Élhető közlekedési rend kialakítása Kőbányán a Kőér utca mentén

Kőbányán élőknek és átutazóknak feltűnő lehet, hogy a kerületet, mint valami erődfalak, körbeölelik a vasút töltései (meg félbevágják, meg át és vissza). Ennek legneuralgikusabb pontja kerületünkben a Kőér utcai sorompó (feltehetően Rákosrendező után a leghosszabb vörösjelzős, leengedett sorompós idővel), a vasutak 100a vonalának egyik legidegesítőbb átjárója. Gyakorlatilag félbe vágja a Kőér utcát. 

 Aki átjut a vasúti átkelőn, egyből a Kőér utca-Basa utca furfangos kereszteződésében találja magát, ahol a kanyarodó főútvonal miatt a Kőbánya felől érkezők ismét hosszabb várakozásra kényszerülnek. A kereszteződés több okból is balesetveszélyes, túlbonyolított, megszüntetendő. A megfontoltabb, félősebb sofőrök miatt gyakran több tucat gépjármű kényszerül várakozásra a Kőér utca vasúti átkelőjétől meggyötört idegekkel érkezve. Majd ha sikerül a kanyarodó főutvonali szakaszon átkelnie, akkor a Basa utca felől jobbra kanyarodók miatt ismét megállásra kényszerül, hogy a mögötte jövő, oldalról érkező, szemből kanyarodó autók miatt máris beduguljon a kereszteződés.

A Basa utca felől érkezők  sokszor nincsenek tisztában elsőbbségükkel. A kereszteződés nem áttekinthető. 

 Ezen petíciót aláírók határozottan kérjük, hogy a hírekben szereplő 100a  vonal korszerzűsítése esetén, vagy a vele párhuzamosan kiépítendő reptéri gyorsvasút építési munkálataival párhuzamosan a Kőér utcai vasúti kereszteződés helyzetét a közlekedőkre tekintettel rendezzzék (akár a szintbeli kereszteződés megszünhtetésével), egyben biztosítsák a Kispest felől érkezők számára a továbbhaladást a Kőér utcán, valamint tegyék lehetővé a balra kanyarodást Kőbánya városközpontja felé(ez is megoldható lenne lámpás kereszteződés létesítése nélkül, akár egy többsávos turbo körforgalommal, de ezt már a szakemberekre hagynánk)Kőér-Basa.JPG.

 A petíció aláírói határozottan kérik, hogy a Basa utca-Kőér utca balesetbeszélyes kereszteződésében létesítsenek körforgalmat, mely áttekinthetővé és folyamatossá tehetné a közlekedést, bármely irányból érkezők számára.

 Mi, a petíció aláírói tudjuk, hogy a Galvani híd megépítését követően tervezik a déli folyosó mneghosszabbításaként a Kőér utca rendezését. Azonban arra kérjük az illetékeseket, Tarlós István főpolgármestert, Kovács Róbertet, Kőbánya polgármesterét, Fürjes Balázst, egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost, hogy véleményünket vegyék figyelembe a projekt tervezésénél, illetve a Galvani híd megépítésének elmaradása esetén is tegyenek lépéseket a Kőér utca e két pontján az ésszerűbb, áttekinthetőbb, kevésbé balesetveszélyes, kevésbé időrabló közlekedési rend kialakításának érdekében.

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Bugár László, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook