alagi lóversenypálya

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) alagi lóversenypálya petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-08 13:33

#25: Molnár György - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Sajnos ez máshol sem működik.

Molnár György
A petíció szerzője

#27 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-08 14:48

#26: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 De itt működni fog.


Vendég

#28

2016-01-08 14:49

A területen élő állatok és a sétáltatott kutyák miatt írtam alá.

Vendég

#29

2016-01-09 15:49

#20: Molnár György - Re:  

 24 orás rendőri szolgálatot javaslok 2 fővel és terepjáro gépkocsival


Vendég

#30 Re:

2016-01-10 07:59

#29: -  

 Elegendő a gépjárműveket kizárni a teljes területről, kivéve a repülősöket és őket sem engedélyezni éjjel. 

A szabályok betartatása megoldható egyszerűbben is. Nincsenek itt olyan rossz állapotok, hogy két rendőrnek itt kelljen strázsálnia.


Vendég

#31 Re:

2016-01-11 08:56

#29: -  

 Terepjáró gépkocsi? Nem a helyi vadvilágot védjük? Se gépkocsi, se kutyák!


Vendég

#32 Re: Re:

2016-01-11 08:57

#30: - Re:  

 Járműveket és a kutyákat is! Ha a lovakat és a természetet védjük, ott egyiknek sincs keresnivalója!

 


Vendég

#33 Re:

2016-01-11 08:58

#28: -  

 A területen élő állat és a sétáltatott, számára stresszt okozó sétáltatott ragadozó nem fér össze. A kutyákat ki kell tiltani!

 


Vendég

#34 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-13 15:57

#23: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 téged vernélek pórázra! Konkrétan sehol ne legyen szabad terület ahol póráz nélkül szabadon sétáljunk. Nah nevetségés! A lényeg h ne rongáljunk és ne zavarjunk sénit! Majd téged is láncra verlek és futtatlak egy 2x2 es beton pályán minden nap! 

Molnár György
A petíció szerzője

#35 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-01-13 19:43

#34: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Szerintem a lóversenypályáról beszélt. És oda bizony vagy nem kellene bemenni kutyával, vagy csak pórázon.

Ezt majd a lóversenypálya üzemeltetője fogja eldönteni.


Vendég

#36 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: De tulajdon képpen neked Molnár Györgynek mi közöd van ahhoz hogy mi

2016-01-14 19:04


Vendég

#37

2016-01-14 19:07

mi közöd van ahhoz hogy mi tőrténik a loverseny pályán.Egyáltalán mivel foglalkozol hogy igy ráérsz Tisztelt Molnár György

 

Molnár György
A petíció szerzője

#38 Re:

2016-01-15 08:55

#37: -  

 Kedves ismeretlen!

 

A lóversenypálya tudtommal állami tulajdon, tehát az enyém is.

A lóversenypálya egy védett táj része, amely nagyon jól néz ki bekerítetlenül, és csúnya lenne bekerítve.

A szemetet is fölszedem róla mások után, tehát nem csak a számat jártatom, mint egyesek.

Igen, azzal foglalkozom amivel akarok, mert szabad ember vagyok.

 

Remélem minden kérdésedre kimerítő választ adtam.

 

 


Vendég

#39 Re: Re:

2016-01-19 18:33

#38: Molnár György - Re:  

 Kedves Gyuri akkor ezek szerint a loverseny pálya az enyém is majd gondolkozom rajta mit is csináljak rajta.Nem elégitett ki a válaszod mert egy tisztességes ember álltalában dolgozni szokott hogy adot fizessen amiből az állam eltartja az állami feladatokat mondjuk mikor rendőrt vagy mentőt hivsz legyen miből fentartani azt.Ha Te szabad ember vagy és nem dolgozol akkor ezt miből lehet fizetni ?

Remémélem ezekre is tudsz kimeritő választ adni


Vendég

#40 Re: Re: Re:

2016-01-22 13:01

#39: - Re: Re:  

 Azért van közöm a sorsához, mert állami tulajdon, tehát az enyém is. Ez nem azt jelenti, hogy kitalálok valamit és azt teszem vele amit gondolok. Viszont az eladásába, bekerítésébe bizony, mindannyian beleszólhatunk. Így kell érteni, amit írtam. Nem attól lesz tisztességes valaki, hogy dolgozik. Ismerek egy kazal olyan embert, aki dolgozik, és nem tisztességes.

De nyilván én is dolgoztam és fizettem is adót utána. Az állami dolgok alanyi jogon a magyar állampolgároké egyébként, és nem aszerint, hogy ki menyi adót fizetett be.  Tehát ha történetesen egyáltalán nem fizettem volna adót, akkor is a környezetemről és a hazámról van szó, én is része vagyok a nemzetnek, tehát minden nemzeti tulajdonnak tulajdonosa is vagyok 1/ 10 milliomod részben.

Úgy gondolom, minden magyar embernek joga van felszólalnia, ha a környezetében, vagy a hazájában bárhol olyan dolog történik, ami árt. Ha ezt vitatod, akkor valószínűleg a demokráciával is gondjaid vannak. Nekem viszont az tetszik.

Természetesen ha mindezt nem így gondolod, ne törődj az ilyen közös dolgokkal, senki nem kényszeríthet rá, és nem is akar. Így én sem.

Te viszont nem írhatod elő nekem, hogy mivel foglalkozzam. De nem csak te, más sem.

