Quaestor károsultak megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1726

2015-04-03 08:22

Szeretném visszakapni az, amiért hosszú időn keresztül TISZTESSÉGGEL -Nem lopva, csalva, hazudva ,-dolgoztam!!!!!!!!!!!!

Vendég

#1727 Re:

2015-04-03 08:27

#1726: -  

 "a pénz napjainkban igencsak furcsa tulajdonságokkal bír. Például többnyire nincs teste, fizikai megjelenése: mindenütt egy időben jelen van és – bármilyen sajnálatos is – nagyjából mindenható. Valamikor, a boldog időkben ezeket persze Isten attribútumainak tartották; de hát változik a világ." 


"Ami anyagi formában megjelenik, azt könnyen el lehet venni, házat, autót, ékszert is; ám ezek összesített értéke az eltűnt százmilliárdokhoz képest bizonyára elhanyagolható. Egészen más a helyzet a néhány bit megváltoztatásával és az enter-billentyű megnyomásával a Seychelle- vagy Kajmán-szigetekre utalt pénzekkel. Azt majd megnézem, ahogyan a magyar állam drákói szigora e távoli és igen vadregényes szigeteken érvényesül. A pénzügyi vállalkozásoknak vajmi kevés elkobozható materiális tulajdona van."


Vendég

#1728

2015-04-03 09:16

Tisztességtelen benfentes információkon alapult a Külügyminisztérium és a többi állami szervezet kifizetése amely nagyban megerősíti azt a tényt , hogy az állam is részese annak hogy kb 50 ezer ember élete munkáját tette tönkre!

Vendég

#1729 Re:

2015-04-03 10:06

#1715: -  

 Palotás nem ügyvéd.


Vendég

#1730 Re: Re:

2015-04-03 10:07

#1712: - Re:  

  "Ha a Beva hajlandó fizetni, akkor 6 M Ft-ig mindenkit fognak kártalanítani."

 

De az a 6 millió, az most maximum 5,5 millió, ezt te is tudod.


Vendég

#1731

2015-04-03 10:11

100%-os kártalanítást szeretnék, de félek, ez nem fog összejönni.

 


Vendég

#1732

2015-04-03 10:12

Windisch a tegnapi NOL interjúban megint azt mondta, hogy a fiktív-nem fiktív kötvények aránya kb. 2/3 - 1/3. És azt is mondta, hogy a BEVA csak a fiktív kötvények után kell, hogy fizessen, az ő álláspontjuk szerint. Ez tehát egyáltalán nem jelent teljes kártalanítást.


Vendég

#1733 Re:

2015-04-03 10:14

#1732: -  

 És akkor még a kamatokról nem is beszéltünk.

A Külügynem jár a 300 millió forint kamat, a kisember meg örüljön, ha kb. a betett tőke 70-80 %-át visszakapja?


Vendég

#1734

2015-04-03 10:23

HíREK MA:

Nézzék csak, milyen családias hangulatban töltötték az időt Orbánék Kazahsztánban. A kormányfő stábja profi utazási videót forgatott az országról, ahová nagy örömmel utaztak, mert az Európai Unióban politikai értelemben egyenrangú partnerként kezelnek minket, de az eredetünk szerint ott mi idegenek vagyunk. Amikor Brüsszelbe utazunk, nincsenek ott rokonaink. Viszont amikor Kazahsztánba jövünk, itt rokonokat találunk. Eléggé furcsa érzés, hogy az embernek keletre kell utaznia, hogy otthon érezze magát. Ezért mindig nagy örömmel utazik Önökhöz a magyar delegáció.

Mi van   ????????

Mit kerestek ezek Astanában?

Vazullusként bejejentkeztek ?  ?  ?  !  !  !

Astana az első, 21.században megépített főváros nagyon jól reprezentálja merre tart a világ ! Milliárdnyi olajdollárokkal megtámogatva a város a semmiből az ázsiai sztyeppén nőtte ki magát. 

