Quaestor károsultak megmentéséért

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Quaestor károsultak megmentéséért petíció automatikusan generált fórumtémája

Póniló

#1051 Re: Re: Re: Dr. Magyar György ügyvéd

2015-03-24 10:03

#1045: - Re: Re: Dr. Magyar György ügyvéd 

 És ha jól tudom, 50 ezer forintot kell befizetni, hogy egyáltalán felvegyenek az ügyvédi iroda kliensei közé, de ezért a pénzért nem garantálnak semmit, csak hogy foglalkoznak az ügyeddel, ha a végén egy fillért sem kapsz vissza, ez az 50 ezer forint is elveszett.


Vendég

#1052 AZ ÉN ESETEM a Quaestor

2015-03-24 10:33

AZ ÉN ESETEM a Quaestorral:
Emberek! Írjátok meg a saját történeteteket, NÉV NÉLKÜL, de a város vagy a megye megnevezésével, és küldjétek el erre a címre: azenesetem.quaestor  gmail.com
FONTOS, hogy minél több történetet összeszedjünk, hogy bemutassuk az emberi oldalát is a dolgoknak! (Nem a jogi összefüggések kellenek ide, hanem az emberi történetek, érzések!!!)

 Megjegyzés: a címbe az üres részen a kukac jel van, de valamiért nem engedi beírni!

Bemásoltam ide is. Sok helyen kérik a médiában, újságban, hogy meséljenek egyéni történeteket!


Vendég

#1053

2015-03-24 10:33

Mert károlsult vagyok. Az abban leírtakkal egyetértek.

Vendég

#1054

2015-03-24 10:37

Brókerbotrány: a Fidesz gyorsítana a kártérítési folyamaton

A jelenleg érvényes szabályok szerint meg kell várni a büntetőeljárás végét ahhoz, hogy a Quaestor-ügy érintettjei kártalanításban részesüljenek, a Fidesz viszont szeretné ezt a folyamatot felgyorsítani: a tervezett új jogszabály lehetővé tenné, hogy polgári jogi igénynél, ha van megállapított kárösszeg, elkezdődhessen a kártalanítás és kifizetés a büntetőeljárástól függetlenül. Ezt egy vezető fideszes politikus mondta egy keddi háttérbeszélgetésen.

A Fidesz szerint a Quaestor-ügyben fennáll a Befektető-védelmi Alap kártérítési kötelezettsége, ehhez azonban igazgatótanácsi döntésre van szükség. Ez a döntés az elnökön múlik, ha elutasítja, bírósági eljárás kezdődhet.

A kormánypárti politikus közölte, hogy 32 ezer kötvényes érintett – 22 ezren hatmillió forint alatti befektetéssel bírtak, kevesebb mint tízezren vannak a hatmillió felettiek. Mindössze hét befektetőnek van százmillió forint felett pénze a Quaestornál.


Vendég

#1055 Re:

2015-03-24 10:39

#1054: -  

 Ez most az én olvasatomban azt jelenti, hogy:

1.) 6 millió forintig (pontosabban 5,5 millió forintig) BEVA

2.) Afeletti összegnél a létrehozandó kártalanítási alap (ebben a cég teljes vagyona + felelősök teljes magánvagyona) - állna helyt, és még a büntetőeljárástól függetlenül fizetne ebben az állam a befektetőknek? Vagy hogy?


Vendég

#1056

2015-03-24 10:41

Ez sem egy ördögtől való elképzelés, nem rossz ötlet:

Quaestor-károsultak: állampapírokkal kártalanítsák a befektetőket

A Befektető-védelmi Alap segítségével és állampapírokkal kártalanítsák a Quaestor befektetőit, kérik a károsultak, akik azt is várják, hogy Matolcsy György és Varga Mihály vállalja a felelősséget az ügyben.

A Quaestor-károsultak a Facebookon egy zárt csoportban írtak levelet Matolcsy Györgynek, a Magyar Nemzeti Bank elnökének, Polt Péter legfőbb ügyésznek és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek. Azt követelik, hogyha az állam felelősen akar eljárni a károsultak ügyében, akkor ne csak - a hasonló eseteket elkerülendő - szigorú szabályozás bevezetésével, hanem, ha másként nem lehetséges, állampapírokkal kárpótolja a befektetőket. 

