Aláírás gyűjtés a hattyúnyak csapdák használatának betiltásához.

Magyarországon a hattyúnyak csapda használata - bár gyökeresen ellentmond az állatok kíméletéről szóló állatvédelmi törvénynek - mai napig engedélyezett.

A csapdák az állításokkal ellentétben egyáltalán nem szelektívek és gyakran nem is azonnal ölnek, hanem hosszan tartó, rendkívüli szenvedést okozva a benne megfogott és haláltusáját vívó állatnak.

A ragadozó állat éppúgy a természet része, annak egyensúlyának fenntartója, mint a természetet a magának mindenáron kisajátítani igyekvő ember.

A szüleik, párjaik, testvéreik kínhalálát végig néző túlélő állatok gyakran halnak éhen magukra maradva, csapdába ejtett segítőtársaik, családtagjaik hiányában.

Fokozottan védett ragadozóink élőhelyén ezeknek a csapdáknak tilos a kihelyezése, de az északi területeket leszámítva mindenhol használhatóak ahol erre egy adott vadászati társaság igényt tart. Figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy az európai farkas, vadmacska és hiúzállomány folyamatos visszatérésével, más országokból érkező, nem rezidens vadállatfajok is elpusztulhatnak ezekben a csapdákban; illetve a hazai védett ragadozó populáció is növekedhet, annak egyedei nem korlátozhatóak egy ember által elképzelt territóriumba.

Tiltakozzunk aláírással a hattyúnyak csapdák használata ellen, kérjük ennek a kegyetlen állat gyérítési módszernek a betiltását.

Az aláírással felhatalmazom Máté Tímea petíciókészítőt az ezen az űrlapon közölt információim átadására az ügyben illetékeseknek.

E-mail-címét nem fogjuk interneten közzétenni.