Fogjunk össze az oltatlan óvodapedagógusokért (Kalocsa)

Célunk, hogy az oltatlan óvodapedagógusok (dadusok, óvodai dolgozók) továbbra is képezhessék, taníthassák gyerekeinket.

A gyermekek életében nagyon fontos a stabil környezet, különösen az ilyen kicsi gyerekek életében.

Ezek a gyerekek annyi mindentől elestek a Covid miatt, és most elvesszük Tőlük azokat az embereket, akik a szívükhöz nőttek. egy meggondolatlan döntés miatt.

A gyermek személyi és tárgyi környezetének állandósága növeli az érzelmi biztonságot, mert a személyi állandóság alapvető feltétele annak, hogy a gyermek és az őt gondozó felnőtt között meghitt érzelmi kapcsolat alakuljon ki. A gyermeki személyiség fejlődése és érzelmi stabilitása szempontjából meghatározó lehet, hogy milyen vezetési-nevelési stílust képviselő felnőttek társaságában nő fel. Az óvodapedagógus nevelési stílusa mint minta és mint érzelmi háttér befolyásolhatja a gyermek életét, fejlődésének irányát. Felnőtt élete során a gyermeki környezetben tapasztalt nevelési-vezetési stílust tartja majd mérvadónak, vagy éppen annak ellenkezőjét alkalmazza rossz tapasztalatai hatására. Mélyen beleivódik a gyermek emlékezetébe, hogy mennyire megalázó vagy sértő volt egy helyzet, megoldás számukra, vagy éppen ellenkezőleg, hogy mennyire épültek belőle.

Gyermekeinknek nem az a fontos, hogy oltott vagy oltatlan óvodapedagógus foglalkozik vele nap mint nap, hanem hogy egy megszokott, megszeretett, állandó környezet vegye körül ami életében az otthonán kívül a stabilitást jelentheti.

Kalocsai szülők és támogatóik    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Kalocsai szülők és támogatóik petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.