A károsultak arra hivatkoznak, hogy Varga Mihály Barcza Györggyel, az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatójával korábban úgy nyilatkozatott, hogy a magyar kisbefektetők akkor járnak a legjobban, ha állampapírokat vásárolnak. "Az MTI-nek tett nyilatkozatukból kiderül, hogy az államnak a csökkenő kamatkiadások miatt 150 milliárd többlet mozgástere nyílt államkötvény kibocsátásra. Ez a 150 milliárdnyi mozgástér véletlenül pontosan fedezni tudja azt az óriásit hibát, amelyet a magyar állam pénzfelügyeleti ellenőrző szervei elkövettek, amikor hagyták, hogy egy kis tőkéjű fantom cég, kihasználva a Quaestor Zrt.-be vetett bizalmat a befektetők megtévesztése mellett 150 milliárdnyi fiktív kötvényt dobjon a piacra" - emlékeztetnek a befektetők.

"Ha nem így tesz (az állam - a szerk.), az végzetesen megrendíti a bizalmat a Magyarországon befektetni szándékozókban és a magyar jogállamban, annak pedig beláthatatlan következményei lehetnek az egész országra nézve. Most még lehet ebben úgy lépni, hogy az ne okozzon társadalmi-gazdasági-politikai károkat" - írják. Azt várják továbbá levelük címzettjeitől, hogy világos nyilatkozatokat tegyenek az ügyben, illetve nyugtassák meg a befektetőket, valamint vállalják azt a felelősséget, ami a Quaestor-ügyben terheli őket .

A károsultak szerint a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete, majd a jegybank több súlyos szakmai mulasztást is elkövetett a Quaestor-botrányban. Rajtuk kívül hibáztatják a legfőbb ügyészt, mert nem helyezte vizsgálati fogságba a cégvezetőket. 

 


Vendég

#1057

2015-03-24 10:48

kevés jövedelmemből megtakarított pénzemet visszaszeretném kapni

Vendég

#1058 Re:

2015-03-24 10:49

#1057: -  

 csika41


Vendég

#1059 Jó szándékú figyelmeztetés mindenkinek!

2015-03-24 11:21

Azt javaslom minden magyarországon élő embernek,hogy ha van valamelyik bankban,vagy más államilag legalizált pénzintézetekben elhelyezett pénze,befektetése, azzonnal vegye ki onnan,mert nem tudhatja,hogy mikor kerülhet ilyen helyzetbe,amilyenben most a Quaestor károsultak kerültek!  Mindenki figyelmeztesse az ismerőseit,családtagjait,barátait és mindenkit,nehogy egyik napról a másikra koldusok legyenek!    Most tartunk ott,hogy nem tudjuk kiben bízhatunk,kinek hihetünk, kire és mire támaszkodhatunk, kire nézhetünk fel,kinek adjuk le a garast és a szavazatainkat.                 

Vigyázzatok Magatokra Magyarok!


Vendég

#1060

2015-03-24 11:29

Egyszerűen itt az állam is benne volt a buliban. Nagyon nem lenne méltányos, ha azok akik nem elköltötték a pénzüket, hanem az állam által is legális brókercégnek elismert helyen próbáltak a pénzük elhelyezni, most teljesen ki lennének semmizve. Ha összevetjük a devizahitelesekkel, akiket mindenki foggal körömmel védett, majd így-úgy megmentett, segített, most olyan a színezete a dolognak, hogy a Quaestor károsultak teljes idióták, minek fektettek be ilyen "bizonytalan" és "labilis" dologba... Ezt a "labilis" dolgot felügyelték jó fizetésért ÁLLAMI alakalmazottak, akik szerint minden rendben volt - az eredmény látható/tudható. Szégyen, hogy ilyen esetben az illetékesek közt senkiben fel sem merül az állam, állami hivatalok és azok dolgozóinak legalább valamilyen szintű felelőssége. A kárt a cégnek, az államnak, MNB-nek és bizonyos szinten a károsultaknak kell viselni, ARÁNYOS és MÉLTÁNYOS módon.

