Batthyány Lajos Általános Iskola: A csökkentett osztályfőnöki fizetések visszaállításának követelése

Hajnissné Anda Éva Tankerületi Igazgató részére
Közép-Budai Tankerületi Központ
1027 Budapest, Fő u. 80.
kozepbuda@kk.gov.hu

Tárgy: A csökkentett osztályfőnöki fizetések visszaállításának követelése

Tisztelt Tankerületi Igazgató Asszony!

Mi, az. 1. kerületi Batthyány Lajos Általános Iskola érintett osztályainak szülői közössége megdöbbenéssel és elképedéssel értesültünk arról, hogy az elmúlt hetekben az iskola több osztályfőnökének fizetését a Klebelsberg Központ, konkrétan pedig az Ön vezetése alá tartozó Közép-Budai Tankerületi Központ csökkentette.

Bizonyára a Tankerületi Igazgató asszony is tisztában van azzal, hogy Magyarországon jelenleg súlyos gazdasági válság van, a tanári fizetések emeléséért pedig szakmai és társadalmi lobbitevékenység folyik. Ebben a helyzetben az egyébként is rendkívül alacsony osztályfőnöki fizetéseket csökkenteni kifejezetten érthetetlen, egyértelműen ellenséges  lépés! Mindeközben, a tanárokat illető adminisztrációs terhek folyamatosan növekednek, a felelősség rajtuk óriási, és az elvárások sem kevésbé, miszerint a gyermekeinkből a tananyagot elsajátító, gondolkodni, a társadalomba beilleszkedni képes felnőttek legyenek - nyilván ezt Ön is tudja.

Ezúton követeljük, hogy az 1. kerületi Batthyány Lajos Általános Iskola érintett osztályfőnökeinek fizetését visszamenőleg emeljék meg legalább arra a szintre, ami az elvonás előtt volt! Tovább menve: azt követeljük, hogy történjen meg végre minden tanár fizetésének az emelése országos szinten!

Amennyiben petíciónkra a Tankerület nem reagál, illetőleg nemet mond, a sajtóhoz fordulunk, és a tiltakozásunkat az Ön számára is jóval szembetűnőbb módon fejezzük ki.

Az Ön szakmai hozzáértésében bízva, a konstruktív megoldás megtalálását kérve, és válaszát mielőbb várva:

a Batthyány Lajos Általános Iskola szülői közössége

Budapest, 2022. szeptember 21.

Petíció aláírása

Az aláírással felhatalmazom Éva Katona petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.


VAGY

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.

Telefonszámát nem fogjuk interneten közzétenni.Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...