Az Oktatói Hálózat petíciója

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Az Oktatói Hálózat petíciója petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#26

2015-11-29 22:52

Mert igazuk van.Bár többet tehetnénk.

Vendég

#27

2015-11-30 01:02

Egykori ELTE Oktatóként látom, hogy milyen kevés az oktatók fizetése

Vendég

#28

2015-11-30 09:37

A felsőoktatásban dolgozó nem oktatók mellet is ki kellene állni, mert a könyvtárosok és adminisztrátorok nélkül is megállna az élet.
MCS

#29

2015-11-30 09:46

Mindennel egyetértek, de a nem oktató dolgozók béremelése több hangsúlyt kellene kapjon ebben a petícióban.


Vendég

#30

2015-11-30 10:21

Van egy "kis" gond: a döntéshozókat semmi sem érdekli a focipályákon kívül

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2015-11-30 10:34


PE egy kezdeményező

#32 Re:

2015-11-30 10:46

#29: MCS -  

 Egyet értünk a nem-oktató dolgozók fizetésemelésre vonatkozó követelésével, s ha ilyen értelmű szakszervezeti vagy egyéb nyilatkozat születik annak támogatását megszavaztatjuk a hálózat tagjaival és igen nagy valószínűséggel támogatni fogjuk. Köszönjük a támogatást.

PE egy kezdeményező

#33 Re:

2015-11-30 10:47

#30: -  

 Szerintem az a lényeg, hogy minket még érdekel az oktatás minősége.

unortodox

#34 "Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé" (dr. Bubó)

2015-11-30 10:48

Csak javasolni lehet mindenkinek az állásváltoztatást. Felejtsük el, hogy hivatástudat meg egyebek. Túrót. Munka ez is, ha feltételeket nem lehet biztosítani, akkor változtatni kell. Ha a rendszeren nem lehet, akkor önmagunkon kell. Sírni pedig felesleges, senkit nem érdekel. A fizetés csak egy paraméter, a felsőoktatásban a feladatok, napi problémák 60-90%-a öngerjesztett folyamaton alapul.  A felsőoktatást mai formájában, ahogy van, úgy kellene ledózerolni és a nulláról felépíteni. Alapvetően az örökké nyavajgó, de sosem lépő emberekkel előrehaladni nem lehet. A felsőoktatás legnagyobb gátja az a csődtömeget képző emberállomány, mely különböző okból ottrekedt oktatóként és sajátos kompromisszumokat kötött, kiegyezve a hibás rendszerrel. Ez a legnagyobb akadály, valójában a többségük nem akarja a rendszert jobbá, átláthatóvá tenni, mert ráépített számos kiskaput, amiből összességében végül mégiscsak egész jól kerül ki.

Az egész főállású, határozatlan idős alkamazást, életpályamodellel és más, életképtelen eszetlenséget el kellene felejteni. Meg a sok kis tanszéket, a haláláig bebetonozódó tanszékvezetőkkel. A gittegylet Kari Tanácsokkal együtt. Na nem különben a szintén gittegylet HÖK-ökkel. Piaci alapok, csak kutatás és csak oktatás. Semmi KK munkák meg projektpénzes munkák. Ezek pont attól viszik az erőt, ami a fő feladat. 10 év után automatikusan legalább 3 év nem oktatási tevékenység elvárása (utána szerződés újra lehetséges). Az adott doktori iskolában végzettek ottragadása helyett automatikusan 3-5 évre kicsapásuk a piacra, a szakmába. Doktori képzésre pedig csak  3-7 év szakmában eltöltött év után legyen lehetséges a felvétel, nem peidg az Msc-ről kijőve, ami csak arra alkamas, hogy szobatudósokat gyártsunk. Nem csoda, hogy utána belőlük egy életképtelen szisztéma épül fel és ezt adják tovább a következő generációknak is.

roundhead

#35 Re:

2015-11-30 11:22

#15: -  

 Kicsit talán más kategória egyetemi órákra felkészülni és megtartani azokat, mint egy rosszabb a középiskolában gyermekmegőrzőt játszani a tanított tárgy érdemi és mélyreható ismerete, nyelvtudás és motiváció nélkül.

