Fonyódliget, Árpád part, kerékpárút részleges elterelése, gépjármű-forgalom csökkentése

Tisztelt Polgármester Úr!

A közkedvelt Árpad part egyre frekventáltabb lett. Egyre többen használják sétára, sportra, kerékpározásra, strandolásra, horgászatra, kutyasétáltatásra.
Ez a helyzet a múlt szezonban és idén is már rendszeres konfliktusokhoz vezetett, sőt tucatnyi kisebb sérüléssel járó baleset is történt. Ezért kérjük az Önkormányzatot, hogy újabb szabályozásokkal javítsanak a jelenlegi helyzeten.

Indoklás:

- A kerékpárutat “teljesítmény kerékpárosok” is használják, akik Ligeten tranzit jelleggel haladnak át nagyobb csoportokban 20-30km/ó sebességgel. Ők maguk is meglepődnek az sétálók láttán.
- A gépkocsik az új út jó minősége miatt és a fekvőrendőrök hiánya miatt nagyobb sebességgel haladnak
- A kocogás és séta az új futópályán nem fér el, a strand víz közeli részét folyamatos sétára nem lehet használni hiszen az ott sokan állomásoznak, így az út sétány funkciót is ellát
- Kutyasétáltatás az aktuális szabályzás szerint sem lehetséges a strandon, csak az úton

Javaslatunk, határozott kérésünk:

- Az új kerékpárutat megtartva (míg ez szükséges) fessék fel és táblázzák ki a régi kerékpárutat is, az legyen a tókerülő túra útvonala. Az új kerékpárútra helyezzenek el több "lakó-pihenő övezet" táblát, esetleg látványosabb felhívásokat a sebességkorlátozásra és a sétáló forgalomra.

- A személyautó forgalmat maximális mértékben tereljék el az Árpád partról célforgalomra való leszűkítéssel. (Az így kialakult csökkentett autóforgalom már nem zavaró a csökkentett helyi kerékpáros- forgalom számára)


Köszönettel, üdvözlettel,

A fonyódligeti nyaraló közösség   


Ligetpart / Fonyódligeti üdülők közössége    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Ligetpart / Fonyódligeti üdülők közössége láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...