Tiszavasváriban vonják vissza a júniusban meghozott ebrendeletet!

Ezt a hozzászólást a petíció szerzője eltávolította (Részletek)

2014-07-10 17:55



Vendég

#2

2014-07-11 06:56

A rendelet alapvetően nem rossz, csak ki kéne egészíteni azzal, hogy felmenő rendszerben, ami azt jelenti, hogy a már meglévő ebekre nem vonatkozik, de újonnan már nem szerezhető be 2 kutya mellé a kertes házba 3.
Győrben évekkel ezelőtt volt ilyen rendelet, míg ezeket az AB országosan hatályon kívül nem helyezte, amiben 2 kutya és 2 macska volt háztartásonként engedélyezve kertes házban, kutyából lakásban pedig egy, a falszomszédok beleegyezésével.
Sokkal több állatot ivartalaníttattak a tulajdonosok, mivel a vétlen szaporulatot is büntették.

Vendég

#3

2014-07-11 16:12


Vendég

#4

2014-07-13 05:04

Egyetértek a tiltakozással. Bár nem vagyok tiszavasvári lakos, de ez a rendelet felháborít. Elfogadom, vannak felelőtlen állattartók, akik még egy kutyáról sem tudnak gondoskodni és ott az állatok élete egészsége kerül veszélybe, inkább azzal kellene foglalkozni, hogy ez ne forduljon elő.

Vendég

#5 Már nincs mit elvinni!

2014-07-13 06:59

Nekünk 4 kutyánk van, kistestűek, de nagyon jó jelzők. A bűdi városrészben lakunk. 4 éve lemérgezték az imádott két kutyánkat, rá egy hétre már be is törtek. 4 év alatt összesen 12 betörés volt nálunk, a kamrát és a nyári konyhát már nem is zárjuk, mert mindent elvittek, ami ott volt. 4 év alatt ötször volt kint a rendőrség, és még egyszer hívtam őket, amikor a kutyáink jeleztek, de a férjem éppen kórházban volt. A reluxa mögül figyeltem, ahogy három fekete alak szétnéz a kamrákba, de ott semmit nem találtak, ezért elindultak fel a ház felé. Folyamatosan beszéltem közben a rendőrségi ügyeletessel, aki nyugtatott, mindig mondta, hogy hol tartanak a járőrök. Életem leghosszabb és legborzalmasabb perceit éltem át, annyira féltem. A járőrök megérkeztek, de ezek jó helyismerettel rendelkeznek, és a hátsó kerten keresztül meglógtak. Ezt az élményt ellenségeimnek sem kívánom! Ha nincsenek ott a kutyák velem a lakásban, Isten tudja, mi történt volna. Nekik köszönhetem, hogy idejében tudtam hívni segítséget. Igen, még valami. Kertes házban bezárva, a lakásban tartjuk őket éjjel, hajnalban minden nap átellenőrizzük a portát, mielőtt kiengednénk őket, és csak akkor vannak kint az udvaron, amikor otthon vagyunk. A másik két kedvencünket idegméreggel ölték meg, azóta még egy kutyánkat... Aztán ha egy adott területet körbemérgeztek, kezdődnek a betörések. Mi távol élünk a városközponttól, nincs pénzünk drága riasztóberendezésekre, nekünk nem csak házőrzőink, hanem barátaink is ezek a kutyák. Egyikőjük 10, másik 6, a harmadik 4 és negyedik 1,5 éves. A bírságot nem tudjuk majd kifizetni, viszont nem válunk meg egyikőjüktől sem! Nagyon kérjük az illetéseket, intézkedjenek, hogy ez a rendelet vissza legyen vonva. Köszönjük. Egy kis keresetű, de becsülettel dolgozó család, akiknek oltva és csipezve van minden kutyája, és ha a fazékba nekünk csak krumpli jut, ők akkor is jól vannak lakatva!
Katalin

#6 Re:

2014-07-13 11:08

#2: -

Kedves Vendég! Tiszavasváriban lakik? Ha igen, tudnia kell, milyen itt a közbiztonság. Bizony két kutya van az udvarunkon, és még így is félek néhanapján, arról nem is beszélve, hogy hagy döntsem már el én, hány kutyát tartok, ha tisztességesen oltatva van, chipeltetve, és jobb világa van, mint máshol az embereknek.


Vendég

#7

2014-07-13 11:20

Aki teheti irja ala a peticiot

Vendég

#8 Re: Re:

2014-07-14 07:19

#6: Katalin - Re:

Valószínűleg azért született a rendelet, mert nem mindenki ilyen felelős gazdi.

Katalin

#9 Re: Re: Re:

2014-07-15 12:03

#8: - Re: Re:

Inkább azt kellene ellenőrizni, ki milyen körülmények között tartja a kutyáját, és az alapján cselekedni, és nem azokat "szívatni", akik tisztességes és becsületes állattartók :(

filiszteus

#10 Re: Már nincs mit elvinni!

2014-07-15 15:01

#5: - Már nincs mit elvinni!

kedves Polgártársam!

Részvétem a megmérgezett kutyusok miatt. Aki ilyen rendeletet, hoz, az nem érzi azt, hogy milyen kapocs lehet egy kutya és a gazdája között.

 

"ha a fazékba nekünk csak krumpli jut, ők akkor is jól vannak lakatva!"  Ezért nagy tisztelet jár Önöknek. Minden kutyatulajdonosnak így kellene gondolkodni, akkor nem lenne annyi kidobott kutya.

Kívánok a továbbiakban sok erőt és kitartást ezekhez az áldatlan állapotokhoz.

Egy vizsla szerető gazdija