Budapest-Újszász-Szolnok vonalon ne késsenek többet a vonatok

Mi dolgozó nép, adó fizető tisztességes polgárok vagyunk, akik több kilóméterre otthonunktól vállalunk munkát, hogy családunkat el tudjuk tartani. A panaszunk így többesszámban íródik, amit a Magyar Állam Vasutak ellen tennénk, akik embertelen körülményeket biztosítva, vagy egyre többet nem biztosítva szolgáltatnak felénk. Minden napos késések közepette, a nyílt pályán állunk 50 fokos melegben, víz nélkül, vagy olyan vízzel ami 10 perc után ihatatlan. A tájékoztatás egyenlő a nullával, a bérletek ára viszont magas. A jobb minőségű vonatokat áthelyezik máshová, a vágányzári menetrendjük összeférhetetlen a kulturált utazással és az összhangnak semmi nyomát nem találjuk a csatlakozásokkal, például a Volán járataival.

Nagyon elkeserítő a helyzetünk, ezért kell most összefognunk! Szeretnénk kultúráltan, pontosan, kényelmesen utazni nem állatok módjára. A sok, többszörös késés, akár a munkahelyünk elvesztésébe is kerülhet! Az embertelen környezet pedig, jogaink átgázolásához, és egészségünk veszélyeztetéséhez is vezethet. Ezért kérünk titeket írjátok alá petíciónkat még ma!

Együtt a jobb utazásért!

Az alábbi levelet postai úton juttatjuk el a MÁV igazgatóságának:

Tisztelt Magyar Államvasutak Zrt. Igazgatóság, Tisztelt Homolya Róbert elnök Úr!

A Budapest-Újszász-Szolnok vonal utasai azzal a panasszal fordulnak Önökhöz, hogy sajnos az utóbbi időben nagyon sokat késnek a vonatok, nem tartják a menetidőt. Ezzel a MÁV kockáztatja az emberek megélhetését, mivel a munkáltatók nem nézik jó szemmel azt, hogy a dolgozók másfél két órákat késnek a munkahelyeikről, mert Önök folyamatosan műszaki okokra hivatkoznak, illetve a vasúti pályát folyamatosan fejlesztik ezért torlódások alakulnak ki, és Önök nem biztosítanak az utasok részére mentesítő járatokat. De, az sem mindegy, hogy az emberek a munkahelyről mennyi idő alatt érnek haza az otthonaikba. Nagyon sok esetben előfordul az, hogy 16.30-helyett csak 19.30-ra érnek haza, mivel a vonatok vagy még el sem tudtak indulni, vagy már elindult ugyan, de valahol éppen vesztegel...   Emellett sajnos a szerelvények nagyon elavultak, így sokszor az utasok 40-60 fokos melegben várakoznak 2-3 órákat víz nélkül. Jó lenne továbbá az is, ha odafigyelnének arra, hogy működjön az utastájékoztatás, mert sajnos a szerelvények 90%-ban még utas tájékoztatás sincs. Az alábbi észrevétel pedig már csak hab a tortán, hogy ha már 3 órákat kell a másfél órás úton eltölteni ami majdnem egy fél napnak felel meg munkaidő szempontjából, még WC-re se lehet elmenni, mert a WC-k rettenetesen koszosak, büdösek, nincs víz és szappan. Az ülések porosak, koszosak. Tehát, nem elég, hogy órákat kell a 40-60-fokos melegben eltölteni a szerelvényen, még koszosak, mocskosak az utasok részére fenntartott utas terek, pedig az utazó közönség megvásárolja a jegyet, és vagy bérletet. Ez úton kérjük önöket, hogy ha ilyen sokat késnek a szerelvények, akkor legyenek szívesek mentesítő járatokat indítani.

Tisztelettel: az utasok

Koczkás Krisztina és Halmi Aranka    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Koczkás Krisztina és Halmi Aranka petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.