Ahogy a világot irányító háttérhatalom a szükséges feltételeket létrehozza, egyesíteni akarja a világot egy nagy Világkormány alatt. Az egész világ hemzseg a szimbólumaiktól, ami joggal gondolkodtatja el az ártatlan laikust is, hogy talán mégis igaza van az összeesküvésnek, hogy ezek az "entitások" és hatalmuk szimbólumai mindenhol ott vannak. Az a tény, hogy az átlag népességnek fogalma sincs arról, hogy ezek a struktúrák mit is reprezentálnak pontosan és ők milyen erőket mozgatva és célokkal tevékenykednek ....pont ez a tény vezet el ahhoz, hogy miért is tudják terveiket akadálytalanul és egy szó nélkül is véghezvinni anélkül, hogy bárki is megkérdőjelezné vagy ellenállást tanúsítana.

 Manley P. Hall írta 1918-ban:

"A tömeg egyenlő a demokráciával, az egyház egyenlő a vallásokkal, az állam egyenlő az országokkal. Más szavakkal élve ahhoz, hogy az emberiség harmóniában tudjon élni, le kell rombolni a demokráciát (mert a tömeg egyszerűen túl ostoba, hogy kormányozzon) az egyházakat és vallásokat, (mert babonákon alapulnak) és az államokat (mert egyetlen világkormány lesz helyettük)... "

 

Kell ez nekünk ?  ?  ?


Vendég

#1735

2015-04-03 10:33

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Egy Budapesten élő vállalkozó vagyok. 4 gyermek, három lány és egy fiú édesapja. Az elmúlt 4 hónapban külföldi érdekeltségeim, egy Azerbajdzsánban létesített konzervgyár miatt nem tartózkodtam az országban. A napokban érkeztem vissza. A kedvenc üzletembe betérve megdöbbenve tapasztaltam, hogy mindössze 4 hónap alatt milyen drágulás ment végbe az országban. A kedvenc francia kacsamájpástétomom ára 3500 Ft-ról 4200 Ft-ra, a Beluga Vodka 14000 Ft-ról 17900 Ft-ra, az Iberico sonka 16000 Ft-ról 18500 Ft-ra emelkedett. Lehet, hogy észre sem vettem volna az egészet, de a Quaestor-ügyön 1,2 milliárd forintom ment el. Nincs lehetőségem perelni senkit sem, mert azzal a pénzzel nem tudok elszámolni, azt a pénzt izzadtságos munkával loptam. Mivel a tavalyi évben két terepjárót, egy kikötőt, három vitorlást, és egy 423nm-es családi házat is vásároltam, és a konzervgyár is rengeteg pénzemet vitte el, nem vagyok biztos benne, hogy képes leszek tartani azt a minimális életszínvonalat, amit a családommal megszoktunk, amiben a gyermekeim felnőttek. Nem biztos, hogy ki fogjuk ezt bírni. Napok óta nem alszom, forgolódom, nem tudom, mi lesz velünk. Tegnap még megvettem a Lindt Petits Desserts tábláit a gyerekeknek, de mi lesz, ha holnap oda kell állnom az ebédlőasztalhoz és azt kell mondjam nekik, nincs, gyerekek, ma nincs Mousse au Chocolat. Ön is többgyerekes apa, ezért is bátorkodtam írni Önnek. 1998 óta Fidesz-szavazó vagyok, de most nagyon elbizonytalanodtam, most a tököm kivan.


Vendég

#1736 MNB es a kormany felelos!Tarsoly es Orban egyutt a foton Nezzek meg!

2015-04-03 11:23

Utcara kell menni!

Rogán Antal szerint én a brókerek barátja vagyok. Hát drága Rogán Úr, kinek volt a haverja Tarsoly Csaba? Ki tette be minisztériumi háttérintézményének a pénzét a Quaestorhoz? Ki adta utasításba, hogy az összeomlás előtt a lakosság tájékoztatása nélkül vonják ki onnan? Ki nem vetette őrizetbe Tarsoly Csabát két hétig? Ki fényképezkedett együtt ezzel a jómadárral?

