Az agarászatért

A Vadászati törvény (1996. évi LV. törvény a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról) módosítása nyomán két új vadászati mód vált legálissá 2016. július elsejétől: az elöltöltő fegyverrel való vadászat és a magyar agárral történő agarászat. Mindkettő gyakorlásának szabályait a Vadászati törvény végrehajtási rendelete tartalmazza majd. Míg az elöltöltő fegyvert használók előtt már nincs akadály, a magyar agárral való vadászatra feljogosító kiegészítő vizsga letételére – elfogadott vizsgaanyag hiányában – azóta sincs lehetőség. Így magyar agárral hazánkban továbbra sem lehet vadászni.
A fentiek miatt szeretnénk kérni az illetékes hatóságoktól, hogy ameddig az agarász kiegészítő vizsga letételére nem nyílik lehetőség, az agarászni szándékozók ideiglenesen mentesüljenek ettől a feltételtől, és a vadászati mód gyakorlásához legyen elegendő az érvényes vadászjegy.
Ez a petíció azzal a céllal indult, hogy aláírásunkkal nagyobb nyomatékot adjunk kérésünknek.
Hogyha a törvény öt éve lehetővé tette, idén végre vadászhasson az, aki vadásznak született:
a magyar agár.
9573720856a31529bda71dfd03120c9c.jpg

Az aláírással engedélyezem Agarászok, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.