Magyar Norvég Párt

vau
A petíció szerzője

/ #36 Re: Köszöntő beszéd

2014-12-11 10:32

#35: A haza garabonciás deákja - Köszöntő beszéd 

Ezt elég szépen mondtad, fel vagy véve. 

A kommunikációról és a szerepekről: erre majd írok egy hülyéskedésmentes közleményt, de a következő a terv nagy vonalakban: 

- Lezárom a jelentkezést itt, mivel követhetetlen lesz egy idő után és kisorsoljuk a vizeletmintát

- Csinálunk egy emailcímet, egyelőre guglisat, amolyan Párt hotlinet, ahova mindenki, aki szeretne tisztséget is viselni, elküldheti a főbb adatait (nem tudom, hogy mi a törvényi előírás, hogy minek kell szerepelnie, illetve hogy személyesen alá kell e írni az alapító okiratot - szerencsére vannak jogászok itt, akik majd megfejtik) Ha alá kell írni az alapításhoz, akkor majd a pestiekkel összedobáljuk az aláírásokat, hálistennek vagyunk elegen. Szerintem ez amúgy is formalitás lesz, hogy bejegyezzenek.

- Futunk egy párszáz kört a pesti maggal (el se hinnétek, hogy mennyire sok helyen vagyunk jelen. Vannak itt párttársak németektől, erdélyből, angoloktól, vidékről mindenhonnan... tök menő), hogy megalapítsuk a párt. A nevet véglegesíttetni kell majd, tuti, hogy ötvenszer fognak belekötni, meg hogy miért norvég, meg mittudomén. Előre felkészítek mindenkit, hogy az alapszabályunkban biztos bele kell majd tennünk, hogy a norvég-magyar barátság jegyében vagyunk norvég párt és egyben a magyar norvég kisebbséget is támogatjuk.

- Csinálunk bankszámlát. Ez jó kényes téma, én valamelyik takarékszövetkezetet javaslom, sajnos a Széchenyi bankba már nem tudjuk tenni a rengeteg sok pénzünket.

- Közösségi munkában megcsináljuk a honlapot, jelentkezési formot, miegymást. Fontosnak tartom, hogy mivel földrajzilag atomra szét vagyunk szórva és senki nem rokefeller, hogy valami szavazóplatformot is szervezzünk magunknak online, hogy ne kelljen összegyűlni mindenért.

- Egy tisztalkotó gyűlésen az elnökséghez (emailben) benyújtott jelentkezések alapján a nagyközönséggel elbíráljuk/megszavaztatjuk, hogy kit milyen funkcióra fogadunk el. Szóvivő, pártkasszás, marketing, stb. Miniszterelnök jelöltnek meg polgármester jelöltnek egyelőre nem kell szerintem tolongani, de remélem ennek is eljön az ideje. Ha mást nem is, ezt az egy dolgot vegyétek majd komolyan, tényleg olyan jelentkezzen, aki időt és energiát bír szánni erre.

- Az elnökség kijelöli, hogy ki beszélhet a párt nevében. Erre azért van szükség, hogy a hivatalos álláspontokat olyanok kommunikálják, akik a többieknél kevésbé dilettánsak kommunikációban. Csinálunk vitaboardokat, a nagyközönség előtt lehetőleg mutassunk egységet. Ezért ezt a boardot is be fogjuk zárni.

Nagyjából ennyi egyelőre.  Elnökség, tisztújítás vagy egyéni indítvány alapján, megfelelő támogatottsággal, vagy a ciklus lejártával. Minden ciklus végén bizalmi szavazás.

Még talán annyi, hogy előreláthatólag ebből egy deka fillérünk nem lesz, de ez gondolom mindenkinek sejthető volt...