Felsőoktatás megmentése Békéscsabán

 

Tisztelt Városvezetők!

A Szent István Egyetem Gazdasági, Agrár- és Egészségtudományi Kar Gazdasági Campusának Hallgatói Önkormányzata Önökhöz fordul a békéscsabai képzési hely megmaradása érdekében!

A békéscsabai Gazdasági Campus nehéz anyagi helyzete közismert, és bár az utóbbi hetekben sok ellentmondó találgatás is napvilágot látott, kijelenthető, hogy a Szent István Egyetem békéscsabai képzési helyét a megszűnés fenyegeti.

Bár a huszonnegyedik órában vagyunk, mégis meggyőződésünk, hogy összefogással és Békéscsaba Megyei Jogú Város vezetésének támogatásával az egyetemi kar békéscsabai képzési helye megmenthető.

Azt a Hallgatói Önkormányzat is tisztán látja, hogy a Kar és ezen belül a békéscsabai Gazdasági Campus működése a jelenlegi szervezeti és infrastrukturális berendezkedés mellett nem fenntartható. Ezért véleményünk szerint a Karnak és benne a Hallgatói Önkormányzatnak is áldozatokat kell vállalnia a megmaradás érdekében. Mi nyitottak vagyunk minden olyan megoldási javaslatra, mely biztosítani képes a békéscsabai képzési helyszín megőrzését, és így az alapdiplomát és felsőoktatási szakképzéseket nyújtó szakokat is. Ebben kérjük Békéscsaba Megyei Jogú Város vezetőinek szíves segítségét!

 

Békéscsaba, 2014. május 13.

 

SZIE GAEK GC

Hallgatói Önkormányzata