Na de akkor nézzük részletesebben

A Rogán Antal és a Fidesz által tegnap áterőltetett törvényjavaslat semmit nem old meg a Quaestor-károsultak bajából, valójában csak azt a célt szolgálja, hogy a Fidesz azt a hamis látszatot tudja kelteni, hogy a hatályos jogszabályok alapján nem lehetett volna lépni a Quaestor-ügy elkövetői ellen. Mint ahogy a Buda-Cash ügyében a BEVA ás az OBA révén a károsultak nagyobb része már megkapta a pénzét, illetve a vagyonzárlat is jól működött az eddigi szabályok szerint is. A Quaestor ügyben is lehetett volna intézkedni, csak épp’ Tarsoly letartóztatásához két hét kellett. Mit csinált közben Tarsoly: átadta a cég vezetését egy nincstelen strómannak, aki majd jól elviszi a balhét. A Fidesz által foglyul ejtett egykori Magyar Köztársaságban a Fideszes jegybank, a Fideszes ügyészség és a Fideszes kormány egyszerre vallott kudarcot: végignézték a vagyonkimentést és a nyomok eltüntetését. Az elmúlt 5 évben minden a kezükben volt. A KELER napi szinten nyilvántartotta a brókercégeknél lévő értékpapírokat. A MNB felügyeleti szerve akár havonta vizsgálhatta volna a brókercégek működését. Miért nem csináltak semmit? Miért takargatták a szennyest?

Szemben Rogán Antal hazugságával, az elfogadott zárolási törvény semmit sem segít a Quaestor-károsultak helyzetén. Tarsoly Csaba cégének esetében eddig is mindent megtehetett volna a vagyonzárolás ügyében, a régi szabályok szerint is. Egyébként meg egy szó sincs a most elfogadott törvényben arról, hogy mit és hogyan fizetnének ki a károsultaknak. Ráadásul meglátásunk szerint még alkotmányellenes is a törvény, hiszen olyan esetben is lehetővé teszi a vagyon zárolását a kapcsolt cégeknél és azok tisztviselőinél, amikor semmiféle terhelő adat nem merül fel. Ezzel szemben a Quaestor összeomlásáról időben információhoz jutó, és az ott szabálytalanul állami pénzt forgató, meg a fene tudja mennyi magánvagyont fialtató kormánytagok, kormánypárti politikusok, kormánypárti oligarchák és offshore-lovagok vagyonával mi lesz?

 

Ne vicceljünk már drága Frakcióvezető Úr! Inkább mondja meg őszintén: Önnek miből telik a gumiszerűen növekedő luxuslakására? Csak nem Ön is a Quaestorban fialtatta a véres verejtékkel megkeresett vagyonát?

Ha a Fidesz és a kormánypárt politikusai valóban segíteni akartak volna a károsultaknak, akkor:

-   - Orbán Viktor nem csak a magyar állam pénzét menekítette volna, amikor értesült a Quaestor csődjéről;

     - Orbán Viktor azonnal kérte volna a Magyar Nemzeti Bankot és a Legfőbb Ügyészséget az eljárások megindítására;

     -ha nem késlekedtek volna a gyanúsítással két hetet, akkor Tarsoly Csabának nem lett volna lehetősége strómannak eladni majd visszavenni a cégét, ezzel lehetőséget teremtve a nyomok eltüntetésére;

    - Rogán Antal olyan törvényjavaslatot nyújtott volna be, amelyben az állam elismeri a felelősségét abban, hogy végig asszisztálta a fiktív kötvénykibocsátást, és választ adott volna arra a kérdésre, hogy a kormány hogyan kívánja segíteni a károsultak megmentését;

    - végül pedig könnyes búcsút intve lemondott volna, mert ilyen botrány után egy normális országban egy kormány azonnal veszi a kalapját, és térden csúszva könyörög bocsánatért.

Mindezekkel szemben Rogán Antal és a Fidesz kizárólag belpolitikai sárdobálásra használja a több tízezer károsultat reménytelen helyzetbe hozó Quaestor-ügyet, és ahogyan az elmúlt hetekben, úgy most is a valódi cselekvés helyett csak hazug módon vádaskodik. Tudja mit kellene csinálni kedves Frakcióvezető Úr? Vissza kellene fizetni a lóvét a kasszába, és nem az adófizetők pénzén eltüntetni a nyomokat.


