-13 10:15

#408: - Re: Re:  

Kiindulópontnak használja ezt a 2012-es kimutatást :-), amely az erdélyi magyarok pártopcióit tartalmazza.

http://itthon.transindex.ro/?cikk=16265

 


Vendég

#411

2016-02-13 10:35

Mert UGY EREZTEM HOGY KI KELL ALLJAK , A MINDEN IRANYBOL ARAMLO SZENNY ELLEN !!!

Vendég

#412 Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 10:42

#410: Zsombor Ferencz - Re: Re: Re:  

 De hát ezek magyarországi politikai pártok népszerűségi mutatói, nem pedig értékrendek, vagy az ön szavaival élve, ideológiák alapján készült felmérés. Az erdélyi magyarok elég jelentős része nem is magyar állampolgár, sokakat egyáltalán nem érdekel a magyarországi politika (pl. én sem azzal kelek és fekszem, jobban foglalkoztat, hogy itthon mi van, milyen jogaink vannak, és a legtöbb ismerősöm is így van ezzel).
Világos, hogy a Fidesznek sokan hálásak az állampolgárságért, az MSZP-t pedig kb. mindenki utálja Erdélyben a rossz emlékű népszavazás miatt. De ezek pártok, nem pedig értékrendek vagy ideológiák. Nekem több baloldali gondolkodású ismerősöm is van Erdélyben, akik sosem szavaznának a PSD-re, és a magyarországi baloldali erőkkel sem szimpatizálnak, vagy mert eleve posztkommunistának tartják őket, vagy mert kiábrándultak belőlük. De egy pártból kiábrándulni nem jelenti automatikusan azt, hogy az ideológiájából, vagy az általa elvileg képviselt értékrendből is kiábrándult az illető választó. Attól, mert nem szavaznak bizalmat konkrét ballib pártoknak, még lehet, hogy néhányan szívesen olvasnak baloldali értékrendből táplálkozó sorokat, véleményeket a közszolgálati sajtóban. Ráadásul az a 35%-os "Nem tudja" közösség is elég szélesnek tűnik nekem (az erdélyi magyarságra vetítve ez 420 000 ember!). Köztük lehet jobb- és baloldali értékrendű, konzervatív, liberális, centrista, zöldpárti, meg teljesen apolitikus ember is, több tízezer is akár. Pont erre írtam, hogy nem tudjuk, legjobb esetben is csak halványan sejtjük, hogy kábé mennyi baloldali és/vagy liberális lehet az erdélyi magyarok között.

Arról most ne is beszéljünk, hogy a baloldaliság és a liberalizmus sem jár mindig kéz a kézben (léteznek konzervatív baloldaliak és liberális jobboldaliak is, mint tudjuk). De ebbe most ne menjünk bele. Az viszont egészen biztos, hogy a politikai értékrend/ideológia és a pártpreferencia nem egy és ugyanaz a dolog. Pl. én jobboldaliként szavazhatok egy baloldali pártra, vagy liberálisként egy konzarvatívra, mert például hitelesebbnek tűnik, szimpatikusabbak a politikusai, vagy csalódtam az értékrendemet (rosszul) képviselő pártban. Ezért írtam, hogy ez a matek kicsit erőltetett.

Kozma-Joó Viola

#413 Re: Re: Re:

2016-02-13 10:45

#408: - Re: Re:  

 Miután tehát kiderült, hogy ön valótlanságokat állít: "semmilyen reprezentatív felmérés nem készült az erdélyi magyarok politikai nézeteiről." és hamis alapon a másik ember reális ismereteit nevezi spekulánsnak, miközben a témában halovány lila tájékozottsági gőze sincs, hagy írjam le én is a megfigyeléseimet, illetve a ön nagymértékben naiv vagy talán szándékosan hamis véleményét illető cáfolataim sorát:

- Ha Boróka csak egy fehér holló, akkor miért közöl vele kapcsolatosan pozitívan, elfogult, még az igazságot is elrejtő sőt kétértelmű kijelentésekkel a védelmében hazudozó cikkeket a Maszol, a transindex, És a Krónika is?... Egy a székelyeket nyomorultozó, leállatozó, velük szemben mindenféle perifériára került csoportoknak a pártját fogó, a székelyeker mindig mindenhonnan csak támadó és direkt a támadási pozíciókat vadászó.

