alagi lóversenypálya

Tiltakozom az ellen, hogy az Alagi Lóversenypályát drótkerítéssel körbekerítsék!

 

 

Sajnos komolyan fölmerült az üzemeltetők részéről az Alagi Lóversenypálya körbekerítése!

Érveik szerint némely kutyasétáltató nem fegyelmezi kutyáját, azok gödröket kaparnak és hagyják, hogy szabadon szaladgáljanak a területen.

Ezek az érvek sajnos valósak, némely sétáltató, illetve sétáló ember nem törődik a területtel, zsebkendőt és egyéb szemetet is eldobálnak.

A polgárokat azonban a mai napig nem tájékoztatták a területen elfogadható viselkedésről, holott ennek igénye évek óta többször is fölmerült egyes polgárok részéről.

 

 

Tájékoztató táblákra lenne szükség a teljes terület szélein, amelyeken a természetet és a lovas, illetve repülősportot védő viselkedési szabályokat kellene feltüntetni! Mindez a mai napig nem történt meg, és ezért az üzemeltetők elmarasztalhatók! 

 

Érvek egy esetlegesen építendő kerítés ellen:

1. Durván tönkretenné a tájképet!

2. Pár ember miatt a többséget kizárná a területről, holott jól megfogalmazott szabályokkal a terület továbbra is békével használható lenne, hiszen több mint száz évig föl se merült a bekerítés szüksége!

3. Az állatvilág tovább "szigetesedne", az őzeknek mezei nyulaknak rókáknak leküzdhetetlen akadályt jelentene, a természet tovább szegényedne.

4. Egy kerítést gondozni kell, amely valószínűleg elmaradna, rozsdásodna, a tövénél elgyomosodna, fölfogná a szél által hordott szemetet, stb.

 

Kérlek írd alá és terjeszd ezt a petíciót!        

                                                                            Köszönettel: Molnár György, Dunakeszi polgára.