Quaestor károsultak megmentéséért
Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével
Nekem van telefonon kötött szerződésem is, úgy, hogy nem nagyon tudok nekik papír alapú szerződést produkálni. Ezért írták azt, hogy a felszámoló által küldött igazolás is elfogadható. Egyébként meg szerintem nem lehet különbség az igazolásokon szereplő adatok között. Mármint az e-mailon kapott és a postai úton várható igazolás között. Azt mondja meg valaki mi az a keret szerződés? Az lehet a folyószámla szerződés? Előre is köszönöm!
Re: Re: Re: Re: Re:
Szeretném megerősíteni, hogy tegnap telefonon beszéltem a BEVA-nál egy ügyintézővel és azt mondta, hogy a mail-on kapott igazolással is lehet menni benyújtani a kártalanítási igényt. Egyébként a balhé kirobbanása után kértem a szegedi fióktól egy pecsétes igazolást és az teljesen megegyezik a felszámoló által elektronikusan küldött igazolás adataival.
Re: Re: Re: Re: Re: Re:
nekem nem jött emailban sem és postán sem semmi, de én is úgy gondoltam hogy nem várok 18-ig, mert már idegekkel nem bírom, amim van (kértem a fióktól igazolást amíg működött ) azokkal a mellékletekkel beadom a héten a kormányablaknál, és majd felszólitanak hiánypótlásra.
Keretszerződés
A keretszerződés itt a telefonon adott megbízások feltételrendszeréről a Quaestor Értékpapír Nyrt ill. Zrt vel kötött SZÁMLASZERZŐDÉS.
Re:
Ha valaki interneten (webbroker felület) vagy telefonon vásárolt kötvényeket és emiatt nem rendelkezik adásvételi szerződéssel, annak a korábban megkötött internetes / telefonon adott megbízásokra kötött külön - külön szerződést is mellékelnie kell a számlszerződése mellett.
kötvény eladás
Nekem az a problémám, hogy nem csak vásároltam, hanem el is adtam a Questornak a kötvényeimből, viszont a kárrendezési szabályzat csak a vételre vonatkozó adásvételi szerződést kéri mellékelni. A gond az, hogy így nem fog kijönni az egyenlegközlőben feltüntetett darabszám. Van valahol valami rendelkezés vagy értelmezés arra vonatkozóan, hogy az eladásokat hogyan kell kezelni?
Részvényeket hol kell jelenteni?
Részvényeim is voltak a Quaestornál. EZt is fel kell tüntetni
1. a Q U A E S T O R K Á R O S U L T A K K Á R R E N D E Z É S I A L A P J A űrlapon
2. a psfn űrlapon?
Mi történik ha mindkettőn feltüntetem nem találtam meg sehol leírva hogy mi van ezekkel, nem tudhatom mit várnak el. Köszi!
Re: Re:
ez esetben a szerződés tipusa, tárgyánál a globális számlaszerződést, vagy a internetes szerződést kell odaírni, szerződésszámot írni? Köszi!
Nekem sajnos nincs meg semmilyen szerződésem csak a felszámoló által emailben küldött egyenlegközlő, illetve a megbízás teljesítéséről és aktiválásáról kapott emailek. Szóval csak ezeket tudom mellékelni. Elvileg minden adatom és tranzakció történetem megvan a felszámolónál, elektronikusan és papír alapon is...
Egy kérdés QFH180406A11 kötvény elviekben 04.06-án fordul,ad hozamot.Szerintetek ezt is meg adják vagy csak a március 30. állapot avégső,mivel a felszámolás csak ápr.22-én kezdődödt akkor még meg kéne kapni,vagy mégsem?
Re: Részvényeket hol kell jelenteni?
#2533: Nick - Részvényeket hol kell jelenteni?
A részvények nem tartoznak a Quaestor Károsultak Kártalanítási Alaphoz, így részvényt oda nem szabad írni!
A részvényt be kell jelenteni a felszámolónak, jelen esetben PSFN Kft-nek!
Ha megvannak a részvények, akkor a felszámoló kiadja és transzferálható, ami köznyelven azt jelenti, hogy egy másik cégnél nyitni kell egy értékpapírszámlát és oda fogják áthelyezni.
Ha nincsen meg minden részvény, akkor a hiányzó után BEVA kártérítési igényt kell benyújtani, ami 20000 EUR azaz kb. 6 millió forintig kártalaníthat. 1 millió forintot 100% 1-6 millió forint között 90%, tehát 6 M után 5,5 M lenne a BEVA kártalanítás.
Időközben lejáró ill. forduló kötvények hozama
Kedves hozzászóló!
