ZÉRÓ TOLARENCIA A DEVIZAADÓSOK ÜGYÉBEN


Vendég

#51

2014-06-23 13:43

Gratulálok akezdeményezéshez hajrá Devizahitelesek ne adjuk felÜdv erzsébet

Vendég

#52 Re:

2014-06-23 14:10

#47: -

Mind a kettő irreális. A 133Ft is és a 252Ft is természetesen.

 


Vendég

#53 Re: Re: Re: Re: 13. bejegyzőnek, a szerencsétlennek

2014-06-23 14:19

#45: Tatár Kán - Re: Re: Re: 13. bejegyzőnek, a szerencsétlennek

Naná, hogy tudom, hogy nem devizát kaptatok, hanem rossz magyar forintot.

Ja, és a dolog másik hozadéka, hogy így számítva több hitelt lehetett felvenni. Most aztán az addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér visszanyalt.

A 98%-ot erősen túlzásnak találom. Én is 2004-ben vettem fel hitelt, de (nem tudok mást mondani) gondolkodni kellett volna. Persze, akkor ez nagyon kecsegtető volt. A deviza hitelt összehasonlítva a forint hitellel ugyanolyan törlesztő részlettel magasabb összeget lehette felvenni deviza hitelben.

És mégegyszer. Akkor többen, nyíltan kiröhögtek, és lehülyéztek, hogy forint hitelt vettem fel.

Persze én most ezt NEM teszem. De miért várja mindenki, hogy nekünk kell megmenteni a sok deviza hitelest. Mert bizony nekünk, a többi állampolgárnak kell ezt megtennie.


Vendég

#54

2014-06-23 17:40

A lakásomat a bank a szerződéskötés elött nem nézte meg. ugyanis a lakásom eredetileg a használatbavételi engedélyben rögzitettek szerint 1 szoba és 4 félszoba 117 m2. A tulajdoni lapon viszont csak 1 szoba és 2 félzoba 76m2. Ezt terhelte meg a bank. Az árverés során amely elektronikus úton történt, csak a 76 m2-ert árverezték el. Igy úgy néz ki, hogy a lakásból 41 m2 az enyém maradt. A lakás 2 szintes ami az árvereéből nem derül ki. Gratulálunk a szavazatgyűjtéshez. És sok sikert kivánunk Laca
Tatár Kán

#55 Re: Re: Re: Re: Re: 13. bejegyzőnek, a szerencsétlennek

2014-06-23 23:05

#53: - Re: Re: Re: Re: 13. bejegyzőnek, a szerencsétlennek

13.-nak.

Nem kell neked megmenteni a devizaadósokat! A kormányzatnak sem. Csak a törvényeket kell betartani. Az adatok és tények, amiket közöltem, hitelesek. Ellenőrizd. Egyébként hol hallottál te olyan kölcsönről, ami úgy működik hogy folyamatosan emelkedő törlesztéseket fizetsz be és a tartozás is folyamatosan emelkedik? Hallottál te ilyenről?

Róna Péter rámutatott, hogy a bankok esetünkben, hogy minél több kölcsönt tudjanak kihelyezni, kikapcsolták a fedezetértékelést, ugyanis a kölcsön visszafizetésének a FEDEZETE a jövedelmünk. Az ingatlan, avagy autó az BIZTOSÍTÉK, nem fizetés esetére. Tudatosan behúztak a csőbe így közülünk nem keveset, akik forint hitelt éppen a jövedelmi viszonyaik miatt fel sem vehettek volna, mert már a szerződéskötés pillanatában a bankok részéről tudható volt, hogy bukjuk az ilyen esetet. Azt persze nem gondolták hogy ez egy nagyvárosra is kijöhet. Cinikusan úgy gondolták akkor elveszik a lakásainkat és elpasszolják a piacon, nekünk annyi, meg egy bambi. Egy-két emberrel ezt simán meg is csinálták volna,. Ám ma jól látható tömegesen ez nem megy. "Nem kell a kútba szarni ugye, elég a szélére, a szél úgy is belesodorja." Az ilyen az bizony bűncselekmény, mert szándékos.  Ezt nézd: http://youtu.be/3sR2CPklsnE

Nehéz felfogni, hogy nemzetközi csalás történt? Gondolod véletlen, hogy a Kúria mára eljutott odáig, hogy törvénytelennek minősítette például az árfolyamrést? Frissítsd fel az ismereteidet a devizaadósok ügyében, ne csak a mainstram médiát olvasd, hanem például a www.devizaados.hu oldalt is. Nem kötelező sötétben és hülyén maradni. :)

Nem mellesleg a 2004-2010 közötti időszak lakossági forintkölcsöneinél is kapitális disznóságot követtek el a bankok. Kartelleztek, amit a GVH vizsgálat fel is derített és kiszabta rájuk a bírságot. Ami persze kevés. Ugyanis a sz@rt is el kéne takarítani, azaz a forintkölcsönöket is felülvizsgálni és ott is a törvénytelen lehúzást helyre tenni. A devizaadósok és a forintadósok nem ellenfelek, hanem szövetségesek. És ne félj te attól hogy az anyabankoknál nincs ott az a pénz, amivel a bírósági döntések hatására kötelesek lesznek jóvátenni az ügyeket, mégpedig úgy hogy nem lesz államcsőd.

