ZÉRÓ TOLARENCIA A DEVIZAADÓSOK ÜGYÉBEN

Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Ez a(z) ZÉRÓ TOLARENCIA A DEVIZAADÓSOK ÜGYÉBEN petíció automatikusan generált fórumtémája


Vendég

#1

2014-06-19 09:30

A petícióval egyetértve szeretnék egy módosítást indítványozni: A terhet csak a bankoknak kell viselni, az államnak nem, az állam esetében a hatáskörrel rendelkező felelős vezetőket kell elítélni.(PSZÁF) Azért nem az állam, mert az állami terhelés adófizetői pénzből történik, amely közvetve már azokat is érinti, akik nem vettek hitelt, vagy forinthitelt vettek fel. Így a bankok elérhetik céljukat, hogy szembeállítsák a devizást a forintossal és a hitel nélkülivel.Oszd meg és uralkodj! Nem az állam kötelezte a bankokat fogyasztási hitelbe burkolt deviza konstrukció kidolgozására ajánlására, és az olcsó devizahitel mítoszának elterjesztésére, az ügyfelek, és az egész társadalom félrevezetésére. Senki se kötelezte őket rá! Normális hitelezésnél is hatalmas hasznuk van, az extrából bőven viselhetik és Nekik kell viselni az anyagi felelősséget. Üdv: Sándor

Vendég

#2

2014-06-19 10:49

A mindenkori kormánypárt ,partnerei és ellenzékiek , minden párt amelyik a parlament küszöbét átlépte osztatlanul és közösen felelősek.A fogyasztóvédelem mint jogi személy felelősségét szintén tisztázni kellene. Jogalap nélküli tisztességtelen (rejtett uzsora) meggazdagodás (BTK, PTK) szintén a megfelelő fórumokon kellene hogy helyre legyen téve.
Zotya

#3 Re:

2014-06-19 10:49

#1: - Egyetértek!

 


Vendég

#4

2014-06-19 11:23

Egyetértek

Vendég

#5 Re:

2014-06-19 12:39

#1: -

Igy van. Egyszer már beszedték azt a pénzt. Nem tudom hová tették, keritsék elő és ne az államtól várják a segitséget. Persze jó lenne nekik 2 bőrt lehúzni a lakosságon.

átok70

#6

2014-06-19 13:48

Egyetértek
kyra

#7 Re:

2014-06-19 14:16

#6: átok70 -

Csatlakozom az előttem szólokhoz !

Daysie
Vendég

#8

2014-06-19 15:44

Egyszerűen fel háborító ,hogy ezt a népet a kormány cserbe hagyta mindenűt volt meg oldás csak pont itt nincs vajon mért? Azt hiszem ezt mindenki tudja ,nép irtás.


Vendég

#9

2014-06-19 15:47

Mára egyértelmű ! Szervezett rablás, csalás !
Lowie
Vendég

#10

2014-06-19 15:53

A gazemberség , a csalás ,rablás,a nép ki fosztása ,ez van ma Magyarországon. A nép meg csak tűr és hajbókol és igába hajtja fejét.


Vendég

#11

2014-06-19 19:30

Amíg, az Állam nem hoz karakteresen egy olyan állásfoglalást,ami az adósokat elégedettséggel töltene el, és visszamenőleg is kártalanítaná( ha még lehet) addig, csak rugózunk az igazunkért. Azért jó, hogy van összefogás, legalább itt....
Köszönjük! Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a következő lépése a kormánynak? Miért érzem azt, hogy nem lesz kielégítő?...

Vendég

#12

2014-06-19 20:12

Teljes mértékben egyetértek vele

Vendég

#13

2014-06-19 21:09

És a forint hitelesekkel mi lesz???????????????
Egyetlen deviza adósnak sem tartottak a fejéhez pisztolyt, hogy már pedig csak és kizárólag deviza hitelt vehet fel. Az Ő döntése volt. Gondolkodni kellett volna!!!!!!!
Tatár Kán

#14 Re: 13. bejegyzőnek, a szerencsétlennek

2014-06-20 02:45

#13: -

Vajon az emberek 98 %-a akik 2004-2010-ig terjedő időszakban ezt a devizaalapú kölcsönt vette fel mind idióta lett volna? Ahogy a mindebnkor magyar kormányzat és önkormányzatok akik szintúgy ebben vannak eladóűsodva mind idióta?

