Együtt a biztonságos közlekedésért!

 

Tudtad?

A statisztika szerint minden negyedik járművezető közlekedik alkoholos befolyásoltság alatt. Sok esetben nem is tudnak róla! Egy előző ferdén sikerült éjszaka után mennyi az az idő, amely letelte után biztonságosan merhetünk autóba ülni? Miként számolhatjuk ki? Na meg kinek van erre ideje a reggeli sietségbe? (Számolni a testsúly, magasság, alkoholbevitel, az elfogyasztott étel mennyiségét stb.?)

Vannak erre applikációk, de azok sem az igaziak, ugye?

Erre valók az alkoholszondák, melyek pillanat alatt kimutatják, hogy merhetünk e autóba ülni vagy sem. Fontos lenne ennek következményeit is kiemelnem, ha a rendőrbácsi pontos, méregdrága szondáját megfújjuk, ami végül nem tetsző értéket mutat, az enyhébb befolyásoltság alatt lehet egy szabálysértés, melynek egy vaskosabb pénzösszeg a szankciója, magasabb érték felett bűncselekményt követünk el, mely esetében hónapokra, évekre eltilthatnak a járművezetéstől és ehhez jön még hozzá az a vaskos pénzbüntetés. Tényleg megéri az a pár kilóméter? A “csak ide szaladok a szomszédba”, vagy “csak leugrok a boltba, mert elfogyott a tejföl” és még sorolhatnám. Azonban ha ez a büntetés nem lenne elég, vegyünk néhány példát arra, hogy az alkoholos befolyásoltság hogyan is hat a szervezetünkre vezetés közben; csökkenti a reakcióidőt, mozgás koordinációs zavarokat okoz, dehidratáltá válunk, fáradtak és tompák lehetünk tőle, mely akár az úton történő elalváshoz is vezethet.

Aki próbálta már elkerülni az ilyen problémákat, nyilván első gondolata, hogy beszerez magának egy szondát. Azonban a tapasztalat az, hogy ezek a lakosság számára megfizethető értékben feltűntetett szondák sem az igaziak, mert sajnos egy sör megivása után 10perccel a szonda 0 értéket fog mutatni. De menjünk egy kicsit tovább…aki végképp szeretné kideríteni, hogy kitisztult e már a szervezete és kicsit több energiát hajlandó belefektetni a dologba, az besétál a rendőrkapitányságra és megkéri, hogy had fújhassa meg azt a pontos, méregdrága szondát, őt sajnos szintén el kell hogy keserítsem, mert falakba fog ütközni. A rendőröknek egy fújás alkalmával plusz kötelező adminisztrációs tevékenységeik vannak, így “csak úgy” nem lehet bekopogni, hogy “rendőrbácsi kérem..” mert elküldenek. A biztonságos és balesetmentes közlekedés érdekében pedig igen fontos, hogy élve, sérülésmentesen jussunk haza szeretteinkhez! Ezen tapasztalatok fényében sajnos nem igazán van lehetőségünk pontosan ellenőrizni magunkat egy átmulatott éjszaka után. Cserébe a lakosság számára könnyen elérhetően vannak bank automatáink, csoki és üdítő automatáink, PET palack automatáink. Kérdem én, miért nincs a lakosság számára könnyen elérhető alkohol szonda pontjaink bármelyik bolt, vagy rendőrkapitányság falára kihelyezve?

 

Kérlek ha eggyet értesz a petíciónkkal és számodra is fontos, hogy szeretteid közelében tölthesd a másnapot, töltsd ki a petíciónkat.

 

Együtt a magyar közlekedés biztonságáért!

Petíció aláírása

Aláírásommal elfogadom, hogy Németh Kitti láthatja az általam ezen az űrlapon megadott összes információt.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.


Hozzájárulok ahhoz, hogy az ezen űrlapon megadott adatokat a következő célokból feldolgozzák:
Felhatalmazom Németh Kitti, hogy az ezen az űrlapon megadott információkat átadja az alábbi feleknek:
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...