 

- Másrészt úgymond jobboldali vagyok, vagyis nemzeti öntudattal rendelkező ember, de nincs amit nézzek az Erdélyi Tv-ben, mert egy ilyen műsort sem találtam, évek óta állandóan csak a mellébeszélés megy... Ja, és hogy a csudába lenne jobboldali értékrendőű a Marosvásárhelyi székhelyű Erdélyi tv miközben a 2013-es Székely menettel alig volt hajlandó foglalkozni, ahelyett is valami rémunalmas mellébeszélős műsorok mentek közben - szégyen és gyalázat. Az más kérdés, hogy mivel az erdélyi magyarok jobboldali értékrendűek, ezért ezek a média-orgánumok csak úgy maradhattak meg EDDIG (ilyen látszat magyar-érzelmű, tipikusan RMDSZ-es formában) hogy magukat szintén jobboldalinak hazudták, de egy dolog az, aminek vallják magukat és más a gyakorlat. És az erdélyi média túlnyomórészti baloldaliságát még lehetne számtalan bizonyítákkal alátámasztani, mint pl. az, hogy az Erdélyi tv sem volt hajlandó megközelítőleg helyes adatot mondani a székely meneten résztvevő óriási számáról, hanem annak töredékét (kb.: negyedét) hazudta csak a tv nézők számára!

Kozma Szilárd

#414 Re: Re: Re:

2016-02-13 10:55

#408: - Re: Re:  

 Kedves Uram - hölgyem, esetleg két nemű megtisztelőm!  (Hogy ezek a nagyokos - tudósok, miért nem mernek, ha nem is a becsületes nevüket, de legalább egy, a nemüket jelző álnevet felvállalni, hogy azon szólíthassuk meg őket...?)  

   Négy gyermekes családom eltartása mellett ugyan, nem rendelkezek annyi idővel, hogy legalább egy akkora tájékozottsággal rendelkezhessek mint ön. De, úgy néz ki, hogy ezzel is úgy jártam, mint a magyar nyelvvel: mivel soha nem tanulhattam (iskolában, egyetmen), már író-költő koromban is olyan metefizikai igazsá-tartalmakat fedeztem fel benne, amiket nem csak a nyelvészek (filológusok) képtelenek voltak felfedezni, de az internetet később elborító, nyelvészi, vagy történészi diplomával rendelkező misztikusok sem fedeztek fel a mai napig. És azt, hogy a a gyakorlati valóságra, statisztika nélkül is rá lehet érezni, a petíció szerzéje által fel tett, hatalmas mértékű Fidesz-preferenciát jelző, remélhetőleg statisztikai grafia tökéletesen jelzi. A Fidesz ugyanis, tudomásom szerint elkötekezetten és határozottan jobb oldali pért.


Ami az ön által örvendetes hírnek, és ön szerint nekünk rózsaszínű optimizmusra okot adó, erdélyi magyar lapokban megjelenő vezércikkek által jelzett jobboldaliságot illeti, nos, az én egészen kis térségi megfigyeléseim szerint, ezekkel éppen úgy állunk, mint az RMDSZ-nek a választási igéreteivel. - Gondolom elég lesz röviden ecsetelnem: Nagy hazafiság és lobogó nezeti-nemzetiségi szívek harca, csindatatta bumm - bumm, aztán választások után menetrendszerűen be áll a sürű néma csend. Sőt. Az így megnyert választások után, az RMDSZ át megy helyi diktatórikus akna-munkába, és a helyi maffiákkal zletel, a többi pártok egy - két százalékos helyi tanácsi jelenlétével, vagyis azok véleményével és undítványaival abszolút nem foglalkozik, úgy el nyomja, mit hajdan a román kommunista párrt a nem létező ellenzéket.