Az egyetemi/kutatói/oktatói karrier, ahogyan a PhD megszerzése, jórészt az adott kolléga ambícióján, kitartásán, szorgalmán múlik. Manapság leginkább azon, hogyan viseli a nélkülözést és hogy le tud-e mondani a családalapításról, a szórakozás luxusáról, nyaralásokról stb.

A középiskolai pálya - néhány kivétellel (igen, a pökhendi, sznob budapesti/vidéki elitgimnáziumokról beszélek, amelyeknek létezniük se szabadna) - legtöbbször kényszerpálya. Volt szerencsém az egyik magyarországi megye legjobb gimnáziumában nevelkedni, alkoholista, inkomptetens, nyugis nyugdíjas létre vágyódó tanárok között, akiknek az életben semmit, de semmit nem köszönhetek. Szerencsére így is a kutatói pályán kötöttem ki, szóval ideje fizetést emelni - nekünk is.

PE

#36 Re: "Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé" (dr. Bubó)

2015-11-30 11:43

#34: unortodox - "Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé" (dr. Bubó) 

 A ledózerolás éppen folyik és rengeteg érték megy kárba. A nulláról indulás követelése azt jelenti, hogy semmilyen értéket nem lát a jelenlegi oktatásban, sem az oktatókban, ami egészen biztosan túlzás. Az érdemi változásokat, a tovább lépést ez a destrukció éppen hogy nehezíti, nem segíti.

A napi problémák igen jelentős része származik az alulfinanszírozottságból. Ennyire alulfinanszírozott oktatást, ahol éppen az alapfunkció nincs megfinanszírozva lehetetlen akármilyen irányban fejleszteni. Szóval nem értünk egyet, gondolom ennek megfelelően nem is írta alá.

 

Antiutópista

#37 Re: "Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé" (dr. Bubó)

2015-11-30 12:30

#34: unortodox - "Aki nyavalyog, de nem változtat, annak még nem fáj eléggé" (dr. Bubó) 

 Meg kell mondjam, ennél pökhendibb és érzéketlenebb, a realitásokat fölényesen figyelmen kívül hagyóbb, hányavetin bunkóbb hozzászólást Lázár "Akinek nincs pénze" ill. Orbán "Nemzeti éhező gyerek nincs" vérlázító emberkáromlásain túl nem nagyon hallottam.

1) "pályaelhagyás" - vagyis: egyik napról a másikra semmisüljön meg az is, ami maradt a felsőoktatásból. Ez azt a gyanúmat igazolja, hogy az "unortodoxia" csak álértelmiségi eufémizmus a kóklerségre.

2) a felsőoktatás atomokból újrarakása - ezt egy szakmai szempontokat figyelembe vevő kormányzatés annak intézményrendszere idején meg lehetne csinálni, ám ma összesen az történne, hogy "jófajta" neofasiszta pártzsoldosokkal, "nemzeti érzelmű testnelőtanítókkal" töltenék fel diszciplináktól függetlenül a tanszékeket, mondván, a "nemzeti egység" eszméi sulykolása fontosabb a tárgyi tudásnál.

3) a felsőoktatás nem képez "csődtömegeket" - a csődtömegeket a gimnáziumok is már az általános iskoláktól kapják, az általános iskolák pedig azt nyögik, hogy az iskolát átnevezni "vitéz Népírtássy-Lőddacivilt Albert"-re van idő és erőforrás, a gyerekek ismeretanyagát, szókincsét bővíteni viszont nincs. A felsőoktatásba jobb híján bekerülő ifjú mocsokabbikos pedig ha azzal áll a prof elé, hogy a témája "A faj fogalma Oswald Spengler műveiben", az valóban csődtömeg, de már a gimnáziumból is így került ki!

4) a főállású egyetemi oktató posztja jó dolog, mert a tudományos kutatás hosszú távú befektetése a társadalomnak, tehát a ködös célzásokat ennek "értelmetlenségére" dobni kell! A főállású tudományos kutató kutasson, a piaci szereplő menjen csődbe, ez a piac természettörvénye. Kétfelé dolgozni egyszerre hatékonyan nem lehet. Arról már nem is szólva, hogy a tudományos ismereteknek semmilyen piaca nincs. A "piac", "szakma" emlegetése a mai orbániai valóság, a munkaerőpiac ismeretének teljes hiányát mutatják. (Három graduális diploma, fényes osztályzatokkal = garantált munkanélküliség, ilyen környezetben fellengzős hülyék és topa gazemberek beszélnek csak "piacról" és "szakmáról".)