Meglepőt szólok. Akkor vegyük csak újra:

1. Forintkölcsön van, azaz forintadós: Forintösszeget vett fel, abban törlesz és abban számol. (Ez vagy te 13.)

2. Devizahitel van, azaz devizaadósok: Devizát vett fel, abban törleszt és abban számol. (Ezek a külföldön dolgozó 600 ezernek lett bevezetve. Eredetileg az EU ezt követelte.)

3. Devizaalapú hitel van, azaz devizaadósok: FORINTOT VETT FE, ABBAN TÖRLESZT és valami csoda folytán PÉNZVÁLTÁSSAL devizában számolnak neki. (Ezt 2008. évben egy kormányrenelettel definiálták.) Ennek a pénzváltós (!) elszámolásnak a része az árfolyamrés és az árfolyam változás, amiről pofáznak a médiában és szórják a port a szemekbe, az áldozatokat, a kifosztottakat ilyenek szemében mint te 13. bűnbakként beállítva. Hogy amikor a devizaadósok demonstrálnak, tüntetnek a kifosztás ellen akkor szélsőségesnek lásd őket.

Tehát? A devizaadósok NEM DEVIZAHITELESEK!  A devizaadósok megvezetett és diszkriminált forinthitelesek. A különbség annyi, hogy nekünk törvénytelenül a szerződésbe befogalmazták a devizaalapú elszámolást. Mi is  forintkölcsönért mentünk 2004-2010 között oda. A kölcsönigénylőket 98 %-ában erre az úgyvevezett devizaalapúra kölcsönfélére terelték. Mind a banki alkalmazott, mind a hoitelközvetítők dupla jutalékot kaptak ha az ilyen közvetítésére dumálták rá az embereket. Az ilyen behúzásokat egyes körökban marketingnek is nevezik.   Ilyen - törvénytelen - szerződéseket irattak alá. Feltűnt esetleg hogy éppen a napokban az árfolyamrést a Kúria törvénytelennek minősítette?

És itt még egy m,ásik csalás! Et a "fajta" kölcsönt ugyanúgy devizahitelnek nevezték, mint a tényleges dfevizahitelt, ahol devizát vesz fel az ember, abban törleszt és abban is megy az elszámolás. 2004 előtt is és 2010 után is forinthitel volt és van. A 2004-2010 között kölcsörért menőket szopatták! Az emberek 98 %-át. 2 % vett fel ebben az időszakban forinthitalt, aminek egészen biztos külön oka volt.

Egyszer és mindenkorr a vésd az agyadba te13. Mi devizadósok nem a te csóró forintjaira pályázunk. Azért perelünk, azt kívánjuk elérni, hogy se többet, se kevesebbet ne fizessünk mit te. PONT ANNYIT. Mert mi is forintadósok vagyunk, csak nekünk ugye másként számolnak. Amikor meg azt kommunikálják, hogy minket "megmentenek" hát kitől is mentenek? Éppen a rabló kommunikálja ezt. Mert első sorban a Magyar Állam a felelős azért a kártért, ami már ebből a megvezetésből bennünket ért. Ez egy nemzetközi pénzügyi csalás, amihez a Magyar Állam 2004-től mindeddig  (2014) asszisztált. Nem az első és sajnos nem az utolsó. Tanuld meg: A devizaadósok is forinthitelesek. A devizaadósok nem devizahitelesek.

13. bejegyző!Tipikus példája a bejegyzésed az agymosottnak. Olyanról beszélsz, amiről halvány lila segéd gőzöd sincs. Mint a papagáj hajtogatod azt a baromságot, amit a médiában hallottál. Valóban nem tartottak pisztolyt a fejünkhöz, ám én ezt szivesen meg tenném az ilyennel mint te. Kérdezhetnéd, hogy a stukket komámasszony. :) Kés is megfelelne, mert azt is  megnézhetném, hogy néznél a kés végén. :)  Meg azt is hogy értesítene a bankod, hogy akkor a jövő hónaptól kétszeresét kell betolnod a havi törlesztődnek. Egyébként megnyugtatlak. Most olvasd  csak el a szerződésed. A kisbetűket. És látni fogod, joga van az egyoldalú kamatamelésre. Úgyhogy ha tűlünk nem tudják beszedni adók módjára az uzsora pénzt, amit bekalkuláltak te is öntudatos forintadós jössz velünk a  lecsóba. ... Orvos látott?

Válassz egy nicknevet!

#15 laikus vélemény?

2014-06-20 09:59

Forinthitelesek pereljenek, mert mesterségesen fenn tartották a kamataikat!
A kormány felelőssége abban van, hogy hagyta így eldurvulni a helyzetet.

