Quaestor károsultak megmentéséért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája
Vendég |
#5451 Re: Vigyázz a szóval tettel...2015-12-18 04:59#5445: - Vigyázz a szóval tettel... Eltévesztetted a házszámot! Ez nem az FB csoport politikai dühöngője! |
Vendég |
#54522015-12-18 07:28Valakinek be kellene perelni az MNB-t, ún. próbapert csinálni, csak hogy lássuk, mit mond a bíróság. Van valaki a károsultak között, aki jogosult a perben teljes személyes költségmentességre? Mert ő ingyen perelhetne, nem kell illetéket, szakértői költséget fizetnie, így ha bukik, akkor sem bukik sokat.
|
Vendég |
#5453 Re:2015-12-18 08:57Valaki meg vigye le a szemetet! |
Vendég |
#54542015-12-18 08:57itt szó sincs fiktív, nem fiktív kötvényről, de még kötvényröl sem. a nem fiktív kötvény sem kötvény. a szerződésben pénzügyi eszköz van. MNB-nek elejétől kezdve tudnia kellett hogy a Q. kibocsátás semmilyen kötvényhez nem köthető. ha betétnek bizonyul akkor az OBA-t bekellet volna hívni mint kártalanító felet és jelenleg nem 100000-Eu-ig hanem akár a teljes összegig. v. színű ezt akarták elkerülni. Banki, hitelintézeti tevékenység MNB. felügyelett, OBA.-garancia mellett folytatható. Soha ne mis volt kötvényünk, csak elhittük MNB.-nak. bíztunk a kormányban, mint legnagyobb befektetőben. médiában is azt hangoztatták, több mint egy bank, értékteremtő beruházások.....
|
Vendég |
#5455 Re:2015-12-18 10:12Nem kell hülyeségekkel és álproblémákkal traktálni a népet! Igenis kötvényről van szó, nem pedig betétről. Az új törvény is kötvényt definiál az 1.§-ban, függetlenül attól, hogy a kötvény kibocsátása ténylegesen megtörtént-e, vagy sem. |
Vendég |
#5456 Re: Re: Re: Re:2015-12-18 17:59Nekem pedig fogalmam sincs , hogy fogják kiszámolni a hozamokat , legalább 2007.-óta volt ott számlám , először pár százezer Ft, azután időnként , ha volt miből tettem hozzá . Általában újrakötöttem , aztán 201o.-ben szinte mindet kivettem , megint gyűjtögöttem , ha lett egy kerekebb összeg bevittem . Az újrakötések után a bedőlésig végül 2 fajta kötvény maradt . / Csak erről tartottam meg az adásvételi szerződéseket ./ Hogy tudom ezt majd ellenőrizni , ha egyáltalán lesz mit , hogy jól számolták-e ki ?/ Névértéken 4,8 m volt , BEVA fizetett 3,5 m. ?? |
Vendég |
#54572015-12-18 18:15Szerintem csak a bedőléskor tulajdonunkban levő kötvények kamatozását vizsgálják. Nekem 2011-től vannak QFH kötvényeim. Előtte ingatlan kötvények voltak. Szép lenne, ha majd még azok hozamát is vissza kellene fizetni. |
Vendég |
#5458 Re:2015-12-18 18:56Ne írjatok már ilyeneket, mert még kitalálják. Aztán még kevesebbet kapunk. |
Vendég |
#54592015-12-18 19:04Van valakinek infoja arról, hogy mi lesz a Tbsz és Nyesz számlákkal. Nekem volt minkettő, éveken át fizettem a Nyesz vezetési költségét. Miért ne kaphatnánk vissza? Én már többször is írtam a felszámolónak, válaszra se méltatott, pedig szerintem az általunk összehordott pézből fizetik őket. |
Vendég |
#5460 Re: Re: Re: Re: Re:2015-12-18 19:11Ha nem tartottad meg a bizonylataid, akkor nincs választásod, az elszámolóra kell hagyatkoznod. De nem kell eleve feltételezni, hogy téged meg akar rövidíteni. A 75%-ot már megkaptad, túl sokra már ne számíts. |
Vendég |
#5461 Re:2015-12-18 19:35Szerintem csak a bedőléskor tulajdonunkban levő kötvények kamatozását vizsgálják
Nagyon tévedsz! Minden 2008 után kifiztett hozamot levonnak a követelésedből, függetlenül attól, hogy lejárt, vagy megmaradt kötvényről va-e szó.. |
Vendég |
#5462 Re:2015-12-18 21:13Nekünk az össz. pénzünk TBSZ és NYESZ számlákon volt. 3x írtam, xxx szer telefonáltam és ebből 6 x el is értem őket! Jött egy Mail, amiben türelmet kérnek ezt azt hiszem a május- júniusi leveleimre.. A telefonos hölgy már a hangomról ismer. A felét sem mondom el már automatikusan mondja: tudom emlékszem a múltkor is kérdezte, rajta vagyunk, türelmet kérünk szakembereink , jogászaink vizsgálják, az NGM válaszra várunk, a NAV még nem küldte meg az állásfoglalását azt várjuk bla - bla bla . Nagyon kedves, megértő volt. Októberben annyi változott, hogy hozzá tette: Legyen egy kicsit még türelemmel. A (PSZAF)honlapon rövidesen megjelenik a VÁLASZ legkésőbb péntekig. Ja ezt a múlt héten hétfőn mondta. Csak azért mert infót kértél. Ennyi. Ja és a 2010-es TBSZ számla december 31-én lejár, de mindegy is mivel a felszámolás miatt mindenki kamatadó és EHO mentesem kapja vissza a kamatokkal (5év) és 11% -al csökkentett pénzét. A NYESZ viszont érdekesebb, mert azt akár „üresen” is lehetne transzferálni, mert ezt törvény mondja ki. Persze a törvények végrehajtása Mo-n annyit ér mint a "RIP" QUAESTOR törvényé. |
én is |
#54632015-12-18 22:01Én március 11-én voltam első ízben a Q-nál a NYESZ listát lekérni. Akkor kértem az ügyintézőt, hogy transzferálja át más bankhoz a számlámat. Közölte, hogy csak abban az esetben lehetne, ha másik banknál is van NYESZ-R számlám. ugyanis az "R" jelzés a főszámla, ami adómentes. Még közölte azt is, hogy ha itt a Q-nál nem lehetséges a kifizetés, akkor ha más banknál újból kötök számlát, akkor 10 évig nem lehet hozzáférni. Én is szeretnék érdeklődni, hogy a 3 mill. feletti -11%-os levonást hogy értitek, mivel aki a BEVA-tól kapott e felett kapott, annak ugyan is az 1 mill. feletti részre már levont egyszer 10 %-ot. Tehát aki kb. 4 mill. kapott, annak duplán kell megfizetni-e a sarcot? |
Vendég |
#5464 Re: Re:2015-12-18 22:07
16§ (3) A követelés ellenértékének meghatározásakor a jogosult értékpapírszámláján a befektetési szolgáltató felszámolásának elrendelésekor nyilvántartott kötvény vásárlása érdekében megfizetett összeget, de jogosultanként legfeljebb harmincmillió forintot kell alapul venni. (4) A kárrendezésre jogosult részére fizetendő ellenérték meghatározása során a (3) bekezdés szerinti összegből le kell vonni a kárrendezésre jogosultnak vagy jogelődjének 2008. január 1-jétől az 1. § (1) bekezdése szerinti kibocsátó által kibocsátott kötvényére tekintettel jóváírt hozamot. Ha 2007-től végig a Hrurira Q kötvényében lett volna a pénzem akkor igen, a 2008-tól fizetett kamatokat vonják. De én a Hrurira kötvényeből (QFH) 2011-ben vásároltam először, aztán még háromszor, és a hozamokból is. Összesen van 11 tétel, ezeknek külön-külön a vásárlástól számított hozamait fogják levonni, meg a 3 milla felett 11%-ot. Hogy akadjon karácsony este halszálka a torkukon.
