A pajzsmirigy betegség szerepeljen az adókedvezményre jogosultak listájában!

Kérjük aláírásoddal támogasd te is, hogy a pajzsmirigy betegségek belekerüljenek az adókedvezményre jogosító, súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségek körébe!  

Annak ellenére, hogy ez a hormonális zavar jelentősen rontja a betegek életszínvonalát és komoly életmódbeli lemondásokkal jár, sajnos nem tartozik bele 335/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet alapján azon súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségek körébe, amelyek adókedvezményre jogosítanak.

Az Szja tv. 48.§ (3) bekezdése alapján a személyi kedvezmény igénybevételéhez kialakított betegséglista nem tartalmazza a pajzsmirigy betegek BNO kódjait, sem a pajzsmirigy eredetű rosszindulatú elváltozások miatti teljes és részleges eltávolítást, melyet a súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségeket a 335/2009. (XII. 29.) Kormányrendelet határoz meg!  

Kérjük, hogy vegyék figyelembe ezen betegségek adókedvezmény visszaigénylési lehetőségét!  

pajzsmirigy-hormoprofil-laborvizsgalat.jpg

A pajzsmirigy felelős a testünkben végbemenő hormonális szabályozásért, egész testünk jólétéért. Nem beszélve arról, hogy a nők teherbeesésében is igen nagy szerepe van!

Sajnos ezen hormonális szabályozás hiányában gyógyszerrel kell pótolni a hormont, melynek pontos meghatározása/adagolása nagyon hosszú folyamat. Sok külső tényező figyelembevételével határozzák meg orvosaink. Kevés az endokrin szakorvos, gyakran privát rendelésre kell menni, mert szakorvosi rendelőkben több hónapos a várólista szakvizsgálatra. Ez a kényszerlépés nagyon megterhelő anyagilag.

Ahhoz, hogy teljesértékű életet tudjunk élni, nagyon sok mindenről le kell mondanunk és sok mindenre oda kell figyelnünk! Ajánlott a cukormentes/egészséges táplálkozás, a tejtermékek elhagyása, mely anyagilag szintén igen nagy terhet ró ránk.  

Ezúton szeretnénk kérni a döntéshozókat, hogy az pajzsmirigy betegséggel küzdő nők és férfiak iránti méltányosságból, nyilvánítsák súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségnek és kérjük, tegyék lehetővé, hogy ez a betegcsoport is részesüljön az adókedvezményben!  

Kedvező elbírálásukat köszönjük!

Petíció aláírása

Az aláírással engedélyezem D. Erika, hogy az aláírásomat átadja azoknak, akik ebben a kérdésben hatáskörrel rendelkeznek.


VAGY

Egy e-mailt fog kapni egy hivatkozással, amellyel megerősítheti aláírását. Hogy biztosan megkapd üzeneteinket, kérjük add hozzá a info@peticiok.com címet a kapcsolati vagy a biztonságos feladó listádhoz.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem tudja megerősíteni az aláírását az erre az üzenetre való válaszadással.
Fizetett hirdetés

3000 embernek fogjuk hirdetni ezt a petíciót.

Tudjon meg többet...