Vass Gabit szeretnénk!

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) Vass Gabit szeretnénk! petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#51

2014-07-03 19:46

Abban még akár igaza is lehet a kórház vezetőségének, hogy azzal hosszabbít vagy nem hosszabbít szerződést, akivel akar. De az azért fura, hogy nem veszik észre, mennyire kilóg a lóláb, ha önkéntesként sem engedik Gabit dolgozni. Ezt döntést elég nehéz megmagyarázni, és főleg teljesen hiteltelenné teszi azt a kijelentést, hogy a Szent Imre éppen olyan mama- és bababarát kórház marad, mint eddig volt.
vendég

#52 Re: Re: Re:

2014-07-03 21:10

#48: - Re: Re:

Kedves Dóra!

Először is nagyon örülök, hogy ilyen kompromisszumkészen és nem támadóan áll hozzá a kérdéshez. Úgy gondolom, eredményes, előrevivő beszélgetések csak az ilyen hozzászólásokból születnek.

Azt hiszem, hogy a nézőpontunk egyáltalán nem áll olyan távol egymástól, mint ahogyan azt ön gondolja. A természetes szülést pártolóknak sem jut eszébe ellenkezni, ha az orvosuk valamilyen beavatkozást szükségesnek tart a szülés során. A különbség az - és ezt nem én mondom, hanem a természetes szülést támogató orvosok és az erről szóló statisztikák -, hogy a "hagyományos" szülések során több a szükségtelen beavatkozás (beöntés, császármetszés, oxytocin, burokrepesztés...stb.), mint amennyi szükséges volna. A természetes (más szóval gyengéd szülésnek nevezett) szemlélettel éppen ezeket a felesleges, az orvos számára kényelmes, de a kismama számára felesleges nehézséget vagy kellemetlenséget okozó beavatkozásokat lehet minimalizálni. Ami nem jelenti azt, hogy ezeket a beavatkozásokat az ezt a nézetet valló orvosok nem teszik meg azonnal, amint az szükséges. Erre azt hiszem, én vagyok a legjobb példa. Az én szülésem is ebben a szellemben indult, de közben olyan komplikációk léptek föl, amelyek szükségessé tették a beavatkozást. Az orvosom nem késlekedett a beavatkozások elvégzésével, mert azokra ott és akkor VALÓBAN szükség volt.

A környezetemben úgy látom, hogy a kismamák egy része egyáltalán nincsen tisztában a lehetőségeivel, és olyan dolgokat is "normálisnak" fogad el az orvosától, amelyre valójában nem lett volna szükség. Laikusként persze nehéz eldönteni, hogy mi az, ami szakmailag indokolt, és mi az, ami csak azért történik, mert abban a kórházban úgy szokás (pl. borotválás vagy a beöntés tipikusan ez a kategória, de vannak kórházak, ahol a császármetszés aránya is 50% fölött van, holott - úgy tudom - az orvosi statisztikák szerint 15-20%-nál több nem indokolt). Éppen ezért tartjuk mi, a petíció támogatói nagyon fontosnak azt, hogy olyan orvosunk és szülésznőnk legyen, akiről biztosan tudhatjuk, hogy csak a szükséges mértékben fog beavatkozni, és azt sem azért, mert neki úgy egyszerűbb, hanem azért, mert arra valóban szükség van az anya és a baba érdekében. A különbség a szakembergárda hozzáállásában és szemléletében van.

Kérem, szánjon rá néhány percet, és olvassa el ezt az interjút, mert én csak laikusként tudok a témához hozzászólni, itt viszont egy orvos véleményét olvashatja a témában: http://arcok.cafeblog.hu/2013/12/16/a-szules-nem-veszelyes-uzem/

Üdv,

Veronika

feteke

#53 Re: Re: Válasz

2014-07-03 22:27

#8: Egy orvos a Szent Imre kórházból - Re: Válasz

Nagyon nehéz magunkról, vagy a közvetlen környezetünkről, munkahelyünkről kritikát olvasni. Azonban nagyon nehéz olyan nőnek lenni, akinek élete legszebb pillanataiba rondítottak bele (az, hogy szakmailag és/vagy emberileg, az itt szinte mindegy is).

