Magyar Norvég Párt

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Magyar Norvég Párt petíció automatikusan generált fórumtémája

nemari

#26 Re: Re: Re:

2014-12-10 18:11

#25: nemari - Re: Re:  

 Már találtam is egy pont nekünk valót, szerintem ezt jól fel tudnánk építeni tartalmilag is:

Akciópályázat

Az akciópályázati felhívást 2014. szeptemberében frissítettük.

Az akciópályázat célja rövid kampányok vagy egyszeri megmozdulások, társadalmi akciók és közös fellépések szervezésének és lebonyolításának támogatása. Olyan akció- és kampányötleteket várunk, amelyek a felhívásban szereplő területek valamelyikén jelentkező konkrét és aktuális problémákra hívják fel a figyelmet, embereket motiválnak az ezekkel kapcsolatos fellépésre, és hatékonyan járulnak hozzá a problémák megoldásához, a fennálló helyzet megváltoztatása, javítása érdekében.

Előnyben részesülnek a minél változatosabb, egyebek között modern online eszközöket alkalmazó kezdeményezések és/vagy a más módon kreatív, innovatív megoldások, melyek hatékonyságát a pályázó képes érvekkel alátámasztani. Előnyt jelent továbbá, ha az akció/kampány széles célcsoportokat szólít meg üzenetével, illetve új célcsoportokat képes elérni. Konferenciák, fesztiválok, táborok, évente és/vagy rendszeresen megrendezett események, túlnyomóan sport vagy kulturális, jótékonysági vagy közösségépítési célú rendezvények nem minősülnek akciónak a jelen pályázati felhívás értelmében.

Pályázatot benyújtani a felhívás megjelenésétől számítva folyamatosan lehet 2015 végéig, illetve a keret kimerüléséig.

Az Ökotárs kezeli.

Chiago Chico

#27 Nemzetközi kapcsolatok

2014-12-10 18:51

Nemzetközi kapcsolatok ügyében önkéntes munkát vállalok. Szükségem lenne a pártvezetés útmutatására:

Milyen irányba induljak?

Éljen a párt!

Mogi

#28 Re: Nemzetközi kapcsolatok

2014-12-10 19:26

#27: Chiago Chico - Nemzetközi kapcsolatok 

 Attól függ milyen nyelveken tudsz tolmácsot kérni.

n00b

#29

2014-12-10 19:37

Mezei párkatonának jelenkezem, persze csak ha kell. 

Ja, és éljen a párt.

marci hevesen

#30 Re: Re: Re: Re:

2014-12-10 21:00

#26: nemari - Re: Re: Re:  

 Na nem, ez azért nem így megy.  Azt sem tudjuk még, kik vagyunk és mit akarunk, de már van, aki pályázaton töri a fejét?  Én úgy gondolom, hogy egyelőre nem kell senki pénze.

Max atya

#31

2014-12-11 00:08

Éljen a párt és a vezérkutya! Mit kap a legjobban benyaló?

Ezt a hozzászólást a szerzője eltávolította (Részletek)

2014-12-11 00:13


taro

#33 Re: Re: Pártalapítási akció!

2014-12-11 00:47

Minilove

#34 Re: Re:

2014-12-11 01:26

#32: vau - Re:  

 Te tényleg berúgtál, reméljük nem a párt pénzéből.

A haza garabonciás deákja

#35 Köszöntő beszéd

2014-12-11 10:05

Tisztelt Elnök Úr, tisztelt Elnökség, tisztelt Tagtársaim!

Eme nehéz időkben, melyben rútúl sanyargat minket ama bús magyar sors, A Párt megalapításának ténye végett szívemben felderengett az remény, mint ahogy télen a zord hóföllegek mögül álmosan lekacsint az erőtlen nap fénye a fagyott talajra.

Szeretném minden erőmet és akaratomat, ama szent célnak szentelni, hogy Pártunk dicsőségben és gazdagságban kormányozza kicisny hazánkat, felvirágozzék e szent föld, melyet már annyiszor tépázzott meg az mi  történelmünk az idők végtelen folyamán a múltban.