A kartellezést egyébiránt a végtörlesztés időszakában követték el a torkosborz sipisták.

Minket pedig ne provokálj.

Itt egy hiteles összefoglaló. http://www.devizaados.hu/index.php/hirek/651-devizaados-szemmel-elnoki-nagy-monolog-20140622

Vendég

#56 Deviza alapú hitel...

2014-06-24 04:41

Remek kezdeményezés!
A Kúria is kimondta, hogy nem történt deviza átváltás, de ennek ellenére még mindig devizahitelről, árfolyamrésről…stb. beszélnek. Más a hitel és más a kölcsön. Mi forint kölcsönt kaptunk, ami mögött soha nem volt valós deviza. Ez a kiindulási pont. Ennyire egyszerű. Az a röhej, hogy ezt mindenki tudja, mégis megy a maszatolás, a ködösítés…. majd ősszel, de legkésőbb jövő tavasszal megszületik megoldás, a döntés … addig is belegebedhetünk a terhekbe.

Vendég

#57

2014-06-24 06:33

Figyeljünk, és reagáljunk megfelelő erővel, és érvekkel!!
Egy hülye deviza hiteles

#58 Re:

2014-06-24 06:46

#13: -

Egyem a kis birka szivedet! Nem is kaptunk mást, mert 8 bankból is ide-oda zavartak. Fogjad már fel!!! Direkt nyomták fel a forint kamatokat az égig. Olyan sok rosszindulatú bugyuta van. Azért mert neked forint hiteled van a deviza hiteles hülye??? Ember! A sok önkormányzat-vállalkozás is mind ebben adósodott el, de azt már kifizette a kormány az adódből, hogy nyoma se maradjon. Akkor tehát ebben az országban mindenki hülye? Szedd ki a fejed a seggedből, aztán olvasd el a devizaheitlesek által kitett irat halmokat, mekkora átverések voltak a palánkon. HOgy nem volt deviza, sak ki akarták semmizni a magyar embereket. Ezt kellene felfognod. Nem fog fejlődni az ország, ha senki nem tud kaját venni, meg nem lesz ház a fejük felett, az értelmesebbje meg elhúz külföldre azt ott is marad ám. De nekedf biztos jó lesz, mert a sok hülye devizahiteles felvette az elcseseszett devizahitelt, pedig lakhattak volna 10-en az anyósnál is... Ezért nem megy ez az ország semmire. AZ ilyen kretének miatt. Azt se veszed észre, hogy te forint hitelesként azért szívsz, mert a magas kamat direkt azért volt, hogy a devizát el lehessen sütni, de egészségedre........

laikus, kuss!!

#59 Re: A kérdés igen helytelen, nem szabad szembefordulni egymással, hisze nem az adósok rontották el a

2014-06-24 07:00

#13: -

Nem az adósok rontották el a forint árfolyamot, akkor kik? Nem szabad szembefordulni egymással! A forint visszerősítése megszüntetné a problémák egy részét, helye gazd.pol. kell hozzá! Ami jelenleg nincs.

másik hülye devizahiteles

#60 Re: Re:

2014-06-24 07:08

#58: Egy hülye deviza hiteles - Re:

Egyetértek veled! Ne felejds el ki volt aa MNB elnöke abban  időden.


Vendég

#61

2014-06-24 07:12

Várjuk a kormány hathatós és valódi segítségét, mint pl. a végtörlesztés 180 Ft-on.

Vendég

#62

2014-06-24 07:45

Térítsenek meg a bankok minden kárt amit az adósoknak okoztak.

Vendég

#63

2014-06-24 07:50

Sajnos reményem nekem már nincs,az Eszközkezelőé lett a házam,reklámhely vásárlásra nincs pénzem,mert én valóban károsultja vagyok a rendszernek,minden tekintetben!A megélhetésért küzdök s azért ,hogy talán az 5 év alatt valami csoda folytán visszakaphatom a házam!
Fűkoszorú

#64 Vagyonkimutatás a banki vezérekről

2014-06-24 08:41

Az elmúlt 25 év, vagy a devizahitelek bevezetése óta a bankok vezetőinek vagyonosodási vizsgálata javasolt.

