Fogadott nőgyógyász megtiltása

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Fogadott nőgyógyász megtiltása petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2015-11-07 17:34

Nekem nem volt fogadott orvosom és az ügyeletes orvosnál is megszülettek a gyermekeim és engem is megfelelően elláttak ! Miéret fizetünk ha nem kell ? Ezért tart itt az egészségügy.! Ami jár azéret is fizetünk, ha meg fizetni kell jajgatunk


Vendég

#2 Re:

2015-11-07 18:30

#1: -  

 A választás jogát veszik el így a Nőktől, miért fáj Neked ha valaki ezt sérelmezi...??


Vendég

#3

2015-11-07 19:27

Nekem nem volt fogadott orvosom, de aláírtam ennek ellenére. Mindig ugyan az a doki vizsgált, mert itt Tabon mindig ugyan az a doki van

Vendég

#4

2015-11-08 00:56

Babát nem várok ugyan,de ez felháborító!Remèlem nem fogadják el!
Csi

#5 Re: Re:

2015-11-08 08:27

#2: - Re:  

 En maltan dolgozom es itt nincs es nem is volt orvos valasztas az ellatas amit nyujtunk/nyujtanak semmivel sem alavalobb vagy veszelyesebb.


Vendég

#6

2015-11-08 09:25

igen igy van egyet értek. mivel az idősebb korosztály is ragaszkodik orvosához annak ellenére is ha csak egy évben egyszer van szűksége a vizsgálatokra.

Vendég

#7

2015-11-08 10:44

Már nem tervezek gyereket szülni, de az orvosomhoz ragaszkodom, ha bármilyen gondom is lenne,amit műteni kell!

A 2. kislányomnál volt fogadott orvosom,aki elrepült Párizsba,amikorra ki voltam írva és nagy ívben leszartak, holott már lejárt a terminusom. És aki akkor felkarolt,neki köszönhetem a gyermekem életét! Örökké hálás leszek neki és soha,senkiért nem cserélném le!!!!!!!

Sajnos,nem értek egyet a fentebb kommentelőkkel,akik azt állítják,hogy fogadott orvos nélkül is tökéletes az ellátás,mert sajnos, nem így van!És nem csak a nőgyógyászat területén!


Vendég

#8 Re: Re: Re:

2015-11-08 11:51

#5: Csi - Re: Re:  

 Ha a szülésznő nem műthet, nem császározhat javarészt nem csinálhat semmi olyat, akkor az orvos megèrkezèsèig idő, idő sok! idő tellik el ami az anya vagy a magzat èletèbe is kerülhet. Ha az ügyeletes orvos èjszaka èppen a szukonyolásából riasztják, vagy èbresztik ès ráadásul n a fogadott orvosom nem ismeri a kórelőzmènyemet akkor honnan tudja esetleg hogy a szülőszobáról azonnal ilyen vagy olyan műtètre kellene vinni?! Pont most vahyok olyan szituban hogy egy ilyen helyzet esedèkessè vállhat ,de a fogadott orvosom tudja, ès teszi is èrte ,arról nem beszèlve hogy rögtön azonnal nem egy hèt, egy hónap múlva amikor az ember eleve ideges a tortúra miatt!( Kati)


Vendég

#9 Re:

2015-11-08 11:55

#1: -  

 Akkor is ezt mondanát ha problèma lett volna szülès közben?Sokan vannak akik inkább fizetnek mèg ha annyira nem is tudnak csak emberi joguknál fogva kapják meg azt ami alapjáraton járna. Csak ez a kormány hibája. De ha a másik oldalon lennèl ,lettèl volna lehet hogy a vèlemènyed is más lenne!(Kati)


Vendég

#10

2015-11-08 21:01

Azért mert azt gondolom szabad orvosválasztás van.
En

#11

2015-11-09 08:17

Félre vagytok itt tájékoztatva! Azért nem lehet sima szüléshez megfogadni, mert megszületik ha nincs gond más dokinál is. Valamint annyira sok kismamája van egy-egy dokinak, akik szinte percre pontosan fognak szülni, hogy lehetetlen egy időben két helyen is szülést levezetni, de akinek ez megy, az mondja el hogyan csinálja. Valamint műtéthez meg lehet fogadni. Barátnőmnek valószínűleg császára lesz köldöksérv miatt, az a doki műti majd, aki a fogadott orvosa. Műtéthez meg lehet fogadni, de akinek nincs semmi baja, sima szülése lesz, annak minek? Örüljön neki hogy nem kell 100 ezret kiadnia, mert annyi egy szülés!