Ha a kórház szemszögét nézem, minden munkahelyen van minden nap olyan eset, amikor nem a legmegfelelőbben szólal meg valaki, vagy tesz valamit, ettől függetlenül kiváló szakemberek gyűjtőhelye is lehet az intézmény. De itt talán fontosabb az, aki mindezt tapasztalja. Mert ha elmérik a boltban a felvágottat, legfeljebb egy picit bosszankodik az ember. Ha viszont a szülése, az anyává válása környékén történik valami ilyesmi, akkor az egy életre megmaradhat. És aki ilyenkor bántást tapasztal, az egy traumatizált anyuka lesz, ki kisebb, ki nagyobb mértékben.

Érdemes lehet talán újra és újra elszakadni a kórház nézőpontjától és megnézni az anyákét. Milyen alapon szól neki bárki rosszat, miért kap rossz pillantást, miért érez a környezetétől ellenszenvet, mikor most adott életet a gyermekének. Mikor kapjon tiszteletet, ha nem most? Ilyenkor, az anyuka szemszögéből egyetlen beszólás, félrenézés vagy bármi bántó is megengedhetetlen. És ez lenne a természetes. A legelnyomóbb, legpatriarchálisabb társadalmakban is tisztelendő a szülő és a frissen szült nő.  Ahol ez csorbát szenved, az a társadalom nagyon a végét járja. Ez gyönyörűen kiolvasható antropológiai, szociológiai, néprajzi munkákból. Mert ott már nincs meg az élet tisztelete és ezzel elpusztítja saját magát.

Ha ezt a két szempontot összerakjuk, akkor látjuk, hogy szinte összeegyeztethetetlen. Mert ki az, aki a munkahelyén minden percben a legideálisabb tud lenni? Talán senki. De jelenleg az a helyzet, hogy a legtöbb anyuka ilyen intézményekbe kényszerül, ami másnak a munkahelye.

És miért írtam mindezt le? Mert jó volna, ha mindenki a helyén kezelné a megjelenő szövegeket. Egy intézményben történő emberi találkozások nem lehetnek minden esetben pozitívak. Mindig lesznek „hibák”. De éppen ezért nem is lehet minden esetben jót írni egyetlen intézményről sem, egyetlen szakorvosról, vagy szülésznőről sem.  Ebből következik, hogy a negatív véleményeknek is helyük van és bármilyen bántók, a helyükön kell kezelni őket, viszont tanulni lehet belőlük.

Ha eldobja ebben a konkrét esetben a sértettséget, akkor sok minden tanulságos dolog kiolvasható egy-egy ilyen panaszból. Pont Ön említette, hogy az anyuka valószínűleg nem szakmabeli. Honnan tudja akkor, hogy ki rendelt el vizsgálatokat, azoknak mi volt a céljuk, honnan tudja, hogy ellentétek vannak, honnan tudja, hogy „kis” vashiánya volt? Nem hiszem, hogy ő maga minősítette a kapott értékeket.

Tudja, milyen megélni, hogy ugyanarra az esetre teljesen eltérő megítéléseket, kezelési terveket és véleményeket kapunk? Olyan eltérő dolgokat hallunk időnként, hogy az kell mondani, az egyik vagy hazudik, vagy nem ért a szakmájához. És a szimpátia alapján fogjuk eldönteni, hogy kinek hiszünk. De ezek az esetek mind visszavezethetők egy-egy hatalmas kommunikációs hibához.

Kívülről úgy tűnik, nagy igény lenne arra, hogy a szakmabeliek megfelelően tudjanak kommunikálni (az anyukákkal és egymással egyaránt), valamint megfelelően tudják kezelni a befogadandó szövegeket. Nem érdemes megsértődni és tovább mélyíteni az ellentéteket.

Polgárdiné Pető Szabina

P.S.: Az pedig, hogy ki milyen iskolát végzett, nem jelent garanciát semmire. Ugyanazt a magyar közoktatást jártuk végig, mégis más az elképzelésünk a helyesírásról, de ezen nem érdemes egymásnak menni.

 

garzsu

#54

2014-07-03 23:53

Gabival szültem meg a kislányomat, nagyon nagy szeretettel gondolok Rá azóta is, mert kedvesen de határozottan vezetett az úton. Örök hálám..! Remélem, még sok anyának segíthet annyit, mint nekem. Mellette állok, amiben csak lehet.

