Petíció az alsógödi közétkeztetés minőségének javítása érdekében

Kedves Huzellás és Kastély Ovis Szülők!

Ha szerintetek is tarthatatlan az iskolai menza minősége, és nektek is egyre nagyobb gondot okoz a gyerekek ebédjének megoldása, írjátok alá ezt a petíciót, és írjátok meg kommentként részletesen a saját tapasztalataitokat, hogy valódi érveket küldhessünk a gödi TESZ felé, nehogy azt mondják, hogy "válogatósak a gyerekek".

A petícióról

Az alábbi petíciót azért indítottuk el, mert egyre több gyerek panaszkodik a Huzella Általános Iskolában kapott menza minőségére.

A tízórait és az uzsonnát a gyerekek egy jelentős rész az első osztály után lemondja, az ebéd az elmúlt időszakig viszont (talán) elfogadható volt.

Az utóbbi hónapokban azonban egyre több gyerek panaszkodik arra, hogy ízre, színre, hőmérsékletre, állagra olyan borzalmas minőségű az ebéd, hogy inkább vállalják, hogy éhesen töltik el a délutánt, de nem eszik meg, és egyre többen nyaggatják a szülőket, hogy inkább otthonról vinnének ebédet (is). Van, akinek sikerült meggyőzni a szüleit, de ha osztályonként 30 gyerek próbálná a konyha egyetlen mikrójában megmelegíteni az ebédjét, az 2 perces melegítés mellett is 60 percet jelentene. Ez fizikailag is képtelenség lenne.

A leggyakoribb panaszok:

• zsíros, hideg, ízelten, felismerhetetlen levesek
  • hajszálak, műköröm és csont darabok az ételben
  • furcsa, nyúlós állagú részek a főzelékekben
  • zsírban tocsogó, zsírkockákból álló sült kolbász

Amit szeretnénk elérni

A szülői közösségben van tapasztalat más települések iskolai menzájával kapcsolatban, innen tudjuk, hogy nem törvényszerű, hogy a menza ehetetlen, és ekkora tömegben panaszkodnak a gyerekek akár az ízekre, akár a minőségre.

Éppen ezért azt szeretnénk, hogy vizsgálják felül az alsógödi konyha folyamatait, receptjeit és minden olyan eljárást, ami az életek készítéséhez kötődik. Tisztában vagyunk vele, hogy törvényi előírás, de egyúttal támogatjuk is a változatos és egészséges menüsor összeállítását (senki nem azt kéri, hogy minden nap spagetti és pizza legyen az ebéd). Egy általánosan elfogadható színvonalú és minőségű iskolai menzát szeretnénk a gyerekeink számára.

Fekete-Katona Ágnes (Huzella, 4d)    Kapcsolatfelvétel a petíció szerzőjével

Az aláírással felhatalmazom Fekete-Katona Ágnes (Huzella, 4d) petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.