Nekem sem volt fogadott orvosom és megszületett a kisfiam, nekem nincs pénzem ilyenekre, meg azért fizetem a TB-t!


Vendég

#12

2015-11-09 10:04

Amikor szülni mentem nem az orvosom volt bent. Egy sokkal rosszabb orvos volt épp ügyeletben, akit már egyszer eltiltottak szülés levezetésétől. Én mondam neki, hogy farfekvéses a gyerek és közel 4 kg-os, ezért császárt beszéltem meg az orvosommal. Megvizsgált és mondta, hogy megfordult, rendes szülés lesz. Már ott tanakodtak a nővérrel, hogy bekötik az oxitocint, de meggondolták magukat, mert pár óra múlva úgyis az orvosom lesz ügyeletben. Még jó, hogy így jött ki a lépés, mert a gyerek nem fordult meg, csak annyira rossz orvos, hogy ennyit nem volt képes megállapítani és az ultrahanghoz is lusta volt elmenni (mellesleg éreztem volna egy 4 kilós gyerek megfordulását). Ha ez a barbár beköti az oxitocint és az utolsó pillanatban jön rá a hülyeségére, akkor igen nagy bajban lettem volna a gyerekkel együtt... Ez a műhiba tipikus esete lett volna. Szóval még jó, hogy volt választott orvosom. Mellesleg nem fizettem semmit a terhesgondozás során, és szülés után sem fogadott el semmit


Vendég

#13 Re:

2015-11-09 17:45

#1: -  

 Teljesen egyetèrtek, semmi szüksèg fogadott orvosra, ez csak Magyarországon divat. Hülyesèg! Èn 2 gyereket szültem kisebb komplikàciòval, orvos nèlkül, szülèsznő felügyelete mellett, viszont mikor szüksègem volt rà kèt orvos is körülöttem volt. Ez egy nagyon jò kezdemènyezès a kòrhàztòl, hàtha eredmènyes lesz ès leàllnak az anyukàk a felesleges szàzezrek kifizetèsèvel. Vagy nem ès fizetnek utàna pedig bőgnek, meg mindenkit anyàznak, h nincs pènzük. Buta tàrsadalom, aztàn csodàlkozik, h mièrt rossz a helyzet. 

GPK

#14

2015-11-09 21:32

 

A fogadott orvosomnak köszönhetem, hogy lehetővé tette a szülésznőm támogatásával azt h háborítatlan beavatkozások nélkül  szülhettem meg a legkisebb leányom. Nem mellékesen számomra ez annyira megalázó... Szeretném én eldönteni,hogy a férjemen kívül ki láthat-érhet hozzám az intim testrészeimen.


Vendég

#15 Re: Re:

2015-11-11 10:50

#13: - Re:  

 Igazad van, azt kell hogy mondjam, mi kapattuk el Őket!! Az elsőnél volt "fogadott"orvosom, bár tegnap felvilágosított erről egy szintén szakmabeli, hogy ilyen nincs Magyarországon, meg amúgy Ők azt a pénzt nem fogadhatnák el, mivel egyik sem adózik utána, csak az, amelyik szerződést köt a kismamával, valljuk be, ebből kevés van. Így mivel az én orvosom volt a kezdeményezője ennek az egésznek, múlt hét óta igénybe vettem a kórházi terhes gondozást, amiért nem kell adnom havi 6.000 Ft-ot, több éve fizetve van a TB-m és tökéletesen meg voltam elégedve az ellátással. Azt meg, hogy ki lesz bent, nem tudni..de szerintem mindegyik orvos felesküdött és azért vannak, hogy életeket mentsenek.

Röviden ez a véleményem, és elegem van a nyávogásból. Tisztelet a kivételnek!!


Vendég

#16 Re: Re: Re:

2015-11-11 20:58

#15: - Re: Re:  

 Ez a petíció a "nyàvogó" kismamàk érdekében íródott, nem az ilyen marha kemény kismamàk miatt mint Ön. Menjen TB alapon nyugodtan,de az aki nem így gondolkodik,hadd vàlasszon! Ha nem ért egyet,ne írja alà...de kikérem magamnak, hogy sértegesse a rettegő leendő anyukàkat!!!

hv

#17 Re: Re:

2015-11-12 18:34

#13: - Re:  

Ez mennyire ostoba és általánosító hozzászólás volt! Gratulálok hozzá! Rontsd máshol a levegőt!