5) "a kis tanszékek" halálra ítélése a hülyeség netovábbja: azt jelenti, "írtsuk ki a tudományágak felét" - mert egy ürgének előbb járt a szája, minthogy bármiféle gondolata lenne?

6) a Kari Tanácsot speciel az "undortodoxok" igyekeznek "nemzeti elkötelezettségű" gittegyletekké lefokozni, köszönjük!

7) a HÖK speciel a kormány beépített szerve a diák-érdekvédelem ellen, a tiltakozások ellen, ld. a HÖK a HaHa elleni anno elkövetett hátbatámadásait. Egy kormánypártinak mi baja hát saját ötödik hadoszlopával?

8) milyen piaci alapok? A tudománynak nincs piaca! Menjenek el a kutatók közmunkásnak, vagy mi? (Mondja, ha esetleg egyszer a mai hazai valóságra is figyelne, attól fél, összeomlana a galaxis? Ezt hívják kényszerneurózisnak.)

9) mivel nincs semmilyen piaciság, maga azt akarja, hogy a doktorin végzettek sose jussanak el a nagydoktoriig, lehetetlen lévén bármiféle 3-5 év "a szakmában".

10) mivel pedig a legtöbb szakma elérhetetlen, a "3-7 év" száműzetés a tudomány területéről annyit jelentene, hogy teljesen a nullára visszabutított, egy esszét megírni képtelenné tett emberek jöjjenek egyáltalán vissza megkísérelni a doktori felvételit - vagyis maga ki akarja írtani, betű szerint KIÍRTANI a doktori képzést.

11) az "életképtelen" jelző egyébként a fasizmus szociáldarwinista terminológiájából lehet mindenkinek ismerős, a hazai liberális és neohungarista oldal alkalmazza előszeretettel azokra, akik nem bírnak vállalkozói tőkével, holott a piac e rablólovagjai is csak mutyik, panamák és urambátyám koncessziók, támogatások mentén lettek "istentől rendelten felsőbbrendű" vállalkozók... Úgyhogy ezt az igen rossz hangzású szót lesz szíves senki sem erőltetni!

Péleusz Oktatási Központ!

#38 Hozzászólás

2015-11-30 13:12

Az egyetemi oktatók jobb ha kussban maradnak- főleg az ELTE oktatói!
Amíg olyan szakmákat tanítanak amik nem piacképesek, amíg olyan diákokat bocsájtanak ki akiknek nincs a kezükben a diplomájuk, mert nem beszélnek idegen nyelveket, addig jobb ha kussolnak!
Majd ha felszámolták a Hallgatói Hálózatot saját berkeikben akik terrolistákkal kokettálnak, meg nyelviskolákat mószerolnak be és az ultrákat is fikázzák majd akkor dumáljanak. A HaHa még magát az ELTE-t sem kímélte- pedig ott született meg az egész szervezet. A két éve lebukott nyelvvizsgagyár egy az egyben az ő művük- minek következtében még az ELTE-ITK és sok vidéki nyelviskola jó híre is veszélybe került. Most ártatlan közfeladatot ellátó embereket hurcolnak meg csak mert találtak egy listát az állítólagos vevőkről. A Hadkötelezettséget Ellenzől Ligáját is a felsőoktatás termelte ki, azzal, hogy azt tanítják nekik, semmiért nem kell megdolgozni és nincsenek kötelezettségeik csak jogaik.

Az egyetemi oktatók inkább húzzák meg magukat és tegyék a dolgukat és örüljenek, hogy van még munkájuk. Majd ha létrejön a Budapest Tudományegyetem és bezárják a vidéki fiók egyetemeket akkor majd nézhetnek.
A sok semmirekellő magát értelmiséginek képzelő egyetemista majd szépen a seregben meg a kötelezően elő írt közmunkán megtanulja majd a rendet. Nem jár majd mindenkinek autómatikusan érettségi és diploma.
El jön hamarosan az idő mikor majd csak hazaszerető szorgalmas önfeláldozó diákok járhatnak majd az egyetemekre és nem az állam pénzén tanuló majd külföldre menekülő krumpli sütögetők aki még magyarul sem tudnak sok esetben és úgy rúgdossák át őket kettesekkel!