Ezért is kérem a Párt tagságát és az Elkökséget, hogy engemet részesítsen abban a megtiszteltetésben, hogy az kommunikátori feladatokat elláthassak, az mi Pártunk még nagyobb nimbuszáért. Bármilyen apró feladattal beérem, ha az a jó ügyet és az haladást szolgálja.

Felbuzdul szívemben a vágy, hogy unokáink a mi tetteinket visszhangozzák majdan, és emlékünket, mint hősökét örízze meg emlékezetében az magyarság. Mily nemes a cél és mily remek hazafik gyűltek itt most össze, kiknek keblét dagasztja a tenni akarás s hazaszeretet, ereikben lüktet vér, mely újabb és újabb nemes célok elérésére sarkalja őket.

Barátaim, társaim. Kívánom, hogy eme rendületlen akarat vezessen minket tovább az mi elkötelezett Elnökségümk által kijelölt úton, s engedjétek meg, hogy kifejezzem örömöm, hogy fegyvertársatok lehet az előttünk állő nehéz, küzdelmes időszakban, melynek végén eme setét kis darabja Európának végre világossággal telik meg!

Maradok továbbra is feltétlen híve az mi Pártunknak, az Magyarok Istene engem úgy segéljen! Éljen a Párt!

A haza garabonciás deákja

vau
A petíció szerzője

#36 Re: Köszöntő beszéd

2014-12-11 10:32

#35: A haza garabonciás deákja - Köszöntő beszéd 

 Ezt elég szépen mondtad, fel vagy véve. 


A kommunikációról és a szerepekről: erre majd írok egy hülyéskedésmentes közleményt, de a következő a terv nagy vonalakban: 

 

- Lezárom a jelentkezést itt, mivel követhetetlen lesz egy idő után és kisorsoljuk a vizeletmintát

- Csinálunk egy emailcímet, egyelőre guglisat, amolyan Párt hotlinet, ahova mindenki, aki szeretne tisztséget is viselni, elküldheti a főbb adatait (nem tudom, hogy mi a törvényi előírás, hogy minek kell szerepelnie, illetve hogy személyesen alá kell e írni az alapító okiratot - szerencsére vannak jogászok itt, akik majd megfejtik) Ha alá kell írni az alapításhoz, akkor majd a pestiekkel összedobáljuk az aláírásokat, hálistennek vagyunk elegen. Szerintem ez amúgy is formalitás lesz, hogy bejegyezzenek.

- Futunk egy párszáz kört a pesti maggal (el se hinnétek, hogy mennyire sok helyen vagyunk jelen. Vannak itt párttársak németektől, erdélyből, angoloktól, vidékről mindenhonnan... tök menő), hogy megalapítsuk a párt. A nevet véglegesíttetni kell majd, tuti, hogy ötvenszer fognak belekötni, meg hogy miért norvég, meg mittudomén. Előre felkészítek mindenkit, hogy az alapszabályunkban biztos bele kell majd tennünk, hogy a norvég-magyar barátság jegyében vagyunk norvég párt és egyben a magyar norvég kisebbséget is támogatjuk.

- Csinálunk bankszámlát. Ez jó kényes téma, én valamelyik takarékszövetkezetet javaslom, sajnos a Széchenyi bankba már nem tudjuk tenni a rengeteg sok pénzünket.

- Közösségi munkában megcsináljuk a honlapot, jelentkezési formot, miegymást. Fontosnak tartom, hogy mivel földrajzilag atomra szét vagyunk szórva és senki nem rokefeller, hogy valami szavazóplatformot is szervezzünk magunknak online, hogy ne kelljen összegyűlni mindenért.

- Egy tisztalkotó gyűlésen az elnökséghez (emailben) benyújtott jelentkezések alapján a nagyközönséggel elbíráljuk/megszavaztatjuk, hogy kit milyen funkcióra fogadunk el. Szóvivő, pártkasszás, marketing, stb. Miniszterelnök jelöltnek meg polgármester jelöltnek egyelőre nem kell szerintem tolongani, de remélem ennek is eljön az ideje. Ha mást nem is, ezt az egy dolgot vegyétek majd komolyan, tényleg olyan jelentkezzen, aki időt és energiát bír szánni erre.

