Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot

Wisp

#51 Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-21 23:07

#48: Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot - Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!! 

 Ön pedig úgy állítja be, mintha ma a katonaság intézménye nem létezne Magyarországon, pedig létezik, csak épp helyénvaló módon szabadon választható. Tehát aki akar, az megtanulhatja megvédeni magát és felajánlhatja szolgálatait, nem is olyan rossz pénzért, amennyire katona rokonomtól tudom. Aki ezt nem akarja, az pedig nyilván vállalja a kockázatot, hogy az ország ennyivel is védtelenebb lesz és amikor beüt majd a krach,  a partvisnyéllel kell megpróbálnia megvédeni magát. Ehhez mindenkinek joga van, nem értem, miért kéne kényszerrel felkészíteni olyanokat, akik maguk ezt nem tartják fontosnak.

És nem, nem vagyok naiv, nem gondolom, hogy bármi garantálná, hogy nem tör ki háború már mire elküldöm ezt a kommentet. Ettől viszont még nem tartom elfogadhatónak az emberek jogainak semmibe vételét, akkor sem, ha az egész világon így csinálják. Azt garantálom, hogy ha lesz sorktonaság, én meg fogom tagadni, ha kapok behívót, wcpapírnak fogom használni és ha kérés nélkül fegyvert nyomnak a kezembe, az kapja az első golyót, aki adja. Egy olyan kormány, ami katonáskodásra kényszerítene, nekem ugyan olyan ellenség, mint bármelyik támadó hadsereg és fix, hogy az utolsó csepp véremig harcolni fogok ellene.


Vendég

#52

2015-11-22 03:56

Egyetértek vele azért irtam alá!
Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot

#53 Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-22 07:43

#51: Wisp - Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!! 

 "nem is olyan rossz pénzért, amennyire katona rokonomtól tudom."

Egy legénységi állományú szerződéses katona bére, a minimálbér. De ha egyéb beosztások hozzájönnek, akkor sincs több nettó 100 ezer forintnál. Persze aki tiszti rendfokozatban van és évi 5.2 milliót keres annak megéri.

Ne aggódjon háború esetén az ellenség nem fogja kiválogatni ki akar katona lenni és ki nem. Ha maga nem akar katona lenni szive joga, az ellenség maximum gyorsabban fog végezni magával, mert akinek a hátát látják futás közben az jobb célpont, mint aki vissza mer lőni :)

Wisp

#54 Re: Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-22 10:53

#53: Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot - Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!! 

 "Ha maga nem akar katona lenni, szíve joga"

Tudom, hogy az. Ezért tartom felháborítónak, hogy egyesek aláírásokat gyűjtenek azért, hogy megfosszanak ettől a jogtól.

Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot

#55 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-22 14:22

#54: Wisp - Re: Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!! 

 A gyávák régen is ki tudtak bújni a sorkatonai szolgálat alól. Szóval, ha maga úgy érzi nem elégbátor a feladat teljesítéséhez, mert -szíve joga eldönteni- akkor nincs is mitől félnie. :)

Wisp

#56 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-22 16:30

#55: Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!! 

 Persze, nyilván egy elnyomó rendszerben is ki lehet játszani a szabályokat, hogy az ember érvényt szerezzen alapvető jogainak, szerencsére mindig is voltak bátor és felvilágosult emberek, akik ezt meg is merték tenni, illetve nyíltan is ki mertek állni a törvényesség címere alatt elkövetett jogsértések ellen. Egy ekkora hazafinak viszont mint ön, hadd ne kelljen elmagyaráznom, hogy mekkora különbség van a között, ha az ember ügyeskedve és bújkálva, lehajtott fejjel él a jogaival és a között, ha ezek a jogok természetesek és magától értetődőek.


Vendég

#57

2015-11-22 19:32

Én is voltam sorkatona '96-'97-ben és ki is bírtam, sok mindent megtanultam, többek között rendet fegyelmet, tiszteletet, amik igen csak hiányoznak a mai fiatalságból.

Vendég

#58 Re: Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-23 09:58

#53: Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot - Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!! 

 De nincs háború! Egy fegyverhasználatra és lövésre megtanított "fiatalember" pedig sokkal gyorsabban tud végezni egy biztonsági őrrel, vagy rendőrrel. Nagyon helyes, hogy fizikai és pszichikai vizsgálatok után hivatásos katonákat vesznek fel, nem mindenkit terelnek be a seregbe. Reméljük így is marad!