A szabad ember ezt jelenti és azt, hogy azzal foglalkozik, amivel akar, és nincs főnöke. Nos, én ilyen vagyok, és magam kovácsoltam ezt a sorsot magamnak. Törekedj erre te is, ha tetszik.

Ha nem, és van állásod amely tetszik is neked, akkor meg verd a fenekedet a földhöz örömödben.

Remélem, ezek így teljesen kimerítő és világos válaszok voltak a számodra.

 


Vendég

#41 Re: Re: Re: Re:

2016-03-10 18:38

#40: - Re: Re: Re:  

 Gyuri nem igen tudtad meggyőzni az előttem szolalot ha nem fizetsz semilyen adot mint egy szabad ember akkor miből lássa el az állam monjuk a tömlöcöket akiket oda küldenél.A többi állami feladatokrol nem is beszélek.


Vendég

#42 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-10 19:05

#41: - Re: Re: Re: Re:  

 Neked fogalmi zavaraid vannak. A szabad ember nem azonos az adót nem fizető emberrel.

Hol írtam egyébként olyat, hogy nem fizetek adót?


Vendég

#43 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-10 19:36

#42: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 ha nem dolgozol ugyan milyen adot fizetsz ?

 


Vendég

#44 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-03-10 20:23

#43: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Sokféle adó létezik. Egyéb jövedelemre is.

Egyébként meg mi közöd neked mindehhez, János?


Vendég

#45

2016-03-16 18:17

Több társammal évek óta minden nap - még télen is - a repülőtér, ill. a lóversenypályák területén futtatjuk a kutyáinkat. Szabadon, póráz nélkül, konfliktusok nélkül. Tehetjük, mert fegyelmezettek. Kutyáink a nevelésnek és a szocializációjuknak köszönhetően nem reagálnak sem a lovakra, sem a repülőkre, de mivel ösztönlények, elengedhetetlen a folyamatos figyelmünk, éberségünk.

Tiszteletben tartjuk a repülősök érdekeit, alkalmazkodunk a lovasok napirendjéhez, hiszen a biztonság elsődleges és nem utolsó sorban, mi vagyunk a vendégek.

Az évek alatt a területet megismertük, megszerettük, kicsit magunkénak is érezzük. Ezért vettünk részt demonstráción, mikor a téli pálya lezárása/eladása volt napirenden, ezért gyűjtöttünk aláírásokat, hogy ne ott építsenek sportcsarnokot, együtt éreztünk a repülősökkel, mikor ellehetetlenült helyzetbe kerültek. Szedtünk (szedünk) szemetet más, felelőtlen embertársaink után, hívtunk rendőrt, amikor rallypályának használták a mezőt.

Még néhány napja is felhőtlenül jártam a kutyákkal a lóversenypálya füves területét, eszembe sem jutott, hogy tilosban járok, hiszen az évek alatt ez sosem jelentett problémát. Rendkívül rossz érzés szembesülni az általánosítással, hogy a kutyások ezt, meg azt csinálnak és veszélyt jelentenek. Szerintem ez nem helyes. Vannak felelősen viselkedő és felelőtlen emberek kutyával és kutya nélkül. Biztos vagyok benne, hogy tájékoztató táblák kihelyezésével, esetleg használati idő szabályozásával sok konfliktust el lehetne kerülni és senki nem rekesztődne ki. Az indulatszítás, általánosítás és ítélkezés helyett okosabb lenne az energiákat a konstruktív megoldáskeresésre fordítani.

 

 

Molnár György
A petíció szerzője

#46

2016-03-17 14:51

 Erről van szó, ezt tesszük. De a lóversenypálya vezetése egyszerűen úgy fogalmaz, hogy zavarják őket a kutyások. Már sokan bemennek, nem minden kutyás tudja mit tehet és mit nem, van akire úgy kell rákiabálniuk. Futókra is, mert nem a szélen futnak. Ezért az a kérés, hogy kutyával senki ne menjen be, ne legyen ez a hivatkozási alapjuk a kerítésre! A reptéren is jobb lenne ha csak akkor engednék szabadon, ha csak kevesen vannak. Sokan már a szabadon futkározó kutyák miatt nem mernek kimenni a mezőre. A gyermek nem tudja, hogy a kutya barátságos, és nem kellemes élmény számára egy felé rohanó idegen kutya. Ezzel úgy általában a kutyások nem törődnek, persze nyilván ebben is vannak kivételek. Én azt látom, hogy szinte már csak a kutyasétáltatók használják a mezőt. Egy futóban is mindig ott a félsz, hogy a kutya nem mozdul e rá, hiszen az ükldözési ösztön erős a kutyákban. Szóval jobban át kellene gondolnia mindenkinek, hogy úgy legyünk szabadok, hogy a másik emberét ne csorbítsuk!

haho

#47 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2017-02-27 13:45

#25: Molnár György - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 ha a kutyák semmit nem veszítenek, mert ott van nekik a reptér; akkor az emberek miért veszítenek, mikor  nekik is ott van a reptér? az emberek használhatják futópályának a lóversenypályát, de a kutya nem használhatja futtatónak? halkan azért megjegyzem, h egy 4 lábúnak nagyobb a mozgásigénye, mint egy embernek...  

nem az üzemeltetőnek kellene eldöntenie h miként kívánja üzemeltetni a saját létesítményét? nektek miért van kerítés a házatok körül?

akik meg bírságért kiálltanak, ők fogják majd fizetni a 24 órás őrszolgálatot, vagy a 24 órában birságoló közteres emberek fizetését? az h valakit megbüntetnek, garantálja h másik ember nem fog odamenni szabálysértést elkövetni?