Vendég

#55

2014-07-04 23:15

4 gyereket szültem. Úgy kezeltek, mint egy tárgyat. Egyetlen orvosnál éreztem, hogy emberként bántak velem. Ez 1985-ben a Szent Imre Kórházban Yosdi indonéz orvosnál volt. A másik 3 szülésemnél kiszolgáltatottnak éreztem magam. Ridegség, érzelemmentesség vett körül azokon a napokon, melyeken az átélt csodát nem lett volna szabad ilyen érdektelenséggel végig aszisztálni! Inkább félelmet, magányosság érzését keltettek, mint odaadó segítők voltak. Mint egy gyárban egy ún terméket, úgy kezelték az újszülött gyermekem. Sokat vettek el tőlem!
Andrej

#56

2014-07-10 08:40

Urbán Mártához volt"szerencsém"....inkább hagyjuk!!!!!!!!!!!!!!!!

Vendég

#57

2014-07-10 21:25

Annak idején én is Gabit választottam. Hálás köszönet Neki!

Vendég

#58

2014-07-11 11:12

Választja valaki ezt a doktornőt?! Döbbenetes a levele!

Vendég

#59

2014-07-11 17:14

Két héten belül szülnék a Szent Imrében, Vass Gabi több mint fél éve választott szülésznőm - lenne, ha hagynák. A kórház vezetésének köszönhetően nem lesz velem az az ember, akinek átgondolt döntés után bizalmat szavaztam a dolgozóik közül. Bennük ezek után miért bíznék?
Mamama

#60 Re:

2014-07-12 10:51

#58: -

Kedves "58"-ka Vendég!

Képzelje Angyalom, választják, nem kevesen a Dr-nőt!

Nem értem, mi a nagyon döbbenetes Önnek? A rosszindulatú mocskolódást, a kákán is csomót kereső céltalan kekeckedést én sem tűrném! Nem kellene átesni a ló másik oldalára!

Négy gyermeket szültem, kétszer kellett gátmetszést végezni és megnyugtató volt vajúdás közben hallani a magzatom szívhangjait, az időnkénti vizsgálatokat nem vettem zaklatásnak, háborgatásnak! Magunkra, befelé figyeltem! Jól együttműködtünk a szülésznőkkel, orvosommal, pedig nekem is fájt, mint mindenkinek!

Nem volt kiabálás, hiszti, nem volt szükségem még 4-5 emberre a szülőszobában, nem volt "mantrázás", nem volt illatgyertya, zene, még IKEA bútor sem, nem volt hanyattfekvés és felkötött láb! Mégis minden tökéletes volt a négy egészséges, gyönyörű gyermekemmel együtt!!! ...és 14 éve szültem az elsőt!

A szülésznők, nővérek, orvosok sem egyformák, ők is emberből vannak! Tudni kell helyén kezelni a dolgokat! Ön minden áldott nap, 24 órában mosolyog, jókedvű, derűs? Nem hinném!  Egyet ne felejtsen el senki: a gyermekünket nekünk kell megszülni! Ehhez kívánok mindenkinek erőt, egészséget, türelmet, boldogságot!

N-B Csilla

 

 


Vendég

#61 Re: Re: Re: Re:

2014-07-14 11:11

#52: vendég - Re: Re: Re:

Kedves Veronika!

Köszönöm én is a kedvességet és a pozitív hozzáállást. A cikket pedig már ismertem és nem tagadom, valóban nagyon szimpatikus az ember és a nyilatkozat is, de ettől függetlenül én úgy gondolom, ha újrakezdhetném, továbbra is a Doktornőt és az ő általa teremtett "körülményeket" választanám. De gondolom, ezen nem lepődik meg, hisz nem is az a cél, hogy egymás véleményét megváltoztassuk, hanem, hogy minél több szempontot vessünk fel közösen.

Kedves Szabina!