|
Vendég |
#5465 Re: Re: Re:2015-12-19 06:23A tv. indoklásából válik egyértelművé, hogy minden 2008 után kifizetett hozamot össze kell számolni. "Az értékpapír-számlán nyilvántartott kötvények alapján számított követelés összegéből, vagy ha az meghaladja a harmincmillió forintot, úgy harmincmillió forintból le kell vonni a törvény hatálybalépésétől számított nyolc éven belül, a kárrendezésre jogosult vagy jogelődje BÁRMELY KÖTVÉNYÉRE tekintettel jóváírt hozamot." |
Vendég |
#5466 Re: Re:2015-12-19 08:13Kedves Sorstársam, köszönöm szépen az infot. Én még tavasszal írtam dr. Pillér Zsuzsának (megérdemli, hogy a néven említsem) e-mailt, levelet, választ nem kaptam. Érdeklődtem telefonon, érdemi válasz nem volt. Bementem személyesen, a portán csak azt a telefonszámot nyomták a kezembe, ahol korábban se mondtak semmit. Mikor egy kissé határozottabban léptem fel, megjelent két kigyúrt alak, és én eltávoztam. Ezért aztán különönösen örülök a válaszodnak. A NAV-nál idén is volt adóvisszatérítésem, ami a Nyesz-re ment volna. Természetesen nem utalták, beidéztek, jegyzőkönyveztek, majd kaptam egy levelet, ha nyitok egy új Nyesz-t, utalják a pénzt, de akkor tíz évig nincs kivét. Ezt nem tettem, és jól tettem, mert összel megjelent egy rendelet (amiről már tavasszal is voltak hírek), hogy ez esetben elutalhatják a pénzt a bankszámládra, ha kéred. Így tettem, állítólag december végére megérkezik. A Nyesz-nek semmi köze a Q. csődjéhez, jogász barátaimmal átbeszéltük. Én mellesleg nem is a Q.-nál nyitottam. Ez a számla magántulajdon, a tulajdonos fizeti a fenntartását, transzferálható és jogfolytonos, feltéve, hogy a transzfer után ráteszed a korábbi megtakarításod. Remélem, hogy megoldják. Szerintem hasonló a helyzet a Tbsz-szel is, amióta transzferálhatóvá tették.
|
Vendég |
#5467 Re: Re: Re: Re:2015-12-19 08:16Azt hiszem, hogy tévedsz. Csak a Hruria által kibocsátott kötvényekről lehet szó. Nekem például vot magyar államkötvényem, jól néznénk ki, ha ebből is levonnának. |
Vendég |
#5468 Re: Re: Re: Re: Re:2015-12-19 08:30Én is így értettem. Természetesen csak a Hruria, ill. most már a Hungária kötvényeiről van szó. Én az 5457.-re reagáltam, aki azt állította tévesen, hogy "Szerintem csak a bedőléskor tulajdonunkban levő kötvények kamatozását vizsgálják." |
Vendég |
#5469 Re: Re: Re:2015-12-19 08:55A Nyesz számlákat már rég transzferáltatni lehetett volna a Q-tól, aztán a te dolgod, hogy rá tudod-e tenni a szükséges pénzt. Ehhez viszont az kéne, hogy azok akik most azt a vagyont számolgatják, ami a mi megtakarításunkból jött létre, és amiből kapják a nem kis fizetésüket, legalább szóba álljanak velünk! |
Vendég |
#5470 Re: Re: Re:2015-12-19 12:33Egyik számla se köthető a pénzintézethez, hanem a tulajdonoshoz. Ezt fejezi ki a hordozhatóságuk is. Jogállamban azonnal kiadnák. |
Vendég |
#5471 Re: Re: Re: Re:2015-12-19 14:57Hol van itt jogállam? |
Vendég |
#54722015-12-19 16:41Elvetélt a hitelezői választmány alakítását kezdeményező aláírásgyűjtés? Egy hónappal ezelőtt az FB csoport vezetői kampányt indítottak a hitelezői választmány megalakításához szükséges 12 ezer aláírás összegyűjtésére. Az aláírásokat a tömegdemonstrációkon (??) és az MSZP irodákban (sic!!!) szinte konspiratív módon gyűjtik. Az eredményéről, a kampány állásáról viszont semmilyen nyilvános információ nem jelent meg. Ki tud róla valamit? |
Vendég |
#5473 Re:2015-12-19 21:31Látszik te nem akarsz aláírni. Te konspiratív módon akarsz információhoz jutni! Kinek az érdekében? |
Vendég |
#5474 Re: Re:2015-12-20 04:36Valóban nem akarok újra, mert már aláírtam egy hónappal ezelőtt, amikor még nem volt látható, hogy az akció irányítását a hozzád hasonló politikai haszonlesők kaparintják meg. |
Vendég |
#5475 Re:2015-12-20 12:25Van értelme a hitelezői választmánynak? Mire összejönne a 12 000 aláírás, már lejár a határidő az új tv. szerinti kifizetésekre és onnantl nekünk semmi keresnivalónk nem lesz a felszámolási eljráásban, hiszen MINDEN követelésünkről lemondunk. |
|
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
Taylor Swift elmaradt Bécsi Eras Tour koncertjét hozzuk Magyarországra!
