Egyiptom üdülőövezeteinek biztonságosra történő átsorolása

Egyiptomot szerető, utazni vágyó honfitársaink!

Mozhno-priletet-v-Egipet1.jpg

Kérünk Benneteket, hogy aláírásotokkal támogassátok petíciónkat, abban az ügyben, hogy Magyarország Kormánya és az illetékes hivatalok vegyék fontolóra Egyiptom üdülőövezeteinek átminősítését a jelenlegi tiltott (piros) besorolásról engedélyezett (zöld) zónára.

Tisztában vagyunk vele, és teljes mértékben egyetértünk azzal, hogy az ország vezetőinek és a megbízottmunkatársaknak az elsődleges feladata, hogy a magyar nép biztonságát szavatolja. Nehéz meghatározni, hogy hol kell meghúzni a határt, de a jelenlegi szabályozás egyértelműen túlságosan szigorú, nem veszi kellő mértékben figyelembe az adott térségek tényleges helyzetét. Ezt az is bizonyítja, hogy az eredeti rendeletet már kiegészítették azzal a lehetőséggel, hogy országokon belül eltérő besorolású övezeteket jelölhetnek ki.

Szeretnénk mihamarabbi kedvező változtatást elérni Egyiptom három nagy üdülőövezetének, Hurghada, Sharm el Sheikh és Marsa Alam zöld zónává alakítása ügyében. Ez összhangban van a kölcsönösséggel is, hisz a magyar állampolgárok korlátozások nélkül utazhatnak ide.

Az emberek belefáradtak az elmúlt hónapok megpróbáltatásaiba, szükségük lenne pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre, hogy az előttünk álló, várhatóan nehéz időszakra felkészüljenek. Erre a biztonságos egyiptomi üdülőhelyek kiváló lehetőséget biztosítanak, de a jelenlegi szabályozás szerint sajnos nem lehetséges az utazás.
Utazásra ebbe a desztinációban nagyon magas az érdeklődés, ezt bizonyítják a szinte pillanatok alatt betelt járatok.

2020. július 15-én kiadott 346/2020 VII.15. rendelet szerint „(5) Ha egy ország sárga vagy piros jelzéssel került besorolásra, azonban valamely közigazgatási területén az aktuális fertőzöttség mértéke alacsony, az országos tisztifőorvos a (2) bekezdés szerinti határozatában e közigazgatási területet zöld jelzéssel sorolhatja be.

Kérjük a döntéshozókat, hogy biztosítsák a kiutazást és a hazaérkezés utáni karanténmentesség lehetőségét. Nagyon gyors döntésre van szükség, néhány hét áll már csak rendelkezésre a nyaralásra.

WTTC biztonságosnak minősítette Egyiptomot

Egyiptom intézkedései a szállodákkal kapcsolatban

Egyiptom intézkedései a repülőjáratokon

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Zsuzsi Szalai petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...