Támogatnám/megvenném Fehér György (1939-2002) operatőr-rendezőről szóló kötetet.

Támogatnám/megvenném Fehér György (1939-2002) operatőr-rendezőről szóló kötetet.

 "Ütközési pontjaim nem a szakmával vannak,
hanem saját magammal..."
(Fehér György)

FEHÉR GYÖRGY (1939-2002) operatőr-rendező - a III. Richárd (1973), a Szürkület (1987-90) és a Szenvedély (1995-98) rendezője - a magyar filmművészet meghatározó személyisége volt, mégsem jelent meg róla kötet.

Feher_Gy_HR.jpg

A Francia Új Hullám Filmművészeti Szakkönyvkiadó - "Arcok iskolája - Találkozás(ok) Fehér György operatőr-rendezővel" munkacímen - több mint egy évtizede dolgozik egy kötet előkészítésén.

A könyv gerincét Fehér György fellelt filmtervei, vázlatai és interjúi alkotnák, s csak másodsorban a róla szóló visszaemlékezések, értékelések és műelemzések. A kötet fő célja a Fehér életművéhez kapcsolódó dokumentumok összegyűjtése és archiválása. A filmek, werkfilmek és töredékek megtekintése mellett jónéhány Fehér György-interjú, feljegyzés és levél elolvasása után rá lehet majd jönni arra, hogy összességében nézve az életműve teljességgel koherens egységet képez, melyben minden egyes apró részlet, terv és próbálkozás ugyanazon célt szolgálta. Szerényen ment a dolga után, nem zaklatott senkit, és őt sem zaklatták interjúért az újságírók. Úgy sejthetjük ez lehet Fehér titka, hiszen nem az számít, hogy hány filmed van, hanem az, hogy milyen jók a filmjeid. A meghatározott tárgykörben való alkotómunka haszonnal jár, az ide-oda kapkodás csak gyönyörködtet és szórakoztat. „Aki el is akar jutni oda, ahová szándékozott, egyetlen utat kövessen, ne vándoroljon ezen is, azon is: nem haladás az, hanem tévelygés.” (Seneca: Erkölcsi levelek)

Abban az esetben, ha Ön is egyetért e kötet szükségességével, esetleg szívesen támogatná majd a megjelenését és/vagy minden bizonnyal megvásárolná azt, kérjük, hogy írja alá ezt a petíciót, hogy felmérhessük a könyv iránti piaci igényeket.

Köszönjük, ha terjeszti is ezt a petíciónkat, aminek a segítségével, támogatásával esetleg egy nagyobb könyvkiadóval is könnyebben tudunk majd tárgyalni a kiadással kapcsolatos együttműködés lehetőségeiről.

További információk: https://www.facebook.com/fehergy1939/

Kérdések: arcokiskolaja@gmail.com

Ha bármilyen ötlete, javaslata van a témával kapcsolatban, akkor azt a megjegyzés rovatban szívesen olvassuk. Köszönjük!


Francia Új Hullám Filmművészeti Szakkönyvkiadó    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Francia Új Hullám Filmművészeti Szakkönyvkiadó láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...