Kérjük Kata óvó néni további alkalmazását a Hold Utcai Óvodában!


Vendég

#1

2015-08-02 17:03

Azért csatlakoztam az aláírókhoz, mert igazságtalannak tartom, hogy egyes emberek helyezkedése fontosabb, mint egy elhivatott, gyerekszerető óvónő munkája.

Vendég

#2 Re:

2015-08-06 17:07

Természetesen, tisztaban vagyok vele, hogy itt az atmenetileg beteg ember diszkriminaciojarol van szo.
Ezert elörebocsatom, hogy ha kitartanak döntesük mellett, magam fogom Katat segiteni abban, hogy karteritesi pert inditson. Es meg fogja nyerni.... Az joval többe fog kerülni, mint par heti helyettesites megoldasa...

Vendég

#3

2015-08-07 15:10

Mert egy gyermekszerető, a gyerekek és a szülők által is szeretett pedagógust likvidálni a köznevelésből - a ma dilettáns közegből - egyenes luxus, a gyermekeke ellen elkövethető legnagyobb vétek. A jó pedagógust két kézzel és nyitott szívvel kell megtartani a pályán, és nem ellehetetleníteni.
Csak reálisan

#4 Kiállás vagy bosszúállás?

2015-08-07 23:04

Kedves Aláírók, Hozzászólók!

Én pedig azt tartom igazságtalannak, hogy ismeretek hiányában alaptalanul rágalmaznak egy óvodavezetőt!
A rágalmazás, hangulatkeltés, egy jó hírnevű óvoda és pedagógus nyílvános lejáratása nagyon komoly dolog és bizony ez is jogi következményeket vonhat maga után!
Ha jól értelmezem, itt egy határozott idejű munkaszerződésről van szó. Nem "helyezkedésről", sem "diszkriminációról", sem "likvidálásról".
Én is pedagógus vagyok és kikérem magamnak, hogy dilettáns közegnek nevezze a köznevelést! Ha ilyet ír, vagy nem érti a szó jelentését, vagy nincs tisztában a pedagógusok szakmai és gyakorlati tudásáról, amit megkövetelnek, ellenőriznek és minősítenek. Egy kisgyermekekkel foglalkozó pedagógusnak nem csak szakmailag kell 100%-osnak lennie, hanem az elme-, és idegállapotának is rendben kell lennie!
Nyílvánvaló, hogy az aláírók számára sem kerek a történet, csak nyomkodnak bután egy aláírás gombot anélkül, hogy az érem másik oldalát megnéznék! Megértem az elfogult szülőket, akik ismerik és szeretik az óvónőt, de kérem milyen alapon ír alá olyan, aki sem Kata nénit, sem az intézményt, sem a történetet nem ismeri. Én felelősségteljesen soha nem tennék ilyet. Komolytalan...
Elismerésem az intézmény és az óvodavezetők higgadt viselkedéséért! Az, hogy hallgatnak és nem mennek bele közönséges módon facebook-os és egyéb nyílvános sárdobálásba, intelligens hozzáállásról tanúskodik!

egy másik óvodapedagódus

#5 Re: Kiállás vagy bosszúállás?

2015-08-09 02:40

#4: Csak reálisan - Kiállás vagy bosszúállás? 

 Kiállás, egyértelműen. Nincs semmikyen meghurcolás, akit itt meghurcolnak az az óvónő, akit minden ok nélkül elküldenek. Demokráciában élünk teljesen természetes hogy akik nap mint nap vele voltak kiállnak mellette. Hogy lehet valakinek a munkája 100%- os ha "elme állapotával" baj van. Ha valami rágalmazás az már ez, a szülőket pedig így degradálni hogy csak nyomkodnak önről állít ki szegénységi bizonyítványt, valószínüleg önért nem nyomkodnának semmit...

Sajnálatos tény, hogy ez ma Magyarországon előfordulhat, hogy az óvoda érdeke, aminek egybe kelljen esnie a gyerekek érdekeivel, ilyen személyeskedések miatt elsikkad. Nincs szó meghurcolásról, hanem egy ember és egy közösség elfojtásáról, sajnos ha valakinek baj lehet az itélőlépességével az valószínüleg hasonló mondvacsinált okoból kifolyólag akarja eltávolítani, a jól teljesítő a munkáját szívvel-lélekkel végző valódi pedagógust. A hallgatás pedig inkább gyávaság, miután látják hogy a szülők egy emberként állnak ki egy olyan emberért, akit épp támadás ért. Természetes hogy egy munkáját kivételesen és elhivatottan végző embert szeretnek, sajnálom hogy ön ebből mit sem fog megérteni, valószínüleg ahogy írta ön szerint a szülők nem lényegesek, csak a gyerekeket sajnálom akik a kezei közé kerülnek. Olvassa vissza, amiket összeírt most akkor ki vádaskodik es ki az aki mint elismert pedagógus érthetetlenül áll és várja a magyarázatot. Sajnálatos tény hogy ilyen emberek mint ön gyerekek közelébe kerülhet, ha önnek ennyit jelent a szülőkkel való partneri kapcsolat inkább sose foglalkozzon e,berekkel, mert nem odavaló. Ahogy olvastam itt egy nemes kiállásról van szó, természetes ha az indulatok a szülők részéről elszabadulnak, hiszen mint írta ön is egy pedagógus ezzel a hozzállással vsz. nem szívesen vinném önhöz a gyeremekemet. Mert én öntől félteném a gyermekem idegállpotát és lelkét. Sajnálatos hogy ilyen emberek törnek pálcát egy vérbeli pedagógus felett mint ön, aki ki sem érdemli ezt a megnevezést, ha képtelen felfogni mit diktál a gyerekek érzelmi biztonsága és egy közösség, ami jól működik. Ha erre írigy, akkor nagyon bután tette hogy ide irogat, tanuljon és képezze magát és legfőképp ne vádaskodjon, hanem igyekezzen a gyerekek érdekeit szem előtt tartani, vagy hagyja el a pályát, mi előtt még sok gyermeklélek pusztítása száradna a lelkén, ezzel a hozzáállásával egy segítő hivatáshoz. Szégyenletes. 

