Az ELTE BTK oktatóinak szolidaritási nyilatkozata az SZFE polgárainak támogatására

Mi, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának oktatói szolidaritásunkat fejezzük ki a Színház- és Filmművészeti Egyetem polgáraival. Küzdelmüket az egyetemi oktatás, a gondolkodás és a művészi alkotás szabadságának védelmében vívják, tehát a Magyarország Alaptörvényében garantált jogok érvényesítése a céljuk. Ellenállásukat a szabadságukat és autonómiájukat korlátozó intézkedésekkel szemben messzemenően jogosnak tartjuk, támogatjuk, és erre buzdítunk minden polgárt, akinek fontos az egyetem autonómiája és az alkotás szabadsága.

Az aláírással engedélyezem Attila Ferenczi, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.