Vendég

#59 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-23 10:01

#55: Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!! 

 Aki felnőtt léttére harci játékokat akar játszadozni, vagy erre kényszeríteni másokat, azzal komoly pszichés problémák vannak! A katonasághoz nem bátornak kell lenni... Had legyen már meg mindenkinek a szabadsága hozzá, hogy milyen az értékrendje, szeretné-e, hogy fegyver legyen a kezébe, vagy sem!

Aki meg elég beteg hozzá, hogy leghőbb vágya az legyen, hogy fegyverekkel játszadozzon, az tegye, a felvilágosultabbakat meg hagyja békén!

Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot

#60 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-24 06:21

#59 #58

 Azzal van probléma, aki elnézi, hogy a gyereke reggeltől estig harci játékokkal játszik a számítógépén még enni sem hajlandó kimenni a családjához, majd 17 évesen eljut arra a szintre, hogy felkerekedjen és elinduljon Szíriába csatlakozni az Iszlám Államhoz. Afganisztánban 6 éves kortól oktatják iskolai szinten a fegyver használatot. A gyerekek 9 éves korukra potenciális gyilkosok. Kérem szépen, ezek az emberek most millió szám özönlik el Európát, és ezeknek az embereknek a gyerekei az ön gyerekeivel fognak iskolába járni. Ha nem cselekszünk időben, akkor a mi gyerekeink lesznek a célpontok. Persze lázadjon ön is nyugodtan a katonaság ellen meg mindenki más, aztán amikor ezek a békés "menekültek" megerőszakolják, ne adj Isten meg is ölik a gyerekeiket, majd akkor jussanak eszébe ezek a sorok. Addigra már hiába fog sipítozni, hogy úr Isten hol vannak ilyenkor a katonák meg a rendőrök? Nem lesznek. És tudja miért?

Mert a hivatásos és szerződéses hadseregbe egyre kevesebben jelentkeznek. Egy 100 millió lakosú ország nagyobb gazdasági erővel rendelkezik, mint hazánk. Oda találnak jelentkezőket, de hozzánk nem fognak. Jelenleg 5500 katonával van kevesebb mint kellene, ha azt nézzük, hogy a 30 ezer katonánkból 11600 tiszt, akkor a fönnmaradó 18000 legénységi állományú katonából csak 12400 áll rendelkezésre jelenleg. Nekik viszont váltást kell biztosítani. Még akkor is, ha folyamatosan dolgozik ez a 12400 katona 12 órás váltásokban, akkor az azt jelenti egyszerre csak 6200 katona áll szolgálatban. A számuk az idő előrehaladtával egyre csökken, mert nem találnak új belépőket a régiek pedig leszerelnek. Mivel sorkatonai kiképzés nincs, így mozgósítható tartalék sincs. Akik pedig a legutolsó sorkatonák voltak és 2004-ben leszereltek 20 évesen, ők már elmúltak 30 évesek. Akkor kiket fog majd behívni kényszer helyzetben? A 30-40 éves családapákat, akiket jó esetben 2-3 gyerek várja otthon? Jelenleg hatalmas létszámhiány van a rendőrségnél, a honvédségnél és a katasztrófavédelemnél. Tehát választhat ön is mit akar. Végignézi, ahogy megerőszakolják és megölik a családtagjait a most még "békésen" érkező bevándorlók, mert sehonnan sem fog érkezni a segítség, vagy elkezd időben cselekedni.

Mi inkább az időben cselekedés útját választjuk :)

Realista

#61 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-26 07:47

#60: Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!! 

 A bevándorlók menekültstátuszt kapnak, tehát az ő gyermekeik már magyar állampolgárként születnek, ez esetben az Ön által vizionált sorkatonaság intézménye rájuk is vonatkozna. Akkor az jobb lesz, ha sorkatonaként még fegyver is kerül a kezükbe?!

Egyébiránt a magyar állampolgárságú felmenőkkel rendelkező Lakatos Nintendócska nem terrorizálja már most 16 évesen a negyedikben a mi gyerekeinket, nem ölheti és erőszalkolhatja meg?!  Ameddig az országban azt ítélik 7 évre, aki megpróbálja megvédeni a tulajdonát a paraziták ellen, felesleges ilyen értelmetlen, rasszista viziókra még csak említés szintjén is szót fecsérelni, mint sorkatonaság visszaállítása.