Önnek igaza van, a jó kritika szerintem is nagyon fontos, és valóban fontos lenne, hogy megtanuljunk okulni ezekből. De az, hogy a Szent Imrében vannak olyan orvosok, akik örülnek annak, ha a kollégájuk betege rosszabbul van, szerintem nem ilyen. Az én szememben ez inkább már rágalom.
Az meg, hogy miért nem egységes az orvosok véleménye bizonyos kérdésekben elismerem, valóban nagyon kétségbeejtő, és egy laikus számára elbizonytalanító, de ez azt gondolom, hogy mindenhol így van. Ez véleményem szerint függhet az orvosok eltérő habitusától, szakmai felkészültségétől, a megszerzett tapasztalataiktól, a munkahelyi körülményektől stb. Ez csak úgy védhető ki szerintem, ha körültekintően választunk orvost és onnantól kezdve megbízunk benne és ahhoz tartjuk magunkat, amit ő mond. Én legalábbis így gondolkozom, de elismerem, hogy ez nehéz, viszont bizalom nélkül nem működik.


Én is kaptam epidurális érzéstelenítést az első gyermekem születésénél, orvosi javaslatra és a baba érdekét szem előtt tartva (bár mondhattam volna nemet is ). Az akkor ügyeletben lévő szülésznő viszont, aki nem tudott rólam semmit, nem egyszer elmarasztaló hangnemben megjegyezte, hogy ez az én hibám, és gyenge vagyok, amiért az epidurálist választottam. Szó szerint emlékszem: ezek a mai fiatalok rögtön megijednek egy kis fájdalomtól. Nagyon rosszul esett, mert ilyen körülmények között az ember legkevésbé arra vágyik, hogy megszidják.
Ugyanakkor nem gondolom azt, hogy ez a szülésznő a legelvetemültebb lenne a világon -  végül is csak a nézetei szerint cselekedett, csak nem körültekintően és nem megfelelő stílusban - és  nem gondolom azt sem, hogy ő mindig ilyen beszólós lenne és hogy mindenki ilyen, aki a természetességben hisz.
Illetve fontosnak tartom még azt is megemlíteni, hogy egyre több helyen találkozik az ember olyan fórumokkal és csoportokkal, például közösségi oldalakon, ahol mintegy érdemnek tekintik, ha valaki természetes körülmények között szült. Én komolyan örülök mindenki örömének, de az már kissé zavar, ha szégyenkeznem kell amiatt, hogy én epidurálissal szültem.


Én hiszek abban, hogy mindig az egészséges aranyközépút a legcélravezetőbb. Sosem lehet az jó megoldás, ami vagy az egyik, vagy a másik tábor szempontjait veszi csak figyelembe. Persze olyan sincs, hogy mindenki elégedett legyen, de törekedni szerintem lehet rá.

A legjobbakat kívánva maradok tisztelettel:


Dóra


Vendég

#62

2014-07-24 20:47

Sziasztok! :)

Elmesélem az első szülésemet dióhéjban. Régen vágyott, régen várt, izgalmak, megfogant... háborítatlan születés, hm, igen... Szt. Imre Kórház, dr. Bálint Balázs és Kondor Katalin. 7,5 hónapig a várandósság kísérése. Aztán: jaj, lehet kicsike ez a baba, égindulás-földönfutás, kapkodás, pánik, vád-önvád, kiszolgáltatottság, félelem, azt hittem már ebben fogok elvetélni. Két hét patológia a SOTE II. sz. Klinikán. És amikor szerintük eleget nőttünk, és mehettünk volna haza, már az utolsó éjszakát töltöttem a terhespatológián, egyszer csak úgy döntött Bori, hogy szeretne a világra jönni. Addigra elveszítettem az összes bizalmi emberemet/segítőmet. Este 6 órakor egy éles szülési "fájdalom", majd minden nagyon lendületesen haladt előre...3/4 hétkor már lent voltam a szülőszobán. A szülésznő műszakja vége. Ideges, türelmetlen, de igyekszik leplezni. Jön Sziller. Ő lesz a főszereplő, a diadalmas győztes...látszott rajta. 1/4 nyolcra megszületett Bori. Igen, első gyermek,első szülés, és vajjúdás-szülés cakumpakk 1 óra 20 perc. De ami ezután jött, na az nem volt piskóta. Már nagyon kellett sietni, mert ez sem volt elég gyors, úgy hogy ki kellett rángatni azt a méhlepényt, annyira, hogy fele benne is maradt a méhemben. Na, gyorsan elő mindenféle eszközt, amivel elkezdjük a jó kis kaparós játékunkat. Mindezt mindenféle érzéstelenítés nélkül. Ezt tényleg, úgy éreztem, nem lehet kibírni. Aztán otthagytak brutális vérzésben és jó 2 óráig szerettük a babánkat. Majd jött valaki felvittek a gyermekágyba, és senki rám nem nézett két napig. Ennyit arról az orvosról, aki azt mondja minek van szükség Gabriellákra. De azt a pánikot és elengedést sem tudtam hová tenni és feldolgozni, amit dr. fiatalabbik Bálint (akit nagyon tisztelek és becsülök) akkor abban a helyzetben nyújtani tudott. Majd nyolc hónap terhesgondozás után kerültem légüres térbe. Az ilyen helyzetekre is kellene vmilyen kreatív és intelligens választ/döntést hozni, találni. Ideális lenne...