Nyelviskolán újjászületése pont a HaHa munkássága miatt hiusult meg a közelmúltban!



Péleusz Oktatási Központ - Vác

Antiutópista

#39 Re: Hozzászólás

2015-11-30 14:18

#38: Péleusz Oktatási Központ! - Hozzászólás 

 Miféle "oktatási központ" az, amely ilyen "színvonalon" áll? (Vagy ki engedte meg a portásnak, hogy a négy elemijével egy állítólagos "oktatási központ" nevében nyilatkozzon?)

1) orbániában a stadionépítési segédmunkás, a horthy-emlékmű-alapásó és a csikkszedő-aljnövényzetírtó közmunkás a "piacképes szakmák", úgyhogy a "piacképességre" hivatkozni otromba vicc csak.

Divatszakma lett ezek mellett a cigarettacsempész és a gazdasági menekült, ám ezekre még OKJ-s képzések sincsenek, nemhogy felsőfokú!

2) a legújabb szabályozás már kötelezővé teszi a nyelvvizsga meglétét az államvizsga időpontjára, így a hőzöngés idejétmúlt, nem csak igazságtalan és értelmetlen.

(Mellesleg, de nem mellesleg a felsőoktatási képzés célja bizonyos tudományág ismereteinek elsajátíttatása, nem feltétlenül egy nyelvvizsgára felkészítés, legalábbis nem a szakmai felkészültség kárára. [Kívánok a Péleusz "képviselőjének" egy "orvost", aki a gyomorfekélyt nem képes felismerni, de jól tud csevegni portugálul, mert a "péleita" kívánalmai teljesültek a nyelvoktatásról, nem a szakmai felkészítés!] A felsőoktatás oktatóitól igaztalan elvárni, hogy olyan dologban járjanak el a hallgatók ügyében, ami nem a felsőoktatási intézmény felelőssége, hanem a hallgatóé! Ráadásul, ha pl. nyelvszakos hallgatóknak egy, az általuk hallgatott nyelvtől eltérő nyelven kötelező nyelvvizsgát tenniük, senki ne csodálkozzon, hogy ez nehezen megy! Az emberiségnek mindössze töredéke nyelvzseni! Arról már nem is szólva, hogy lehet valaki kész zseni a saját szakterületén, de nyelvtanulásban antitalentum!

3) mivel nem követem a szélsőjobb rágalmait, nem tudom, miféle "terroristákról" van szó, a HaHa ugyanis a konstruktív tiltakozás híve.

Ami az ún. "ultrákat", valójában: neonáci csőcseléket illeti, azok támadtak a HaHa egészére, kikiáltva minket mindenféle "zsidócigány-narkós-Kávéházi Konrád-titkosügynök-romkocsmáros" tudjaöregördög, mi a fenének még, tehát kérem jegyzőkönyvbe venni, hogy a kormány előretolt barnainges egységeivel szembeni esetleges HaHa-ellenérzések nem pusztán egy épelméjű embertől elvárható antifasiszta alapállásból erednek, hanem az averziókat a szélsőjobb ellenségessége is erősítette, nem mi "fikáztuk az ultrákat", hanem a szélsőjobb zárt össze a HaHa-val szemben a kormány védelmében! És hogy innentől a HaHa esetleg középső ujjal szalutál a náciknak, annak bizony ilyen oka van!

4) nem tudok semmiféle "nyelvvizsgagyárról", amit a HaHa üzemeltetett volna - majd rákérdezek, de sejtem, hogy ez csak rágalom.

5) "A Hadkötelezettséget Ellenzől Ligáját is a felsőoktatás termelte ki, azzal, azt tanítják nekik, semmiért nem kell megdolgozni és nincsenek kötelezettségeik csak jogaik" - ilyet sehol, senki sem tanít a felsőoktatásban, hacsak nem a "nemzeti oldal" a magukat magyarnak vallók "felsőbbrendűsége" kapcsán.

Ami pedig a hadkötelezettséget illeti, az egy nagy pénzkidobás. Az országnak egy improduktív, kizárólag az adóbevételek felélésére képes játékhadsereg csak kárára van. Pont.

