Egyenlő jogokat az LMBTQ embereknek

Arra kérem az aláírókat, hogy írják alá azt a petíciót, amely arra kéri Magyarország kormányát, hogy módosítsa az Alaptörvény szövegét és módosítsa a családjogi törvény szövegét, és biztosítson egyenlő jogokat az LMBTQ emberek részére:

- a házasság  (polgári esküvő) és az 

- örökbefogadás esetén.

Indoklás

A. 

Magyarországon törvény garantálja, hogy a nemváltó műtéten átesett emberek házasságot kössenek. Vagyis, aki férfi vagy női külsődleges nemi szervekkel született, de felnőtt korában úgy dönt, hogy egy hosszadalmas és költséges orvosi beavatkozás után nőként vagy férfiként szeretne a továbbiakban élni, és "nemváltó" műtéten esett át, annak joga van polgári esküvő keretében házasságot kötni.

 

B. A világ több országában is garantálják az LMBTQ emberek jogait a házasságkötésre és az örökbefogadásra.

2019. május 29.-én a következő országokban ismerik el az LMBTQ emberek jogait a házasságkötésre.

https://hu.m.wikipedia.org/wiki/Azonos_neműek_házassága

 

Amerikai Egyesült Államok

Argentína

Ausztrália

Ausztria

Belgium

Brazília

Dánia

Dél-afrikai Köztársaság

Egyesült Királyság

Finnország

Hollandia

Izland

Írország

Kanada

Kolumbia

Luxemburg

Németország

Norvégia

Portugália

Spanyolország

Svédország

Tajvan

Új-Zéland

Uruguay

Izraelben és Mexikó jelentős részén az azonos neműek ugyan nem köthetnek házasságot, de teljes értékű házasságnak ismerik el, amit azonos neműek külföldön vagy Mexikóvárosban, valamint Chihuahua, Coahuila és Quintana Roo tagállamban kötnek.

 

C. Statiszikai becslések szerint az emberiség 8-15%-a LMBTQ ember. Sokuk családban él, szült vagy nemzett gyermeket, és családban neveli fel. 

Statiszikai felmérések között a szülő nemi identitása és a szülő szexuális orientációja NINCS hatással a gyermek nemi identitására és szexuális orientációjára.

 

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Büti Etelka Klára petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...