Élhető közlekedési rend kialakítása Kőbányán a Kőér utca mentén

Kőbányán élőknek és átutazóknak feltűnő lehet, hogy a kerületet, mint valami erődfalak, körbeölelik a vasút töltései (meg félbevágják, meg át és vissza). Ennek legneuralgikusabb pontja kerületünkben a Kőér utcai sorompó (feltehetően Rákosrendező után a leghosszabb vörösjelzős, leengedett sorompós idővel), a vasutak 100a vonalának egyik legidegesítőbb átjárója. Gyakorlatilag félbe vágja a Kőér utcát. 

 Aki átjut a vasúti átkelőn, egyből a Kőér utca-Basa utca furfangos kereszteződésében találja magát, ahol a kanyarodó főútvonal miatt a Kőbánya felől érkezők ismét hosszabb várakozásra kényszerülnek. A kereszteződés több okból is balesetveszélyes, túlbonyolított, megszüntetendő. A megfontoltabb, félősebb sofőrök miatt gyakran több tucat gépjármű kényszerül várakozásra a Kőér utca vasúti átkelőjétől meggyötört idegekkel érkezve. Majd ha sikerül a kanyarodó főutvonali szakaszon átkelnie, akkor a Basa utca felől jobbra kanyarodók miatt ismét megállásra kényszerül, hogy a mögötte jövő, oldalról érkező, szemből kanyarodó autók miatt máris beduguljon a kereszteződés.

A Basa utca felől érkezők  sokszor nincsenek tisztában elsőbbségükkel. A kereszteződés nem áttekinthető. 

 Ezen petíciót aláírók határozottan kérjük, hogy a hírekben szereplő 100a  vonal korszerzűsítése esetén, vagy a vele párhuzamosan kiépítendő reptéri gyorsvasút építési munkálataival párhuzamosan a Kőér utcai vasúti kereszteződés helyzetét a közlekedőkre tekintettel rendezzzék (akár a szintbeli kereszteződés megszünhtetésével), egyben biztosítsák a Kispest felől érkezők számára a továbbhaladást a Kőér utcán, valamint tegyék lehetővé a balra kanyarodást Kőbánya városközpontja felé(ez is megoldható lenne lámpás kereszteződés létesítése nélkül, akár egy többsávos turbo körforgalommal, de ezt már a szakemberekre hagynánk)Kőér-Basa.JPG.

 A petíció aláírói határozottan kérik, hogy a Basa utca-Kőér utca balesetbeszélyes kereszteződésében létesítsenek körforgalmat, mely áttekinthetővé és folyamatossá tehetné a közlekedést, bármely irányból érkezők számára.

 Mi, a petíció aláírói tudjuk, hogy a Galvani híd megépítését követően tervezik a déli folyosó mneghosszabbításaként a Kőér utca rendezését. Azonban arra kérjük az illetékeseket, Tarlós István főpolgármestert, Kovács Róbertet, Kőbánya polgármesterét, Fürjes Balázst, egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztost, hogy véleményünket vegyék figyelembe a projekt tervezésénél, illetve a Galvani híd megépítésének elmaradása esetén is tegyenek lépéseket a Kőér utca e két pontján az ésszerűbb, áttekinthetőbb, kevésbé balesetveszélyes, kevésbé időrabló közlekedési rend kialakításának érdekében.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Bugár László petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...