Tisztelettel: szentendrei nyugdíjas pedagógus

#6

2015-08-09 16:29

Felháborít és a pedagógus társadalmat megszégyenítő, ami ebben az óvodában évek óta történik. Most egy elismerésnek örvendő és lelkiismeretes kollegát vesznek el, mikor van hely és hírdetnek is, egy nagycsoporttól, ahol munkája felbecsülhetetlen értékkel bír. Ugyanakkor szentendreiként sajnálatosan arrók is tudomásom van, amikor a szülők és gyermekei többszörös kérésére sem távolítottak el egy kegyetlenkedő, testi bántalmazást is elkövető pedagógust, aki tetteit kolleganőjével együtt vitte véghez. Ez a "kollagenő" akitől a gyerekek mind a mai napig rettegnek, stilusa és ordenáré személyisége miatt még mindig nyugodtan nyomoríthatja tovább a kisgyermekek lelkét. Kérdezem mi van itt? Aki jól teszi a dolgát azt elküldik, akire panasz van és hatalmas morális szakadékot képez a viselkedésével azt a végsőkig tűrjük. Ebből még nagy baj lesz. 

Tisztelettel: egy nyugdíjas pedagógus 


Vendég

#7 Re: Kiállás vagy bosszúállás?

2015-08-10 07:34

#4: Csak reálisan - Kiállás vagy bosszúállás? Én voltam, aki dilettáns közegnek neveztem a szakmát. És nem a pedagógusokat, hanem a pedagógus szakma irányítóit, kormányzati szinten akár. És mindezt a saját bőröm pedagógusként és közművelődési szakemberként mondom, vállalva a véleményemet. Sajnos igenis dilettánsok alkotják az oktatásra vonatkozó jogszabályokat, és dilettáns módon szabályozzák a pedagógusok munka-és személyiségi jogait. És dilettáns a szalmai érdekvédelem is.


Vendég

#8 csak "reálisan"???

2015-08-10 19:27

#4: Csak reálisan - Kiállás vagy bosszúállás? 

 

 Csak "reálisan"???

Elnézést! Javítson ki bárki, ha tévednék, vagy rosszul értelmeznék dolgokat. Bár magam is pedagógus vagyok, sok éve a pályán, nemigen hiszem, hogy tévednék, amikor az alábbiakat állítom, de hátha mégis. Többször is átolvastam a petíció szövegét, kerestem a fenti hozzászólásban szereplő utalások tárgyát, a rágalmazásokat, a hangulatkeltést és a lejáratást, de valahogy nem leltem. Sem a "likvidálás", sem a "heyezkedés", sem pedig a "diszkrimináció" szavakat nem találom a szövegben, továbbá a sárdobálást sem látom. Márpedig én a petíciót írtam alá! Nem mást! Kikérem magamnak, hogy butának nevezzenek, mindenféle mondvacsinált ürügyekkel, pusztán azért, mert fontosnak tartom azt, hogy kiálljak amellett a pedagógus mellett, akinek munkáját és emberségét, közvetlenségét és gyermekszeretetét nagyra becsülöm!


Vendég

#9 Re: Kiállás vagy bosszúállás?

2015-08-28 07:40

#4: Csak reálisan - Kiállás vagy bosszúállás? 

 Tisztelt Pedagógus!

 

Igen, valóban "ismeretek hiányában" vannak a szülők, és "nem kerek a történet", a "történetet nem ismerjük" ahogy ezt Ön írja. De kérdezem, miért is? Kinek a hibájából? KI hallgatott el és miért információkat a szülők elől?

Sajnálatos módon mi szülők nem lettünk tájékoztatva a köznevelési tv.nek megfelelően.

Az óvodavezető részéről  nem történt rendkívüli szülői értekezlet megszervezése-, megtartása amikor problémát tapasztalt. Súlyos problémát!!!!

Ki is a dilettáns ez esetben?

Ön írja : "elme-, és idegállapotának is rendben kell lennie".  Ezzel egyetértünk mi is. De a mi a teendő, ha az óvódavezető a köznevelési törvényt megsérti?

 

"Az óvodavezető – a köznevelési törvénynek megfelelően – felelős: 

többek között: a a gyermekvédelmi feladatok megszervezéséért és ellátásáért
a nevelőmunka egészséges és biztonságos feltételeinek megteremtéséért "!!!!


Kérdezem még egyszer, ki a dilettáns, ha elme-és idegbetegséggel gyanúsított kollégát enged a gyermekek közelébe?

Már ha tényleg igaz, az amit leír, miszerint elme-és idegbeteg óvó néni volt a gyerekek közelében.

Jogi következményeket ugye vonhat maga után a fenti feladatok nem-, illetve hiányos teljesülése???

 

Várom szíves válaszát!