A bankok vállalják a "terheket" ami valójában nem teher, mert csakis a kolosszális nyereségtől estek el. Gondolkodjunk már el, számtalan esetről tudok, amikor forint hitelre nem volt jogosult az illető, a törlesztőrészletek miatt, de devizára igen. ez mi ha nem csalás, beterelés a karámba?

Jelenleg is maszatolás folyik. Nincs egyértelműen kijelentve, hogy deviza nem létezett, pedig ezt már szinte mindenki tudja.A kúria döntése is, nesze semmi fogd meg jól, ennyi időbe telt, hogy valamit azért mondjanak, de ne legyen katasztrófa. Miről is beszélek? Ha egyértelműen kimondja, nem volt deviza, akkor a bankok kivonulhatnak, illetve csődeljárást indíthatnak. Mi marad? A perlés. de a magyar ember nem szeret perelni, fél az esetleges kudarctól,(amit persze erősen sugallnak is)nincs elég pénze, de ha van is annyi, ha elveszti, duplán fizet, ami nem kevés. Pedig egyre több nyert per van!!! De csak az tud róla, aki különben is, folyamatosan nézi, érdeklődik.....

Még valami, az árfolyam különbözetből eredő hasznot a bankok, nem nyereségként számolták el. Vagyis nem fizettek utána nyereség adót! Na miért lett bevezetve a bankadó???

Zeusz

#16 Re: laikus vélemény

2014-06-20 10:06

#15: Válassz egy nicknevet! - laikus véleméyn

ez így van!!!!!!!!!!!!!!

Családok estek szét, elkeseredettség, kilátástalanság, élettelen élet, éhezés, stressz, depresszió, stb, ez mind visszafordíthatatlan következmény. Hisz nem lehet tudni, mennyi évet vett el ez a szörnyűség egy embertől. Kártalanítási pereknek kell jönnie. Na ja, a magyar ember ezt sem míveli, amerikában ez mindennapos. Az utókor erről fog beszélni sajna :-(

Mindenki aki ebben részt vett, nyeresége származott másik kifosztásából, bűnhödjönnnnnnnnnnnnn


Vendég

#17

2014-06-20 18:04

CsŐdbe mennének a bankok???? Nevetséges! 50 millió forintos jutalmakat osztogatnak a felső vezetőknek!!!! Ezt miért nem vizsgálja senki???
Miből tudják ezeket a jutalmakat évente legalább egyszer de az is előfordulhat hogy kétszer is kifizetni .Abból a nyereségből ,amit mi fizetünk be nekik!Miért hagyják figyelmen kívül a nemzetközi közgazdászok véleményét,miszerint ezeket a deviza alapu hiteleket nem lett volna szabad engedélyeznie a mindenkori kormánynak és a FSZÁF-nak.

Vendég

#18

2014-06-20 21:27

Mikor megszuntette a FIDESZ a maximum 15%-os arfolyamkockazatot a devizahiteleknel , azonnal elszallt a frankarfolyam . A hitelek meg ezelott keletkeztek. Nem ezt vallaltuk ez az Orban kormany hibaja. Fizessek meg ok.

Vendég

#19

2014-06-21 05:38

Evon Remélem elérjük a bankokkal kitűzött harcot .

Vendég

#20

2014-06-21 06:36

Aláírva

Vendég

#21

2014-06-21 07:11

Egy hitelnél 3 milliót kifizettünk,és még tartozunk 10 millióval. Az 5mill. hitel két és félszeresre nőtt, a per még tart ,már több mint 1 éve.A fiam lakását elvették, Végrehajtói végzés nélkül.Jöttek zárat cseréltek,értesítés nélkül.Holott jogi félreértésről szól a történet.Ennyit a bankok tevékenységéről, mindkét esetben az OTP a tettes.

Vendég

#22 Re:

2014-06-21 08:10

#13: -

Te egy ígazi magyar vagy.Ezért tart itt az ország.


Vendég

#23 Re: Egyet értek !!

2014-06-21 08:10


Vendég

#24

2014-06-21 08:33

Minden deviza hitelesnek! TOVÁBB egy fillért se fizess a banknak.PERELNI és FELJELENTÉST tenni az ügyészségen CSALÁS-MEGTÉVESZTÉ /BTK_318§ PTK_210§/hacsak az árfolyamrést nézzük/amit a kúria egyértelműen meg ítélt/ a többit mindenkinek a szerződése alapján kell hozzá tenni.

Vendég

#25

2014-06-21 09:07

írjuk alá minnél többen !!