Szervusztok,
Kinga

Vendég

#63

2014-07-24 21:01

Hajrá!
Panna

#64 Minden elismerés Vass Gabinak

2014-07-24 21:22

A mai magyar szülészeteken sajnos a gyermeket váró anya nem ember, csak eszköz. A szülés lealacsonyodott az önérdekek mentén zajló gyors hálapénzért végzett brutális beavatkozások közé. A magyar szülészeteken szignifikánsan megugrott a császármetszések száma, ma már a szülések csaknem fele császárral végződik, mert az orvos így több pénz kap a kismamától. Az édesanyák kénytelenek feláldozni a gyermeküket a legbrutálisabb beavatkozások kíséretében a pénz oltárán. Üdvözlöm azokat a bábákat és orvosokat, akik ez ellen az embertelen bánásmód ellen mernek szólni és kiállni az mellett, hogy a gyermekeink szeretetben, természetes úton jöhessenek a világra.
Heli

#65 Alljon ki minden kismama magaert! :)

2014-07-26 02:01

Hűű, hat en itt elolvastam minden hozzaszolast, es azt gomdolom, hogy a kismamak alapvetoen sem a jogaikkal, sem a lehetosegeikkel nincsenek teljes mertekben tisztaban, sot biztos akad olyan is aki azt sem tudja, hogy van neki ilyen. Csak bemegy, futoszalagon megszuli, mert otthonrol igy hallotta es hazamegy 3 nap utan...persze kivetelek mondog akadnak :)
Valoszinuleg en sem vagyok tisztaban 100%ig vele, hogy mihez is volt szulo nokent jogom, mert nem olvastam utana, persze lehet pont ahhoz van, amit elvartam, akartam, gondoltam... :)
Amikor kiderult gyermeket varok, nem morfondiroztam a szules koruli mizerian, de egyet (illetve tobbet) tudtam. Baba-mama barat korhazban akarok szulni, ahol a nap 24 orajaban velem van a gyermekem, hisz nem a csecsemsoknek szulok! Na akkor keressunk egy ilyen korhazat ami meg kozel is van hozzank. Az Istvanra esett a valasztas. (Elso gyermekemnel meg nem volt divat az anyanal hagyni a gyermeket, plusz csaladi szobak sem voltak (persze ezek fizetosek) csak nehany helyen. Na a korhaz megvan, keressunk orvost aki ott dolgozik. Az addigi nogyogyaszom aki szerzodesben all a Tarcsai korhazzal, azaz mashol nem vezethet le szulest- ajanlotta Dr. Horvath Mihalyt (nyugodjek bekeben, tavaly ev elejen meghalt) kollegak voltak, jo szakember, szivbol ajanlja. Rendben, orvos pipa, jelentkezzunk be. Na innentol indult amire a figyelmet szeretnem felhivni! Nem vagyok szulesz orvos, (bar anyukam a regi idok babaja volt es egyet tudtam a tortenetekbol, csaszarral nem akarok szulni, semmikepp, -kiveve, ha eletmento- mert az sem a mamanak de legfokepp a babanak nem jo! Erre a googleban ra is lehet keresni, szakmailag is le van irva miert is jobb ha a gyerek ott jon ki ahol meg lett irva.) Tehat en igy mentem be az orvosomhoz, hogy jo napot, xy ajanlotta Ont, a legfontosabb nekem, hogy sem csaszart sem fajdalomcsillapitast nem kerek! Csaszar johet ha az eletunk mulik rajta, fajdalomcsillapitast meg auert nem kerek, mert abbol a gyerek is kap, hisz ossze van a lepennyel kotve velem es hat ami en kapok adagot, az nem keves egy 3-4 kilos gyermeknek. Doktor ur, tiszteletben tartotta es orult is neki, hogy nem a csaszart kerok taborat kepviselem, mert sok ilyennel talalkozott mar az akkor mar tobb mint 5000szulesen.
En szulesznot nem valasztottam kulon, ugy voltam vele, hogy akivel a dokim egyutt tud dolgozni, akivel minden rezdulesuket ismerik mar egymasnak, az nekem is jo lesz. :) maga a szules nekem gyors volt (persze ez relativ, hisz 10perc fajdalom is sok lehet, de en a 12oras vajudasokhoz merten nezem, es ahhoz a 2 oram elso szulesre orvosi szempontbol is gyors volt) persze nyilvan en abban a pillanatban nem igy eltem meg. :)
A szuleszno velem volt a vajudasnal, az orvosom a konkret szulesre jott be, persze eloszor vizsgalni, de mondta, itt a baba feje, hat akkor nyomjunk. En meg hitetlenkedtem, hogy de hat meg csak most jottem be, meg csak ctg volt es par fajas (na nem volt setagaloptt felreertes ne essek) de mondta nem baj, itt a gyerek. :)
Bocsanat a kicsapongasert en csak azt akartam ezzel mondani, hogy bar soxor nem tudjuk mihez is van jogunk, de hogy mit akarunk, azt lehet ervenyesiteni. Nyilvan ha nemet mond az orvosom az igenyeimre, akkor kerestem volna mast!!!
Annak meg kulon orultem, hogy nincs beontes, azt nem engedtem volna. (Ha elozetesen azt mondjak nem valaszthatom, akkor masik korhazat keresek)