Vendég

#1737 Re: Re:

2015-04-03 12:01

#1729: - Re:  

 de az összeg stimmel és a feleséga vagy nővére igen, a net-en találtam


Vendég

#1738 Re: Re: Re:

2015-04-03 12:05

#1730: - Re: Re:  

 lázár nem ezt mondta. én úgy értettem, hogy akinek 6 m-ig van, az kap, akinek pl. 6és fél  vagy több, az semmit, (az már simlis spekuláns)


Vendég

#1739

2015-04-03 12:10

A kis befektetőket ócsárolják,hogy nagy kamat reményében,akkor a sok nagyon okos ÖNKORMÁNYZAT mit remélt?-lássák be végre a kis ember általában az unokának,vagy gyereknek

próbált spórolni,lehet hogy csirke far-hát vagy csirke lábat evett-adózott pénzből tett félre.

Kártalanitani kell őket minnél előbb.Az ügyvédek akik nagylelküen akarnak segiteni busás pénzért,nincs olyan kár, .hogy valakinek haszna ne legyen belőle.

MNB és állam kártaéanitsa a kis embereket amig nem késő.

Kérem fontolják meg végre. Katalin


Vendég

#1740 Re:

2015-04-03 12:11

#1735: -  

 

Tovább épül-szépül Felcsút, a kisvasút mellett egy kis tó is érkezik, ahol bárki csónakázhat és korcsolyázhat majd.


Vendég

#1741 Re: Re:

2015-04-03 12:15

#1712: - Re:  

 ma meg azt mondták hogy van olyan sorozat, amelyikben nincs fiktív, azt mondanak, amit akarnak, úgysem tudjuk meg soha mi az igazság, majd újból hazudnak valamit, ahogy az érdekük kívánja


Vendég

#1742 Re: Re: Re: Re:

2015-04-03 12:22

#1738: - Re: Re: Re:  

 azzal a sunyi róka fejével úgy mondta, hogy ne lehesen megérteni, így mindenki azt hall ki belőle, amit éppen akar. Ez volt a velős csont, amelyen rágódhatunk! Engem az háborít fel, hogy ő milyen jól szórakozott! 


Vendég

#1743 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-03 12:28

#1742: - Re: Re: Re: Re:  

 de gulyás g. este  Olgának mást mondott, tehát érthetetlen


Vendég

#1744 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-03 12:59

#1743: - Re: Re: Re: Re: Re:  

Ez a konfúzus, széteső, ordítóan hamis kommunikáció, a kormánypárt ilyen-olyan rangú embereinek mind kínosabb hazudozása nyilvánvalóan komoly takargatnivalóra vall. A folyamatosan frusztrált állampolgár pedig az újabb és újabb abszurd fejlemények hatására egyre türelmetlenebb, elkeseredettebb és persze kiábrándultabb lesz – elsősorban természetesen az uralkodó, úgynevezett elitből van elege.


Vendég

#1745 Re: Re: Re:

2015-04-03 12:59

#1741: - Re: Re:  

 ez így forrás megjelölése nélkül nem sokat ér...


Vendég

#1748 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-03 14:30

#1744: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 A „kisemberek” érdekében tett lépésekként tünteti fel a kormány a brókerügyek kapcsán hozott álságos intézkedéseit, amelyek nyomán a jövőben akár vétlen alkalmazottak magánvagyonát is zárolni lehet. Közben kettős mérce érvényesül: a bennfentesség gyanúját is felvetve, soron kívül mentették ki az állami intézmények és ki tudja még, hányak – pénzét a Quaestorból.

HVG

 

Vendég

#1750 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-03 15:01

#1742: - Re: Re: Re: Re:  

 Utána Gulyás G. egyértelműsítette, hogy 6 millióig mindenkit a BEVA kártalanítson. A BEVA - ha kártalanít - nem tehet különbséget 6 millió alatti és feletti követelések tekintetében. Azt persze egyikük sem hangsúlyozta ki, hogy a 6 millió, az valójában max. 5,5 millió, ahogy azt sem, hogy a tegnapi NOL interjúban Windish egyértelműsítette azt is, hogy a BEVA csak a fiktív kötvények után fizessen, ami kb. 2/3 része a tőkének. Lehet osztani, szorozni.