Budapest-Kelebia gyorsvonatok igénylése

A 2020 és 2021 években szeretnénk,ha a Dél-Alföld középső részén futó vasútvonalon újra gyorsvonatok járjanak az említett szakaszon,a régi Avala és Beograd gyorsok mintájára,Kiskunhalas-Kiskőrös útirányon át.Jelenleg a 163 km távolságon 198 perc a menetidő,annak ellenére is,hogy a vonat az elővárosban nem áll meg. A távolság idő arányának függvénye azon múlik mennyi megállás van beiktatva az útvonalba. Belföldi távolsági gyorsokat szeretnénk,hogy emberi idővel mérve tudjuk megtenni az útvonalat,ne a vonatút befolyásolja a szabadidőnk hosszúságát. Az előzetes megkeresés alkalmával azt fejtette ki a vasút,ezért cserébe nem kérnek felárat a jelenleg közlekedő személyvonatokért.Ha mégis kapunk gyorsvonatot,az biztosan feláras lesz,de legalább rövidül a menetidő.Ennek tekintetében szeretném az aláírók támogatását megnyerni.

Az aláírással engedélyezem Nagyajtai Zsolt, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.