A Quaestor Károsultak Kárrendezési Alap tájékoztatójában érthetően le van írva, hogy a kötvények darabszámát, névértékét, vételi árát kell megadni és igazolni dokumentumokkal. Majd a kártalanítási alap fogja kiszámolni ki mennyi pénzre jogosult.
Re: Időközben lejáró ill. forduló kötvények hozama
#2538: - Időközben lejáró ill. forduló kötvények hozama
és mellékelni kell a postán jövő levelet, ami nem jött meg
Re: Re: Részvényeket hol kell jelenteni?
#2537: - Re: Részvényeket hol kell jelenteni?
Köszönöm a választ! Közben rájöttem hogy már összekevertem a 2 űrlapot, és arra egyertelműen rá van irva: kötvényekről szól. Már csak az a kérdés: a kurázsi kötvény vagy sem? Ha megtalálom megirom.
Re: Re: Re: Részvényeket hol kell jelenteni?
#2540: Nick - Re: Re: Részvényeket hol kell jelenteni?
Befektetési jegy. Ezt se kell akkor feltüntetni ugye?
Kurázsi
Szerintetek Q. Kurázsi DEM-et fel kell irni a Kárrendezési alapnak küldött kérelemre? (NEM a Pénzügyi Stabilitási és Felszámolónak küldendő űrlapon, hanem az Alap űrlapjára).
Valaki tárgyalt itt erről, de nem volt egyértelmű a válasz, mert bele volt keverve néhány másik dolog. Köszönöm a választ előre is.
Re: Kurázsi
A Quaestor Kurázsi az BEFEKTETÉSI ALAP és NEM KÖTVÉNY
Tehát ha nem kötvény, akkor NEM KELL FELTÜNTETNI A QUAESTOR KÁROSULTAK KÁRRENZDEZÉSI ALAPHOZ BENYÚJTOTT KÉRELEMBEN.
Üdvözletem !
Bocsánat ha már valaki leírta, de értettlenségemet betudom a felettem eltelt időnek. Ez már csak rosszabb lesz, már a net használata is nagy kihívást jelentett :(
Nekem van pár tíz forint készpénz, minimális Q.Kurázsi (dem) és a QFD lejárt kötvényem. Ebből nekem mit kell feltüntetnem és melyik nyomtatványon és kinek kell beküldenem ? Telefonon kötöttem a szerződéseket. Utólag, a lejáratkor kértem ki a QFD adásvételijét. Most ezzel rendelkezem, meg azzal az email levéllel ami az egyenlegközlőt tartlamazza. Ezek közül melyiket kell csatolnom (gondolom a másolat elég és nem az eredeti kell ) és ezen kívűl kell más is ? Ha lehet a kitöltendő dokumentumról kérnék egy pontos linket.
Köszönöm !
Re: BEVA: Fontos oldalak és letölthető nyomtatvány és tájékoztató
Re: Re: Re: Re: Részvényeket hol kell jelenteni?
#2541: - Re: Re: Re: Részvényeket hol kell jelenteni?
Lasd alabb. Koszi a valaszt.
1. Quaestor Károsultak Kárrendezési Alapja:
Kizárólag a kötvényesek kártérítésével foglalkozik!
2. Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.:
Ide tartozik a befektetési jegyek, részvények, szabad pénzeszközök utáni kártérítés!
Akinek a kötvényei mellett pénze, részvénye, befektetési jegye is volt, annak mindkét szervezethez be kell adnia a kártérítési igényét a megfelelő űrlapon, a magfelelő kért mellékelt dokumentumokkal.
Szeretném megtudni,hogy a kormány ablaknál le lehet adni a Felszámolók és a Kártalanitási boritékot is?
kapott már valaki postán egyenlegközlőt?
| This discussion has been closed. |
Re: Re: Re: Re:
#2524: - Re: Re: Re:
Pontosan! Nem kell várni, ha minden papír egybe van. Ne feledje senki, a Kárrendezési Alap birtokában EGYEZTETETT SZÁMLAINFORMÁCIÓ van, ha beküldjük a letéti igazolást, össze tudják hasonlítani az ÁLTALUNK ELFOGADOTT információkkal! Az email április 10.-én jött, ha nem emelt valaki kifogást, az egyenlegközlőt elfogadottnak tekintették. Nekem korrektül azonos volt a letéti igazolás adataival. Minden adat mindenhol egyezik. Akkor meg minek várjam azt az igazolást, amit már megkaptam egyszer. Nyilván nem ment mindenki be a Q fiókokba személyesen, én megtettem.