A legbutábbak azt képzelik, van "pedagógiai haszna", és aki 18 éves korára nem lett fegyelmezett, az "majd ott megtanulja" - nem fogja, és a katonaságot pont az "életrevalóbbja", a sokat dícsért "alfahímek" szenvedik meg a legjobban: a peer group "alfahímje" saját dominanciájához szokott, és hogy ezért nem kell tennie semmit már. A katonaságnál, amikor Mister Bájgúnár, a saját csoportja nagymenője egy nála jóval csúnyább őrvezetőnek kell engedelmeskedjen, roppanva törik a gerinc: a fiatal "vezérhím" világa meghasad, és nem fog tudni mit kezdeni azzal az állapottal, amibe került. Saját szememmel is végigkövethettem egy bájgúnár, egyben közepes kőműves örök eljegyzését az alkoholizmussal, a honvédségnél szembesülvén azzal, hogy a minden lánykát ágyba vinni képes srác, aki kamaszként volt élete csúcsán, csak egy szám a katonaságnál. Szánalmas és szomorú látvány volt.

A katonaság tehát sem nem "nevelődési" terep, sem nem a munkáé.

6)  A közmunkán a nyomort és a megaláztatást tanulja meg mindenki, semmi mást. Szép kis lelkivilága lehet annak, aki mást képzel!

7) soha senki sem mondott olyat, hogy bárkinek "automatikusan járna" érettségi és/vagy diploma! Nem tudom, ki és honnan szedte ezt a baromságot.

8) "hazaszerető szorgalmas önfeláldozó diákok" - ez propagandaduma, köszönjük, nem kérjük! A "hazaszeretet" szót ne tessék lejáratni! A hallgatók eddig is szorgalmasak és önfeláldozóak voltak. Az pedig, hogy nincs mindenkinek félévente félmilliója vagy többje a tandíjra, és ezért állami finanszírozású képzésre megy, az azért van, mert nem mindenki szüleitől rendeltek stadionépítést, hanem vannak bérből és fizetésből épp-csak-élő szülők tanulni vágyó és tudó gyermekei is! Az pedig, hogy a kormány gazdasági menekültekké alázza a hazai értelmiséget a foglalkoztatás szétverésével, az nem a menekülők, hanem az őket elkergetők bűne!

9) az pedig, aki egy "oktatási központ" nevében ilyen hőzöngéseket ír, lesz szíves egy szót sem szólni a magyarul épp-csak-dadogókra és kegyelemkettesekre, mert ő maga is ilyen "nívót" mutatott fel!

ELTE_oktató

#40 Re: Hozzászólás

2015-11-30 14:19

#38: Péleusz Oktatási Központ! - Hozzászólás 

 Majdnem válaszoltam, de most látom, hogy kussban kell maradnom, és meg kell húznom magamat. Bocsánat... Addig is csendben remélem, hogy a Pélepusz Oktatási Központ nevében hozzászóló megoldja, hogy a hazának legyen egy nemzetközi élmezőnybe tartozó felsőoktatása. Mi meg csendben várunk.


Vendég

#41

2015-11-30 14:24

Fontos lenne kiemelni a nem oktatói felsőoktatási dolgozók bérrendezését is. Ledolgozott évek, iskolai végzettség, egyéb képzése figyelembevételével. A közalkalmazotti bértáblát pedig hozzá kellene igazítani a mindenkori minimálbérhez, ha már törvény kötelezi erre a kormányt.
PE egy kezdeményező

#42 Re:

2015-11-30 14:56

#41: -  

 Igen, ezt többen kiemelték. Egyetértünk. Az FDSZ a Felsőoktatási Érdekegyeztető Tanácson mindenkléppen képviselni fogja - az eddigi nyilatkozataikból ez kitűnik. Köszönjük a támogatást.

Valaki

#43 Re: Re: Hozzászólás

2015-11-30 14:58

#39: Antiutópista - Re: Hozzászólás 

 Ez a társaság írt pár napja az Eduline fórumára is, ahol a két éve lebukott nyelvvizsga gyárról cikkeztek!
(diploma nyelvvizsga nélkül facebook oldalán jelenleg ez a második poszt a sorban)

-nyilván erre a nyelvvizsgagyárra gondoltak.
Nemrég a TEK lekapcsolt néhány fiatalt akik régi fegyvereket és lőszereket gyüjtögettek.
- a Blikk valahonnan, de előszedte, hogy az orbán ellen készültek és nyilván a következő lépés majd az lesz, hogy a HaHa is kapcsolatban van velük.