Vendég

#65

2014-06-24 09:06

Úgy látom, hogy ismét ködösíteni akar a kormány azzal, hogy igenis az fogyasztók tájékoztatva lettek és tisztában voltak az árfolyam kockázattal. Nekem az a véleményem, hogy ne hagyjuk magunkat továbbra sem.
Ha most a nyári szabadságuk előtt nem döntenek, akkor komoly lépéseket kell tenni a saját érdekünkben, mert saját magunkat tudjuk csak megvédeni.

Pöttyös Panni

#66

2014-06-24 09:14

Egy fillért se fizess a bankoknak, óriási hasznot húztak az emberekből és nem igaz, hogy vesztesek! A kockázatfelmérés csak is a bankok felelőssége! Ezen múlott, hogy kapott kölcsönt valaki vagy nem! nem volt előszerződés, sem deviza ! Mit akarnak átváltani? A Felvett Forintot?? Mire? A PSZÁF és az MNB ellenőrzésének elmulasztására? Az UNIO által lehívott pénz a devizahitelesek lehetetlen helyzetének megoldására: nem erre használta fel a Gyurcsány Kormány! A felelősségre vonás nem maradhat el!

Vendég

#67

2014-06-24 11:21

Nem új törvényeket kellene hozni hanem a régit érvényesiteni mindenkire és a csalokat lecsukni ,a mentelmijogot meg szigoritot büntetésre cserélni ,igy talán keveseb lenne a hivatalbol való viszaéllés.Szeb Jövött.

Vendég

#68

2014-06-24 12:54

Jó lenne már végleg kicsinálni ezt a bankmaffiát

Vendég

#69

2014-06-24 13:16

Ha egy összeget bizonylat nélkül folyósítanak, akkor azzal az összeggel kapcsolatosan nem lehet jogos követelést támasztani.
Ezért a forint folyósítása ellenében nyilvántartásba vett devizakövetelés nem volt jogos követelés!!!

Vendég

#70

2014-06-24 13:22

A hármas azonosság nélkül nem beszélhetünk a Bank szerződésben vállalt pénzszolgáltatási kötelezettségének teljesüléséről:
1. a szerződésbe foglalt kölcsönösszeg
2. az adós rendelkezésére bocsátott pénzösszeg
3. a Bank által hitelnyilvántartási számlára kötelezettségként előírt tartozás.

Ennek a hármas egységnek meg kell lennie, mert ennek elmaradása esetén nem beszélhetünk szerződés szerinti pénzkölcsönnyújtásról.

Vendég

#71

2014-06-24 13:25

A kettős könyvelésben nem fordulhat elő, hogy mást utal a pénzintézet és mást vesz nyilvántartásba...

Vendég

#72

2014-06-24 13:28

Számviteli törvény: Számviteli bizonylatok

166. § (1) 579 Számviteli bizonylat minden olyan a gazdálkodó által kiállított, készített, illetve a gazdálkodóval üzleti vagy egyéb kapcsolatban álló természetes személy vagy más gazdálkodó által kiállított, készített okmány (SZÁMLA, SZERZŐDÉS, megállapodás, kimutatás, hitelintézeti bizonylat, bankkivonat, jogszabályi rendelkezés, egyéb ilyennek minősíthető irat) – függetlenül annak nyomdai vagy egyéb előállítási módjától -, amely a gazdasági esemény számviteli elszámolását (nyilvántartását) támasztja alá.

(2) A számviteli bizonylat adatainak alakilag és tartalmilag hitelesnek, megbízhatónak és helytállónak kell lennie. A bizonylat szerkesztésekor a világosság elvét szem előtt kell tartani.


Vendég

#73

2014-06-24 13:30

A váltás nem történt meg, a Kúria ezt már kimondta.
A deviza váltás nélkül nincs rendelkezésre bocsátva, mert váltás nélkül az ügyletben nem igazolható a léte.

EZEK UTÁN MI LEHET MÉG A KÉRDÉS?????

Vendég

#74

2014-06-24 15:09

37. ezer Ft/ hó törlesztéssel vettünk fel 4, 2 mill. Ft-t,20 évre, 63. ezer nyugdíjamból 62 ezer Ft / hó a törlesztés még 16 év még hátra van, kb. 3 mill már ki van fizetve! / 69 éves vagyok , 16 év még hátra van/ kb 20 milliót akarnak????????????????

Vendég

#75

2014-06-24 15:39

Hiába magyarázzák,a bankok igen is becsaptak mindenkit,mert nem volt semmilyen DEVIZA a forint alatt. Tehát akkor miről is beszélünk?!!!!!! Nincs deviza csak magyar Ft. a kamatokat meg busásan megfizettették velünk,csalafinta módon.Ez aztán az UZSORA KAMAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!