- Az elnökség kijelöli, hogy ki beszélhet a párt nevében. Erre azért van szükség, hogy a hivatalos álláspontokat olyanok kommunikálják, akik a többieknél kevésbé dilettánsak kommunikációban. Csinálunk vitaboardokat, a nagyközönség előtt lehetőleg mutassunk egységet. Ezért ezt a boardot is be fogjuk zárni.

Nagyjából ennyi egyelőre.  Elnökség, tisztújítás vagy egyéni indítvány alapján, megfelelő támogatottsággal, vagy a ciklus lejártával. Minden ciklus végén bizalmi szavazás.

 

Még talán annyi, hogy előreláthatólag ebből egy deka fillérünk nem lesz, de ez gondolom mindenkinek sejthető volt...

O_owL

#37 Méghogy

2014-12-11 10:48

@Vau: Klassz!

 

Viszont:

Egy ilyen mindenképp legyen a pártirodánkban! Ennélkül a hasznos kis tárgy nélkül nem is tudom hogy tudtam élni eddig. Ez mindent jelképez egyben amiről az élet szól. :)

Advanced useless machine
https://www.youtube.com/watch?v=Nqk_nWAjBus


Vendég

#38 Re: Re: Köszöntő beszéd

2014-12-11 11:42

#36: vau - Re: Köszöntő beszéd 

 Köszönöm Elnököm a biztató szavakat!

Sietve megjegyezném, hogy a google remek lehetőséget biztosít különféle szavazások lebonyolítására is, illetve azt hiszem létezik ingyenes fórum motor valahol a neten, de azt hiszem kéne valamiféle szerver is. Bár ha már a honlap fut valahol, akkor már az nem is nagy dolog :).

Mégegyszer köszönöm a felvételt, ígérem nem fogtok bennem csalódni és várom az elektronikus levelet a megadott címemre, hogy a továbbiakban megacélozott fegyelemmel vethessem bele magam a Párt életének formálásába.

Divine_Chaos

#39 Re: Re: Köszöntő beszéd

2014-12-11 12:27

#36: vau - Re: Köszöntő beszéd 

 Na ez így elég faszán hangzik. Tisztséget nem szeretnék vállalni, megmaradok egyelőre mezei gyalognak, de kommunikációs témákban (sajtóközlemények írása pl) tudok segíteni.

marci hevesen

#40 Re: Re: Köszöntő beszéd

2014-12-11 13:18

#36: vau - Re: Köszöntő beszéd 

 Jó terv.  A belső fórumot mihamarább meg kellene csinálnunk, hogy nyugodtan tudjunk egymással beszélni.

Javaslom, hogy a párt a teljes működését helyezze elektronikus alapokra.  A személyes találkozós korszak idejétmúlt és a mi esetünkben teljesen kivitelezhetetlen — az MNP nem (vagy nem csak ;)) belvárosi párt.  Amíg a létszám egy elviselhető mértéket meg nem halad, lehetne egy közös Skype-chatszobánk is.

Nagyon hatékony az is, ami a Google-fiókokkal jár, bár ehhez az kellene, hogy mindenki hozzon létre magának külön erre a célra (ha amúgy nincs neki) egy sajátot.  A beépített közös naptár, csoportos csevegő- és videókonferencia-alkalmazás (Talk), dokumentum-tár (Drive) valamint belső fórum (Groups) kiváló szolgálatot tudnak tenni, akár több száz emberre is működik és az egész nem kerül egy fillérbe sem.  A kommunikáció biztos csatornán megy, az adatok amerikai szervereken tárolódnak.

Ha bármihez kell saját szerver, tudok adni (ezt vauval már lebeszéltem).

vau
A petíció szerzője

#41 Re: Re: Re: Köszöntő beszéd

2014-12-11 14:08

#40: marci hevesen - Re: Re: Köszöntő beszéd 

Nekem ez így nagyon tetszik. Ha lehet, ne használjatok semmit publikusan. Nem vagyok kimondottan paranoid, de csak a 444-en annyi rosszindulatú őrült van, hogy nem mernélek megkérni titeket, hogy neveteket is vállajátok a nicketek mellé.

Azonkívül itt sokaknak, magamat is ideértve civil állásuk is van, egyáltalán nem lenne fasza, ha bármi attrocitás érne emiatt bárkit is.