Sajnos a logika ezt diktálja.......


Vendég

#44 Re: Hozzászólás

2015-11-30 15:05

#38: Péleusz Oktatási Központ! - Hozzászólás 

 Sokat gondolkodtam rajta, hogy egyáltalán érdemes-e reagálni egy ennyire nyilvánvalóan provokatív megjegyzésre, de a "húzzák meg magukat, és örüljenek, hogy van még munkájuk" mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Nem, nem örülök, és nincs miért meghúznom magam. Időt, energiát és pénzt fektettem abba, hogy az legyek, ami vagyok, és senki sem gyakorol velem kegyet, ha megfizeti a munkámat és a szakértelmemet. És hogy ezt is tisztázzuk, nem azért vagyok ezen a pályán, mert nincs "piacképes tudásom". Van. Abból tartom fenn magam. Ennek viszont az az ára, hogy alig marad időm kutatni, írni, azzal foglalkozni, amiért annak idején ezt választottam. És ebből van elegem, elegünk.

MA - egy kezdeményező.

#45

2015-11-30 15:26

 Igazából jó az, hogy a Péleusz Oktatási Központ már megszólalt. Nem vagyunk semmibe véve, mint Bástya elvtárs. Egres Béla bácsit még hiányolom. Azt hiszem, ezek a Péleuszosok voltak azok, akik utoljára BME-s oktatóként írták alá magukat. Aztán valaki utánanézett, hogy a Műegyetemen hírüket se hallották soha. Mindenesetre most felmarkoltak egy csomó pénzt a diplomamentő akcióban, tíz százalék alatti hatékonysággal. Amikor ilyet olvasok, mint a mostani hozzászólásuk, először persze bennem is föl szokott menni a pumpa. Aztán elgondolkozom, hogy ezeket vajon fizetik-e, vagy magánszorgalomból csinálják. Az első esetben az az igazán elszomorító, hogy a Nagy Testvér ilyen silány minőséget szán csak ránk. Igazából nevetségesek, de azt szeretnék, ha dühöngenénk rajtuk. Ne tegyük meg ezt a szívességet.

Antiutópista

#46 Re: Re: Re: Hozzászólás

2015-11-30 15:55

#43: Valaki - Re: Re: Hozzászólás 

 Köszönöm ugyan az információkat, de a szomorú való az, hogy itt nincs semmilyen logika!

1) a "nyelvvizsgagyár" kapcsán összesen annyit látni, hogy amint pár autósiskola "bakot tartott" pénzért jogosítványt szerezni akaróknak, úgy most ugyanezt pár, a nyelvvizsgaközpontok közelében sürgölődő illető megcsinálta, mutatis mutandis.

Azonban, mivel "élsportolók", börtönőrök, rendőrök, tűzoltók, (valamint naplopók és burzsoák - egy poén az ínyenceknek) vásárolgatták az esetek nagy hányadában ezeket a nyelvvizsgabizonyítványokat, egyszerűen érthetetlen azoknak a paranoid "logikája", akik úgy fűzik ide a HaHa embereit, hogy azok még csak szóba sem kerültek igazából! Mi lesz a következő? Belekeverik az ügybe a zsidókat, szabadkőműveseket, ufókat és a húsvéti nyuszit?

2) az előásott fegyverek és lőszerek gyűjtése egy morbid hobbi a kamaszkorban megrekedt személyiségeknél, alapvetően. Súlyosabb esetben a szélsőjobb a náci paraphernalia iránti fétiserotikus rajongásának veszélyes és taszító megjelenési formája.

Azonban a HaHa ettől távol esik. A szélsőjobb, hála a lcsútnak, ellökte magától, így nem játszik náci puskákkal, amúgy a HaHa erőszakmentes.

3) az említett pletykalap szavahihetősége a számegyenest a negatív számtartományban a végtelenig nyújtja...annak a pletykalapnak aki bármit is elhisz, folyamodjon saját gyámság alá helyezéséért, mert onnantól világos, hogy bármilyen ökörséget el lehet hitetni vele.