Szerintem kedves uram, hölgyem, esetleg két nemú megtisztelő, eléggé tisztességtelen volt az ön részéről ez a ravasz, fél-tudpmányoskodó, a statisztikai adatok nem ismeretére hivatkozó, valóságferdítés, amikor mindannyian tudjuk, higy mi is tulajdonképpen a gyakoralti valóságban a helyzet. Hogy mi is tulajdonképpen? Mondom: Csíkszaredában pl., mind a két laptól távoznia kellett azokak, akik nem fújták a liberális többség nótáját. De még több: Éppen a Boróka székely-állatozásához témát nyújtó, tragikus, Alcsíkiak kontra alcsíki cigányok esetében, a heyli sajtó éppen úgy viselkedett, mint a román rendőrség, és mint az Erdéélyi Magyar Televízó a Marosvásárhelyen tartott Székely Autónómia - tüntetések esetében, amiről már tettem említést korábban. Reális helyszíni valóság-közvetítés helyett semleges általánosságokat közöltek és a tárgyi valóság szerinti igazság kérdésében sunyítottak, lapultak, ha Kászoon, ha Szentmártonon folyt a cigány-balhé. Ez kérem a gyakorlati tény-valóság, és nem az önnak az objektivitás látszatát kelteni kívánó, semleges - tudományoskodása.   


Vendég

#415

2016-02-13 10:55

Ezek a Soros-Gyurcsány-Bajnai(ballib) cselédek ne szennyezék az erdélyi magyar médiát,közbeszédet.

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2016-02-13 11:01


Kozma-Joó Viola

#417

2016-02-13 11:23

Ő hát persze, hogy innen fúj a szél:
"Ja, és ezért írtam korábban, hogy szerintem Önök ezzel a petícióval reklámot csinálnak egy Önöknek nem tetsző újságírónak, gyakorlatilag újabb médiafelületet biztosítanak neki?"

Hogy ez a petíció miért is nem jó nekünk arról már olvastunk itt elég hamis érvet.

De rossz hírt kell közöljek önnel, én megtapasztaltam azt, hogy nemhogy egy ilyen Parászka-féle közadóból állítólag a köz érdekében fizetett személynek nem jön jól, ha leleplezik az ártalmas voltát - borókán nem is volt mit leleplezin, önmagát leplezte le, csak ki kellett végre mondani, hogy ártalmas -, de még az olyan állítólagosan szabadúszó botránybloggereknek sem, mint a Boróka szellemi iker testvére, a feminista Gerle Éva, akinek sokáig úgy tűnt, hogy a botrányok direkt a malmára hajtják a vizet. Ő is nagy felkészültséggel játszotta az áldozatot, mindamellett, hogy ő támadott ránk teljes harci és kiiktatási indítattásból. Hogy mi lett az eredménye? Az olvasói, kezdve a keménymaggal mind elhúzták a csíkot mellőle, sőt, szembe fordultak vele és azóta is belé-belé rúgnak egyet-egyet, ha ép ráérnek, ő pedig nemhogy feminista harcosi hírnevet nem szerzett, de még a feministák ki is zárták maguk közül, azt is meg tiltva neki, hogy feministának vallja magát ezután, és neki maradt a többnyire táplálkozással és testedzéssel foglalkozó blogolás...

Minimum (!) épp így fog ezzel járni Boróka is, talán a végső kegyelem döfést pont a sajátjai fogják neki megadni, hisz immáron csak akadályozza a nemzet-romboló ál-ballib törekvéseket, így "lebukva".

Azért írtam, hogy ál-ballib, mert egyébként a liberalizmusban, vagyis a szabadságban épp úgy hiszek, mint a nemzeti öntudat fontosságában, de az, amit ma liberalizmus címén művelnek az úgy nevezett liberálisok, az semmi egyéb csupán a normalitás támadása, bűnözők és perverzek érdekcsoportosulása, vagy is olyanoké, akik a szabadság jogokkal nem csak élni, hanem mások kárára visszaélni akarnak. Mert az egészséges liberalizmust ma már a jobboldali pártok képviselik, ezért bal oldalra nincs is szükség csak a pedofiloknak, homoszexuálisoknak stb. akik a saját aberrációikat képviselik és azokat akarják a többségre ráerőltetni, lásd az uniós balosokat, az olyanokat, mint a pedofíliát legalizálni próbáló Daniel Kohn-Bendit-et.

Kozma Szilárd

#418 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 11:28

#416: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Amit ön művel itt, az a legtitkosabb pszichológiai hadviselési kézikönyvekben tanított manipuláció, a szólás szabadságnak és az elemi igazmondási-vágynak a relativizálása az igennek a nem-é és a nemnek az igenné választásának a sátáni taktikja. - Csodálkozom, hogy a petíció szerzője itt hagyta, mivel ez veszélyesebb a legcsúnyább fenyegetőzéseknél is.