A masodikat is itt szultem de mas orvosnal, leven, hogy a pozitiv terhessegi tesztem a Doktor ur halala utan egy honappal lett. Uj orvos uj szuleszno, de a feltetleim nem valtoztak. Itt sem utkoztem falakba. Pedig "par" ev eltelt a ket szules kozott. Gatmetszes indokolt esetben van (legalabbis az orvosom ezt vallja) de en ezzel torodtem a legkevesbe, bar biztos van akinek ez fontos es meg is ertem. Nekem a vagasok (mert a masodiknal is kellett, bar eszre sem vettem) ellenre jol funkcional minden tovabbra is. Ugyhogy en ezt ha muszaj, nem ellenzem. Epp ugy mint a csaszart. Ha nem fer ki, akkor jobb vagni mint repedni :(

(ezt a gatmetszesre ertem) En minden kismamanak azt kivanom talaja meg a szamitasat, es ugy szulhesse meg a babajat ahogyan Ő szeretne, ne pedig futoszalagon menjen a dolog!!! Ha kell, keressenek masik korhazat. Van meg par szerencsere. Es ha ragaszkodnak Gabihoz, hat vigyek oda magukkal. Anyukat (nagyit) is be lehet vinni, meg apukat is! Gabit miert ne lehetne ha szulesznokent nem fogadna mas korhaz?! A vajudast vegig tudja kiserni ugyanugy! :) a kitolasnal meg ugyis az orvos "matat"ahol kell. :) alljon ki mindenki magaert :) (vagy naiv vagyok?) :D
Mamama

#66 Re: Minden elismerés Vass Gabinak

2014-07-28 19:30

#64: Panna - Minden elismerés Vass Gabinak

Kedves Panna!

Nem tudom, Ön hány gyermeket szült, milyen élményei vannak, valószínű, nem túl jók, ha ilyen sötéten látja a "magyar szülészeteket". Azonban jó, ha tudja, az orvos akkor végez császármetszést, amikor szükség van rá és nem jókedvében, és nem azért, hogy több pénzt kapjon és nem azért, mert kínozni akarja a leendő anyukát!