400 embe ezt akarja, a másik 9 999 600 meg nem.  Tehát egy elenyészőnél is elenyészőbb kisebbségi indítványról beszélünk...

Állítsák vissza a sorkatonai szolgálatot

#62 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!!

2015-11-27 06:42

#61: Realista - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Te azért aludhatsz nyugodtan mert ŐK védenek!!! 

 Az az értelmetlen rasszista vizió, hogy a magyarországi roma kissebséget Ön nemes egyszerűséggel Lakatos Nintendócskának nevezi. 2004 előtt sok évtizeden keresztül voltak a romák részei a honvédelemnek, ők is voltak sorkatonák. Mégsem öltek, erőszakoltak jobban, mint most. Aki pedig korábban megtette az mostanra börtönben csücsül. A jövőben is ugyan erre a sorsra fog jutni, ennek semmi köze a honvédelemhez és a sorkatonai szolgálathoz.

A bevándorlást és a migránsok letelepítését a kormány és néhány ellenzéki párt is elutasítja. Éppen ezért nincs szó a migránsok integrálásáról a magyar társadalomba. Tehát az Ön felvetése csak vizió.

Igen, 400 ember írta alá jelenleg azért, mert a többi 9 999 600-hoz még nem jutott el. Mi ugyanis nem hirdetjük minden egyes fórumon, nem beszélnek róla a tv-ben, sem a rádióban. Ha az emberek többségéhez eljutna a petíció híre, akkor ugyanitt több tízezer aláírót láthatna.

Krisztián

#63 petíció

2016-02-02 00:55

Nagyon örülök, hogy van ez a petíció, még akkor is ha csak ilyen kevesen írták alá...

Támogatom aa kezdeményezést! Kérek mindenkit, hogy írják alá és osszák is meg facebookon!

Javaslom, hogy legalább két éves legyek a kötelező szolgálat! 

Release

#64

2016-02-03 17:28

Az én fiam is volt sorkatona, majd letöltése után bent maradt szerződéses katonának még tíz évig.  De higyétek el,hogy szégyenlem, de olyan ruhákba jött haza, hogy én foltoztam meg az ing nyakát. Minek magyarországnak a katonaság, nem tudja eltartani őket. Többé- kevésbé ezért is szüntették be. Kellett a pénz.

 Egy idős édesanya.


Vendég

#65 Re:

2016-02-04 08:41

#1: -  

 szomorú ha egy fiatalnak katonának kell lennie ahoz hogy rendet tanuljon.a szülei minek vannak?aki link fasz azt a katonaság se neveli meg.


Vendég

#66

2016-02-04 11:26

..., mert a Haza védelme ezt kívánja , nem csak tőlem, de minden Magyar embertől !

Vendég

#67 Re:

2016-02-04 14:37

#2: -  

 Te nem elfogult vagy hanem elmebeteg!


Vendég

#68 Re:

2016-02-15 23:10

#2: -  

 


Vendég

#69

2016-02-15 23:11

Magyarországot őseink időtlen idők óta harcok árán védték. Nem lesz ez a jövőben sem másképp.

Vendég

#70 Re:

2016-02-16 10:08

#3: -  

 Ki a tököm fenyeget minket
 Normális?

 

Kuru

#71 Re:

2016-02-19 11:27

#1: -  

 ha már otthon nem tanították meg....
ez kb olyan,hogy a tanár miért nem neveli az iskolában a tanulókat?hát mert tanár,s nem szülő...


Vendég

#72 Re:

2016-02-19 11:31

#2: -  

gondolom a csajaikat is te választottad ki..már ha van - volt egyis bármelyiküknek ...


Vendég

#73 Re: Re: Re:

2016-02-19 11:33

#16: - Re: Re:  

 s ha ez csak divat?mert amikor a trapéz volt a divat,akkor azt hordták..persze te nem , mert akkor most téged kéne köcsögözni .. :)

 

Lilla

#74 aláírás

2016-02-20 16:17

Ahhoz, hogy ebből legyen valami legalább 200 ezer embernek alá kellene írnia...


Vendég

#75 Re:

2016-02-28 18:09

#4: -  

 Hogyan tudnád a külföldön nagy fizetésért dolgozó fiatalokat haza csalogatni,otthagyva a munkahajét.