Szóval úgy kellene PB- és a magt balliberlis fedőnévvel álcázó nemzet-rothasztó bandája gyalázkodásai ellen felvennünk a harcot, hogy lehetőleg még mélyebben lapulunk és sunyítunk, mint azok az állítólagos jobb oldali erdélyi magyar újságírók és audiovizuális műsorvetetők meg producerek meg szerkesztők, akikről ön az előbb hadovált és akik mélyen hallgattak, és sunyítottak és lapultak és kussoltak arról, hogy ez mit le nem művel itt (Mint Elefánt a porcelánüzletben!)DE nem egyszer, hanem százszor és nem egy üzletben, hanem négyben - ötben) , nem csak ez alatt a kb. tíz év alatt, ami óta a csípőből fradhatatlanul ránk lövöldöző borikánk sajtós és politikai ámokfutása tart, hanem amikor pl. az autonómiáért tüntetünk.      

AZ ÖN - A VALÓSÁGOS TÉNYEKET TUDATOSAN VAGY OSTOBÁN(?) ELHALLGATÓ - NYAKATEKERT (Voltaképpen marxista - materialista)  ELMÉLETE, amellyel a piacgazdaság működését mint egy gumibugyit, még a az emberi lelkek "müködési mechaniukájára - rá akarja húzni, még Magyarországon sem működik, nem, hogy Erdélyben! Hol é maga jó embver, vagy jóasszony?

Vagye tudomásul, hogy a vallásos székelyföldön, egyelőre még a Jézusi igazság logika működik, ami szerint: A te szavad legyen nem - nem, vagy a te szavad legyen igen - igen, mert ami nem így van, az az ördögtől való.", a liberális nem-igennel és igen-nemmel, vagy az is-isel szemben. Az, hogy Markó Béla és örököse, egy virtuális politikai valóságot tudott klétrehozni a fejünk és a szívünk fölé, az éppen ennek az igazság-hazugság hagyománynak a rafinált kihasználási lehetőségének a következménye. De meg fogja látniu, hogy az ön relativizáló elmélete és reménye ellenére is, ha csak tíz év mulva is, de itt is megfordul majd a kocka mint Magyarországon - és lehet, hogy ott vissza fordul majd, de itt ha egyszer megomlik Déva vára, semiféle Parászka-áldozattal nem lehet majd az erdélyi magyar nép és az azt igaz szívvel szerető írói (és újságírói) közé felhúzni.

Kozma Szilárd

#419 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 11:44

#418: Kozma Szilárd - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Na, most látom, miután a korábbi válaszomat elküldtem, hogy a most velem nem egy helyiségben levő feleségemmel egyszerre írtunk. Még nem olvastam el, csak belé, de biztos vagok abban, hogy ugyanazt a huncut (igazság-ellenes és ezzel anti.krisztusi), reletivista logikát leplezte le ő is. 


Vendég

#420

2016-02-13 12:01

Nem kérek még több magyarellenességből,felbujtókból,sem árulókból.

Vendég

#421 Re: Re: Re: Re:

2016-02-13 12:09

#414: Kozma Szilárd - Re: Re: Re:  

1. Kedves Kozma Szilárd, szólítson nyugodtan "Kedves Hozzászóló"-nak, de azt is elfogadom, ha Fórumtársnak vagy Vitapartnernek becéz (ennél tovább ne menjünk).

2. Egy kérdés: ha Ön soha nem tanulhatta iskolában vagy egyetemen a magyar nyelvet, honnan tudja, hogy mások sosem fedezték fel korábban, amit Ön?

3. A gyakorlati valóságra valóban rá ehet érezni statisztika nélkül is, de csak ráérezni lehet, csak megközelítőleg és csak nagyon szűk merítésben. Nem tudom ki ön, hol él, de ha mondjuk Gyergyóban figyelgeti meg a környezetét és érezget rá az erdélyi összképre, akkor nagyon mást érezhet, mint hogyha Déván él, Aradon, Zilahon vagy Máramarosszigeten. Félő, hogy az ön "kis, térségi megfigyelései" egyben kistérségiek is, tehát egy szűkebb területen reprezentatívak, de más jellegű, hagyományú, etnikai és szociális összetételű vidékekre már nem igazak.

