El a kezekkel a Móricztól!

EL A KEZEKKEL A MÓRICZTÓL!

FREE MÓRICZ!

Mi, móriczos szülők, volt móriczos szülők és volt móriczos diákok kiállunk a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola 68 éve során keletkezett tradíciói, megteremtett hagyományai és önállósága mellett!   Vannak erők, akik valamilyen oknál fogva érdekeltté lettek abban, hogy az iskola a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartása alá kerüljön, és a szülők tudta nélkül bevittek minket egy visszafordíthatatlan eljárási folyamatba, melynek során arról kell döntenünk, hogy akarjuk-e egyházi iskolába járatni gyermekeinket, vagy sem.   Hangsúlyozzuk, hogy nem az egyházak, nem a keresztény értékrend, se nem az evangélikus egyház ellen szólalunk fel, hiszen a maguk módján értéket képviselnek, és jelenleg is az iskolában folyik hat egyház hittanoktatása, közöttük az evangélikusé is.   Az iskola közel hetven éve alatt önálló szemléletet, tradíciót, hagyományokat, értékeket teremtett. Jelenleg is jól működő, magas színvonalú oktatás folyik, melynek eredményeképpen az ország legjobb tíz általános iskolája között áll a ranglistán, köszönhetően a felkészült pedagógusoknak, gyermekeknek, és a szülők önzetlen támogatásának.   A sebtében elrendelt tájékoztatók, szülői értekezletek során nem volt megállapítható, hogy miért kívánják átadni az egyháznak az iskola fenntartási jogát, azzal milyen konkrét előnyök járhatnak. Az azonban kiderült, hogy a Dunaújvárosi Tankerület nem kezdeményezte és nem is támogatja az átadást, és akár egyházi lesz az iskola, akár nem, kötelező körzeti felvételi kvóta lesz, ami 15 gyermek körzetből történő felvételét jelenti.   Ragaszkodunk továbbra is az intézmény jelenlegi SzMSz-ében megfogalmazott speciális képzési formához, az ének-zene emelt szintű oktatásához, mert a tradíciók és hagyományok mellett a Móriczot ez tette egyedivé!   A rendelkezésre álló információk szerint semmi nem indokolja a fenntartó váltást! Annak megtörténte esetében nem garantáltak sem a hagyományok, sem a speciális képzési forma, de még a tankerület által tulajdonolt eszközök pótlása sem.   A váltás osztályközösségeket, tantestületet bontana meg, az eddig egymás mellett barátsággal, eredményesen és jól együttműködő vallásos és nem vallásos gyermekeket és szüleiket osztaná meg, szegregálná őket. Az iskola egyik fő értéke volt az ideológiai, világnézeti kiegyensúlyozottság. Eddig barátságban, együttműködve dolgoztunk a Móriczért, most ez az érték, a kiegyensúlyozottság van veszélyben!   Kérjük az iskola ingatlan-tulajdonjogával rendelkező önkormányzatot is, hogy súlyával álljon ki a váltás ellen, és támogassa városunk egyik oktatási zászlóshajójának eddigi működésének továbbvitelét!   A szülők már álltak ki eredményesen a Móricz Zsigmond Általános Iskola önállósága mellett, tegyük meg ezt újra most, amikor újra veszély fenyegeti az önállóságot, függetlenséget! Tegyük fel ismét a móriczos kitűzőt!!!   Kérünk minden móriczos szülőt, volt szülőt, volt diákot és mindenkit, aki egyetért velünk, támogassanak! FREE MÓRICZ!

ISKOLA.jpg

Kismoni László Móricz Zsigmond Általános Iskola Szülői Szervezet    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Kismoni László Móricz Zsigmond Általános Iskola Szülői Szervezet petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.