A császármetszések visszaszorítására törekszik minden szülészet!!!

Nem tudom mire gondol, amikor a "legbrutálisabb beavatkozásokról" ír? A gyermekeink nem áldozati bárányok! Mi az, hogy embertelen bánásmód? Úristen, Ön a középkorban szült? Mit "műveltek" magával??

Manapság szülés közben nem tudnak a kismamák magukra-magukba, a születendő gyermekre figyelni? Tényleg minden más körülmény sokkal fontosabb? Az már háborgatás, ha NST-t csinálnak, megvizsgálnak??? Képzeljék, az egyik szülésemnél még beöntést is kaptam, mert aznap nem volt székletem, és nem örültem volna, ha a gyermekem arca anyakakiba landolt volna! NEM DŐLT ÖSSZE A VILÁG!!! Eszembe se jutott háborgatásnak venni! De az sem jutott eszembe, hogy az orvosomat, szülésznőmet szinte fejre állítsam vajúdás -szülés közben, mert úri kedvem úgy tartja! Hajlamosak vagyunk a kórházi személyzet hozzáállását kritizálni, de a kismama hozzáállásán legalább annyi múlik, ha nem több!

Elképesztő, miket ír össze a szülészetekről, biztosan eltöltött az összes magyar szülészeten 3-5 napot, hogy ennyire tudja a viszonyokat!

Egyébként minden várandósnak legalább 25-30 hete van arra, hogy szülésznőt, orvost, vagy mindkettőt válasszon, ha akar! Aki nem szimpatikus, azt ott kell hagyni; aki előre kéri a pénzt, azt is ott lehet hagyni.

N-B Csilla

Szentlőrinci Vilma

#67

2014-08-05 16:46

Üdvözlök Mindenkit!

Nem szokásom netes témákhoz hozzászólni, de most kivételt teszek. Én Urbán doktornőről csak jót tudnék írni. Ha Ő akkor nem lett volna ügyeletes mikor szültem akkor mos nem lennék boldog anyuka. Ezt sajnos nem mondhatom el a fogadott orvosomról és Gabiról. Amíg minden a természetes úton zajlik (és mindenkinek azt is kívánom) biztosan nagyon kedves, de ha komlikáció adódik akkor Gabi az első aki a szomszéd szüléshez menekül. Fogadott szülésznőkét szerintem kötelessége végig segíteni a kismamát, hisz ezért fogadtam nem pedig a szomszéd szobában segíteni egy másik szülésnél amikor az nem indokolt. Ja és utána azt a kismamát is megkörnyékezni egy kis pénzért. (ezt onnan tudom mert a szobatársam volt és jelen voltam a beszélgetésnél) Sajnos Nekem is az a tapasztalatom, hogy a felkészítőnél nagyon kedves volt, de a szülésnél hihetetlenül bunkó stílust engedett meg magának. Egyébként meg a relaxációt, felkészítőt külön erre acélra kialakított külön lakásban végzi igen súlyos összegekért úgy, hogy fizetés után bizonyos papírt nem ad. (Annyira azért nem kell sajnálni és milyen önkéntesség az olyan, hogy használom a kórház felszerését és utána meg tartom a markom.) Tényleg nem azért írom mert írigy, vagy rossz indulatú lennék és azt is elhiszem, hogy nem tökéletes, de akkor nem válalom el ha nem tudok 100%-osan megfelelni, vagy önkritikát gyakorolok és nem megyek utána a pénzért. Ja! Mikor hazamentünk a kórházból még egy cinikus megjegyzést is sikerült felém megengednie.

Sokan vannak szerintem olyanok akik nem voltak megelégedve Vele, de nem írnak. Senki sem szereti feltépni azokat a sebeket, amit esetleg szeretne elfelejteni.

 


Vendég

#68 Re:

2014-08-14 20:42

#62: -  

 


Vendég

#69 Re: Re: Minden elismerés Vass Gabinak

2014-08-24 01:03

#66: Mamama - Re: Minden elismerés Vass Gabinak 

 jaj, jaj, jaj, na ezért tartunk még mindig itt meg visszább, mert a választott testhelyzet az már úri kény, kedv, aztán meg egyyszer csak úgy járunk, mint a megfőzött béka: még ebben is engedünk, amiatt is meghúzzuk magunkat, mert mégiscsak a gyerek érdeke - aztán a végén kiderül, hogy szépen megfőztek minket, de ez már csak utólag derül ki, vagy ki sem derül, csak elássuk magunkban szépen, a következő szülésig


Vendég

#70 Re:

2015-02-06 03:28

#13: -  

 Gyerekes a helyesíràsi hibàkba belekötni...