Vendég

#18 Re: Re: Re: Re:

2015-11-12 18:37

#16: - Re: Re: Re:  

 Teljesen egyetértek! Ők a szuperanyák biztosan, de én nem vagyok azért szaranya mert választani szeretnék. Minden felnőttnek saját döntése, hogy mire költi a pénzét és ehhez senkinek nincs köze. Vajon az ország többi kórházában miért engedélyezett?? Akkor mindenki hüje? Kétlem. Imádom egyébként amikor külföldröl fikázzák a hazájukat, ha ennyire rossz miért veszi a fáradtságot hogy követi az ilyen posztokat?? Szánalmas emberek.


Vendég

#19 Re:

2015-11-14 20:04

#11: En -  

 Nem megfelelő az érvelés: akinek nincs gondja, szüljön az ügyeletes orvosnál, mondván, hogy  annál is megszületik a baba, ez ugyanúgy igaz a császárra is, nem? Ott is megszületik ugyanúgy egy baba, akkor is, ha köldöksérv miatt kell császározni. Továbbá: mi történik, ha menet közben kell hirtelen császározni? Pl. a köldökzsinór a baba nyaka köré csavarodott. Nekem két kisfiam van, mindkét szülésemnél teltház volt. Ott hogyan tudott volna helyt állni az ügyeletes orvos?


Vendég

#20

2015-11-19 10:07

Nem is értem, hogy aki leszólja azokat a nőket, akik választani akarnak orvost mit keresnek itt?! Had legyen már mindenkinek a saját dolga, hogy szeretne-e orvost választani vagy sem. Szerintem a legtöbb nő, aki gyereket vállal belekalkulálja azt az összeget is, amit ad az orvosnak. Ellenkező esetben, ha erre sincs pénze, miből akarja eltartani a gyerekét?! Igen, régen nem lehetett orvost választani mégis megszülettek a gyerekek, de ennyiből járjunk lóval. 

Lajos - Székesfehérvár

#21 Miért fáj ez nektek? Gyakorolhatnátok egy kis önismeretet.

2015-12-01 23:30

A gyengéknek gyakorta nem a saját gyengeségük fáj, hanem a mások erőssége.

Fejétől bűzlik a hal. Teljesen világos, hogy a 'bátor' kollégák támadás alá vették a korházi vezetőket elégedetlenkedésükkel más társaik miatt és amint látszik, célba értek. Irigy sumák banda. Miért nem a saját dolgotokkal törődtök. Mellékesen ezekben az esetekben pont hogy kevesebb munka van a vállatokon, hiszen bent van egy plusz kollégátok, bolondok.

Mi a választott orvosnál szültünk, aki szerencsére bent volt és az utolsó pillanatban kompikációk léptek fel.

Hála istennek most van egy kis csöpp angyalkánk. Ennek lehetőségét veszitek most el a jövőbeliektől - szimplán forduljatok hanyatt.

Szar az egészségügy, amit az utolsó 20 év kormányai szándékosan építettek romboltak le? Igen.

Ez a gyökéroka? Nem.

 

Törődnétek a saját dolgotokkal, hogy ti is jobb orvosokká, vezetőkké váljatok, amire anno felesküdtetek...

xyz

#22

2016-01-06 00:16

Szerintem a kórháznak szíve joga eldönteni, hogy lehet választani orvost vagy sem. Ahogy a családnak is szíve joga eldönteni, hogy akar választani vagy sem. Ha akar, akkor menni kell egy olyan intézménybe, ahol van erre lehetőség. Teljesen felesleges aláírásokat gyűjtögetni, úgyis úgy lesz, ahogy ők akarják!

A

#23 Re:

2016-01-07 21:58

#1: -  

 Az egészségügy nem ezért tart itt. Én a saját biztonságomért fizetek, amit ebben a helyzetben az ad nekem, hogy életem egyik legfontosabb pillanatában ott van velem egy olyan személy, akinek a tudásában maximálisan megbízom ... Ezt, egy ilyen helyzetben elvenni, azt hiszem, nagyon nagy hiba ....


Vendég

#24

2016-03-23 21:57

 Tudnék pro és kontra írni az ügyben, de most ebbe nem mennék bele. Viszont aki vállalja, hogy megír egy - nyilvános - petíciót, az könyörgöm, nézze/nézesse át az irományát mielőtt közzéteszi. Tele van helyesírási hibával... :(