Az MSZP, LMP és D.K parlamenti képviselőinek.

 

 

Az MSZP,  az LMP és a D.K parlamenti képviselőinek.

 

Tisztelt képviselő Hölgy és képviselő Úr!

 

Mára több mint egyértelművé vált az, hogy a jelenlegi rezsim egy diktatúrát épített fel. A demokrácia felszámolásának utolsó lépése az MNB elleni támadás volt. A 2012 január elsején életbe lépő Fidesz alaptörvény nem más, mint egy alkotmányosság látszatába csomagolt puccs!

Ami ezek után a parlament falai között fog történni, ahhoz felelősen gondolkodó, értelmes, demokratikus képviselők a nevüket nem adhatják és nem működhetnek tovább közre a diktatúra megerősítésében, annak végleges kiépítésében.

Mint tudják, 2010-ben a Magyar Köztársaságban nem egy parlamenti képviselői választás zajlott le, hanem egy alkotmányos választásnak álcázott alkotmányellenes puccs vette a kezdetét. Orbán Viktor, pártja alapszabálya és a Fidesz 53%-os parlamenti választói többsége segítségével – ami a magyar választási rendszer sajátosságai miatt 2/3-os törvényhozási többséget eredményezett – olyan kizárólagos hatalom birtoklásához jutott, amit a magyar alkotmány tilt, és ami ellen a törvényes fellépést minden állampolgár kötelességévé teszi!!!  (Alk. 2.§ (3) bek.)

Elsőnek azt érdemes megjegyezni, hogy így, ebben a formában a Magyar Köztársaság Országgyűlése képviselőinek nem volt joguk ahhoz, hogy alkotmányként megalkossák Magyarország (új) Alaptörvényét. A hatályos alkotmány tartalmazza a népszuverenitás elvét, az alkotmányozás joga a népé. Ezért Orbán új alaptörvénye JOGILAG ÉRVÉNYTELEN.

A hatalom ideiglenes birtokosai egy részének (a jogalkotó képviselőknek) NINCS JOGUK önhatalmúlag dönteni a saját – alkotmányban korlátozott - hatalmuk korlátainak kiterjesztéséről. Nincs joguk hozzá, hogy magukat alkotmányozó hatalommal felruházzák, a népet pedig megfosszák az alkotmányozás jogától. Az utóbbiról még a nép se dönthet, mert a nép NEM TUD lemondani alkotmányozó hatalmáról, mert az az ember vele született emberi jogából következik. Ennek ellenére Orbán Viktor az új alaptörvényben megfosztotta ettől a jogától a népet! Az alkotmányos rend megváltoztatása Orbán részéről megtörtént. Amint beveti a rendőrséget vagy csak saját testőrségét is – már az is elég, ha csak azzal fenyeget – az alkotmányos rendet megváltoztatott jogellenes intézkedései védelmére, Orbán Viktor politikai kalandorból köztörvényes bűnözővé válik.

 

Azt gondoljuk, hogy egy bűnöző, politikai kalandor és nagyvállalkozó uralmát tovább Önök sem támogathatják azzal sem, hogy a rezsim parlamentjében jelen legyenek.

 

Véleményünk szerint egy közös nemzetközi sajtótájékoztató keretében kell kijelenteni azt, ami a tény (diktatúra kiépítése, jogállam megszűnése) és ott a sajtótájékoztatón kell bejelenteni, hogy képviselői megbízatásukról azonnal lemondanak.

 

Most felül kell emelkedni azon, hogy sok képviselőnek a parlament a munkaadója. Mérlegelni kell, hogy a tisztesség, a becsület, a gerinc megmaradása  vagy ezek elvesztése a legfontosabb. Magyarul, vállalni kell a demokratikus lépést a has ellenében.

 

 

Üdvözlettel:

 

Közös Célokért Közösen FB csoport

 

2011. december 17.

 

 


Közös Célokért Közösen FB csoport    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem Közös Célokért Közösen FB csoport, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...

Facebook