Vendég

#1061

2015-03-24 11:43

Évek óta egy lakásra gyűjtöttünk. Hosszú ideje csak a kínaiból öltözködünk, nem megyünk nyaralni, nem járunk színházba, lényegében sehova. A munkahelyünk volt az, ahova jártunk, túlórákat, hétvégi műszakokat vállaltunk. Egy cél vezetett bennünket, hogy legyen saját lakásunk, ahol nevelni tudjuk kisgyerekünket.

Ez a 8 éves megtakarításunk veszett most oda, teljesen értelmetlenül. Kilátástalanná vált az életünk.

 

 


Vendég

#1062

2015-03-24 11:47

Kedves Sorstársam!
Teljes mértékben egyetértek ennek a petíciónak tartalmával és a követelésével. Néhány gondolatébresztő vélemény:
Nagyon sok ismerősöm szerint a szocializmus eszméje nem volt rossz, csak a kivitelezés, a megvalósítás nem sikerült, mert gyarló emberekre volt bízva... Kamatadó és EHO nélküli 5%-os hozam a betétekre, 0% infláció mellett. OBA és BEVA nem is volt említve, mégis biztonságban volt a pénzünk! Gondolni sem mertük, hogy valaki becsaphat, meg hogy a pénzünket nem láthatjuk viszont. Nem szoktunk hozzá a csalásokhoz!
Most pedig 25 évvel a rendszerváltás óta az épített piacgazdaság, a kapitalizmusnak ez a formája a világtörténelem legembertelenebb, legerkölcstelenebb, legátverősebb társadalmi formája! Sokkal-sokkal rosszabb, mint a szocializmus volt. A piacgazdaság nézzetek szét, csak az átverésekről szól. Ez igaz mind a fogyasztási javakra, és igaz a pénzügyi szolgáltatásokra is. A bróker botrányok időzítései és az elmaszatolásuk nem véletlen. Látjátok gondolom, hogy Orbán Viktornak első helyen van a Győri ETO sorsa. Én és Ti nem számítunk?! Annyira bűzlik már a jelenlegi kormányzat, hogy nagyon remélem a bidli egyszer ki fog borulni!
Nálam a pohár is betelt nemcsak a bidli. Ha nem tesz a kormány sürgősen számunkra elfogadható lépéseket, akkor le kell váltani!
Vendég

#1063 A jól informált Külügy

2015-03-24 11:51

Hello!

 

Úgy vélem ,ha igaz a 20 milliárdos pénzmozgás a külügynél, már ez elegendő ,hogy bedőljön a quaestor. Sztem nincs olyan bank mely rendelkezik 10 %-os likviditással ( 208 -20) egyik napról a másikra. Figyelembe véve ,hogy a quaestor ingatlanos cég ( ha igazak a hírek),akkor rövid idő alatt nem elképzelhető ilyen tőke mozgosítás csak mások kárára ( kisbefektetők). Így esetleg még egy ponton fennáll a Magyar Állam felelőssége. Ez nem lehet véletlen. Közben 2% pontos felárral híredetik az egyik kb egy éve létező állampapírt. Varga Mihály úr kb. egy hete hívta fel a közvélemény figyelmét erre a nagyszerű lehetőségre.

 


Vendég

#1064 Re: Re: Re: Re: Dr. Magyar György ügyvéd

2015-03-24 11:51

#1051: Póniló - Re: Re: Re: Dr. Magyar György ügyvéd 

 Ez pontosan így van. Gondolkodjatok! Ez is cak egy újabb lenyúlás! 100x50000Ft= 5 millió

Aztán elég egy kis látszatmunka, végül széttárják a kezüket, sajnálkoznak és az eredmény semmi. Ezt saját tapasztalatból mondom a Baumagnál is ugyanez volt, kihasználják az emberek kétségbeasését.


Vendég

#1065 Re: A jól informált Külügy

2015-03-24 12:03

#1063: Vendég - A jól informált Külügy 

 Az állam döntötte be lényegében a céget. Köszönjük! A kisemberek nem számítottak nekik.


Vendég

#1066 Média

2015-03-24 12:14

Figyelem!