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
Van valami, amit meg akar változtatni?
A változást sosem azok indítják el, akik csendben maradnak. A petíció szerzője kiállt mellette és cselekedett. Ön is ugyanezt fogja tenni? Indítson egy társadalmi mozgalmat egy petíció létrehozásával.
Kezdje el saját petíciójátTovábbi petíciók, amik érdekelhetik
Állítsák le az RSzKF és egyéb "kétes diagnósztikai hibák" ürügyén az állatok válógatás nélküli legyilkolását, követeljük az életpárti és állatgyógyászati alternatívák bevezetését!
3667 Létrehozva: 2025-04-02
Az állatok, a gazdák és a magyar vállalkozások védelmében – emberséges, etikus és független járványkezelést!
1269 Létrehozva: 2025-03-30
Petíció a Magyarkanizsa község és Szabadka közötti buszközlekedésért
607 Létrehozva: 2025-04-25
Petíció az Isaszeg és Dány közötti 3102-es út felújításáért!
391 Létrehozva: 2025-04-17
Kiállok a Veres1 Színház mellett!!!
377 Létrehozva: 2025-04-13
Tiltakozás az isaszegi szénhidrogén kutatófúrás ellen
340 Létrehozva: 2025-04-18
Húsvéti Nyilatkozat és baráti levél polgártársainkhoz - amicus curiae
304 Létrehozva: 2025-04-23
Egy gyermekes családok SZJA mentessége/Támogasson minket
2303 Létrehozva: 2025-03-04
Ne zárják be a jászberényi Fürkész Óvodát!
170 Létrehozva: 2025-04-21
Vonják vissza Vészabó Noémi amatőr, giccsfestő Munkácsy Mihály-díját
1837 Létrehozva: 2025-03-20
Állandó füst megszűntetése 2 iskola és 1 óvoda udvarán (az Endresz György u. 49.-ből)
109 Létrehozva: 2025-04-02
Maxim Imola úszásoktatásának engedélyezésére való kérelem
92 Létrehozva: 2025-04-15
Petíció a DSZC-s iskolák reggeli kezdési időpontjának módosításáért
71 Létrehozva: 2025-04-03
Ingyenes kötelező ivartalanítás bevezetése és sintértelepi altatás tilalma
6948 Létrehozva: 2023-07-26
NEM AKAROK SPORTLÉTESÍTMENYT , SEM BEVÁSÁRLÓKÖZPONTOT A TERMÉSZET HELYETT!!!!!
793 Létrehozva: 2025-01-19
Biotermékeket a közétkeztetésbe!
59 Létrehozva: 2025-04-14
Mentsük meg a Rómait az árvizektől
1556 Létrehozva: 2025-03-05
Ne oltsák be a gyerekeket a szülő beleegyezése nélkül!
57 Létrehozva: 2025-04-15
Segítő szakemberek kiállása az agresszív közbeszéd ellen
5856 Létrehozva: 2025-03-17
Helyi védelmet a Monor környékén élő védett és fokozottan védett növény- és állatfajok számára!
53 Létrehozva: 2025-04-28