4. A Fidesz-túlsúlyt én nem vitattam, erre ráadásul vannak is felmérések. A magyar nyelvet iskolában és egyetemen is tanult emberként viszont mást értek politikai nézet, ideológia, értékrend, és megint mást pártpreferencia alatt. Ugyanaz az adott személy (nevezzük Kedves Marika néninek) szavazhat egyik választáson a baloldali-liberális Gyurcsány Ferencre, a következőn pedig a konzervatív-jobboldali Orbán Viktorra. És most kapaszkodjon meg: ettől Kedves Marika még lehet, hogy valójában, a lelke mélyén konzervatív baloldali vagy liberális jobboldali értékeket dédelget titokban, csak épp nem talált olyat, aki az ő értékrendjét hitelesen képviselné. Én pusztán ennyit írtam, és ezért nem gondolom, hogy egy adott párt szimpatizánsainak a számából automatikusan következtetni lehet az általa képviselt értékrendet osztó emberek számára. És habár nem szavaznának a jelenleg létező konkrét baloldali pártokra, elképzelhető, hogy van annyi baloldali érzelmű, értékrendű erdélyi magyar ember, aki szívesen olvassa, hogy akár egy egész darab balos újságíró is elférjen az erdélyi magyar médiapalettán. 

5. Az RMDSZ-ről írt véleményével azonosulni tudok, azzal a kiegészítéssel, hogy ez a jelenség a politika sajátja, és többé vagy kevésbé, de minden létező pártot jellemez: a populistábbakat inkább (ezek tudatosan mondanak nagyot a kampányban), a kevésbé populistábbakat kevésbé, de utóbbiakra is igaz, hogy nem sikerülhet mindent megvalósítaniuk a programjukból. Kampányban mindenki ígér, kampány után meg mindenki hátradől egy kicsit. Melyik politikai párt csinálja ezt másként, ön szerint?

6. Mondja már meg, miért érdekli ennyire a nemem, Szilárd? Ne feledje: önnek felesége van! Na jó, viccet félretéve: nem értem, miért akarja a nemem szerint megítélni, amit írok? Más értéke van a gondolataimnak, ha nő vagyok, mint ha férfi? 
Mivel nem szoktam gyalázkodni és sértegetni senkit, jobb szeretem név nélkül kifejteni a gondolataimat ilyen fórumokon - így a gondolatot önmagában ítéli meg, aki olvassa, nem aszerint, hogy pl. férfi vagy nő, egy vagy négy gyerekes apa vagy anya, három vagy nyolcmacskás gazdi, idős vagy fiatal, szegény vagy gazdag, közismert ember vagy névtelen senki írja őket. Ez a jó oldala az internetes anonimitásnak - a rossz meg, amikor ugyanezt személyeskedésre, gyalázkodásra, támadásra használja valaki. 

7. Azt hiszem, nem ismerem eléggé a csíki sztorit ahhoz, hogy igazán véleményt nyilvánítsak benne. Ha ez megnyugtatja, az én ízlsemtől is nagyon távol áll, amikor egy újságíró állatnak nevez egy csoportot (nemcsak azokat, akik aktívan részt vettek a bántalmazásban, de azokat is, akik csak "hallgatnak"), ez nekem is sok, és a kollektív bűnösségre hajaz. Ugyanakkor az tutifix, hogy az önbíráskodás nem igazolható semmivel, bűncselekmény. Ha ezekről a dolgokról nem objektívan tudósítottak, az sajnálatos, de létezik Országos Audiovizuális Tanács, ott kell panaszt tenni. 

8. Léteznek különböző újságírói műfajok (tudja, hír, tudósítás, tárca, pamflet stb.), ezeknek pedig más-más követelményei vannak. Van köztük objektív és szubjektív műfaj is. Hírt pl. objektíven kell írni, jegyzetet, pamfletet kevésbé. Ha a híradások szubjektívek, az égbekiáltó hiba, de ha egy újságíró egy véleménycikkében szubjektív, az elfogadható. Persze az állatozás az szerintem sem fér bele egyikbe sem - de ez ízlés dolga is. 


Vendég

#422

2016-02-13 12:28

Mozsi.........


Vendég

#423

2016-02-13 12:38

Mert Hazám és Nemzetem érdeke, mindennél előrébb való!

Vendég

#424

2016-02-13 12:54

Helyette IS szegyelem magam!

Vendég

#425

2016-02-13 12:57

Azért írtam alá, mert nem szeretem a hazug - hamis rendszert, és azokat se akik ezeket kiszolgálják!
id. Kiss László
2016.február 13-án Bázakerettye