Este 18 órakor Kossuth rádió Ütköző már másképp beszélnek (a Hölgy korrektnek tűnt nekem)

Este 18 órakor Tv2 -ben a Budapesti Károsultak részéről :

Barnáné Hervert Adrienne 2015. március 24. 12:27
" A 18.00 órás Tényekben kerül adásra a riport!"
ATV-ben is egyre többször foglalkoznak ezzel!
 
 

Vendég

#1067

2015-03-24 12:29

Nagyon friss hír:

 
 

Tarsoly Csaba börtönbe fog kerülni

Kormányközeli forrásból úgy értesült a Hír24, hogy Tarsoly Csaba két napon belül előzetes letartóztatásban lesz.

 

Negyvennyolc órán belül előzetes letartóztatásba kerül Tarsoly Csaba, a Quaestor volt tulajdonosa – értesült kormányzati forrásból a Hír24.

Rogán Antal fideszes frakcióvezető tegnap a Parlamentben úgy fogalmazott, "gyors munkavégzést várunk el a hatóságoktól". Ami ezúttal biztosan nem porhintés - úgy tudjuk, valóban erőteljes politikai nyomás nehezedik a nyomozóhatóságra, hogy a Quaestor-ügy összes gyanúsítottján mielőbb kattanjon a bilincs.

A kormány a politikai jelentőséget is hordozó, országos felháborodást kiváltó ügy élét, amely az egyebek mellett kiváló fideszes kapcsolatokkal rendelkező Tarsolyon keresztül a kormányra is „ráéghet", a gyors, az ellenzék által is sürgetett letartóztatásokkal szeretné elvenni. Bár Tarsolyék előzetes letartóztatását a nyomozóhatóság indítványára a bíróság minden bizonnyal elrendeli, a kormány számára az sem jelentene problémát, ha később, a bírósági szakaszban esetleg mégis kiengedné az előzetesből a vádlottakat a bíróság.

 

 


Vendég

#1068 Re:

2015-03-24 12:33

#1067: -  

 Most akkor a rendőrség megrendelésre dolgozik, vagy mi van???


Vendég

#1069

2015-03-24 12:38

Mert a kevés kis pénzem,amit nyugdíjas éveimre spórolgattam,nem szeretném elveszíteni!

Vendég

#1070

2015-03-24 13:00

Unokának spórolva akit elhagyott az apja.


Vendég

#1071 Re: Re: Re: Re: Re: Dr. Magyar György ügyvéd

2015-03-24 13:15

#1064: - Re: Re: Re: Re: Dr. Magyar György ügyvéd 

 Gyanítom, hogy az 50 e Ft az a nettó összeg, erre még rájön a 27% ÁFA.

A 100-at is alábecsülte, én min. 1000-ben gondolkodom és az már 50 M Ft. Igaz, hogy ennyi emberre kell egy kisebb iroda ( szerződések feldolgozása, nyilvántartása, őrzése, számlázás, stb.), lesznek további dologi kiadások (benzinpénz, stb.) és végül maga a képviselet és a felperesek folyamatos tájékoztatása.


Vendég

#1072

2015-03-24 13:16

Mivel csalással szerezték meg a pénzünket, hiszen a befizetett pénzünk mögött nem volt kötvény, jogosnak találom a peticiót. f. mihályné

Vendég

#1073

2015-03-24 13:29

Mert nem szeretném,ha gazemberek ellopnák az esetleges idősotthoni elhelyezésemre,majd a temetésem költségeire gyűjtött forintjaimat.

Vendég

#1074

2015-03-24 13:36

Az MNB, a PSZÁF beolvasztása után, nem teljesítette felügyeleti szerepét. Hogy lehetséges, hogy 150 mrdFt. értékű kötvény kerül illegálisan a piacra és ezt az ÁLTALUNK FIZETETT felügyeleti szerv, nem veszi észre. Talán, nem ingatlanvásárlással és alapítványok kistafírozásával kellene az erőforrásokat lekötni!
nyugger

#1075 Re: Re: Re: Re: Dr. Magyar György ügyvéd

2015-03-24 13:37

#1051: Póniló - Re: Re: Re: Dr. Magyar György ügyvéd 

 Még az elleségeimnek sem ajánlanám.