4) egy ablakpucolásra is alkalmatlan papírpazarlás állítása szerint tehát az ásatag puskákat  valaki "Orbán /nemzetfélrevezető őfőméltatlansága/ ellen" akarta bevetni? Igen ám, csakhogy: a baloldal ilyenekkel nem játszik, hisz oly sokszor bemutatta már, hogy pipogya, erőszakkerülő, még akkor is, mikor a nácik már túlfeszítették a húrt. A baloldal tehát kiesik a gyanúsíthatók köréből. A jobboldal azonban szintén kiesik az orbánellenességgel vádolhatóak köréből: hiszen, mint pl. a hazai internet, a fent megnyilatkozott "oktatási központ", az ún. "ultrák" - valójában: neonáci csőcselék - tetteiből és nyilatkozataiból nyilvánvaló, ők életre-halálra összezárnak Orbánnal, tehát saját (ezeréves női Petőfi-csontvázakat a Szíriuszon keresgélő, turultejben pácolt, Árpád mángorolta, törökajkú, nyereg alatt sok-kislányt-meghágó, stb.) főnökük ellen jobboldaliak fegyvert nem fognak.

Magyarán, a HaHa-t már megint csak a hajánál fogva rángatták ide. Minden megvan itt, csak a logika nem.

Antiutópista

#47 Re:

2015-11-30 16:22

#45: MA - egy kezdeményező. -  

 Bocsásson meg, jól értem? Tehát Péleuszék - egy központilag elrendezett harácspartin - pont abból a lehetőségből szedték meg magukat, aminek kapcsán most a profokat, a hallgatói érdekvédőket, stb. vádolják, hogy előidézték: hogy előidézték azt a piaci rést, amire be tudtak furakodni ők, a péleidoi? Ha ezt jól értettem meg, furán mutatják ki a hálájukat, különösen, hogy ez a 10% alatti hatékonyság eléggé rossz bizonyítványt állít ki - róluk.


Vendég

#48 Re: Re:

2015-11-30 16:57

#47: Antiutópista - Re:  

 Igen. Jól érti. Ez van.


Vendég

#49

2015-11-30 17:26

A közalkalmazottak évtizedes gondja, hogy bértáblájuk alapja a törvény - nem véletlenül alakított - szövegezése miatt elválik a versenygazdaság bér-tényeitől, melyek a közalkalmazotti bérek forrását, az adóbevételeket is alapvetően megszabják. Az elválás a mindenkori kormány látszólagos pénzügyi mozgásszabadságát növeli, de rendszeresen újratermeli ma méltatlanságot, igazságtalanságot, elégedetlenséget. A másik gondot az jelenti, hogy tüzet oltó és népszerűséget kereső kormány- és törvényhozási intézkedésekkel kivételezett (részben közalkalmazotti) kategóriák jöttek létre, cserben hagyva a közalkalmazotti többséget. A harmadik probléma a magyarországi gazdaság alapvető baja; hogy egyes vállalatok magas termelékenysége mellett a termelékenység szóródása rendkívül széles, az átlag alacsony. Ezen csak kitünő oktatással, hosszú távon lehet változtatni - ezért érdemes az oktatás humán oldalába beruházni, méltányos bérrel is.

Azért szólok hozzá, mert a petíció szövege a legalapvetőbb kérdések megoldását nem célozza meg. Ez lehet rövid távon célszerű, de akkor is foglalkozni kell az alapvetó értékekkel, számokkal, méltányosságokkal.
MA - egy kezdeményező.

#50 Re:

2015-11-30 17:42

#49: -  

 Kedves Vendég, 

teljesen igaza van,de itt most fókuszálni szerettünk volna arra, ami mindenkinek személyes problémája is. Az Oktatói Hálózat honlapján megtalálja egy csomó régebbi elemzésünket, megszólalásunkat. Ezekben éppen, hogy kihagytuk vagy nagyon zárójelbe tettük a bérproblémát.Komolyan érdekelne, hogy mi róluk a véleménye. Most azért vettük elő a bérkérdést, mert a kormányzat világossá tette, hogy valódi bérrendezést nem akar. Rendezésnek tálal valamit, ami legfeljebb kozmetikázásnak nevezhető, és ezzel világossá teszi azt is, hogy több nem várható. Ez joggal keltett spontán felháborodást a kollégák között, és most megpróbáljuk a felháborodást "kihangosítani".