Javaslom azoknak is, akiknek van google fiókjuk, hogy hozzanak létre egy újat, dedikáltan ennek egyébként, hogy ha előre nem látható okokból törölni kell, akkor ne vesszen el minden.

A gmail fiókra, amit csinálni fogunk be tud majd mindenki csekkolni egy emaillel.

És akkor végre világhatalomra törhetünk. :P

nemari

#42 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-11 17:13

#30: marci hevesen - Re: Re: Re: Re:  

 Üres a kassza, előre kell gondolkodni.

marci hevesen

#43 Re: Re: Re: Re: Köszöntő beszéd

2014-12-11 17:19

#41: vau - Re: Re: Re: Köszöntő beszéd 

Lehetne úgy, hogy az újonnan létrehozandó gmail-fiókok neve ugyanazt a sémát követi, pl. így:

mnp.<nick vagy név> kukac gmail.com

...ahol az mnp gondolom világos, utána pont, utána a neved vagy a nicked (pl. a 444-es, ha használsz).

Példák:

mnp.marcihevesen kukac gmail.com
mnp.marci.hevesen kukac gmail.com
mnp.vau kukac gmail.com
mnp.kovacs.janos kukac gmail.com

Így már az email-cím alapján könnyű volna beazonosítani, hogy tényleg minden megosztás vagy értesítés csak a párttal összefüggő fiókokra megy — nincs kavarodás.

Vauval egyetértek a nick-használat ésszerűségében.  Engem legalábbis nem zavarnak a nickek; ahogy jól működik ez a 444-en vagy bárhol máshogy, ugyanúgy miért is ne működne itt is jól.  Végtére is mindegy, hogy valaki Jancsi, Józsi, Juliska vagy vau, a közös ügy számít.  A zaklatásokat és az esetleges retorziókat pedig így könnyebben elkerülhetjük.

marci hevesen

#44 Re: Re: Re: Re: Re: Köszöntő beszéd

2014-12-11 17:21

#43: marci hevesen - Re: Re: Re: Re: Köszöntő beszéd 

 Azért írtam az imént mindenütt kukacot a kukac jel helyett, mert ez a nyomorult petíciós felület nem engedi, hogy email-címre emlékeztető dolgokat írjanak a szövegtörzsbe, és neki minden gyanús, amiben a kukac jel előfordul. :(

marci hevesen

#45 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-11 17:22

#42: nemari - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Szerintem egyelőre nem kell pénz semmire.

üreges nyúl

#46 Re: Re: Re: Re: Köszöntő beszéd

2014-12-11 18:32

#41: vau - Re: Re: Re: Köszöntő beszéd 

 Nekem majd konyhanyelven is magyarázzatok el minden tennivalót, mert szőke vagyok. :P

vau
A petíció szerzője

#47 Re: Re: Re: Re: Re: Köszöntő beszéd

2014-12-11 19:56

#46: üreges nyúl - Re: Re: Re: Re: Köszöntő beszéd 

 Én is. 

Haha, mindegy, majd rájöttök.

O_owL

#48 Akkor most mi van?

2014-12-11 20:01

Kukacozunk vagy nem kukacozunk? Jöhetne valami újabb közlemény a hogyan továbbról, mert zavar van az éterben.

A haza garabonciás deákja

#49 Re: Re: Re: Re: Re: Köszöntő beszéd

2014-12-11 20:07

#46: üreges nyúl - Re: Re: Re: Re: Köszöntő beszéd 

 Kedves Üreges Nyúl!

Amennyiben Ön nem budapesti és/vagy nem kíván a kemény maghoz tartozni, valamint nem kíván tisztséget elvállalni a szervezetben, akkor Önnek jelenleg nincs más teendője, mint a petició aláírásakor megadott email címét figyelni, várva, hogy megérkezzen a Párt első levele a további instrukciókkal.

Ha jól értettem az Elnök Úr szavait...

 

vau
A petíció szerzője

#50 segítség

2014-12-11 20:53

Ha valaki nem igazodik ki a google groups útvesztőjében az írjon, segítek.

mnp.vau kukac gmail.com