Elviselhetetlen bűz Kömlődön

Ezúton megkérjük a tisztelt jegyzőt és a képviselő testületet, hogy tegyen valamit annak érdekében hogy a falut naponta ellepő bűz megszűnjön, ami feltehetőleg a falu határában lévő sertéstelepről jön.

Indoklás:

A 21/2001. Kormány rendelet szerint a méréssel nem megállapítható, de a lakosságot zavaró bűz okozása is jogellenes. A 21/2001-es levegő védelméről szóló rendelet vonatkozó részei
5. § (1) Tilos a környezeti levegő olyan mértékű terhelése, amely légszennyezést vagy határértéken felüli légszennyezettséget okoz, valamint a környezeti levegő bűzzel való terhelése.
Bűzzel járó tevékenységre vonatkozó szabályok
14. § Bűzzel járó tevékenység során az elérhető legjobb technika alkalmazásával meg kell akadályozni, hogy a lakosságot zavaró bűz kerüljön a környezetbe. Az elérhető legjobb technika alkalmazását, az egyedi határértéket, illetőleg a lakosságot zavaró bűzzel járó tevékenység korlátozását vagy betiltását a közegészségügyi hatóság állásfoglalása alapján a környezetvédelmi hatóság hatósági határozatban írja elő.

Kérem aláírásával támogassa a beadványt.

Az aláírással engedélyezem Czuppon Imre, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.