Vendég

#71 Re: Re: Re: Válasz

2015-02-06 04:04

#21: ma - Re: Re: Válasz 

 Nehogy màr egy ilyen témàban a doktornő helyesírásába kössünk bele! Mert az itteni hozzászólók közül, soha, senki nem szokott félregépelni semmit! Mennyire szánalmas màr ez! Ha már a doktornő szakmai tudásába nem lehet, akkor kezdjük ki a helyesírását. :) Megértem, hogy itt mindenki ki akar állni Vass Gabiért, ami nagyon szép dolog ès nyilvàn kivàló szülésznő ha ennyien kiàllnak mellette, de a doktornővel legalább annyian meg vannak elégedve és az a szakmai tudàsa miatt van, nem a helyesíràsa miatt. Ami nyilván nem lehetett olyan rossz ha felvették egy orvosi egyetemre. Amit biztos az itteni sok, "szuper" helyesíró elvégzett könnyedén, majd levezetett több ezer sikeres szülést. Minden tiszteletem a szülésznőké, mert fontos szerepet töltenek be, nagy szükség van ràjuk, de ha bàrmi komplikáció van és életet kell menteni, azért a " rossz helyesírású" doki fogja a gyerek életét megmenteni, mert az ő szakmai tudása kell hozzá. Megnézem, hogy az itt hozzászólók közül  egy ilyen helyzetben hànyan foglalkoznának a doktornő helyesìrásával. A doktornő emberileg és szakmailag  nagyon is rendben van, nem látjuk, hogy mi zajlott le valójában a háttérben. De az, hogy valaki mellett kiállunk nem azt jelenti, hogy elkezdjük a szerintünk" rossz "oldalt ismeretlenül, valami teljesen hülyeség miatt szapulni. Nem ő járatja le a kórhàzat a félregépelt betűivel ( ami telefonnal pofon egyszerű pl.), hanem pont , hogy a szóban forgó szülésznőt járatják le itt sokan az elég egyszerű gondolkodásra valló hozzászólásokkal. Éljen a helyesírás!!!  

Behàn E

behan

#72 Re: Re: Válasz

2015-02-06 04:21

#8: Egy orvos a Szent Imre kórházból - Re: Válasz 

 Teljesen fölösleges ennyi , kivàló helyesírónak ilyen levelet írni :)

Behàn E


Vendég

#73 Re:

2015-03-08 12:32

#33: -  

 Szia!

Sikerült, ha igen melyik most az az orvos és szülésznő, aki alternatív szemléleltű?

Köszi :)

15 hetes kismama


Vendég

#74 Re: Re: Minden elismerés Vass Gabinak

2015-03-08 14:36

#66: Mamama - Re: Minden elismerés Vass Gabinak 

 Kedves N-B Csilla!

"Egyébként minden várandósnak legalább 25-30 hete van arra, hogy szülésznőt, orvost, vagy mindkettőt válasszon, ha akar!"

Ez nem egészen így van, mert 25-30 hetesen már nagyon kevés orvos vállalja el a kismamát!

És sajnos sok olyan pénzéhes orvos is van, aki azért nem vállalja el a kismamát már ennyi idősen, mert nem az első pillanattól járt hozzá a magánrendelésre, nem az első pillanattól kapta a pénzt!

Üdv: Molnár Zita

Köszi

#75 Re: Re: Válasz

2015-03-17 20:33

#8: Egy orvos a Szent Imre kórházból - Re: Válasz 

 Ugyan nem friss a hozzászólás, de aktuális, ugyanis most terveztem felhívni Dr. Urbán Mártát, hogy egy előre kialkudott, aránytalanul magas összegért cserébe nála szülhessek. Szerencsére így legalább időben kiderült, hogy óriási hiba lett volna. 
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...